BoonDocker DS 850 E-TEC (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Poikanen, 19/3/17.

  1. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Perskele oli hyvä myyjä ku 3900 mulle kaupata paukautti, Summittia lähin ostamaan..
    Tekkeekö tuommosella liitteen mukaisella panssarilla mitään ja mitä maksaa? Hoksinu kysyä kauppiaalta..
     

    Lisätyt liitteet:

  2. Spin

    Spin Well-Known Member

    Kaitpa nuo muovilirpakkeet asiansa ajaa. Itellekki tulee, mutta oli loppu maahantuojalta just ku niitä nyt tarttis alkutalvesta enempiki :). Mennee tammikuun puolelle pitkästi, että saa sitte semmosenkaa :(. Olikohan noilla nyt hintaa sen 149e muistaakseni. Kallis muovipala.
     
  3. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Tuolta muuten näyttää saavan eikä ihan nuin paljoa tarvi maksaa. Miksihän tuo pienempi lisu on nimetty extremeksi vaikka näyttää aika mitäänsanomattomalta..
     

    Lisätyt liitteet:

  4. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Koska sen pienemmän kans ajaminen on sellainen äärimmäisen elämys. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu ku osuu. Vähän niinku base-hypyt jne :D @MiKo84
     
    Jukkis, Poikanen, Koulupoika ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  5. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Ketjukotelon ja jarrun patit se jättää ilman suojaa. Niitten etupuolelle voi tehä ite paksusta muovista suojat ja panna popniiteillä kiinni. Popniittien kanta kannattaa upottaa.
     
  6. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Mie ainaki leipäännyin reppuihin ja kastuviin kangaskasseihin niin, että tuossa uudessa on se 40 litran pömpeli. Sehänse kyllä kaunistus on, mutta ajettavaksihan nuo on tehty ja onhan tuo nyt nätimpi ko joku reppu köytettynä tarikalle.


    Instagram Link
     
    Korbimotors, Vilho ja Fudge tykkäävät tästä.
  7. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Mietin tässä naville paikkaa niin oisko se tuossa. Istualtaan näkyy Ok tosta roikuntaremmin reijästä ja seisaaltaan hyvin.

    Pitäneen selvittää paljon tuo muovi maksaa jos sen innostuu reijittämään.

    Toinen ois tuossa tangon etupuolella (siis keulan ei kuskin) mutta jää siinä vähä arkaan paikkaan kun pyöritellään katon kautta ympäri.
     

    Lisätyt liitteet:

  8. Spin

    Spin Well-Known Member

    Tuossahan ois ollukki aika näpsäkkä paikka. Itellä tuli ostettua se lokeron jatke, enkä vielä osaa oikein päättää näyttääkö se hyvältä vai huonolta :/. Vihasemman näkönen kampe kyllä ilman sitä. Mutta toisaalta se menee myös tuulenohjaimena kun on ihan kohtuullisesti suunniteltu. Kerroppas sitten miten pääsit helpoiten käsiksi siihen virtaliittimeen. Pitääkö se käyttää koko kuomu irrallaan, kun ennen taas riitti että käytti niitä kotelon muoveja pois.
     
    Viimeksi muokattu: 23/12/17
    Injektori tykkää tästä.
  9. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Mullakin on se jatko mut mut mut.. on se niin hirweä et taitaa jäädä asentamatta :D
     
  10. julli

    julli rmk

    näyttelyihin vai esson paarin pihallekko te näitä osteletta? itellä ei kiinnosta vittuakaan että miltä laite näyttää jos on kyse mukavuudesta, ajettavuudesta tai käytännöllisyydestä. nykysessä axyksessaki on mm vasalaukku tunnelin päällä, ruma tuulilasilaukku, omatekonen vetokoukku ja koristeena etupuskurissa ledi työvalo katkenneella käsosuojanpidikkeellä kiini :D
     
    Korbimotors, Jukkis ja Fudge tykkäävät tästä.
  11. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Samaa mietin, että vissiin pitää metsässäkin olla viimeisin päälle muotilookki, kun lisävarusteita mietitään ulkonäön perusteella :rolleyes:

    Luulin että näitä varustellaan käyttötarpeen mukaan, mutta vissiin laitteen julkikuva merkitsee joillekin enemmän. Onneksi ei tarvi tuollaisia joutavuuksia pohtia.
     
