Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. X-pro

    X-pro Member

    Onkos Kuopio-Leppävirta väliä ajettu ja jos on niin missä kunnossa reitti on
     
  2. nostokurki

    nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

    Siilinjärveltä kinnulanlahteen päin, heti jäältä poistullessa on tuo luvelahdentien jälkeinen metsäautotie (jossa kelkkareitti kulkee) käyty vetämässä ilmeisesti lingolla puhtaaksi ehkä kilometrin matkalta. Maa paistaa ja kivet pinnassa. Pitäkäähän vauhdit maltillisina.

    Väänälänrannantien viereiseltä reitiltä löytyi Polariksen kahvasuoja, yksityisviestillä tavoittaa jos sellainen on hukassa :) Meinasin ajaa yli, niin poimin talteen ettei mene jonkun telamatosta läpi.

    [​IMG]
     
  3. tepix

    tepix New Member

    Sunnuntaina 12.2 iltapäivällä tuli kolme kelkkaa vastaan Rautavaarasta Tahkolle. Muutama kilsa ennen Syväriä heistä viimeinen joka tuli vähän erillään, ajoi pimeän mäennyppylän ylös vasenta reunaa ja oli kyllä tuuria matkassa että ajoin kolmeakymppiä samalla kääntymispaikkaa katsellen. Ajoin myös aivan reunassa kuten hänkin ja väistin penkan puolelle. Nopeat oli reaktiot hänelläkin, mutta väitän että hiljainen nopeus pelasti. Säikäyttihän tuo ja siksi ajattelin kirjoittaa.

    Sekin vielä että se tapahtui suoralla jossa 4 metriä leveyttä?

    Jos tunnistatte kaverin niin sanokaa sille että tuolla menolla voi olla ikävät seuraukset.
     
    Viimeksi muokattu: 13/2/17
  4. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Muistakaahan pimeällä ajallessa, varsinkin kun näkyvyys on kehnompi että siellä reitillä voi olla jotain sinne kuulumatonta. Esimerkiksi hirvi, kuten maanantai iltana sattui tuolla Kuopion länsipuolella kiertäessä. Onneksi nyt oli vielä se 30 metriä matkaa eikä vauhtia ollut kuin rajoituksen mukainen niin ei tarvinnut mitään paniikkiliikkeitä tehdä.
    Vaikka joka vuosi niitten kanssa tuolla autoillessa sattuu samalle suoralle, niin jotenkin juupelin isolle se näyttää pulkalla ajaessa.
    Vilahtaa kypäräkamerassakin...
     
    Masaaa ja Zombie tykkäävät tästä.
  5. Huge™

    Huge™ 2023 Lynx Xterrain RE 850 3700

    Tänään tippunut Rautavaara Tahko välille lynxin reppulaukku! Ilmoitelkaa jos näkyy, korjatkaa talteen. Omistaja Tahkolla. YV tai mieluummin 0407069623
     
  6. Huge™

    Huge™ 2023 Lynx Xterrain RE 850 3700

    Laukku löytyi nopeasti! Kiitos kanssaharrastajalle suoraselkäisestä avunannosta! :)
     
  7. HIPPERI

    HIPPERI Rene XRS800, AC XF9000

    Täähän on meidän kaikkien yhteinen harrastus KIITOS santut maistu hyvältä, mukavaa kelkkailua
     
    Huge™ tykkää tästä.
  8. jailj

    jailj Member

    Morjens!Mitenkäs on Kuopio-Maaninka-Kuopio,onko ollunna liikennettä siellä suunnalla(pääsiskö nätisti kiertämmään ympäri)
     
  9. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Kuopio - Kaislastenlahti - Kurolanlahti - Käärmelahti - Siilinjärvi - Kuopio on ajettavissa. Maaninkahan on vain pisto tuosta Käärmelahdesta jos sinne mielii.
    Muuten ok reittiä mutta Kurolanlahden päässä noin 5km kelkan levyistä uraa mikä melkein ajettava hölkkävauhtia näillä lumilla jos vehkeitään yhtään säälii.
     
  10. Teromarkus

    Teromarkus Member

    Mites tuolla Syvänniemi - Airakselan välimaastossa tamppari liikkunut tänä talvena?

