Lynx 2018

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 21/11/16.

  1. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mikä siinä pps alustassa on niin huonoa reitille?
     
  2. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Ei se nyt huono ole, en mä sitä tarkoittanut. Mutta ei se myöskään ole niin ylivertaisen hyvä etteikö sitä tarttisi kehittää ikinä. Se on ollut sitä varmasti 10 vuotta sitten, mutta kilpailijat on kyllä ajaneet ohi jo vuosia sitten.. Pps nielee edelleen kyllä sitä jättipattia ihan mallikkaasti, mutta herkkyydessä ja progressiivisuudessa on iso ero kilpailijoihin. Hienon kelkan lyne on kyllä tehnyt tuosta uudesta 850 pätkästä, ja on täynnä uutta tekniikkaa mutta 10v vanhalla alustalla..
    Tulihan siitä Joo 2015 joku kakkos versio joka on vain edeltäjäänsä heikompi.:rolleyes:
    Tosin r-motionkin alkaa olemaan kyllä jo uudistusta vailla, jos ski-doon kehitys sykliä katsoo.
    Ja minun veikkaus onkin että nyt kun syksyllä tulee skippalta uusi kilpuri, niin siihen on alustaa päivitetty.
     
    Viimeksi muokattu: 23/4/17
    Lumisiipi ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Eikö nuissa pps:ssä ole vakiona melko tönköt jouset ja eikö alustasta saa "herkempää" kun erinlaisia jousia laittaa? Jotkuhan niitä on vaihdellu niin varmaan osaavat sanoa?
     
  4. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kiinnostaisi kyllä tietää ketkä ovat nämä kilpailijat jotka ovat ajaneet ohitse... vaikkakaan minä en kyllä osaa sanoa mikä alusta on paras ja melko seppo pitää olla jotta sellaisen arvion voi antaa :D Ainakin vuodenvaihteen reittikelkka testi osoitti että pps on kyllä meidän olosuhteisiin aika pätevä kun on vielä alustansäädöt kohdallaan. Vaikka tulee koviakin pohjaamisia kelkka ei sinkoa minnekkään. Hieman pintakova oli 800 RE mutta muuten kyllä hoitaa hommansa mallikkaasti vaikka kuski tekisi mitä tyhmyyksiä. Samaa ei voinut sanoa vaikkapa XCR:stä joka tuntui lähinnä hengenvaaralliselta, vaikka alustan säädöt oli "pro-ukko" hionut. Lynxeissä on onneksi vakiona järeät iskarit (riippuen toki mallista) että ne saanee mieleisiin säätöihin helpommin kuin vaikkapa pollen Walkkerit.

    Eipä ole minkään merkin alustat mitenkään radikaalisti uudistuneet pitkiin aikoihin, geometriaa yms. on toki hiottu vuosien mittaan joka leirissä. Enemmänki itse ajattelisin että valmistajien tulisi panostaa riittävän kokoisiksi mitoitettuihin laadukkaisiin vaimentimiin joiden säädöt olisi tehty pohjoismaihin kuin keksimään pyörää uudestaan :)
     
    Lumisiipi, ärär, Koulupoika ja 6 muut tykkäävät tästä.
  5. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    No joo nämä nyt olikin lähinnä minun mielipiteitäni. Alustathan on kaikille tietenkin mieltymys kysymys, ja niinkuin sanottu ei se huono ole. Mutta näinkin alusta painotteisessa lajissa, luulis että sitä yritettäis kehittääkkin jotenkin, eikä aina vaan rahasteta samalla. Itsekkin pps:llä ajaneena voin kyllä rehellisesti sanoa että ajan paljon mielummin tällä nykyisellä r-motionilla. Perus reittipatissa herkkyys ihan toista luokkaa. Kyllähän minäkin tietenkin parhaani yritän olla isänmaallinen, mutta näin se vaan on. Eikä ne polariksen tai catin alustatkaan huonoja voi olla, jos esim. tämän vuoden spritti tuloksia katsoo. Kaikilla pääsee.. Se on kuskista kiinni eikä kelkasta.
    Mutta pointti tässä oli se että MINÄ en osta kelkkaa joka maksaa 16000€ jos siinä on niinkin vanha alusta, vaikka se olis kuinka kotimainen.

