ProCross F / ZR / El Tigre 2012 --> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Hjaurus, 13/4/12.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    No entäs tuommoinen 6500rpm rötääminen pidemmän aikaa kun ajelee kunnon lumipenkkojen läpi, meinas tulla Jammua ikävä korpitaipaleella...
     
  2. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Vetäny lunta/vettä henkeen. Noissa menee höttökelillä lunta imupönttöön melkei väkisin jostai saumasta ja sitte röpeltää ku pääsee pyttyy:)
     
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kiitos tiedosta.
    Joo nuo meshit oli aivan jäässä ja sai skrapailla pois ja pahimoilleen tuo poromiesmallin lasi kierrättää pölylunta kokoajan.
     
    pezq^ tykkää tästä.
  4. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Hemin jutut viime aikoina kuulostaa uhkaavasti Yömaha/nelari kuumeelta:D
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kyllähän tuo eilen korpesi kun ikkään oo tuommosta käynyt, toki oisi varmaan ollut viperillä enempi harkintaa käytössä kuin eilisessä menossa :D, kävin jo liikkeellä muissa asioissa niin kyselivät että "sillä" mielelläkö se kelkan päällä jo istui :D.
     
  6. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Joo, eipä F800 käyntiongelmaa ole selätetty. Nyt oli vikakoodia näyttänyt mittarissa mutta ei ollut ehtinyt lukea ennenkuin sammui. Tulpat vaihdettu, bensatankista sihdit tarkistettu, kaikki sähköliittimet käyty läpi ja kuivattu. Alkaa käydä huonosti, mahdollisesti toinen pytty pimenee välillä tai sitten ei, on niin lyhyt hetki sammumiseen kun oireet tulee ettei ehdi paljoa tutkimustoimia tehdä.

    Löytyisikö ohjeita staattorin mittaamiseen, kaikki muutkin tutkittavat vaihtoehdot kiinnostaa?
     
  7. Görand

    Görand MXZ XRS ID 600R -20

    Nyt on noin 1000km takana tuolla omalla zr6000rrllä ja vaikka nykypäivänä vain haukutaan kaikkia kelkkoja kilpaa niin ei voi olla muutakuin tyytyväinen tuohon omaani.

    Kaikki toiminut ilman ongelmia tähän asti ensimmäisellä nykäisyllä käyntiin kylmänä ja lämpöisenä, iskarit simmattu oman painon mukaan eikä tunnu pahemmin pohjailevan, en tiedä paranisiko ajettavuus sitten vielä esimerkiksi jäykemmällä etupukin jousella, kuskilla painoa kumminkin hieman yli 100kg?

    Kulutus huidellut sielä 26-27l/100km.

    Pikku juttu mikä mitä voisi parantaa on semmoinen mistä luin tästä topicsta jo aiemminkin, että kelkka tuntuu kiertävän "yli", lähtee siis paikaltaa oikein railakkaasti mutta isoilla kierroksilla kone tuntuu huutavan turhan paljon. Painoja oli porukka vaihtanut 77grammaisiin, mutta en oikein saanut selville että paraniko vai huononiko ajettavuus tai tarvitseeko sitten muutta myös jotain muuta? Alku räväkkyys ei ainakaan saisi kadota, suoja kelillä edellä mainittu ilmiö tuntui esiintyvän vielä enemmän, toki matala harjainen matto voi vaikuttaa myös asiaan.

    Voimalinjan säätäminen on uusi juttu itselleni, ei ole aiemmissa kelkoissa tarvinnut koskea. Toki myös muita hyväksi todettuja jippoja kyseisen kelkan kanssa saa kertoa, esim onko porukka vaihdellut suksia, orkkis sukset tuntuu toimivan normaali lumisella reitillä hyvin mutta jos lunta hieman enemmän reitillä niin alkavat jyrkissä käännöksissä puskemaan hiukan liikaa.
     
  8. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Puhut siis -19 ZR6000RR 137"?
    Tuo 77g painot taitaa kyllä koskea 800, ja liekkö niistäkin vielä vanhempaa Suzuki moottorista.

    Lähtisin ite ehkä kokeilemaan ensin löysempi loppusella kytkimen jousella, esim. räjäytyskuvien mukaan -18 mallissa olis 120-235 jousi, osanumero 0646-482. -19 näyttää 120-265 jousta ja molempiin samoja 68g painoja. Painon lisääminen kuitenkin vaikuttaa mielestäni enemmän koko käytökseen kuin jousen löysentäminen lopusta.

    Suksethan noihin on taidettu melko moneen vaihtaa, että saa kääntymään vähän pehmeemmälläkin.

    Edit: Sen verran pakko jatkaa, että ei ole omaa kokemusta noista uudemmista Team kytkimistä/vareista/niitten jousista, että kuinka paljon jousen lopun puottaminen noin paljon vaikuttaa. Eli pitäisikö kenties joku noitten väliltä katsella.
     
    Viimeksi muokattu: 12/2/19
  9. Görand

    Görand MXZ XRS ID 600R -20

    Hei


    -16 zr6000rr kyseessä, voi olla toki että olen sekoittanut mihin kelkkaan porukka painoja vaihtanut.

    Osaatko suositella suksia? Ei liian terävästi haukkaavaa eikä liian puskevaa, vaan jotain siltä väliltä:confused:
     
  10. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Ääh, jotenkin mielsin, että uudesta puhuit, kun ei nuo "allekirjotukset" näkyneet puhelimella selatessa.

    Tuossa -16 mallissakin taitaa olla jo tuo Teamin voimalinja.
    Varaosakuvat ehdottelee näköjään siihen 66g painoa ja 105-255 jousta vakioiks. Ei ole tullut selailtua jousilistoja, mitä tuollaseen on tyrkyllä.
    Vaikka tuoreemmissa on pari grammaa enemmän painoa, lähtisin silti ehkä kokeilemaan sitä lopusta löysempää jousta ensin.

    Eiköhän tuohon sukseksi paras ole CA XTX tai XCS. Toiset tykkää toki Bladestakin, mutta sen vähän mitä ite kokeillut sitä suksea, niin liian puskeva ja epätarkka omaan makuun.
     
  11. Lääkäri

    Lääkäri Well-Known Member


    Toiselainen iskari etupukkiin,Fox zero pro rc2,paranee paljon.
    Eli tällänen: https://www.jussinmaki.net/varaosak...c-sno-pro-telaston-etu-iskari/971-951-02-016/
    Powder Pro sukset toimii kans hyvin.
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Mulla tuossa 17 800:ssa on ollut Bladet Totaltekin srinteillä ja CA XTX:t joista toinen sivuköli höylätty Totaltekin lyhyillä raudoilla. Bladet kevyemmät ajaa ja ohjautuvuus loppuu hiukan ennen ääriasentoa käytännössä kokonaan jos on irtolunta ja hakee hieman jarrutuksissa.
    CA:lla kelkka menee kuin luoti, olitpa kaasulla taikka jarrulla, hiukan raskaampi ja ohjaa joka tilanteessa loppuun asti paitsi puskee liiaksi 10-15cm pöpperössä mutta sen nyt ymmärtää. Ottavat sukset vaatii keulan jousituksen toiminnalta paljon mutta jos tykkää että menee sinne minne kuski haluaa niin CA oma valinta.
    Itellä tuo tosiaan - 17 137" 800 Suzukin koneella vielä, muuten kierrokset näyttäis pysyvän tehoalueella mutta tuollainen pidempi täyskaasuveto 5-10cm irtolumella niin näyttäisi menevän ylikierroksille 100-120 nopeuksissa.
    On se kumma homma jos 12 vuonna Crossipeliin on osattu tehdä täydellisyyttä hipova ohjaus, 19vuonnakaan siviililaitteessa ei ole vastaavaa, kertoo siitä että Catti osaa muttei kehtaa.
     
    Fudge tykkää tästä.
  13. Görand

    Görand MXZ XRS ID 600R -20

    Kiitoksia kaikille vastauksista, CAt voisi mennä hankinta listalle.

    Nyt on kumminkin pakko kysyä että miksi koko iskari vaihtoon? Tuo nykyinen on samanlainen mutta väriltään musta, onko tuo sinun linkkaamasi jotenkin jykevämpää tekoa sitten? En kuitenkaan varmaan koko iskaria osta uutta sen verran on hintaa, koska nykyinenkin tuntuu kyllä hienosti pelittävän, mietiskelin vain jos voisi vielä parantua esim jäykemmällä jousella.
     
