Ruotsin puolelle kelkkailemaan

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PG, 5/9/06.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin no,

    Tokiha tuola Riksulla on mestaa missä ajaa, vaikka tuo eteläpuoli on lukossa. Sinne on myös luvassa lisää lunta, joten kelitki paranoo...

    Jällivaaran ympäristössä on ajoaluetta, mutta katelkaa karttoja ja käyttäkää järkiä. Sielä on niitä poromiesten tokkia aika paljon, samoin koirareittejä jne.
     
  2. TomppaM

    TomppaM ProRMK-T

    Googlemapsia kattelee sillä satelliittikuvalla ja vertailee korkeuskäyriä ni voi löytää meleko yllättävän hyviä ajopaikkoja. Jällivaarasta moni pukkaa pohjoiseen Avvakon alueele mutta oli ainaki viikko takaperin aikalailla ajettua, toki mitä kauemmas reitistä ajelee ni sitä vähemmän niitä jälkiä sielä mettäsä näkkee. Monesti paljaslakisen vaaran juuret on tihiää kaseikkoa mutta puurajan liepeilä helepottaa ja mestat on makkeimmillaan. Jällivaaran eteläpuolella on Muddus nationalpark, se oli kelekoilta kielletty ja ompa sieltä parikertaa kopteri bongattu lentelemästä, liekkö valvoo vai mitä tekkee. Kåbdaliksesta on parin käyntikerran jääny semmonen mieleen että mitä lähemmäs Moskoseliä suuntaa ni meijän kohalla on kyllä kuusikot vaan parantunu. Lähialue tahtoo olla meleko täynä hakkuuta. Kvikkjokista löytyy kans laiasta laitaan ajopaikkaa, sielä on kans Riksun korkusta vuoristoa ja mahto yksiki huippu olla 1800m, että varsin varteenotettavaa aluetta vaihtoehtona Riksulle. Koppa kalijaa ja ilta mapsin ääresä ni johan on kumma jossei joku spotti ala löytyä.
     
  3. Booris

    Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

    Se olis taas ensimmäinen reissu enstalvelle varattu
     
  4. Lassiv

    Lassiv Well-Known Member

    Hieman aiheen vierestä, mutta kuitenkin aiheeseen liittyen :)

    Tarkoitus olisi lyöttäytyä noin viikoksi johonkin Suomen länsi rajalle (Pello, Kolari, Muonio tms). Onko suosituksia mikä olisi paras paikka majoittua mistä voi käydä surraamassa myös ruotsin puolella suoraan kelkalla. Kolarista viime vuonn ajettiin Ruotsin puolelle, kun ajeltiin levi-ylläs kautta sinne yhtenä päivänä.

    Vai onko merkitystä mihin kohtaa tuota länsirajaa menee, että olisi mahd. hyvät ajopaikat Ruotsin puolella. Lievää umpista siis hakusessa ja reittiäkin, toki reittiä voi lähteä ajamaan myös Suomen puolelle tarvittaessa siitä rajalta.
     
    Freeraider tykkää tästä.
  5. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Entä jos majoitutte suoraan ruotsiin. Joskus ollaan oltu Pajalassa, siitä lähtee vähän joka suuntaan reittiä.
     
  6. Freeraider

    Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

    Tämä kiinnostaisi itseäkin. Mielelläni majoittuisin Suomessa jättäisin kaiken mahdollisen rahan Suomeen, mutta kävisin ruotsissa vallottamassa pari tunturia ja pilaamassa taimikot (vitsi, ei herneitä).
    Mikä olis hyvä majottumis paikka länsi rajalla mistä pääsisi jollekkin tuntureille kokeilemaan puolipitkän freeriden etenemiskykyjä(ei sen pakko ole olla oikeasti Suomen puolella)?
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei tuossa länsirajan tuntumassa ole sellasia mestoja. Jos haluaa tuntureille, on mentävä syemmälle Ruotsiin. Ainoat mestat on Pajalan lähellä, mutta siinäkään kovin kummosia paikkoja ole. Tuossa hieman pohjoisempana on tuntureita, mutta ne alueet on ajokiellossa.
     
  8. vapex84

    vapex84 Well-Known Member

    Joko moskoselissä käyny joku korkkaan ajokautta? Tai menollaan välipäivinä?
    Lunta alkaa oleen reilu puol. metriä jo karttojen mukaan:eek:
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei kuulemma ole vielä ajokelit. Ainakaan ei ollu vielä alkuviikosta.
     
  10. vapex84

    vapex84 Well-Known Member

    Juu. Kerkeepä se reilun 2vk heittää lisää lunta ennenko ehättäs.
     
  11. Lassiv

    Lassiv Well-Known Member

    Onkos hyviä karttoja/vinkkejä mihin päin kannattaisi suunnata Ruotsissa jos ajaa Kolarista yli. Tasainen umpinen kelpaisi hyvin, tuntureita ei niinkään hakusessa.

    Mielellään ottaisi jotain vinkkejä viisaammilta hieman mihin päin alkaisi suunnistamaan, pelkästään sinne ajamalla voi tulla pyörittyä täysin väärässä suunnassa jo alkujaan. Kaverilla on kyllä navigaattori ja ruotsin reitit/suojelualueet näkyvissä ettei vahingossa eksy varsinkaan noille kielletyille alueille.
     
  12. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Onko kukaan käyny lähiaikoina arjeplog-kvikkjokk akselilla että miltä siellä lumitilanne näyttää? Joko sitä kannattas lähteä tuonne asti ajamaan.
     
  13. kovalainen

    kovalainen Well-Known Member

    onko jollain tietoa kelkkareitistä arjeplogista tärnäbyhyn et paljonko tuo väli mahdollisesti on ja ylipäätänsä minkälaista reittiä et onko vaikea löytää perille ja jos vielä olisi tietoa tankkipaikoista niin olisi kova juttu.
     
  14. Heka

    Heka ski-doo Renegade XRS 600

    Arjeplogista Tärnabyhyn on oikein hyvät reitit. Metsäreitit lanattuja ja hyvin merkittyjä ja tunturien ylitykset tiheästi tikutettuja. Lähes kaikki reitit löytyy skoterled.org sivulta jossa on myös bensa-asemat. Vain alku puuttuu ja se löytyy apsista sweden topo maps jonka voi ladata ilmaiseksi anroid kaupasta. Arjeplogista luoteeseen menevää reittiä kannattaa ajaa Västra Jutis järven pohjispuolelta muutama kilometri eteenpäin ja siitä vasemmalle Laisälvelle. Gauton ja Adolfströmin kautta Ammarnäsiin. Siellä tankkaus ja länteen Tärasjönille. Järveä etelään ja etelään menevää reittiä Tärnabyhyn. Arjeplog- Ammarnäs n. 120km ja Ammarnäs- Tärnaby n. 90km
     
  15. antti100

    antti100 BD DS 4100

    Onko vinkkejä majoituspaikoista Jällivaaran seuduilla, siitä olisi tarkoitus tehdä pistoja eri suuntiin?
     
  16. siltsu90

    siltsu90 Member

    Onko porukka käynyt gautossa päin kurvailee? Lumitilanteesta ois kiva saaha infoa
     
  17. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Nihkeästi on. Eteläpuoleisilla rinteillä on jonkun verran muita paikkoja enemmän muuten 30-40cm.

    Parinviikon päästä pitäisi lähteä itsekkin paikanpäälle ja näin aluatavasti olla 2vk. Pitänee vielä harkita itsekkin tuleeko lähdettyä... jospa se puottas vielä
     
  18. siltsu90

    siltsu90 Member

    Joo, tuossa kans katteltiin et viikolla 4 kävästäs pitkä viikonloppu mutta täytynee vielä seuraulla lumitilanteita ..
     
    pagi tykkää tästä.
  19. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Meillä oli tarkotus olla perillä su 27.1 varmaan samaan aikaan sit satutaan?
     
  20. siltsu90

    siltsu90 Member

    24-27pv meillä suunniteltu reissua mikäli kaikki menee putkeen, että hieman ristiin menee :D
     

Suosittele tätä sivua