    Mutta takaisin aiheeseen.. Kokonaisuutena sanoisin että oli kyllä minulle positiivinen ja käteensopiva laite tuo 850 re. Ajoasento osui minulle hyvin. Mutta en edellämainitusta syystä sitä silti osta. :D
     
    Viimeksi muokattu: 23/4/17
  6. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Jos lynxissä oi skiboon pehmyt lättänä penkki niin se ois huomattavasti pehmmän tuntuinen. Tuliha tuossa koeajettua useampi BRP versiot niin pattia kuin mutkakin. Jos sitten mennään siihen oleelliseen, alustan toimintaan, jotkut ajaa monta talvea ilman huoltoa ja kehuvat että toimii hyvin, kyllähän ne toimii mutta mikä on se vaatimustaso siinä se on asian ydin. Jos verataan esittelykelkoja 600 pätkämalleja kyllä täytyy sanoa että Iron dok oli pettymys, näillä sädöillä se kuuluu safarikelkkojen luokkan. Minä olen jo ikämies eikä ole samanikäisiä harrastajia ja jos meinaa pysyä nuortenmiesten matkassa nintä valinta on 600rs. Tykkäsin heti, ajoasento sopiva, tuntuu pienemmältä kuin Skidoo, jousitus napakka, moottori herää heti keventää keulaa patikossa, tätä vehettä vie kuski verrattun sisareensa, joka jyräsi joka montun pohjan antopa sitä kaasua tai ei. Täällä kainuussa kun iskkee se Raatteentien henki eikä periksi anneta, silloin valinta on 600rs.
     
    pezq^, Koulupoika, Arwid Käkivaara ja 3 muut tykkäävät tästä.
  7. o-p-k

    o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

    Tuo iron dogin penkkihomma on muuten totta joo. Muistan tuolla ajaessani miettineeni että onko tässä penkkiä pehmennetty. Oli kyllä pehmeämmän tuntuinen kun omassani.
     
  8. Koulupoika

    Koulupoika Summit 850

    Ajoin viikonloppuna toiseen kertaan nämä BRP:n uutuudet. Jos reitillä ja urilla ajaisin, niin valinta olisi ilman muuta X-Trim Re 850, siinä on alustan toiminta ihan omaa luokkaansa. Urille tietenkin Boondocker RE olisi paras ja pelkille reiteille Rave RE. Omat ajot kun on umpista ja uria, niin Boondocker DS olisi selkeästi paras juuri tuon takapään rakenteensa vuoksi. Skidoista minun suositiksi nousi Summit SP 850 146, se on metsässä ketterämpi sekä sivusuunnassa että pituussuunnassa kuin Lynxit ja sijoittuu johonkin BD RE:n ja BD DS:n väliin. Shotti-startti olis myös ihan ehdoton hankinta.
     
    Viimeksi muokattu: 24/4/17
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Kaikilla merkeillä ehtii varmasti jos kuski osaa ajaa ja säätää kelkkansa oikein :) Onhan tuota PPS painoa höylätty alas ja geometriaa kehitetty siinä kuin muillakin merkeillä, joten väitös sen vanhanaikaisuudesta on vähän erikoinen. Vähän kuin väittäisi että ´05 440 iq r on sama kelkka kuin ´16 600 iq r. Itse kyllä yritän katsoa kelkkoja ihan objektiivisesti eikä mitenkään sinivalko-lasien läpi. PPS:stä saa kyllä varmasti herkän ja suht kantavan kun on osaava tekijä :) säädöt on aina kompromisseja ja ne varmasti tehdään tehtailla katsoen tärkeimpien markkina-alueiden vaatimuksia. Esimerkkinä jossain pohjois-amerikan valtatie-baanoilla 46mm alustan iskareiden käyttö voi olla hiukan turhaa ja 36mm riittänevät suurimmalle osalle ostajista.
     
