BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

  1. mikzar

    mikzar Well-Known Member

    Itellä ollu 2 team tied kittiä kelluvana. Toisella ajoin itse 10tkm ja ostin kitin käytettynä (myyjä väitti että oli ajanut 3,5tkm). Akseli on edelleen käytössä.
    Nykyisellä Tiedilla ajanu 3tkm kelluvana ja ei mitään vikaa booreissa. Venomin tekemä akseli. Akseli ja variaattori ostettu uutena.

    Ei ainakaan minulle tuo boorien kuluminen kelpaa syyksi asentaa kiinteällä linjauksella teamin variaattoria.
     
  2. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    En minä ketään syytä. Yleensä nuo ongelmat vaan on enemmänkin asentajavirheitä. Sanon vain että ei ne pultit irtoa/löysty jos ne on vedetty riittävään momenttiin ja vaikka keskikova märkäliima sinne, jonka annetaan myös kuivua.

    Vakionahan kelkkojen säädöt on vähän mitä on, eli siis kompromissejä. Hillclimbin otin esimerkkinä koska siellä ajetaan lujaa ylämäkeen ja siinä touhussa esim. alasvaihdon pitää toimia. Ei se teamiläinen ole mikään autuaaksi tekevä jolla kelkat lentää ja remmit kestää. Itse olen viimeisen 15 vuotta ajanut 90% ajasta tss04:llä ja on tuttu keksintö, tälläkin hetkellä se löytyy tuosta toisesta kelkasta. Helppohan tuo teamiläinen toki on mitä tulee camin ja jousien vaihtoon kun perustyökalut ja kierretanko riittää kun puljataan eri säätöjä.

    Kilpurithan on todellisia rakennussarjoja merkistä riippumatta, osa kuskeista ajaa kelluvalla ja osa kiinteällä... miten kukainenkin parhaaksi näkee. Tiedän noita väljiksi menneitä akseleita aika paljon vuosien ajalta ja se on ongelma mikä voi tulla jossain vaiheessa eteen. Kuten sanoin niin itse ajaisin kiinteällä linjauksella, arvo X niin että isolla vaihdolla remmi menee suorassa. Mutta jokainen tekee kuten parhaaksi näkee.

    Tietyille tahoille on busineksen kannalta hyvä, hoetaan mantraa qrs-on-p*ska ja sillä ei tee mitään. Vaikka todellisuudessa se riittää kyllä suurimmalle osalle toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan. Kuten sanoin rullat on se heikko kohta, sinne laittaisin aina hitorquet jotka kestää ja on paremmat toiminnaltaan kuin vakiot.

    Eikä ole tästä asiasta tarvetta tingata sen enempää, jotkut ajelee tyytyväisenä vakiokelkoilla ja jotkut rakentaa mielensä mukaan. Itsellä tuo rakentaminen, säätäminen ja rahan polttaminen kiinnostaa vuosi vuodelta vähemmän, tekee vain pakolliset ja keskittyy ajamaan. Tätä foorumia lukiessa tulee vain sellainen kuva, että joka ukolla pitää olla 2t-turbo, öhlinsit/totaltekit, 10 kiloa vahvikkeita ja 90mm lappu matossa että kehtaa edes pihasta lähteä.
     
    Viimeksi muokattu: 5/2/19
    Jakke_, F3, Kertturacer ja 3 muut tykkäävät tästä.
  3. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Nyt on uudella -571 remmillä 170km takana, ja toistaiseksi on toiminut moitteetta. Pito on selvästi parempi kuin vanhassa -531 ja suorituskyky on pysynyt tasaisena. Happeakin annettu ihan kohtuudella, viimeisen 100km aikana kunnon lumilla katosi lähes 50% sisäänajosta ja yhtään sääliä ei ole remmille annettu. Nyt jo uskaltaa sanoa että selvästi parempi remmi kuin -531, mutta jatketaan testejä kun pääsee taas ajamaan.
     
    F3, Kimurantti, Akela ja 2 muut tykkäävät tästä.
  4. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Nyt kun vuoden ajan pelannut tuolla DRT kitillä monissa eri kelkoissa, eri remmeillä ja ajettu jos minkälaisessa kelissä ja olosuhteissa niin alkaa olla aika hyvä kuva mitä säätöjä ja jousia voi ja kannattaa käyttää. Löytyy sekä kuormaavampaa säätöä jotka sellaisesta tykkää että myöskin hereämpää kuskeille jotka haluaa sitä mahdollisimman hyvää kierrosherkkyyttä.

    Privalla voi siis kysyä, mutta laita nämä tiedot:
    1. Kelkka ja mikä matto, ja onko vakiovälitykset vaiko muutetut.
    2. Käytössä oleva kytkimenjousi, 200-380, 200-400 vaiko 230-435 tai jokin muu.
    3. Käytettävä remmi.
    4. Käyttö, eli tuleeko puhtaaseen umpisralliin, seka-ajoon vaiko reitille. Varsinkin välimalleissa jotka ei ole reitti eikä puhtaita umpisenkelkkoja niin pitää ottaa huomioon käyttötapa. Jotkut ajaa noilla 146/3700 pelkkää reittiä ja esim. itse ajan pelkkää umpisrallia.
    5. Kuormaava perussäätö vaiko kierrosherkkä säätö.

    Teen ja päivitän jatkuvasti taulukkoa jonka lähetän jälleenmyyjille aina uusimman version. Toki säätää voi myös itse kitin kuten haluaa, mutta jos kaipaa suuntaa niin aika hyvin alkaa olla eri käyttäjien tarpeet katettuna. Muuttujia on sen verta paljon (kohdat 1-5) että yhtä oikeaa säätöä ei ole joka toimisi kaikissa kelkoissa ja kaikilla käyttäjillä.
     
    Jakke_, Golfster, Nebwy ja 12 muut tykkäävät tästä.
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    3 Summitin kanssa tänään päivä ajettiin raskaissa olosuhteissa. Kaikissa kolmessa qsr vari ja vakio palikoilla. T3 800 10tkm tuli tällä reissulla mittariin ja -17 850 4tkm ja -19 850 500km. Ainoa jolla remmi otti itseensä oli minun Yömaha. Ainakin näiden kokemusten puolesta qsr näkyy toimivan aivan hyvin, vaikka kavereiden vehkeitä ovatkin;) IMG_20190224_135913.jpg
     
    Nebwy tykkää tästä.
  6. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Noiden summittien kanssa rymytty useita reissuja ja samat paikat ajettu. Yhtään remmiä ei ole mennyt yhdestäkään. Minusta otanta on sikäli monipuolinen, että on kolmea eri vuosikertaa QRS:stä ja eri määrät ajettu kaikilla.
     
    Driver tykkää tästä.
  7. Vääpeli

    Vääpeli Member

    Miten se tämä setti pelas? Lähinnä kiinnostaa miten toimii nuin jäykällä kakkosen jousella?
     
  8. JMH

    JMH Well-Known Member

    Veikkaampa jotta tullu muisti virhe , ei noin jäykkää jousta (200-325) ole järkevää käyttää ??
     
  9. kaner

    kaner HC Evo 153"

    48-44 kulmilla oli uupeloa parisataa kierrosta vaikka otti punttia aika reilustikki pois. Käänsin kulmat 46-42 ja tuolle lauantain raskaalle kelille laitoin ajosensseillä pelkät 30mm pivotit paikalleen ku 35mm ja 2mm rikoilla ei tahtonu jaksaa ja haisi jo pelkästään umpissiirtymällä remmi. Ja johan löyty puuttuvat jengat, naulas kyllä niinkö piti mitä ehti täyskaasua piettään ennenkö matto hyppäs aina yli. Lämpöjä tuolla lautasissa kyllä oli, remmi niinki käsin kiinni otettavissa, mutta voi johtua jo pelkästään siitä kelistä.

    Ei ole muistivirhe ja miksei ole järkevää? Kyllä se sillä pelas oikein hyvin ku sai puntit kohilleen. Nythän tuossa on hyvä lähtökohta testata paria löysempää jousta mitä löytyy iteltä niin tietää muuttuuko se lämpöjen ja syöttämisen kans mitenkään. Mutta sen kans ei niin kiirettä ole ku matto olis niinkö veittellä halkastu..
     
  10. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Itsellä on remmi mennyt viimeksi viime vuonna helmikuun alkupuolella. Tälle talvea 660km täynnä lähes pelkästään umpista ja vingutusta eikä ongelmia.
     
    Marne79 ja Korbimotors tykkäävät tästä.
  11. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Tuossa eräs päivä ihmeteltiin kaverin kelkkaa missä voimansiirto kuumui vähän turhan paljon ja toiminta oli hiukan epäloogista. Tämä siitä huolimatta että DRT kitti ja HiTorque rullat kakkosessa.

    No otettiin se auki ja selvisi että toinen rullista ei ollut pyörinyt kunnolla. Syyksi paljastui rullan/pinnin välissä oleva alumiinimuju, mikä oli jäänyt sinne todennäköisesti rullien vaihdon yhteydessä. Puhdisteltiin kunnolla ja hiottiin tappi/pinni karhunkielellä niin alkoi taas pyöriä normaalisti.

    Eli olkaahan tarkkana asentaessa, kiire ei ole hyväksi. Ja ylipäätään mikäli remmi lyö "pussia" niin itse lähtisin sitä edelleen tutkimaan rullien kautta, eli pyöriikö kunnolla ja eivät ole kuluneet koloille/kanteille.

    Ylipäätään nämä HiTorque rullat on hyvä päivitys mikäli kakkosen toimintaa haluaa saada paremmaksi ja luotettavammaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 6/3/19
    mikzar, Korbimotors ja Kaitsu78 tykkäävät tästä.
  12. Vääpeli

    Vääpeli Member

    Voiko tuo remmi osua tuonne pohjalle ku siellä näkyy mustaa olevan? Kelkka kyllä pelaa hyvin ja ei oo ees remmiä menny tänä talvena
     

    Lisätyt liitteet:

  13. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Voi osua, esim jäällä, tai jos pakilla lautaset leviää tai jäljet jääny jo aiemmin ku hihna särkynyt.
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Viikonloppuna meni sitten eka remmi tuosta -19 Summasesta.
     
  15. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Onko joku punninut niitä diablon kitin pitempiä pultteja?
     
  16. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Lyhyt M6 2,3g
    Pitkä M6 3g
    M6 prikka 0,8g
    M5 ruuvi 1,6g
    M5 kierre 0,5g (2019 kitteihin tullut mukaan)
    M5 prikka 0,35g

    Edit.
    Nämähän on sellaisia pultteja että hifistelijä voi hommata ihan kilotavaraa tilalle mikäli kitin mukana tulevilla painoilla ei pääse haluttuun lopputulokseen. Toki tarkkuusvaakalla varmistaa että se kilotavara on samanpainoista.
     
    Viimeksi muokattu: 13/3/19
    peruna. ja vetkulilm tykkäävät tästä.
  17. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Saako niitä vipuja jostaki erikseen drt kittiin tai edes ramppeja?
     
  18. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Eivät taida myydä kuin kokonaisia kittejä... jos on mennyt rikki tmv. niin reklamaatiota jälleenmyyjän kautta.
     
  19. Astam

    Astam New Member

    Terve !
    Täältä löytyis orkkis säädöillä -18 boondocker mallia silppuri ;)
    Nyt on laitteeseen tullut 1150km ja lajia harrastettua saman verran.
    No remmejä mennyt 4kpl 1000km. Vaan eipä ne kilsat sano. Ekat 600 meni samalla mutta sisäänajo, tuoreet petikumet ja alkuun varovainen kuski vaikuttanu tietysti. Raskaammin kun kuormitettu rinteessä niin lasahtanu. Yhen vaihtovat huollossa kun oli vähän naru purkautunu. Kaikki 531siä. Nyt paikalla ensimmäinen 821. Sillä 100 ajettu niin ei tiiä vielä. Enpä juuri eroa huomaa ajossa. Ei ainakaan huonompi kulku.
    Ja petikumi päivitys tehty vasta nyt 1000 km jonka jälkeen tuo 821. Vähäisen ajon takia tiiä paljonko vaikuttaa mutta lautaset käy kyllä todella kuumana edelleen. Välityksiä ei ole muutettu koska 66mm harja.
    Kesän aikaan täytyy kattoa nuo linjaukset ja yrittää edulliseti, ilman valmiiden kittien ostoa saada hierottua remmiystävällisemmäksi tuota vehjettä.
    Tyytyväinen olen kyllä kelkkaan. Liian syönnin kun saa pois niin täydellinen:D
     
  20. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Tässä sivusta seuranneena...

    Tuo 531 remmi oli kyllä melkonen murheenkryyni. Hän joka k.o. remmin suunnitteli, voisi vapaaehtoisesti asettautua kapseliin ja laukassa ittensä kohti kuuta... Lähtö kohta on se, että olen nähny kuinka pelkästää vaihtamalla 571 remmiin on saatu hihnan kulutus normaalille tasolle. ( 1000-1500 km on umpisvehkeessä minusta jo melkonen saavutus, kun tunteja on kuitenki mittarissa jo hitosti. )
    Myös tuosta XS821:sta on porukalla hyviä kokemuksia. Itekki olen sellasta testaillu. 531 meni palasiksi nanosekunnissa ja kelkka pelaski sillä pirun oudosti. Toi XS sisään ja painoa vähemmäksi ja homma pelas ku kello.
     
    Akimbo, Jakke_, Driver ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua