YLLÄS

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arisal, 1/1/12.

  1. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Reitillähän se on max 60kmh ja ja jos ajaa jäällä jossain muualla niin max 80..
     
  2. Matias Mellankuru

    Matias Mellankuru Drives like grandma

    Kauden avaus.
    Kyllä maistui lauantaina 9.12.
    Vaattojärvi-Venejärvi-Kurtakko-Ylläsjärvi-Luosujärvi-Kolari-Sieppijärvi reittiä ei ole vielä tampparilla pilattu. Eikä vielä pateillakaan. Vain muutama kelkan jälki ja pehmeää lunta polven yli.
    Varmaan Lahtelaiset avanneet nuo urat eilen jotka oli jo paikoin tuiskuttanut umpeen jängillä. FB_IMG_1512972474838.jpg
     
    Lumisiipi, Joske, ärär ja 4 muut tykkäävät tästä.
  3. 4moped

    4moped Well-Known Member

    kiitoksia
     
  4. HKa

    HKa Lynx Rave RE 600R -18

    Eilen 14.12. tippunut Rave Lynxin roiskeläppä Kuertunturin ja Helukan välille. Onko havaintoja?
     
  5. Arto Miettinen

    Arto Miettinen www.henksupalvelut.com

    Tänään ajettu Ylläs-Kolari molemmat reitit. Mielestäni parasta pätkää tässä Ylläksen seudulla. On myös vähän pois päin kaikesta, eli liikennettä on vähän ja reitti lähes aina huippu kunnossa.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  6. Pärde

    Pärde Kelkaton

    Vkolla 5 menossa Ylläkselle. Tässä mietin kelkan vuokrausta niin paljonko pitää varata aikaa Ylläs-Levi-Ylläs reissuun?
     
  7. Ves_ku

    Ves_ku Assault 850 2020

    Aamulla lähdin kymmeneltä liikkeelle ja 15.30 olin takas. Kolmet kahvit oli pako ottaa lämmikkeeks ja tuli sitä Levillä syötyäkin. Jos tarkenis niin hyvin kolmessa tunnissa ajaa edes takas toki ei sinne kannata kiirehtimään lähtee vuokraa minimoidakseen.
     
  8. satool

    satool Member

    Tänäpä heittelin kyseisen lenkin ilman "suurempaa" kiiruutta poiketen Levikeskuksessa kaupassa juotavan hakien ja aikaa meni semmoset kolme ja puolituntia .
     
  9. Timo_Harjula

    Timo_Harjula Skidoo Mxz 600 Xrs -07

    Huomenta. Tarkoitus Tänään 31.12.17 lähteä pöristeleen Äkäslompolosta. On vain tuo majoitus Äkäshotellin takana... Kuinka on ollut tapana siirtyä jätkänristille Kaltiolle? Ei nappaisi sheriffikeskustelut heti ensimmäisenä...
     
  10. Timo_Harjula

    Timo_Harjula Skidoo Mxz 600 Xrs -07

    Päädyin viemään kärrillä Kaltion pihaan. Tuntuu hiukan oudolta kylältä puuttuvien siirtymäreittien laita. Ajelu tapahtuu kuitenkin syrjemmällä.
     
    Arwid Käkivaara ja Joske tykkäävät tästä.
  11. ysxviper

    ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

    viime talvena itse painelin sitä risukko umpee pitki järvelle ja nousin siitä missä punaiset pikkumökit ja hiihtoreitti alkaa. jos jotain tuo häiritsee nii pienet on murheet
     
    Timo_Harjula tykkää tästä.
  12. Ves_ku

    Ves_ku Assault 850 2020

    Tai sitten jättää sen kalun siihen Kaltion pihaan tai kysyy parkin safariyrittäjiltä. Ei voi olla kiinni siitä, että pitäis väkisin päästä majotuksen pieleen kelkalla. Varsinkaan kun kylällä ei sitä hyvällä katsota. Näin menty vuosia ja ei ole hiihtäjien saati seriffien kanssa ollut ongelmia.
     
  13. ysxviper

    ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

    itsellä myös oli jokunen yö siinä palokunnan/koirapuiston parkissa. keväällä joutuu muuten niin paljon asfaltilla ajamaan. nykyään majotukset katottu vähän myös sillä silmällä että reitille pääsisi helposti
     
  14. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Ylläsjärvellä olisi paljonkin inhimillisempää kelekkamiehellä, Järvikylistä puhumattakaan. Äkäslompolo valitettavasti on vastarannankiiskien kolo. PS. Kuerille tullut yksi selväpäinen majoitusyrittäjä, ihan pistoreitti yhteyskin, sinne vaan ei kaikki mahdu, mutta raikas avarakatseisuuden tuulahdus kylälle silti... http://www.kuerkievari.fi
     
    Viimeksi muokattu: 2/1/18
    tero_lynx ja Joske tykkäävät tästä.
  15. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Juuri näin. Jo vuosia sitte kärryn kanssa siellä oli vaivalloista värkätä, kun porukasta joku tarvitsikin päivällä autoa rinteeseen, kauppaan tms.
    Sitten kun alettiin matkailla kelkalla, nii siitä ei Äkäslompolossa tullut mitään. Kävelysauvoistakin tuli mummoilta kypäräkopsautuksia tankilla ja tien reunoilla
    suunsoittoa, vaikka kuinka hiljaa ajeltiin.

    Jätimme sitten Äkäslompolon kokonaan rauhaan museoitumaan ja alettiin viedä rahat muualle.
    On tosiaan viksumpiakin paikkoja esim. Ylläsjärven puoli ja kaikki muut tunturipaikat, jos niitä hakee. Mutta pisteet Kuerkievarille, jospa se valo tulee joskus koko kylälle!
    Pienellä säätämisellä Äkäslompolossa kävisi kelkkaporukoita paljon enemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 2/1/18
    Timo_Harjula, tero_lynx, Golfster ja 5 muut tykkäävät tästä.
  16. Timo_Harjula

    Timo_Harjula Skidoo Mxz 600 Xrs -07

    No onhan niinkin. Itse hiukan vierastan autolla siirtymistä reitille ja vielä enemmän paluuta hikisenä ja paskaisena autolle. Toisekseen, tuntuu olevan jotakin säätämistä aina tuon tekniikan kanssa, mukavampi rassata siinä mökin terassilla. Täytynee jatkossa kattella majoitus niin, että reitti vieressä.
     
  17. HerraO

    HerraO Polaris axys Pro Rmk 163" Turbo

    Kelkkailijat aiheuttaa omalla idioottimaisella käytöksellään äkäslompolon kelkkavihan. Jos mökille ei muualta pääse, kun kylänläpi niin sillon se kelkka siirretään autolla. Muussa tapauksessa ei aja ollenkaan. Miksi sinne lompoloon pitää tunkea? Tiedossa on kaikilla, että sieltä ei kelkalla lähtemään pääse. Niin kauan, kun tuo pöllöily siinä kylällä jatkuu, niin mitään siirtymää ei tule ja se on varma. Kuljen ylläksellä todella paljon kelkalla, ikinä ei ole tatvinut lompolossakaan ajaa teitä pitkin ja hyvin olen pärjännyt. Miksi muut ei pärjää? Lompolossa on kelkkailun suhteen tiukka linja, mutta sinne kuitenkin kelkalla pääsee ilman mitään ongelmaa ja vieläpä keskikylälle. Jounin kaupalle saa varmasti parkeerata kärryn ja lähteepi siitä vaikka ajelemaan. Idioottienkin pitäisi kuitenkin muistaa, että laki on laki ja sitä on noudatettava, varsinkin jos johonkin asiaan halutaan muutosta/parannusta. Mielestäni kaikki jotka ajelee ylläksellä tai ihan tahansa missä muuallakaan pitkin teitä ovat täysiä pöllöjä. Ottakaa järki käteen ja koittakaa arvostaa muitakin liikkujia ja ihmisiä. Ei ole isosta asiasta kyse kuitenkaan loppupeleissä.
     
    Joske, M.E.A, P4V3-62 ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  18. P4V3-62

    P4V3-62 XCR 850

    Hienosti kirjoitettu O! Levillä nyt viikon seurannu myös tätä touhua kylän pinnassa kun koiran kanssa illalla kauppalenkillä. Teitä pitkin menee kelkkoja, stop merkille ei pysähdytä vaan keula kohti taivasta sinkki tiukalla 30 alueella jne... Ja täällä on kunnon reitit kylällä lähes joka paikkaan että ei ole siitä kiinni. Kai siinä tiellä on sitten vaan niin kivaa ajaa? ? Ei voi pieni ihminen käsittää. ..
     
    Joske ja M.E.A tykkäävät tästä.
  19. pette

    pette SR Viper M-TX -15

    Ei pidä täysin paikkaansa. Idiootteja kelkkailijoita on joka paikassa, mutta näin suurta kelkkavihaa ei ole missään muualla kuin Ylläksellä. Mun puolesta hiihtäjät saavat olla rauhassa, vien rahani muualle.
     
    Petr ja Arwid Käkivaara tykkäävät tästä.
  20. ysxviper

    ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

    lompoloon ei haluta kelkkoja. mutta jos ei olisi kelkkailijoita niin uskoisin että moni mökki olisi tyhjillään... yms yms.
     
    Aimo2008 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua