Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Kyllä nyt kelpaa huristella reitistöllä, näyttää että se ojakin Kalimenlammen jälkeen on taas turvallisesti ummessa. Lunta voisi kyllä olla enemmänkin kun näyttää tampparillakin olevan vaikeuksia saada tehtyä tasaista. Miten teet jos ei ole materiaalia, tämä on lähinnä Ouluntulli-Muhos välin ongelma, muualla oli aika tylsää ajella :p Kaikki reitit on lanattu ja tänään aamupäivä meni muissa hommissa mutta iltapäivällä starttasin ja Waari hurautti Oulu-Ylikiiminki-Muhos-Oulu välit ja muutaman notkahtaneen rangan poistin sekä raivasin liikennemerkkejä näkysälle, eilen yritin mutta palelluin jo Ylikiimingissä joten palasin takaisin ja tein muita töitä ja hoitelin asioita. Jos joku ajattelee että miten se tuo Wanha ukko jaksaa tuolla reitistöllä liikuskella liki päivittäin niin tulee siellä aina väliin jumppaa ja kun katselee noita keskinopeuksia niin selviää miksi ei paikat ole jumissa ajamisesta :). Loppuun pikku pilvi auringonpaisteeseen, mitä lienee kaiken kaikkiaan kelkkareittiä Oulunseudulla, en nyt edes muista mutta sen tiedän että useampi sata km sitä on ja noille vaellushiihtäjille tekemäni latuverkosto on kaikkiaan noin 10 mutta joku kelkkailija on sitä mieltä että sitä on liikaa ja polkaisi Kuparisenpolulle viikonlopuksi tekemäni ladun tuusan nuuskaksi joten kait se on huomenna sitten taas Waarilla työpäivä, onneksi Isokankaan ladut oli kunnossa niin pääsee kohtuu vähällä vaikka lähdettävä se on. Olisi minulla ollut muutakin hommaa...
    Tuumii Waari
     

    Lisätyt liitteet:

    BRP-Lynx, EepiM, takis ja 3 muut tykkäävät tästä.
  2. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Jäi vielä kertomati että Muhoksella Montassa se jyrkkä rinne on ajettavissa reittiä pitkin kun lana on täyttänyt sen ison montun rinteessä, joten ajetaan reittiä eikä latua pitkin.
    Toivottavasti on kelkkailijat löytäneet reitistön kun se on viikonlopuksi laitettu ihan huippukuntoon, kiitokset siitä lanakuskille näin ihan julkisestikkin. :)
     
    Japsteri, takis ja Shape tykkäävät tästä.
  3. jski

    jski Active Member

    Kyllä oli hyvä ajella tänään hiukkavaara-muhos-utajärvi-ylikiiminki-hiukkavaara pätkät.
     
  4. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vaikka en valitettavasti enään Oulun seudulla ehdi pärräileen, niin kyllä vain täytyy siltikin liputtaa ja nostaa hattua, kun näkee millä panostuksella tätä työtä tehdään.

    Erityiskiitos Waarille tiedottamisesta, myös näiden huonosti käyttäytyvien kelkkailijoiden osalta. En tarkoita että syyllistä täällä etsittäisiin vaan sitä, että on tuotu esille mitä vaikutuksia väärässä paikassa ajamisella on ja sitä kautta levitettyä valistuksen sanaa. Monikin ei-rekisteröitynyt tätäkin sivustoa selaa.
     
    Japsteri ja ärär tykkäävät tästä.
  5. jski

    jski Active Member

    Itse kyl toivoisin et tolle Haukipudas Kiiminki välille saatas virallinen reitti.
     
    brpmies tykkää tästä.
  6. Joni732

    Joni732 Lynx Rave Enduro 600cc -24

    Menipä taas kelit mielenkiintoseksi... laittakaapa jos käytte viikolla tässä oulun suunnilla ajaan niin miltä reitti vaikuttaa vieläkö löytyy irtolunta :D
     
  7. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Puistopäivä Utajärvi-Rokua-Vaala-Säräisniemi-Rokua-Muhos-Utajärvi ja reitit erittäin hyvässä kunnossa, tasaisia ja sopivasti irtolunta pinnassa, hieman jäätä kun lähestytään Muhos-Utajärvi risteystä. Hieno päivä vaikka aurinko taas sitkeästi pysytteli piilossa, sopii minulle joka tuosta auringonpaisteesta en erityisemmin välitä vaikka se onkin ihan kiva juttu, oikea käsi vihotteli koko päivän, on ottanu nokkiinsa vesurilla hakkaamisesta mutta kun reitit oli hyvässä kunnossa, eikä tuonne asti kannata montaa kertaa ajella kärryn kanssa niin tein pitkän päivän ja heitin pitkän reissun. Valittavat että Vaalassa olisi kelkkareitit huonosti hoidettuja joten piipahdin tarkistamassa ja pakko myöntää, paitsi että valittajat on oikeassa niin minä koin ylpeyttä siitä kuinka ne muualla Oulujokilaaksossa on hoidettu. Jätin tälle talvelle tekemättä isommat raivaukset Utajärvellä ja Muhoksella (ei ole minun homma) ja uhkasin etten avaa reitteinä vaan urina niiden kelkkareitit kun ne ei täytä reittitarkastuksen turvallisuuskriteerejä. Jave taitaa myös olla kovistellu [​IMG]
    Kunnat olikin aktivoituneet ja raivauksia oli tehty isossa mittakaavassa ja olen enemmän kuin tyytyväinen nyt tilanteeseen.
    Vaalassa ja Säräisniemellä piipahdin patikkoisia uria ajamassa ja varmaan tarttis tehrä jotain jos Vaala mielii kahmia kelkkailijoilta euroja paikkakunnan yritystoimintaa tukemaan, ei noita hupikseen ajele ja ovat vielä kohtuullisen turvattomiakin, onneksi kuitenkin on edes kohtuu hyvin merkattuja.
    Lämpöaalto pyyhkäisi poikki suomen mutta reitit on hyvässä kunnossa, Utajärvellä ja Rokualla on kinoksia uutta luntakin joten huoli pois ja ajellaan kun kausi on parhaimmillaan.
    ps. Oli myös raatoja reiteillä...
    ps2. Tuo Lynx ei ole niitä raatoja...
     

