PPS telasto

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Mekatsu, 7/8/12.

  1. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  2. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Toinen vaihtoehto on että aluslevy lukittuu kappaleeseen kiristettäessä. Kumpainenkin muuten tehtaalta käytössä PPS:ssä, takapukin alalinkulla ja jälkimmäinen etulinkulla;)
     
  3. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Lisätään vielä että erillisiä aluslevyjä käytetään koska liukurungot ovat alumiinia, ilman niitä materiaali olisi liian huokoinen että nordlockin urat saisivat siitä pitävää otetta.
     
  4. Ande

    Ande Lynx Re 800 E-etec 2015, 1/2 600 sdi 2008 summit,

    Onko pps 1 alustassa mitä muita ylläolevien lisäksi paikkoja mihin olisi syytä laittaa Nordlockit. Alusta menossa iskari huollon ja maton vaihdon jälkeen kasaan niin vielä ehtisi lisätä.
     
  5. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Jos tuo lisätty aluslevy ei ole "lukittu" pyörimättömäksi liukurunkoon ei nordlocilla ole mitään virkaa... mutta jos kuten Hemmo kirjoitti, niin silloin toimii.
     
  6. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Ainoa syy miksi nordloceilla on mitään virkaa on ne aluslevyt.. ja tottakai ne sinne lukittuvato_O Tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy tuo takapukin linkun neliskanttinen esimerkiksi.. Tosiaan kaikissa PPS-alustoissa sama lukitustapa käytössä, ei ole aivan tuulesta temmattu ja testaamaton:D
     
  7. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

     
  8. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Itse olen nähnyt täälläkin foorumilla, kun liukurunkoa vasten on normi pyöreäaluslevy (pääsee pyörimään)ja sen päällä nordlock. Sillä viritelmällä ei ole mitään virkaa. Tuo neliskanttinen kuten kuvassa, joka ei pääse pyörimään toimii. Ja tuotakin aluslevyä tarvitaan varmastikin siksi, ettei alumiini pehmeämpänä materiaalina kestäisi/pidä nordlocin alla. En minä näitä asioita ihan tuulesta tempaa, kun osittain pienen elantoni näiden kikkareiden kautta hankin:). Mutta jokainenhan saa kasata alustansa tyylillään:).
     
    Viimeksi muokattu: 4/12/17
    vetkulilm tykkää tästä.
  9. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    BRP on käyttänyt myös pyöreää kynsialuslevyä NordLocki:n kanssa mm. etupukin ala-akselilla, aluslevy on hieman kupillla ja siinä on 4kpl tartuntakynsiä. ( RE600 2014 varaosa:20068 )
     
    Mika_R tykkää tästä.
  10. Reverend_

    Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

    Kyllä vaan. Oletko pitkäänkin ihan ite "fiksannut" näitä vehkeitä?:rolleyes:
     
  11. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    En minä mitään fiksaa, mutta mm. Nordlockin ja vastaavien tuotteiden kanssa toiminut yli 10 vuotta. Nordlocin toiminta periaatteeseen kannattaa tutustua, jos sen lukitsevaa ominaisuutta haluaa oikeasti hyödyntää.

    Hemmon laittaman kuvan mukaisesti nordlock toimii, samoin aluslevyssä on kynnet, jotka pureutuvat alumiiniin ja vielä pitävät siinä, niin toimii. Mutta jos pyöreä, silea aluslevy on liukurunkoa vasten ja sen päällä nordlock niin silloin nordlock ei toimi, niin kuin sen on tarkoitettu toimivan. Mutta kuten kirjoitin jokainen saa kasata alustansa, niin kuin haluaa:).
     
    Viimeksi muokattu: 5/12/17
    james-x11 tykkää tästä.
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Juurikin näin jos siinä alemmassa levyssä ei ole lukitsevaa sivua, kynttä, koloa niin nordlockin tilalla saman ajaa se jo olemassa oleva ilman lukitusta oleva prikka.
    Itse en ole muuten joutunut ikinä pultteja kirimään telastosta kuin pps ja rcg alustoissa, johtuuko tämä harvemmasta kierteestä kuin muissa merkeissä, toki pollen kanssa en ole leikkinyt ja uudemmat skiidotkin on vähemmälle jääneet mitä nyt taittopyörät ei yhdessä pysynyt ikkään kiinni :D
     
  13. ruoste

    ruoste RE 800 -13

    Olikos noissa PPS:n (-13 800 RE RS takapukin alalinkulla) rasvanipoissa joku paikka, jossa piti olla prikka nipan juuressa ettei vastaa akseliin ja avaa pultteja jumittamalla akselia? Jossain muistan nähneeni tuosta maininnan, mutta en löytänyt enää mistään.
     
  14. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Itellä lähti just rs takalinkusta rasvanippa rasvaa puristaessa irti. Oli kiinnitettynä rasvanippa kierrettynä mutteriin jossa prikka nipan ja mutterin välissä, millähän tollanen paketti kuuluu olla itse linkussa kiinni kun kierteet ei ainakaan linkkuun asti riitä eikä ne siihen sopisikaan??
     
  15. Aap-peli

    Aap-peli Active Member

    Mutteri ollut hitsattuna takalinkkuun
     
  16. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Sitä ajattelinki mutta ei näy hitsi jälkiä
     
  17. Jarno.V

    Jarno.V Skidoo -14 137" freeride

    Ne on jotenki liimattu/juotettu/maalattu :) eli pyhällä hengellä kiinni.. ei ole hitsattu, ei se irtoaiskaan jos ois.
    Mut uus m6 mutteri kemppiliimalla kiinni nii pysyy.,
     
  18. jeffgordon

    jeffgordon Lynx Enduro 600R -22, Skidoo TNT 550F -10

    Heitetääs tähän samaan topikkiin kyssäriä, -14 600 RE, 3300 PPS päivitys => 3500, mistä mallista liukurungot, RE Xtrimin PPS2? Ja nimenomaan niin että kaikki sopis suoraan ilman puljailuja. 41 levee mattohan pitäs vissiin mennä tunneliin, ja liukurunkojen väli sama että matossa vaan se reilu sentti ulkopuolella lisää per puoli?
     
  19. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Saako 35/70 jousen rs:n etupukin iskariin 0 esijännityksellä? Sehän on vissiin normaalia 15mm pidempi.
     
  20. _Wille

    _Wille Boondocker RE 2016

    2016 Boondocker RE:ssä ainakin tuli 8mm esijännitystä, kun jousi on niin pitkänä, kuin iskariin mahtuu.
     

Suosittele tätä sivua