Ski-Doo Summit X T3 154, 163 ja 174

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 8/10/15.

  1. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Pysyykö kytkin viileämpänä kuin vakio? Testaan vkl omaan dockeriin 441, 200-320, 40xt ja musta jousi. Välit 21-49. Nyt muuten sama mutta sininen variaattorissa. Painoa vakio 18.8g. Kytkimellä meinaa hieman luistaa kun oli tosi pitävä keli niin mietin että korjaantuuko se jos laittaa painoa ihan vähän enemmän kun kestäis kierrokset tippua 100-50rpm. Vai korjaantuuko tuolla jäykemmällä varin jousella jos se ei sitte väännätä niin isolla vaihteella? Vai alkaako vaan enemmän luistaan?

    Oisi mukava testata jotain 42/40 tai 42/38 helixejä mutta ei kiinnosta laittaa 150e jos ei olekkaan hyvä.
     
  2. jaski

    jaski Well-Known Member

    En ole mittaillut lämpöjä eikä remmejä ole toistaiseksi mennyt, oikeastaan koko talven säätö ku säätö niin hiljaa ryömittäessä kaseikossa missä ei meinaa kapiakeula mahtua niin on remmi tuoksahtanu, muuten en oo huomannu luistamista.
     
  3. jaski

    jaski Well-Known Member

    Kokeilisin tuolla jäykemmällä variaattorin jousella ensin ja jos kiertää liikaa niin sitten lisää painoa. Mutuja......
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mulla oikeastaan teki niin että rampit 4 kun hetken ajoin oli kytkin keskialueen alapuolelta mustana mutta rampit 3 ei enää mustunut mutta keuloja nosti oudon hitaasti, niin kuin aivan vähän koko ajan luistais. Pitää jatkaa "tutkimuksia". Eipä ollut vakio freeriden säädöissäkään kehumista. Rampit 3 asennossa veti ihan hyvin mutta kytkin mustana. 4 asennossa ei sotkenu mutta ei kyllä vetänytkään. Kait tuo pitävä keli on vähän hankala. No jos saa hihan pitämään sellaisella kelillä niin pitää se aina muulloinkin.
     
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Sama ajatus oli itelläkin. Saattaa tuo jäykempi jousi tehdä senkin että jaksaa kiertää helpommin vähän liikkaa vaikka ei kytkimen jouseen koske. Sittepä näkee.
     
  6. jaski

    jaski Well-Known Member

    Suksista sen verran kun aikaisemmin joku mainitsi suksen nousevan pystyyn ja rajotin kumet menee kappaleiksi niin olen huomannut saman nuilla vakio suksilla mutta powderpro on paljon parenpi pysymään asennossaan eikä pyri nousemaan pystyyn kyljellään ajettessa. Powderissa on selkeästi kapeampi kärki ja parempi painon jakauma.
     
  7. MJ

    MJ lynx 3900/SUMMIT EXPERT 154

    Mikähän kierre on summitin säätöpainossa. Pitäs saaha vähän punttia lisää mutta ei oo löytyny sopivakierteisiä säätöpainoja.
    Jos ei löydy niin pittää ostaa koko sarja missä tulee runkokin mukana.
     
  8. Montako piikkiä pienempi ylähamppi menee vakio ketjulla ?
     
  9. jaski

    jaski Well-Known Member

    -15 163 mennee ainaki 19 kun vakio on 21.
     
    Aleksensei tykkää tästä.
  10. jeppis

    jeppis Well-Known Member

    Onko ne nuo Blade ds sivakat parhaat tähän hökötykseen? Kuinka CA pro bx pelaa?
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ainakin itse taidan testata bd:ssa eri suksea ens talvena. Ei nuo ds:t oikein ohjaa mutta ei se ole pehmeässä häirinny. Nyt loppukaudesta vaan alkanut tuntuun että vois se olla ihan mukava jos vois välillä ihan ohjaamalla ohjata. Toinen ärsyttävä ominaisuus on se kun perä ei nouse ollenkaan niin pakittaa niillä voi noin 50cm ja sen jälkeen ovat ankkurina pystyssä. Ehkä ne perät vois lämmittää ja taittaa vähän ylös.
     
    eemi tykkää tästä.
  12. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Ainaki g4 summitisa pelaa mukavasti nuot bx sukset. Paljo paremmin kääntyy mitä vakioilla ja ei silti juuri yhtään raskaammat. Pikkusen kavensin itelle reunoilta että uppoaa lumeen vähän herkemmin.
     
  13. jeppis

    jeppis Well-Known Member

    Löysitkö tähän mitään "reseptiä"?
     
  14. jeppis

    jeppis Well-Known Member

    Mitähän tämmösen Summitin kytkimen painot painavat ilman lisäpuntteja? Itellä vakio hilut, 438 ramppi ja 414 949 500 PL/PK jousi. En ole kelkalla vielä kunnolla päässyt ajamaan, mutta tuntuu että kiertää vain ei vedä. Onko alunperin jo jokin lisäpuntti rungossa kiinni? Itellä on pelkät rungot, ilman lisäpainoja, eikä tietenkään lisäpunteista tietoakaan. Mitkä säädöt olette todenneet parhaiksi voimansiirron vakio osilla?
     
  15. MJ

    MJ lynx 3900/SUMMIT EXPERT 154

    Putsasin kierteet kunnolla niin siihen kävi normi m kierteinen tanko.
     
  16. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    Tuommoinen summitti nyt tuli hulluuttaan laitettua -13 800 154. Ni mikä siinä on toimiva voimalinja tuntuu nyt olevan vähä sekavat palikat sisällä. Tietää ruveta ehtimää palikoita ennenkuin kyllästyy
     
  17. jeppis

    jeppis Well-Known Member

    Muistaako Golfster, että oliko tuossa vakiona lisäpainoja paikallaan, vai oliko vain tappi, missä paikat lisäpainoille?
     
  18. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Voi herratunaika, hyvä kun muistaa mitä söi aamupalaksi. Tuo turbotettiin samalla, niin sen muistan, että sinne kyllä ladattiin reippaasti painoa, mutta lähtökohta ei jäänyt mieleen.
     
  19. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Mikä se näihin pätevä tarvikeremmi?

    Vai onko viisain käyttää 531tai571?
     
  20. arzka-

    arzka- Well-Known Member

    Carlisle XS821 tai orkkis 571. Ei gatesikään huono ole hintaansa nähden
     

Suosittele tätä sivua