    M.E.A ja Nipademu tykkäävät tästä.
  10. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Pohjailiko vaarilla iron dogin alusta vai miksi safarikelkkojen luokkaan?
     
  11. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Onhan se tällaisesta laitteesta rumasti sanottu. Ootin kyllä urheilullisempaa ajokokemusta, alku tuntui kevyeltä pienssä patissa van kun reitti meni huonoksi missä ois pitänyt keventää keula rupesi ajaminen tuntumaan raskaalta. Kone tuntui jotenkin kuin ois kuminauhaa venyttänyt ,kulkee etupainoisest jyrää joka montun pohjan. Ei pahemmin pohjaillut . Täytyy ihmetellä miksi koeajoon on tuotu näin huonossa vireessä oleva laite. Iron dok on hieno laite, ja säätämällä siitä varmaan suurin osa saa mieleisen ajopelin.
     
    Lumisiipi tykkää tästä.
  12. Jonski

    Jonski Lynx RE 600r -19

    Mistähän kannattais kysyä ylivuotisesta 600 re rs tarjousta? Nettimotossa ei montaa ole vai onko niitä edes jäänyt mihinkään :D
     
  13. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Ei taida pätkiä olla ylivuoteisena, kun ne on kainkki mennyt. Pitkiä kyllä löyttyy... pätkiä ei kuulema mene kaupaksi, mutta silti ne on loppu joka vuosi.... Menee brp:n setillä kauppoja ohi, kun suurin panostus on pitkissä....
     
    Nipademu ja M.E.A tykkäävät tästä.
  14. Jonski

    Jonski Lynx RE 600r -19

    Aivan
     
  15. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Kyllä noita pätkiä löytyy joitakin ylivuotisina, mutta kyse on nykyään siitä, että kauppoihin ei oteta enää ylimääriäisiä. Eli takapihoilla ei ole niitä laatikoita kolmen vuoden takaa. Se on huonoa bisnestä myydä ylivuotisia alehintaan.
     
  16. teme-

    teme- Well-Known Member

    Onko muille tullu tuossa takaisinkutsu kamppanjassa sitä uutta penkkiä tai suksien uudelleen suuntausta? Omalle nimittäin ei oltu tehty noita koska koneelta ei kuulemma löytynyt...?

    Lainaukset päivitys listalta.
    All Lynx snowmobiles with RADIEN chassis will get new, firmer seat foam. New seat foam gives better support and longer seat life. It improves riding ergonomics by providing firmer support which allows for less sagging and shallower knee angle. The new foam composition also increases the shock absorbing capacity of the seat.

    All Radien models with 996 mm ski stance, will have renewed front suspension. Renewed front suspension means better directional stability, more precise steering and less darting. Changed are the spindles and upper A arm. More precise steering is a sum of two things: Spindles have more trail (MY18: -5 mm, MY19 6 mm; difference 11 mm) and steeper (=more vertical) caster angle.

    Käsittääkseni noi pitäs koskee myös 18 malleja.
     
  17. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    No ei,

    Tuo tarkoittaa sitä että 19 malleissa nuo on uutuutena. Eihä sitä nyt kaikki uudistuksia ruukata vanhoihin päivittää.
     
  18. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    No eipä tietenkään, vaikka syytä olisi päivittää?
     
  19. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Täh? Mistä lähtien kaikki uudistukset on tullu seuraavaan vuosimalliin? Eli vaihtaako esim Polaris viimevuotisiin 800:siin 850 moottorit. Tai vaihtaako Catti alustat yksikiskoisiin. Kysehän ei ole vikojen korjaamisesta. Vaan normaalista tuotekehityksestä jota on aina ollu. Yhtään vehettä ei ole tullu perättäisinä vuosina tismalleen samanlaisina linjalta ulos.
     
    Driver ja M.E.A tykkäävät tästä.
  20. alajuk

    alajuk Lynx Xterrain RE 850 3700 2020

Suosittele tätä sivua