Kuomukärry kelkkakärrynä

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Late, 19/12/17.

  1. Late

    Late Boondocker

    Antakaapa isommista kuomukärryistä kommenttia. Pitäis mahtua kaksi pitkää kelkkaa.
     
  2. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Itse ostin juuri Respon jarruttoman 3,50x1,50 m kärryn Jaxalin kuomulla. Laidat tuossa on 0,41 m ja kuomu 1 m, joten korkeuskin riittää kelkan kuskaukseen. Jos vertaa aiemmin käytössä olleisiin Kärppään ja Majavaan, niin Respo on huomattavasti laadukkaampi ja paremmin tehty. Tuota samaa kärryä saa 1,85 m leveänä, jolloin siihen mahtunee kaksi pitkää kelkkaa. Painon puolesta jarruton menee laittomaksi. Jarruton ja jarrullinen ovat rungoltaan ja muilta rakeinteiltaan samoja, mikä erottaa Respon näistä Majavan tms. "kevytkärryistä".
     
  3. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    1,5x3,5 kärryyn ei vielä mene kuomun sisään kahta pitkää kelkkaa. Vuorimallit ei muutenkaan taida sopia 3,5m pituuteen. 180cm leveään kaksi voisi mennäkin. Itsellä muulin pro sarjan kärry 1,5x3,5m kokoisena. Ihan hyvä se on, mutta ylösnostettavalla kuomulla kärry ei saa mielestäni olla yhtään isompi. Menee nimittäin tuo kuomu vaarallisen raskaaksi ja itsekin siihen on pitänyt tehdä lisätukijalka, jotta ei tuulessa tms. tipu päähän.

    kahdelle pitkälle kelkalle kärry pitäisi siis olla luokkaa 3,6-4m pitkä ja 165-190 leveä . Tuollaiseen pitäisi sitten olla melkein sellainen vanerinen tai esim. yki muovin tekemän kuomu, joka aukeaa takaa. Hintahan noissa vaan tahtoo nousta
     
  4. Taiger

    Taiger Well-Known Member

    155" Rmk jossa heavyduty takapuskuri ja koukku, menee justiin 150x350 kärryyn pituuden puolesta kun kelkan aja keskelle kärryä sukset suorassa. Toiseen laitaan ku kiskoo niin viereen mahtuu lasten Raikuli, ei muuta.
    Ikinä ei oo kuomun kans ollu ongelmia, en oo tainnu niitä tuulihakalukkosokkia etes käyttää koskaan, aina on kuomu pysyny ylhäällä.
    Lelujen koko ja määrä kun kasvaa niin kuljetuskalustoaki pitää päivittää... justiin hommasin jarrullisen Aku 430 Snow-kärryn Jaxalin kuomulla. Lavakoko 190x430, kantavuutta 1003kg, pitäs 2 oikian kokosta kelkkaa lirvahtaa sisään helposti. Vielä ei oo kerenny kokeilemaan ja kuomuki oottelee vielä asennusta. Entinen Majava 150x350 näyttää tuon Akun rinnalla kottikärryltä, vaikka numeroina koko-ero ei tunnu älyttömän isolta.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  5. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    162" viper bladeilla meni 350cm kärryyn justiinsa, c&a:n suksilla ei taitaisi enää mennä, sen verran pidemmät nuo sukset ovat etupuolelta.
     
  6. KMM

    KMM Active Member

    Mulla on sariksen lavettivaunu 406x184 lavalla ja jaxalin kuomulla joka aukeaa sivulle. On ihan eri jämäkkä mitä nämä pelti majavat ja muulit. Ainakin 144 ja pätkä sopii heittämällä kuomun alle.
     
  7. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Miten olet hoitanut tuon lastauspuolen, tuon sivulle aukeavan kuomun kanssa? Tuo mietityttänyt itseä, kun pohtinut välillä tuollaisen isokuomuisen hankkimista. Tuo oma on 185x365 metrisellä kuomulla, joten ei vielä luokitella isoksi :D
     
  8. KMM

    KMM Active Member

    Ihan normaalisti takaa kyytiin. Kuomu aukeaa niin paljon ettei jää tielle.
     
  9. KMM

    KMM Active Member

    Löyty vielä kuva. IMG_20171222_210227.jpg
     
  10. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Pätevän näköiset mekanismit, mutta ajosillat voipi olla liukkaat?
     
  11. KMM

    KMM Active Member

    Joo ne on vähän kehnot mutta noitten skisaver tyylisten pyörien kanssa pärjää. Jos haluaa tuollaisessa kärrissä helposti irroitettavan kuomun niin kannattaa laittaa se kiinni noihin kulma tolppiin kuten tuossa ja ostaa toiset tolpat. Kuomu irtoaa kahdella pultilla ja kaksi henkilöä nostaa sen aika helposti pois.
     
  12. Late

    Late Boondocker

    Meinaa Majava 150*350 käydä pieneksi. :) DSC_0384.JPG
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    @Late pitikö mitä värkkäillä että sait tuon valon toimimaan, mikä merkki/malli?
     
  14. Late

    Late Boondocker

    Minkä valon? Jos tundran valoa tarkoitat, niin johdot vain kiinni, ja siinä se. Merkkiä en muista. Joku kiinan lamppu.
     
  15. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Eli tuurilla kiinasta, kiitoksia! Sais vaan tundran pelaamaan, tänään 3h pajoittamista ja kait se on uus p-a pumppu ostettava, aina jostain pääsee bensa siihen sykepuolelle ja bensa lentää vaikka uusi kalvo/tiivisteet jo toista kertaa.
     
  16. Late

    Late Boondocker

    Joo tuurilla. Tilasin kaksi, ja kumpikin toimi. Tuo tundra on kyllä pelannu hyvin. Kop,kop. Poika rällänny melko paljon.
     
  17. Lumisiipi

    Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

    Johan näistä on pitkä säie varusteissa mutta jos tän kerran vastaa? :p

    Onhan se (Majavan?) kuomu aika levoton sellaisessa tuulessa mikä varmasti joskus löytyy mistä päin vaan tätä maata, silloin ei hirveesti tee mieli availla ja huseerata, se kuomun varmistustukikaan ei oo kummonen niissä oloissa. Kyllä se silti tulee aina laitettua kun muistaa, ei se kuomu kovin kevyt oo jos niskaan sattuu tulemaan :confused:

    Ja näinhän se on että ku yhen lelun ostaa niin tuppaa tulemaan kohta muutakin kustannusta kuin Kummelissa ikkään :D



    Mahtaako tuo Majavan perälauta muuten luiskahtaa pois tiukemmassa kurvissa jos ei ole sivusuunnassa kunnolla kiinnitetty - yleensähän siinä on ne salvat ja sivureunat ym?
     
    Viimeksi muokattu: 2/1/18
  18. Late

    Late Boondocker

    Ei luiskahda takalaita mihinkään, kun on sokat saranatappien päissä.
     
    Lumisiipi tykkää tästä.
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Sulla on uuvempi malli ko mulla, mulla puuttuu sokat, IKH:n samassa kärryssä kaverilla pultit.
     
  20. Late

    Late Boondocker

    Ite porasin reiät ja sokat reikiin.
     

Suosittele tätä sivua