    Fudge tykkää tästä.
  14. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    C&A:n XTX on kyllä vakain suksi millä olen ajanut, mutta omasta mielestä pikkaisen raskas ja jäykkä ajettava. Jos vakiosukset tuntuu hyvältä niin Blade on jo varmasti tosi iso parannus. C&A:lta saa myös XCS suksea, mutta en osaa sanoa miten se pelaisi sitten.
    Etupukissa on vakiona 100/250 lbs jousi, joka näissä RR malleissa on jokseenkin sen näköinen, että se voisi jotenkin toimiakin. Kyllä silti itse olen pitänyt erilaista jousta parempana.
    200lbs lineaarista on itse käytetty kun neuvolan puntarit ei oo itsellekään riittäny. Tuo 200lbs on ihan ok, ei tarvitse paljon esijännitystä pitää siinä vieterissä ja saa suksipaineen kohdalleen. Foxilta saa 185lbs (32,4N/mm) ja sitten 200lbs (35N/mm) versiot ja Öhlinsiltä taitaa saada ainakin lineaarisena 36N/mm ja 38N/mm jousen ja progressiivisena 25/35N/mm ja 30/40N/mm versiot. Omasta mielestä nuo yli 35/mm jouset alkaa mennä painavallakin kaverilla melko jäykiksi. Mielestäni kevyemmät kuskit voisi pärjätä tuolla 185lbs jousella tai jopa 165lbs jousella jos kuski painaa 60-70kg. Painavammalle sitten 200lbs on ok tai tuo öhlinssin 30/40N/mm voi olla myös hyvä vaihtoehto. Tuokin on vähän makuasia tuo etupukin jousi ja esijännitykselläkin voi jonkin verran pelata.

    Jos meinaa kiertää liikaa niin itsekin ensin kokeilisin laittaa kytkimeen lopusta hieman löysemmän jousen esim. 100/225 (0646-940 varaosanumero) voisi olla sellainen mitä kannattaa kokeilla. En ole tuota TEAMin voimansiirrolle olevaa säädellyt, joten hankala sanoa miten paljon tuo vaikuttaa. Riippuu toki onko siellä vakiona 85/225 vai 105/255 jousi, kun näyttää räjäytyskuva tarjoavan molempia. Löytyy noihin jousta myös 200 loppuisena jos siellä on tuo 85/225 vakiona.
     
  15. Lääkäri

    Lääkäri Well-Known Member

    Toi linkitetty iskari on paksumpi.
     
  16. Lääkäri

    Lääkäri Well-Known Member

    Mistähän löytyis jäykemmät hakaneulajouset F800-13 rr malliin?
     
  17. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Kuin jäykät haluat, mulla ois jouten sx hakaneulat :D Tottapuhuen en usko että tarvitset, siirrä hakaneulan etukiinnitys (liukupalikka) taaemmas. Liukurungossa on valmiit reiät. Voit toki ostaa cc kilpurin hakaneulat lähes samalla jäykkyydellä, niille pitää myös tuo etukiinnitys muuttaa.
     
  18. Lääkäri

    Lääkäri Well-Known Member

    :D Tuntuu että vähän sais olla jäykemmät. Tallista löytyis cc kilpurin jouset,ehkä pitää niitä kokeilla.
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tuo palikan siirtokaan ei näytä oikein hyvä vaihtoehto olevan. Joo se parantaa ehkä sitä toimintaa, mutta ainakin tuossa yhdessä kelkassa meinas sitten ne hakaneulat ottaa nokkiinsa eli sieltä kierreosasta vähän niinkuin levisivät koko jouset. Joskus kattelin ja tuohon voi olla vähän hankala löytää sopivasti jäykempiä jousia. Olikohan ne just tuon endurokilpurin tms. jouset jotka voisi olla ne hieman jäykemmät. Kokeiltiin kerran 700 firecatin vahvistettuja jousia tämmöseen, mutta sitten tuli semmoinen että kärsii varmaan crossia ajaa pohjaamatta :)
     
  20. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Mikähän niille jousille lienee tullut kun linja pysyy tasan samana kun palikka siirretään? Ei oo meillä ainakaan menneet miksikään, muu alusta kyllä senkin edestä, tällä haavaa etupukki kolmessa osassa... Sen siitä saa kun säätö on sellainen että patikkoon kestää ja pitää syöttää...

    Saakohan noihin samantyylista korjaussarjaa niihin etupukin korvakoihin kuin esim. Ski-doon etupukkiin että tulis uudet helat ja akselitumpit?
     

Suosittele tätä sivua