    Kaislastenlahti - Itäkarttula välillä tainnut parikin kertaa ajella tamppari viimeisten viikkojen aikana :)
     
  11. jailj

    jailj Member

    Tattista
     
  12. jpp

    jpp Well-Known Member

    toissa päiväna ajettu tampparilla airaksela -syvänniemi-karttula-tervo
     
  13. Jarip

    Jarip Lynx 600RE 2015

    Lumisateessa ajelin Kaislastenlahti- Kurkimäki-Airaksela-Syvänniemi jaKaislastenlahteen takaisin. Parhaat reitit ikinä! 15cm uutta lunta reitin päällä . Mahtava oli ajella. Kiitos lumisateesta yläkerran haltijalle. Ja lanaajallekin.
     
  14. himotas

    himotas Well-Known Member

    Ajoin rytkyltä kuopioon päin ja takas tullessa koukkasin kurkimäkeen päin menevää reittiä myös. NYT on reitit semmosia että johan passaa paukuttaa!
     
  15. Jarip

    Jarip Lynx 600RE 2015

    Eilen ajoin Kaislastenlahti-Airaksela-Syvänniemi- Kaislasenlahti lenkin ja tänään Kaislastenlahdesta Nihtilahteen, tänään reitit lanattu ja 5cm uutta lunta. Vähän jo liian tasaista..Nihtilahteen päin ei ollut kukaan ajanut. Tuohon 150km matkaan ei yhtään kelkkaa näkynyt..reitit hyvässä kunnossa. Ei taida muilla olla lommooo..Kiitos lanaajalle.
     
  16. JiiÄnn

    JiiÄnn Well-Known Member

    Eilen Tahkolta Nurmekseen päästeltiin, Tahkolta puoleen väliin asti oli aivan täyttä perunapeltoa! Mihinpäin Tahkolta kannattaa suunnata parempien reittien toivossa?
     
  17. Kananen

    Kananen Member

    Tänään iltapäivästä Tahkolle..
    Missä kunnossa reitti, kumpaan suuntaan kannattaa painaa; Varpaisjärvi vai rautavaara?
     
  18. Pete2

    Pete2 Member

    Rautavaaralle päin paremmassa kunnossa. Äsken kävin tahkolta Varpaisjärven suuntaan... kunnanrajalta eteenpäin tosi pahasti patillaan. Ja tahkolla sitte näköjään tasotellaan ennestäänkin tasasia baanoja... tasan ei mene nallekarkit...
     
  19. Imperio

    Imperio -12 äksärräs

    Ihan oikeasti nyt ennenkuin joku kastelee vehkeensä niin vähän järkeä päähän tuolla jäällä liikkuessa.
    Ajelin tänään tuosta lentokentän pohjoispään ohitse ja katselin kun useammat jäljet menee Ritarien sillan ali tuosta Siltasalmesta. Maita myöden siitä menee ihan reittikin. Tuossahan ei kunnollisia jäitä ole koko talvena. Monena vuonna olen joutsenia ollut tuossa kuvaamassa maaliskuun puolivälissä ja silloin tuo monesti on sen 100m suuntaansa jo sula.
    Muutenkin jäälle alkaa ilmestymään uveavantoja. Virtapaikat kuten tuollaiset salmet, sekä purojen suulla olevat jäät heikkenee merkittävästi. Kiertäkää nuo vaaranpaikat reilusti etempää ja miettikää vähän etukäteen reittiä mistä meinaatte kulkea ettei tarvitse loppu tarinaa lukea lehdistä.
     

    Lisätyt liitteet:

  20. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Morjensta Lomaileva Kelkkakansa,
    Ylä-Savon moottorikelkkailijat keskustelevat ensi viikolla alueen kuntien kanssa kelkkareittien hoidon kehittämisestä. Tätä keskustelua varten on alueen huoltoasemilla (Iisalmi, Lapinlahti ja Varpaisjärvi) kysely kelkkailijoiden määrästä. Seurantaa tehdään vielä tämän hiihtolomaviikon ajan. Kävijätietojen lisäksi veisimme mielellämme myös viestiä alueen reittien kunnosta päättäjille. Toivoisin siis kommentteja joko yleisesti tai yksityisesti siitä, mitä mieltä olette alueen reitistön kunnossapidosta ja millä reitillä yleensä ajatte. Mielellään myös kommentteja siihen, miten kunnossapito vaikuttaa teidän reitistön käyttöönne. Veisin näitä viestejä suoraan ja muokkaamatta alueen päättäjille.

    Kiitos jo etukäteen,
    Juhani,
    Y-Smoke PJ
     

Suosittele tätä sivua