Yleiset skiidokysymykset jotka eivät kaipaa omaa topikkiaan!

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä sahtari, 11/12/10.

  1. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Ei se yhdellä jousen vaihdolla onnistu. Siinä on vissiin 438 rampit, mutta painoa en tiedä. Oliko jokin 16g? Jousi vissiin 160-350 ja varissa oisko musta?

    Jos on tuollaiset niin voisin kuvitella että huutaa muttein vedä, mutta kun en ole nuita pitkiä ja karkeatelaisia ajanut niin en tiedä. Paljonko kiertää ja pätkäiseekö koskaan kun lyö kaasun pohjaan paikaltaan?

    Kaverilla ois tuohon sopiva dynamo joe kitti myynnissä. Sillä siitä sais varmaan paremman ja on tehty just nuille rampeille.
     
    Viimeksi muokattu: 4/2/18
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Käynnistinlaitteessa rasvaa joka lämmetessään muuttuu liukkaaksi ja aiheuttaa luiston. Käynnistin pöydälle ja putsaushommiin.
     
  3. juhve

    juhve SKI-DOO mxz 600 etec irondog 2021

    Kelkka 06 revi onko ollut takapukin lisäsäiliöllistä iskaria kahdella eri koon männällä vai onko vaan toisessa runko vahvempi
     

    Lisätyt liitteet:

  4. Tökö

    Tökö New Member

    Vm. 2012 146" 600 e-tec summitti. Voimalinjaa pitäisi päivittää ja tähän tarvisin apuja. Vakio 57 harjalla matto ja ummella paikaltaan lähtiessä ei heti jaksa nostaa täysiä kierroksia ja laiskan tuntuinen "poromies säädöissä". Lähtökierrokset n. 3000kierrosta. Nyt maton katkettua tuli hommattua 64harjalla matto. Jousien vaihtaminen mielessä. Mitä suosittelette ja löytyykö näistä jousista taulukkoa mistä näkee jousen/lähtökierrokset? Muuta päivittämisen tarvetta.
     
    Viimeksi muokattu: 5/2/18
  5. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.


    Tiedätkö mitä siinä on voimalinjassa ja onko välit vakiot? Jotain tarvii varmaan tehdä kun tuossa uudessa matossa on pitoakin melko paljon enemmän.

    http://htsuksee.fi/voimalinjan-saatovinkit/

    Tuossa yksi jousitaulukko. Ei siinä ihan kaikkia ole tai sitte varaosanumero muuttunut.
    http://powderclowns.com/powderclowns/?page_id=1153
     
  6. Tökö

    Tökö New Member

    Näistä olikin jo apuja roimasti. Välitykset on vakiot mutta voimalinjasta en osaa sanoa. Pitää aloittaa tuolla maton vaihdolla ja sitten siirtyä tuon voimalinjan kimppuun ja sittempä sitä näkee mitä siellä on ja osaa vähän suunnitella muutoksia. Kiitoksia
     
  7. tmylsy

    tmylsy Well-Known Member

    Itte kun jumppailin voimalinjan kanssa viime talvena niin lähdin siitä liikkeelle, että sekä variin että kytkimeen alusta jäykempää jousta. Tavoitteena oli saada lisää lähtöjä ja eliminoida kuussatkun voimalinjan puutumista kun mattonopeudet kasvoi. Jos haluaa vielä hifistellä niin kytkimeen säätöpainosarja ja lisää punttia jousen loppuun.
    Toki tuossa oli myös putki vaihtunut ja veti edellisellä voimalinjalla aika hätäseen raikkarille.
     
  8. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Joo sen säätöpainosarjan vaatii melkein aina kun hakee säätöjä.
    Ei yhtään muista paljonko oli painoa siinä 600sdi:ssä, mutta ne säädöt kyllä pelasi eikä puutunut millään kelillä ja lähti kyllä ripeästi. Siihen taitaa riittää sellainen 19.6g painosarja.

    Välejä siinä oli muutettu ja yläratas tais olla 19, alaratas vakio.
     
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Onko mitään taulukko mistä näkee alustan jousien jäykkyydet? Osanumero löytyy jousista mutta mistään ei selviä jäykkyyttä. Summassako ukot vaihtelee jousia?
     
  10. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    kyllä tuota voi säätää. Se on tuo nordlocki vähä turhan paksu sinne väliin. Siihen sai muistaakseni jostaki semmosia säätösarjojaki. Tosin ei sitä oo ehkä tarkotettu että voi säätää, mutta se on mahollista.
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Jos pulttien kannan alle laittaa niin joku osa jää kantamaan pultin päästä, mutta jos sinne jousikupin väliin niin asettuuko se kuppi silloin suoraan? Eikö siinä jokin pieni kartio ole ja kupin reiässä se holkki mikä hinkkaa tankoon. Jos on kierossa niin kuinkahan vipattaa?

