Boondokker 3700 vai freeride 154

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä mikap92, 6/1/18.

  1. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Eli tuli vanhat kelkat myytyä, nytte tarvis uudempaa tilalle. Tähän menneessä ollut kaikki pätkä kelkkoja, nyt haluttas pitempää.
    Ajo suunnilleen 50% reitillä 50umpisella, reittiajo Keski-Suomen reiteillä.
    Hinta luokka 9000e paikkeilla.
    Ois katsottuna 2 vaihtoehtoa:
    Skidoo freeride 800e-tec 154" vm.2014
    Lynx boondokkeri 800e-tec 3700 vm.2014
    Suunnillee samanverran ajettuja, ja hintakin olisi sama.

    Mitä mieltä kumpi olisi parempi vaihtoehto? Vai onko muita ehdotuksia?

    Skidoossa ois ainaki edullisempi metri hinta
     
  2. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Kylläse lynxi solveltuu paremmin sun ajoihin koska pps on parempi tommoses seka ajosa. Ite ajan myös suurinpiirtein 50% umpista ja reittiä 50% ja ite laitan seuraavaksi kelekaksi tommose 3700 re boondockerin.
     
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mulla tällä hetkellä bd 3700, mutta ottaisin fr jos pitäisi olla valmiimpi ajoon. On tuo oma bd nykyään mieluisempi kuin fr, mutta on siihen saanut tehdä muutoksia. Fr:ssä taitaa iskarit olla paremmat. Tai etupukissa on myös kunnon iskari. Alusta kyllä paljon pehmeämpi kuin bd. Bd keulassa jotku 22nm jouset ja fr tai olla noin 15nm. Bd:n 57mm matossa ei ole pitoa ummella ja kun se ei ole flexedge niin melko paljo kankeampi kuin fr.
     
  4. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Mitä muutoksia oot tehny siihen boondockerii? Mietityttää vähä että onko tuo 154 fr jo liian pitkä? 146 fr näyttää olevan huonosti saatavilla alle 10k.
     
  5. torviscas

    torviscas Well-Known Member

    Dokkerihan on parempi reitillä vaikka freeride ois saman mittanen. Ja ummella toisinpäin. Käytettyä ku oot ostamassa, nii iskarit voi olla mitä vain, mutta vakiona dokkerissa 40mm 3säätöiset keulassa, takapukissa 46mm 3säätöinen ja etupukissa joku mehukeppi. Freeridessä 40mm 2säätöiset ympärinsä. Freeridessä t-motion alusta josta kaikki ei tykkää.
     
  6. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    IMG_20171226_134936.jpg
    36" keula, 64mm flexedge, teamin vari, kytkimessä omat säädöt, rs etupukin iskari mistä on sisukset vaihdettu että vastaa enempi re:n keppiä, keulassa 18nm jouset, takapukissa 60nm jousi, macracing teamin simmit, telastoon muutamia vahvikkeita, takakääntöpyörät liukujen sisälle, reijittäny sivuposken ja varin etupuolen frogzskins verkoilla, sivuposkien molemmat "räppänät" ei ole enää umpinaiset, 17vm summitin puskuri ja telatunnelin takaosa auki niin ei enää kannita vastaan hangessa, varituki, rs petikumet, racewerx etupuskuri+eturungon tuki. En muista oliko vielä jotain muuta mutta nyt alkaa oleen melko mieleinen.
     
  7. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Niinhän tuo taitaa lynxii päin kallistua, jos iskunvaimentimilla ja jousilla saa ajettavan reittille ja umpisee. Kaikki muu taitaakin olla omista mieltymyksistä kiinni. Voimalinjahan pitää aina tehä Itelle sopivaksi
     
  8. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kyllä kait tuolla molemmissa ajaa mutta itse olen painottanut umpisen ominaisuuksia nuilla muutoksilla. Jos oisin fr:n ostanut niin olisin päässyt helpommalla. Onhan tuo pps alusta kyllä sen näköinen että kestää varmaan reittipaukutusta aivan eri tavalla kuin fr. On niissä varmaan telastojen painossakin iso ero. Matolla sai melko ison muutoksen. Tuolla ajaa reitillä samalla tavalla kuin sillä vakiolla, mutta pehmeässä pitoa paljon enemmän.
     
    mikap92 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua