ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Hjaurus, 13/4/12.

  1. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Verrattain harvalla palstalaisella lienee -18 ikäluokasta oikein paljoa kokemusta. Kulkihan tuo -13 F800RR 160 tikitaaliin, sitte loppu kuskilla kantti. SPI:n kytkinkitti #124-146 ja varin rajoitinholkki poistettu, muuta ei oo tehty.
     
  2. Vanahanaama

    Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

    Jaaa se jo meni tunteisiin. Eniten edelleen meikän kamppeista on remmejä syönyt tämä otsikon kampe, johto oikeastaan aika selvä. Ei ne tähdet taida ihan kohdillaan olla siellä rollon suunnallakaan vaan eipä tuo silti ole toistaiseksi tehnyt mieli takaisin cattileiriin...

    Ja tiiossa oli että niihin kulkuja saapi, puhuttiin vakio kamppeesta jollaisena niistä 98% pysyykin.
     
  3. TT 5900

    TT 5900 Ei menny niinku suunnittelin...

    Mennee varmaan ot:hen mutta onko missään valmista tai kukaan rakennellu pienelle moottorisahalle telinettä kyseiseen kelkkaan?
    Pitäisi ainaskin alkutalven ajeluihin saada pikkustihli mukaan kun alkaa kyrsimään tuo puiden jyystäminen jollain retkikirvellä mikä kyllä mahtuu tunnelilaukkuun
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Semmonen retkisaha on 10x parempi kuin se kirves.
    Onkohan ollut käyttäjävika vai onko ollut ongelmaa variaattorille menevästä lumesta, parit lumipallot sai pyöräytettyä siitä mitä oli pohjamuovin päällä enkä huomannut ennen kuin kunnolla päästelin ja hihna lähti luistamaan eikä tullut katottua kylkipaneeli kiinnitystä poisottaessa, katteet vanhaa 17 mallia.
     
  5. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Laita niihin sivukatteen ilmanottoihin messi kangasta. Niiden kautta pääsee pakkaslumi suoraan kytkimeen ja varioaattoriin.
     
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo, pitääpä tilailla, kaverin 6000xf kuitenkin toimi täydellisesti viime talven puuterissa, sillä ihmettelin.
     
  7. Jese

    Jese Well-Known Member

    Sehä katti on metsurin kelkka jo tehtaalta tullessa, tuolleesa istuu saha mukavasti kyytiin. Mustekalalla vähän pyöräyttää kiinni.
     

    Lisätyt liitteet:

    Hemikoo ja Fudge tykkäävät tästä.
  8. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Heleppo laittaa messikangasta niihin ilmanottoihin ja kannattaa.. mulla ainaki -15 mallisessa jäi semmonen pakkashöttö lumi niihin ilmanoton torvien seinämiin ja sitte irtoili jääpaloina kolisten suoraan variaattoriin. ekalla kerralla hieman säikähin ko rämähti :D
     
  9. TT 5900

    TT 5900 Ei menny niinku suunnittelin...

    No enpäs tuotakaan hoksannut kun aina tarakan puolella noita värkkejä kuskannut tähänasti...
    Kiiti vinkistä
     
  10. Irppa

    Irppa Well-Known Member

    Onko F sarjalaiseen saatavilla jostakin tuota pellin suikaletta varaosana, vai pitääkö alkaa ite askartelemaan? Osaluettelot näyttäis vaan pelkkää runkoa ja sen L-mallisen tukipalan, ei tuota lätkää yksittäin eikä kiinnosta alkaa koko runkoa vaihtamaan.
     

    Lisätyt liitteet:

    hekuli tykkää tästä.
  11. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Kaiveleppa myydään osia osiosta. Siellä oli ainakin vahvempaa palaa joskus myynnissä, en nyt vaan muista että kenellä.
     
  12. Irppa

    Irppa Well-Known Member

    Näköjään, tarkotit vissiin tätä. http://kelkkalehti.com/keskustelu/i...p-koppasen-jämerät-takapukin-korvakot.136127/

    Näyttää kyllä jämyltä ja hyvältä, taitavat olla vaan erilaiset proclimb/procross rungoissa, näyttää ainakin silmämääräisesti että tulis reilusti alemmas nuo korvakot.
     
  13. Görand

    Görand MXZ XRS ID 600R -20

    Onko 2015 ja 2016 zr6000rr äänenvaimentimet samanlaisia, eri varaosanumerot mutta nopealla googlettelulla näyttävät samanlaisilta?
     
  14. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    @Irppa juurikin tuota. Takapukin reikä tosiaan noissa alempana, mutta äkkiä hän siittä ylimääräset pois sipasee ja uuden reijän tekee. Jos ei siis muuten ala löytymään ja kokonaan kiinnosta ite askarrella. Muuten sen pitäis käydä, kerta tunnelin jatkopalatkin menee käsittääkseni noissa ristiin.
     
  15. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    jokku tuommoset taitaa olla hyllyssä
     
    Kojontti ja Irppa tykkäävät tästä.
  16. Irppa

    Irppa Well-Known Member

    Oispa hieno homma jos löytyy. Noihin pidempiin malleihin nuita tuntuis löytyvän, mutta tähän F-sarjalaiseen tuntuu olevan aika kiven alla. Voisitko tarkistaa asian, löytyykö ja ovatko F-sarjalaiseen passelit?
     
  17. ahanhine

    ahanhine Active Member

  18. Jese

    Jese Well-Known Member

    Laitoit sitte kumman tahansa nii vie iskarit simmiin Kpm Techille. On muuten sitten losakka peli päästellä:cool:
     
    anddi77 ja ahanhine tykkäävät tästä.
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tuo RR:n alusta on parempi reittiajoon. Vahvempi rakenne kuin muissa. Toki siihenkin pitää etupukin iskarin ala-akseli vaihtaa teräksiseen. Saattoi se tosin RR:ssä jo ollakin teräksinen. Sekin etupukin yläakseli rungossa on jo vahvempi ja kestää aika pitkälle, mutta voi siihenkin teräksisen laittaa jos mielii.
    Kokemusta tuollaisesta 15 vuoden 7000RR:stä ja sanotaanko, että niistä iskareista, mitkä siinä on saa hyvän. Vakiona ainakin tuossa 7000:ssa simmit vain oli jotain järkyttävää. Ei kantanut ja sitten jos kirras klikkereitä niin kanto, mutta tuli niin pintakova että ei tosikaan. KPM Tech pisti simmipakat uusiksi ja kelkasta tuli kuin eri laite. Lisäksi etupukkiin eri jousi ja sitten jos vielä tuntuu muutosta kaipaavan niin voi kokeilla eri hakaneulojakin. Etupukin vakiojousi on 100/250lbs progressiivinen ja suosittelen sinne esim. 200lbs lineaarista. Jos kevyt kuski niin joku 180lbs riittänee myös. Tai sitten progressiivinen joku 30-40N/mm ( 175-225lbs) voi olla myös hyvä vaihtoehto. Kaikki ratkaisut löytyy tuolta edeltä mainitsemastani firmasta.

    Se on tietysti eri asia, että mikä on alustan kunnolla pelaaminen kenenkin mielestä. Itse en esim. ole koskaan oikein tykännyt ns. reittialustoista. Skidoo REV tai tuollainen F/ZR catti on kytketyllä alustalla ja omaan ajotyyliin sellainen ei oikein käy. tuollainen kytkemättömämpi ja keulaa keventävä alusta on omaan mieleen reitillekin sopiva vaikka vauhtia sitten oiskin vähemmän.
     
    ahanhine tykkää tästä.
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    137" puolesta puhuu taas pidempi etupukin iskari/isku ja jos reitti on syheröä niin 6000:nen ehkäpä RR:nä mutta jos on tottunut F800:een niin silloinhan ei ole haittaa vaikka vastossa on löylyä , valitsetpa kumman vaan niin kummankin alustan saa toimimaan tietyillä muutoksilla, KPM Techillä oli juurikin tuollainen 137 limited ajossa kauden verran. Toki kaikille ei kaikki sovi kuten perttuni asian toi hyvin esille.
    Ja jos oikeasti reikä on päässä niin R malli alle ja on vetoja sekä lentoa...
     
    ahanhine tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua