Projekti Max's Polaris Indy RXL 1992

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä maxfun, 29/12/17.

  1. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Käyttelin tänään koneen lämpimäksi. Jäähdyttimet lämpesivät ja nestettäkin tarvitsi lisätä vain vähäsen. Siinä sitten konttailin ja kas kummaa... Ei tarvinut laittaa leukaa rintaan, että löytää seuraavan vian! Riitti, kun meni konttausasentoon ja tadaa! :(
    [​IMG]

    Piti tarkistaa tuolta aloitus postauksesta, että onko se pyörä siellä ollut ja olihan se. Näköjään oli etupukista pulttikin lentänyt helvettiin ja olisko se sitten tuon pyörän rikkonut!? Mene ja tiedä. Tuon liukurungon reiän kuuluisi varmaan olla pyöreä eikä tuollainen ovaalin mallinen?
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Vähän meinaa ottaa kupolista... :D
     
  2. nipperi

    nipperi Member

    Juu suuttimia laitoin ristiin, vika edelleen samassa mukissa....kaikkien resistorin ja suuttimien väliset johdot mittasin..... ainoa mitä en ole vielä kokeillut on että lyö suuttimien johdot ristiin. Sitä varten täytyy tehdä hyppylangat että ylettää. Ei hesus meen kohta jojoon ton vehkeen kanssa :D voiko pytyssä olla joku mekaanisesti paskana mistä tämä johtuisi?
     
  3. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Perusjuttuja, jos ei ole muistettu tarkistaa pulttien kireyksiä esim. rasvauksen yhteydessä, tai on kasattu ilman lukitetta :p Tuosta lienee laakeri vaan kaput, ja sitämyöten telaston pyörä lentänyt mäelle. Halppis tarvikelaakerit ei ole kovin pitkäikäisiä kelkkakäytössä.

    Yhdestä omasta alustasta korjasin liukurungot tiggaamalla reiät umpeen, poraamalla uudet reiät ja päälle 5mm rosterilevystä vahvike. Sitten kasaan pitemmillä pulteilla lukitteen kanssa.

    Nyt kun sulla on alusta irti, niin helppo huollattaa iskarit.

    IMG_20171201_211646.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 15/2/18
  4. nipperi

    nipperi Member

    Totanointosta töistä tullessani olin suihkussa ja siinä sitten juolahtiniinkin vajakki idea että nappaan viereiseltä suuttimelta ihan vaan rosvoilla ja hyppylangalla virrat... no sehän rupes pelaan mainiosti :D:D:D:eek::eek: kävin heittää jonku 10km lenkinkin äskö ja skulas ihan hyvin:p pari kertaa paukautti putsarille kun se nyt ei ihan ajallaan sitä bensaa tarjoile mutta isoilla kiekoilla pelaa mainiosti ;) tällä mennäänniin kauan kunnes efi kärähtää kokonaan!!
     
  5. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Eli siinä ko. suuttimen johdossa vika tai sitte efi boksissa. Jos jaksat, niin piippaappa yleismittarilla se ko. suuttimen johto efin liittimeltä suuttimen liittimelle. Jos ok, niin silloin vika efissä. Voisko jopa olla joku hapettunut tai irronut juotos? Hyvä, että alkoi se selviämään. Todellinen syy olisi silti hyvä löytää!

    Omasta purin tuon alustan melkeistä palasiksi.
    [​IMG]

    Mietin tässä, että tilaisinko käytetyt liukurungot vai hitsauttaisiko nuo vanhat kuntoon. Hitsaukselle hintahaitari 80-150 euroa... Käytetyt liukurungot saisi n. 60 eurolla. Jos joku kanssa harrastaja Oulun seudulla omaa taidon hitsata tuota alumiinia, niin saa tarjota apua rahallista korvausta vastaan!
    [​IMG]

    Iskarit lähti irti kohtuudella! Toinen etuiskareista kiinni vielä, kun perkeleen pultti ei meinaa lähteä! Joku on sinne vaihtanut ei orkkiksen millisen pultin, niin tuntuu olevan tiukassa...
    [​IMG]
     
  6. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Joihinkin kysymyksiin vastauksia. Sytyspuolien ensiökäämit on sarjassa, jokaiseen tulppaan tulee kipinä samaan aikaan , 3kpl/kierros. Ihan sama mihin tulppaan johdon tökkää, aina pelaa. Resistorihatut on oltava, muuten ECU sekoaa radiohäiriöistä. Nipperillä siitä ei kuitenkaan ole kyse.

    Suuttimen virtapiiri toimii niin, että suuttimelle syötetään 12V ja välissä on sarjavastus jolla jännite pudotetaan 5V:iin. ECU antaa maata kun suutin avataan. Kun virta ei kulje, yleismittarilla mitatessa näkyy 12V, koska jännitehäviötä ei tapahdu vastuksessa ilman virtaa. Kun ECU maadottaa, virta aiheuttaa vastuksessa jännitehäviön, ja da daa, 5V.:)

    Nipperin tapauksessa vika taitaa olla ECU:ssa, jos kaikki johdot ja liitokset kerran on kunnossa. Kokeile mitata mykän suuttimen johdosta ECU:n liittimeltä moottorin käydessä maata vasten, näkyykö mitään jännitettä mittarin tasajännitealueella. Pitää näkyä 12V kun moottori ei käy, ja käydessä jotain alle sen, kun ECU antaa maapulsseja. Oskilloskoopilla olisi varmempi katsoa. Häviävän pieni mahdollisuus, että liittimeltä piirilevylle menevä nasta on juotoksesta irti, tai foliovika. Kansi auki, piirilevy irti ja silmäilemään. Luultavasti kuitenkin suuttimen ohjainpiiri on kaput, eikä sitä saa mistään, ei ainakaan ennen saanut. Nyt kun kaksi suutinta on samassa lähdössä, se luultavasti kärähtää jossain vaiheessa. Muuten toiminta on ihan normaali, kaikki suuttimetkin ruiskuttaa samaan aikaan, niillä kuitenkin on oma ohjauspiiri jokaisella. Luulisi noita ECU:ja olevan purkuosana olemassa.

