Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä frosty, 14/1/06.

  1. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    No toimii ne suoralla :D

    Nyt itse arvon että oisko xcr 137” järkevin koittaa freeride rautaa vai ihan normi mittaista jos laittas xcs:n suksen siihen. Ainakin pätkä skidoo oli upea ajettava tuolla freeride raudalla mut onkohan liian lyhyt vähän pidempään kelkkaan...
     
  2. VoihanVitalis

    VoihanVitalis Well-Known Member

    Mitkä sukset 800cc -14 mxz alle? Missä hinta/laatu kohtais. Bladet totaltekin raudoilla? Vaiko jotkut ca prot niiden malleista ei mitään hajua :D nyt alla powred prot ja arvatenkin tohon reitti ajoon todella huonot ajaa jos on tarkoitus mennä "reiällä" olevaa reittiä kovaa..
     
  3. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    C&A XCS tai XTX modattuna voisi olla hyvä, molemmat miedolla/lyhennetyllä raudalla varustettuna.
     
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Catin zr7000:n alla testattua vakioita, Powder Prota, Slydog Powderhound 8" ja Bladea.
    Vakio on ihan surkea sukellusvene, toimii varmaan kovalla reitillä kun ei tipu reunalta umpiseen.
    Powderi on varsinkin painavampaan keulaan höylättynäkin liian ottava ja tuikkii. Nelitahdissa myös kantavuus loppuu kesken.
    Slydog 8" on nimensä mukaisesti puuteriin ja umpiseen sopiva. Kantaa nelitahdin keulallakin reilusti eli menee pinnassa. Hyvä alkusyksyn reitinpolentasuksi, mutta sitten näin talvella ei toimi reitillä kovin hyvin. Suksipainetta pitää olla paljon, jotta kääntyy ja silti lähtee helposti leijumaan reitin pinnalla. Tuikkii myös aika herkästi.
    Blade tuntuu olevan tosi rauhallinen, ei tuiki, toimii pienellä suksipaineella ja on siten kevyt ohjata. Kärki vain pitäisi olla korkeampi, jotta ei nakkele lunta silmille ja nelitahdin keulalle kun olisi sentin leveämpi niin voisi olla maukkaimmillaan. Mutta hyvän oloinen yleissuksi.

    XF800 mallissa olen sitten testaillut C&A:n rankasti höylättyä XT mallia. Vakiona tuolla XT:llä ei aja erkkikään kun on crossiin tehty. Ottoja on sen verran että riittää. Keskiköli madallettu XTX vastaavaksi + lisämadallettu päistään ja sitten suksen takanurkat viistetty ja sivukölien päitä madallettu niin on ihan siedettävä kääntää rattia ja ohjaa kohtuudella. Hieman ehkä jo aliohjaava, mutta tykkään siitä enempi. Paras ominaisuus näissä C&A suksissa on mahtava vakaus eli kärsii vetää mihin tahansa reikään ja monttuun toinen suksi edelle eikä kelkka tee mitään yllättävää.

    Omien kokemusten mukaan parhaat vakiosukset on olleet sekakäyttöön pollen Gripper ja tuo Blade.
     
  5. VoihanVitalis

    VoihanVitalis Well-Known Member

    Modattuna miten?
     
  6. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Totaltekiltä saa nykyään freeride rautaa niin ei tarvi enään noita pitkiä lyhennellä. Toimi omassa xrs mallissa tuo xcs+freeride rauta ihan helvetin hyvin.

    Nyt laitoin tohon 137” xcr polleen xcs:n sprint raudalla ihan vain pituuden vuoksi. Pidemmässä tuo freeride rauta vähä liian laimea mutta ehdoton peukku tolle sukselle jos haluaa ajaa suksilla joka tottelee ohjausta eikä aliohjaile.
     
  7. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    No jos ostaa vaikka käytetyt sukset tai suksipaketin, niin ihan toimiva juttu on myös rautojen lyhentäminen. XTX kannattaa eka ajaa sellaisenaan, jos tuntuu vieläkin liian agressiiviselta niin sitten höylää sivujen kantit pois ja madaltaa keskiköliä ja vetää noka pystyimpään asentoon. Näin saa kovavauhtiseen ajoon vakaat sukset kovallekkin/jäiselle reitille. Jos tykkää mikroautomaisesta ohjauksesta niin sitten jotkin lyhyemmät sukset kuten blade tai jopa powder pro on parempi.
     
  8. VoihanVitalis

    VoihanVitalis Well-Known Member

    xcs ja xtx erot? Haen suksea nopeaan ajoon jossa kyllä powred prot on liian purevat ja näin ei kyllä mutkia pääse vauhdilla kun lähes mahdoton saada se poikittain meneen niillä.
     
  9. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Viperiin suksii haen nyt alla höylätyt powderit ja tosi rauhaton keula. onko blade yhtään kummempi?
     
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    On.
     
  11. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Tarkenna vähän
     
  12. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No pp:t repii eikä niillä uskalla ajaa. Bladet ei tee mitään yllättävää.
     
  13. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Itellä ca xtx Viper rtx, tykkään kyllä kovasti. Ei tietääkseni höylätty ja pitkällä raudalla, mutta kovametallia lyhyt pätkä suksen kiinnityskohdasta taakse päin. Ja etulenkki takimmaisessa kiinni. Plussia; ohjaa, kantaa, ei yllätä. Miinuksena voi pitää jäykähköä ohjausta todella hitaassa ajossa kovalla pinnalla, mut ei haittaa itellä reittiajossa, kun ei tartte yleensä jarrulla väkisin kääntää.
     
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Sekä plussiin menee todella suuntavakaat jopa niin että huomaa joskus +100 vauhdissa pitävän aika löysästi sarvista kiinni... Hidas ajo myrkkyä myös jos lunta on tullut sen +5cm, suksi rupeaa aliohjaamaan ja sitten saa kääntää paljon joka on raskasta kun pitkä suksi kyseessä, näitä kun kaikkiin muihin suksiin tottuneena käännetään vaan sen verran kuin pitää, aika monelle tuntuu raskaalle lyhyellä testillä jos ei ymmärrä ideaa, tälläisesta suksesta kun vaikkapa bladeen hyppää niin sitä saa olla kokoajan vemputtamassa oli kelkka mikä tahansa.
     
    Vesukka ja Seiti tykkäävät tästä.
  15. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Revin keulalla Powder Prot höylättynä ja rauta upotettuna. Sais silti vähän puskea ja olla kevyempi kääntää.

    Oisko Bladet ratkaisu, xc vain tavan?
     
  16. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    SLT jostain halvalla...
     
  17. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Blade ja Blade xc, meneekö sama ohjainrauta?
     
  18. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Itse itselleni vastaten kyllä käy..
     
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Mistä saa niitä valkoisia vuotsolaisen tyylisiä levikemuoveja?
     
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Siis tämän näköiset hakusessa Screenshot_20181119-075453.png
     

Suosittele tätä sivua