  12. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    teitä kun ei omat kelkat kiinnosta mut muiden selkeästi kiinnostaa niin kerrotaan vähä ettei mene joulu pilalle tätä miettiessä:

    Se laajennus ostettiin ainostaan navia varten mutta noin korkea hempula ei tod näk kestä, jää liian pystyyn sekä on helvetin korkea edelliseen verrattuna niin päädyin eri sijoitukseen.
     
  13. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Lähinnä tuo takaboxi asia jäi naurattamaan. En ole takaboxista huonoja puolia keksinyt omassa käytössä. Jos siitä jotain haittaa olisi käytössä niin ymmärtäisin hylkäyksen, mutta että pelkkä ulkonäkö on kriteerinä? Itseä ei haittaa vaikka ajaisin essonbaariin kakspökällä, jos se vain muuten palvelee tarkoitusta ja ominaisuudet miellyttää.
     
  14. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Mitä ihmettä se nyt joitakin niin kummastuttaa jos jotkut ulkonäköäkin miettii?? Melko turhakkeita kai nämä suurimmalle osalle meistä muutenkin on oli näissä laukut tai ei. Kyllä sillä kakspökälläkin pääsee sen mitä oikeasti tarvii niin miksi se tällainen vuorihirmu pitäis ees kenenkään laittaa..
     
    antero79 tykkää tästä.
  15. zkys

    zkys Active Member

    Kyllä minua ainakin kiinnostaa miten mikäkin palikka istuu omaan kelkkaan. Aika sama mitä muut ajattelee, mutta itseä varten lähinnä. Eikä kyllä paljon kiinnosta muidenkaan tekemiset vaikka ois vedetty vanha matkalaukku peltiruuvilla tunneliin kiinni.

    Onneksi näissä on niin paskat valot että ei sitä omaa kelkkaa paljon näe kun pimeällä ajelee.
     
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kyllä mieki sen verran olen pinnallinen, että ulkonäköä ja hauskuutta mietin monessakin asiassa, mutta jos pelkkä ulkonäkö menee kelkassa ominaisuuksia ja käyttöä tärkeämmäksi, niin sellainen ihmetyttää. Ja miksei saisi?
     
    julli tykkää tästä.
  17. jtek

    jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

    Ei se tunnu olevan ihan valmis tämäkään vehe ko kaupasta hakee...ihan niinku muukki vehkeet. Ite häätyy liimalla ja tehä vaikka ja mitä, että voi siellä sitte
    käyttää mihin ne on tehtaalla tehty.
     
  18. Jonppis

    Jonppis Well-Known Member

    Yllätyitkö?
     
  19. jtek

    jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

    Eipä tässä enää mikään tunnu yllättävän..o_O
     
  20. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Virran ulostulon liittimen saa kaiveltua esille ilman päälikopan purkua...kannatta löysäillä vaan ruuvit vasemmalta puolen niin sopii paremmin käsi väliin. Ja tosiaan mittaristo pitää purkaa pois. Vasen jalkakotelo kannattaa laittaa tihiällä verkolla umpeen..muuten pääsee herkästi remmin vaihto talkoisiin. Kytkime alla oleva pelti jääny vähän vajaaksi niin tulee hihna pohjamuovista läpitte...varmaan pohjapanssari estää tämän. Ite ajattelin väsäillä pellin palan suojaksi sisäpuolelle.Hihna ei ota runkoon kiinni kun säätää sen riittävän tiukalle...eikä taija olla mitään merkitystä vaikka se kaasun löysätessä sinne hipasiski. Toimii myös alhaalta paljon paremmin kun se hihna on riittävän tiukalla
     

Suosittele tätä sivua