    Noissa Maxfun:in kuvissa muuten näkyy irrallinen maajohto siinä puuttuvan vesipumpun hihnasuojuksen takimmaisen kiinnityspultin kohdalla, kannattaisi laittaa se moottorin runkoon kiinni.
     
  7. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    On kovat hinnat, käy kyseleen metallipajoilta ja heiluttele kakskymppistä niin kyllä sen joku näppää umpeen. Vaikka ammattikoululla metallipuolella jos joku joutas.
     
  8. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    @Reppumies jälleen valaisi roleksin sielunelämää, hienoa! Maajohdot on laitettu runkoon kiinni. Kuva on otettu, kun askareet ovat olleet vaiheessa! :D

    Niin minustakin on kovat hinnat! Pitää huomenna kysyä vielä Sirniöltä. Ellei täältä löydy hitsaria, niin sitten pitää käydä automaatilla ja lähteä kiertämään paikkoja!
     
  9. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Ompa hitsaukset hinnoissaan sielläpäin :eek: Lähetä tänne etelään, niin ei maksa mittään :D

    Noitten öhlärien takia harkitsin vuosi sitten ostavani koko kelkan, kun oli täälläpäin myynnissä :D Indyn öhlinsejä kun ei liiemmälti missään näy.

    Nyt kun telasto on irti, niin onkin helppo maalata pukit ja kiillottaa liukurungot karhunkielellä :cool:
     
  10. Magilainen

    Magilainen AC F6 146" 04, Winha 32 -72, Lynx 520 -76

    Miekin voin iisalmessa hitsailla ihan vaikka sumpit tarjoamalla :D
     
  11. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Hyvä se on huudella, kun ette Oulun seudulla asu! :D:D Joo, tarkoitus tosiaan olisi samalla hieman siistiä tuota alustaa. Katsoa tarkemmin, että mitä sinne pitää uusia. Viimeisen iskarinki, kun saan irti, niin vien ne huoltoon.

    Olis se tieten yhtenä vaihtoehtona, että laittaisi uudet käyttämättömät rungot tähän, jos vaan olisi millä laittaa! :D Hinta, kun oli 10 kertainen käytettyihin verrattuna...
     
  12. habahaba

    habahaba Well-Known Member

    Mulla olis tallissa uudet alkuperäiset 1540553 ja 1540554 liukurungot jos kiinnostaa.
     
  13. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Liukurunkoja vähän puhdistelin. Samalla tarkistelin niiden kuntoa. Muuten ok, ei halkeamia missään, vaan ainoastaan pari pultinreikää ei enää pyöreät.

    Likainen
    [​IMG]

    Puhtaampi
    [​IMG]
     
    Fudge, Broadspeed ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  14. nipperi

    nipperi Member

    Ai kyllä se on poikaa kun kelkka pelaa :D alkaa vaan toi variaattorin remmi pykiä. Missäspäin näissä on joku tyyppikilpi mikä paljastaa vuosimallin? Itellä ei ole koskaanollut kelkkaa eli näitten remmejen ja telastojen sielunmaailma on meikäläiselle ihan uus. Nykysellä remmillä booaa ensin ja sitte 5tonnin kohalla lähtee kiitään. Sitten kun pistin ton vararemmin kiinni (on jo paskana ja tärryyttää) niin mun mielestä lähti äkäsemmin paikaltaankin. Mikä remmipituus näissä kuuluu olla?:rolleyes:
     
  15. nipperi

    nipperi Member

    Ei näitten roleksejen kanssa kerkeä kyllä kauaa ilakoimaan.. :D:D taas käy kahdella mutta tälläkertaa ongelmana kipinä. Voiko tulpanhattu olla rikki että hyppii muovin kautta? Jättää hatun höpötilleen tulpan päälle niin rupee sytyttään, mutta taas kun pistää pohjaan niin ei sytytä?:confused: miten se kipinä voi tollai pomppia kovamuovisesta tulpanhatusta?
     
  16. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Kytkimen vai? Muistaakseni minulla oli kytkimen liikkuvassa lautasessa sisäpuolella merkintä 91, siis valujälki.

    Remmin pituuksista en tiedä, mutta seuraavat ainakin käy 3211042 ja 3211061. Olikohan vielä 070-loppunen kans, joka kävi. Minulla on nyt tuo 061-loppunen OEM-hihna.
     
  17. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä


    Oikean nilkan kohalla tunnelissa on model number, josta selviää vuosimalli.

    Tsekkaappa millä korkeudella hihna on variaattorilla, kun kelkka on paikallaan. Jos ui liian syvässä, niin aiheuttaa booaamista.
     
  18. nipperi

    nipperi Member

    Ootteko ebaysta noita tilannu?
     
  19. nipperi

    nipperi Member

    Mitä tarkoitat kun on paikallaan? Miten hihnan kireyttä säädetään ja onko siinä jotain nyrkkisääntöjä?
     
  20. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Kakkosvariaattorilla hihna kuuluisi tulla hieman lautasten yli kelkan ollessa paikallaan. Mitä syvemmällä hihna, sitä isompi pykälä on silmässä kelkan lähtiessä liikkeelle -> booaa.

     

Suosittele tätä sivua