    Se valmis sarja tais olla johonkin eri tra:n. En tiiä toimiiko seiskassa.

    Mietin että jos sen päätykupin pohjalle (se missä rampit kiinni) laittais jonku prikan niin silloin sillä sais välyksen säädettyä? Pitää joskus testailla kun käyttää kytkimen irti. Nyt on harvinainen tilanne kun ei tarvi joka vkl iroittaa kun löytyi mieleiset säädöt.
     
  12. paavo mxz

    paavo mxz Member

    skidoo mxz 600 sdi vm07 koneremontin ja sähköjen vaihdon yhteydessä tuli mutka matkaan. Kolme liitintä käy keskenään ristiin: äänenvaimentimelta tulevan anturin liitin, ilmanpuhdistimessa olevan anturin liitin sekä syliterin kannessa olevan anturin liitin. Olisiko jollakin tietoa minkä väristen piuhojen nokkaan mikäkin anturi kuuluu alunpitäen? Sähkökaaviokin auttas eteenpäin.
     
    Viimeksi muokattu: 12/2/18
  13. Petr

    Petr Rene BCX 600

    600 e-tykissä hämminkiä:
    Ajossa moottorihäikkä, valo palamaan ja kierrokset laski 1500:aan, siihen jäi käymään eikä ottanu kierroksia.
    Sammutin, niin sitten pelas normaalisti. Taas 10 km ja sama juttu, ja 10 km 3. kerta samoin.
    Sen jälkheen värkki pelas 150 km ok. Mittariin ei tullu koko aikana mitään häikkäviestiä.

    Pajalla tietsikalta katottiin, niin herjas jotain virtavikoja mutta ei selkeetä syytä.
    Vähän luotto meni koneeseen. Pitäiskö varalta vaihtaa esim. puola tms.

    Vee, nämä on kyllä vaikeita hommia metässä.
     
  14. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Tra kytkimen huolto..
    Eli minkälainen homma tuo jousikupin puslan vaihto on? Näyttää olevan rässätty leveämmäksi, saako tuota uutta enää lukittua tarpeeksi lujasti tuohon? Vai miten näitä on vaihdeltu?
     
  15. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Jousikupin puslaa ei taideta vaihtaa kun huoltosarjassa tulee kokonaan uusi jousikuppi. Se toinen pusla pitää lyödä pois just sopivalla tampilla. Sitä puslan laitaahan ei taida näkyä edes milliä siitä reiästä. Eka kannattaa lämmittää kun siellä on liima. Lukitusrengas myös pois. Uusi kiinnitetään kunnon lukitteella.
     
  16. mikap92

    mikap92 Well-Known Member

    Oli kuulemma tarvike huolto sarjat loppunut maahantuojalta, niin ostin puslat ja liukunastat alkuperäisenä. Siinä oli se isompi pusla ja siihen jousikuppiin kans erikseen. Kannattaakohan tuota ees yrittää vaihtaa vai hommaako jostain sen koko jousikupin? Ainaki 800 tarvike sarjassa tuli koko jousikuppi, kun muutaman kerran niitä vaihdeltu.
     
  17. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Alkuperäisen sarjan olen aina ostanut kun ne tarvike liukunastat on niin oudon tuntoista ainetta ettei uskalla laittaa. Taitaa pelkät liukunastat maksaa lähes sarjan verran jos ne erikseen ostaa. Oisko se sarja ollu reilu satasen. En ole yrittänyt jousikupin puslaa vaihtaa niin en tiiä kuinka helposti irtoaa.
     
  18. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Meneekö rs:n kytkin suoraan 800 eteciin? Onko sisempi lautanen samalla etäisyydellä? Mitä ne rs:n kytkimet on malliltaan? Litejä?
     
  19. jaffa

    jaffa Well-Known Member

    Menee akselille mutta ei kannata 800 koneessa käyttää muuta kuin alkuperäistä kytkintä. Lite on liian keveä ja sen kans tulee tärinää, ja pakki menee päälle ehkä kerran 10 yrityksestä. Käynnistys narusta verämällä on kans reilusti työläämpää.
     
  20. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö osa ole laittaneet niitä? Omasta otin starttikehän pois. Silläkin lähti melko paljon painoa pois ulkokehältä ja ei ainakaan tärinässä huomaa eroa. Onko tietoa paljonko rs:n kytkimessä on painoeroa kasisataseen?
     

Suosittele tätä sivua