    Lisätyt liitteet:

    Joske ja J.H tykkäävät tästä.
  8. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    TÄRKEÄ TIEDOITUS!!!
    Muhoksella Montan voimalaitoksella on kierrettävä sillan kautta. Voimalan edessä on sula juuri siinä mistä jotku ajaa kelkalla joen yli.
    [​IMG]
     
  9. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Pudiksen suuntaan on pattia joka tasataan mutta en lupaa vielä tulevalle viikonlopulle.
    Mittasin jäät Pudiksen suuntaan ja joka vesistössä on +40cm jäätä.
    Jäi aikaa niin täräytin vielä Yk:hon palattuani mutkin Kivijärvellä ja Utajärven suuntaan (kuva) on kyllä magiaa baanaa, suosittelen.
    Ylikiimingistä kun lähtee Pudasjärvelle niin Utajärven risteyksessä on kyltti (kuva) ohjaamassa oikealle reitille
    Onko nyt niin että kun Comentajalla mentiin tuon kyltin(kuv) mukaan niin Teklis Ranger voi mennä suoraa portista :)
     

    Lisätyt liitteet:

    BRP-Lynx ja Japsteri tykkäävät tästä.
  10. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Lumisiipi, Arwid Käkivaara ja Hra XC tykkäävät tästä.
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Miksihän niitä Paljakan ylimääräisiä rinteitä ei laitettu aikoinaan kelkkailu käyttöön. Ei siellä kukaan laskenut. Vaaran kylkeäkin ois melko pitkästi.
     
  12. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Tamppari+lana höylää nyt lopputalven viikoittain jollain osaa Oulujokilaakson reitistöä (vuoro viikkoin sisämaan reittejä / ison kirkon reittejä). Yk-Pudis myös ohjelmassa.

    Rangerihan menee niin keveesti että liitää kummankin portin yli eikä edes rima jää väpättään
     
    Waari tykkää tästä.
  13. Olmi

    Olmi Lynx RE 600 E-tec -14

    A1D64439-7189-443B-8B28-199DA1AECCAD.jpg IMG_2164.JPG IMG_2163.PNG Varokaa Ylikiimingin suuntaan, melko iso kuoppa reitillä kun jää lohjennut ojan päältä. Laitettiiin risuja huomioksi.
     
    Viimeksi muokattu: 18/2/17
    -norppa- ja Hra XC tykkäävät tästä.
  14. jones-

    jones- Nytro SE

    Pahan näkönen paikka, jotain siltaa/lumetusta tuohon tarttis. Jos ei hajota kelkkaansa, niin voipi ainaki saada makiasti kiinni.
     
  15. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Joka talvi tuo sama paikka. Ei haittais vaikka sillan tekisivät.
     
  16. JuhaniK

    JuhaniK Member

    Oli kyllä mahtava keli tänään ajella.

    IMG_2070[1].JPG
     
    Hra XC tykkää tästä.
  17. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    On tuohon ojaan molemmin puolin muuvaaramerkit mutta kiitos kun huomasitte nuo risutkin laittaa sillä kaikki ei jouda katselemaan liikennemerkkejä. Silta tuossa olisi hyvä mutta siihen oli joku syy miksi sitä ei voi tehdä, omin luvin tein sen pikkusillan siihen reunaan että pääsen huoltotehtävissä kulkemaan ja pääsee siitä muutkin samalla.
    Sitä kun työkseen ajaa kelkalla niin vapaalla pitää keksiä jotain muuta tekemistä, no en nyt keksinyt joten kun kelikin oli tänään makia ja vielä Ylikiimingistä sain pöllyyttää puhdasta lumenpintaa Utajärvelle, niin pakko oli todeta että on tämä vaan mukavaa hommaa. :) Yk-Utajärvi-Rokua-Utajärvi-Yk ja alkaa olla Rangeri sisäänajettu ;)
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  18. - MK -

    - MK - Vanha lintta

    Ilmoitelkaapa kun tiedätte milloin on ylikiiminki-pudasjärvi väli lanattu. Tarkoituksena olisi ajaa tyrnävältä taivalkoskelle. Tuolla vanhalla lynxillä olisi tarkoitus tuo väli ajaa. Saisi olla reitit suht. Kunnossa.
     
  19. Olmi

    Olmi Lynx RE 600 E-tec -14

    Komppaan Waaria. Oli kyllä makiaa baanaa Yk-Utajärvi eilen painella auringonpaisteessa.
     
  20. -eikka87-

    -eikka87- Polaris Switchback 600 -05

    Oli näpäkkä ilima ajella reki perässä koko poppoon voimin. Tyrnävä-Muhos(mäntämaja)-Tyrnävä. Hieman jäällä, pikku puuteri päällä.

    Nyt monen suusta tulleena ajatus reitistä välille Muhokselta Tyrnävän Ala-Temmekselle josta yhteydet eteenpäin. Tälle välille pitäisi saada ura/reitti, halukkaat voi laittaa yv:tä
     
    ahanhine tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua