Vesiskootterit

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 22/5/08.

  1. lapiska

    lapiska Vipermcx/indy xc/lyne 650/yamaha 200cc

    Miten toi sparkin3 paikkanen? Voiko sillä kikkailla samanlailla kun 2 paikkasella? Tarvetta on 3 paikkaselle enemmän ku nuita lapsia siunaantunu joka vedosta
     
  2. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Itsellä kokemukset vain 2 upistA. Uskon silti että 3 up spark on "ääliön" pyörityksessä ja yleiskikkailussa yhtä hauska kuin 2 up. 3 up on varmasti vakaampi ajaa kun on aallokkoa ehkä jopa kovassa kelissä hyppiminen voisi olla mukavampaa 3 upilla? tuo 2up tykkää isoon aaltoon ajaessa nousemaan aika pystyyn alastulossa.

    Ainoa nään että tuo 3 up ei varmasti tule keulimaan edes vts/trixx tanko muutoksella kun taas noilla päivityksillä 2uppiin tulee lisää hauskuus kerrointa keulimisen muodossa.:)
     
  3. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    3 paikkasesta käsittääkseni saa sen perän jatkon pois jos tuntuu jäykältä.
     
  4. lapiska

    lapiska Vipermcx/indy xc/lyne 650/yamaha 200cc

    Kiitän edellisistä vastauksista. Aika amatööri vielä tässä jettimaailmassa.Mitä suht edullisia muutoksia jengi tehny trixeihin? Mitä kulutusrengasta suosittelette? Vähän kiihtyvyyttä ois kiva saada lisää koska sitä ei ikinä liikaa.Hauska peli näin vakionaki mut kivahan sen on tuunailla
     
  5. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Jos siihen Sparkkiin jotain tarvit, niin www.henergy.fi tai soittaen Henrylle tai minulle. ;)

    -Tapio
     
  6. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Softaus ja impellerin vaihto esim. Solas 12/14 niin muuttuu jo vakioon nähden aikalailla. Kulutus renkan pitäisin vakiona koska jos käyttää rosteri rengasta niin kuluva osa on silloin impelleri jos sinne sattuu vähän hiekkaa pääsemään. Vakio kulutus rengas on kuiten aikahalpa uusia vaikka useamman kerran kesässä jos vertaa impelleriin.
     
  7. Antti666

    Antti666 Polaris

    60hv Spark jetteihin Oulussa 90hv ohjelmointi.

    150e. Jos tuntuu liian kalliilta nii tinkaa.

    044 5552782
     
  8. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Niin saako sparkeihin 130hv helposti? Ja onko se sama ostaako 60hv vai 90hv mallin jos laittaa uuden ohjelman?
     
  9. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Ei saa!!.
    Tässä on nyt 3 kesää eritahojen kanssa yritetty vääntää softaa 90hp sparkkeihin. Todellisuus noista softista on aivan jotain muuta kuin mitä mainostaavat.

    Vakiona tuollainen 90hp sparkki kulkee optimimi oloissa 80-83km/h. Softalla saat kulkuja -+ 1km/h sen sijaan "alavääntöä" tulee jonkunverran lisää mutta ei rahanarvoisesti.

    60hp onnistuu brp testerillä tehdä 90hp täpän aktivoimalla yleensä tämä maksaa 50€-300€ riippuen paikasta.

    Nuo kaikki mainostettavat softat 115hp 130hp jne ei todellakaan ole sitä mitä pitäisi ja niiden hankintahinta yleensää 500-700€ tällä rahalla et saa vastinetta sentillekkään päinvastoin enemmän vastinetta saat jos esim poltat nekin rahat ompahan edes hetkellinen lämpö ja kivahan sitä on myös katsella:D:D

    60hp on järestään pakittomia tai sitten manuaalipakki varusteisia. Kaikki alkuperäiset 90hp ovat varustettuna ibr sähköseillä jarrulla (tämän tunnistat siitä että molemmilla käsillä on "jarrukahva")

    Suosittelisin etsimään 90hp ibr sparkin koska tuosta sähköisestä jarrusta on uskomattoman paljon apua esim rantautuessa tai sivukiinnityksessä sekä muutenkin ajellessa.

    Jos haluat viedä tulevan sparkkeilusi seuraavalle tasolle etsi TRIXX. Itselläni on nyt moinen ja hauskuutta on paljon enemmän. muunmuassa tuolla voi keulia ja pelleillä mielinmäärin verrattuna normaaliin 90hp ibr sparkkiin (trixissä vakion trimmi/korkeus säädettävä tanko)

    Osalla tovereista on tuollainen normaali 90hp ibr johon on laitettu trixx palikat (tanko/trimmi) jälkiasennuksena mutta, trimmin liike on 30% enemmän trixissä joka tuo hauskuuskerrointa PALJON. tätä 30% lisäliikettä ei ilman ibr kauhan ohjureiden tekoa/vaihtoa saa aikaiseksi ja vaikka tekisikin uudet ohjaimet kauhalle tuollaisen jälkiasenteisen trimmin lisä liike on max 20% luokkaa ja näin ollen turbiinin suulakkeen kulma ei riitä aivan siihen että kikkailu olisi mukavaa ja vaivatonta.

    Toivottavasti sait sepostuksesta selvän ja toivotaan että siitä oli sinulle apua.

    Tuosta viimekesän ajelua pienen klipin muodossa videolla kaikki sparkit ovat trixx malleja.

     
    Pertuzi ja Fudge tykkäävät tästä.
  10. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Kiitoksia hyvästä vastauksesta. Nyt selkeni aika hyvin mitä kannattaa laittaa jos laittaa.
    Tuo tulisi myös retkeily/kalastus käyttöön niin miten nuo toimii sellaisessa? Pitääkö olla se kolmipaikkainen malli? Minkälaisen lenkin ajaa tankillisella? Pystyykö ajeleen kastumatta?
     
    Viimeksi muokattu: 26/3/19
  11. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Varmastikkin toimii kalastuksessa yms. Mutta eihän siitä veneen korvaajaksi ole.

    Karkeasti ottaenhan nuo 2up mallit on yhden aikuisen jettejä, pystyy toki ajamaan kahdestaa hyvässä kelissä mutta mukavaa se ei ole mitenkään. Itse olen joskus ajanut emäntä kyydissä aika pahassakin kelissä ja se hirvittä jopa ajajaa saatikka kyytiläisestä puhumattakaan.

    3up malli on varmasti fiksu veto jos tykkäät käyttää sparkkia enemmänkin hyödykkeenä kuin leikkikaluna se on vakaampi ja varmasti 2 aikuisen mukavampi matkata saatikka kalastella vakautensa turvin.

    Bensaahan nuo syö naurettavasti 7-9l tunnissa tankkihan noissa on muistellen jotain +20l luokkaa. Ollaan tehty monet pitkät safarit kesien mittaan noilla yleisesti noin 100km suunta ja tankkaamatta pääsee yhden suunnan.

    Kastumatta varmastikkaan ensimmäisiä ajoja et pääse kunnes totut jetin käyttäytymiseen niin sen jälkeen kastuminen on oma tahtoista. Noilla pitkillä reissuillakin kastuu vain jos joku jetti toveri tylsyyksissään kastelee turbiini suihkulla:D:D
     
    Pertuzi tykkää tästä.
  12. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    No eipä ole kovin paha kulutus. Ajelis inarilla pitkän lenkin. Kanootti ollut kalastusaluksena jo vuosia niin luulisi onnistuvan tuollaisestakin. Varmaan 3up olisin itelle sopivin. Niin saiko tuosta helposti lyhennettyä perän? Saako tuohon järkevästi lisäbensaa ja muuta tavaraa kiinni?
     
  13. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Tuosta 3 up lyhennyksestä en osaa sanoa kai se jotenkin on mahdollista mutta ihan 15min juttu se ei ole.

    Lisäbensa kuljetus mahdollisuuksia on tullut mietittyä mutta, ainakaan mitään järkevää tapaa ei ole vielä tullut mieleen. Etulaatikkoon tosin mebee 5l kannu ja juomapullo sekä jotain muuta pientä että jos ihan retkelle lähtisi niin kai sitä voisi uhrata etuloosterista tilaa sille jos tankkaus mahdollisuus on epäselvä.

    Astinlaudoillahan kulkee vaikka minkälaista kevyttä nyssäkkää ja kai ne jotenkin järkevästi saisi jopa kiinnikkin.

    Lisävarusteitahan tuohon löytyy laidasta laitaan muistelen joskus jopa nähneeni sellaisen pussukan joka tulee penkin taakse kiinni..
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  14. Jmp2002

    Jmp2002 Khaos 2.6/155

    Sen verran täytyy kehua 60hp mallia että kun siihen lyö 90hp ohjelman niin on huomattavasti tehokkaamman tuntoinen kuin ibr vehe ja jos vain tulee kesäiseen rälläämiseen ni mielestäni pakkia ei ole pakollinen, nykäsee poikittain ennen rantaa ni saa vauhtia hyvin pois ja tyhjäkäynillä lipsuttelee rantaan tai sammuksissa huilaa ni ei pääse kiviä imee turbiiniin..

    Ibr ehoton etu on että piettää jetin paikalla tyhjäkäynillä kun 60hp mallilla ei voi pysähtyä jetti käynissä.. ja joella virta vie.

    Polttoainesäiliö on 30litraa
     
    Eero28 tykkää tästä.
  15. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Tuossa on meilläkin sakissa ollu muutamia 60hp jotka on tehty 90hp. Se tuntuu tehokkaammalta tekeekö se että ibr kauha puuttuu sieltä perästä ja virtaus paranee? Mene ja tiedä mutta totta puhut kuitenkin huippunopeus 90 ibr vs 60hp lastutettu on sama 80 - 83km/h.
     
  16. Jmp2002

    Jmp2002 Khaos 2.6/155

    Onko kukaan vaihtanu potkuria sparkkiin.. onko niistä hyötyä?
     
  17. lapiska

    lapiska Vipermcx/indy xc/lyne 650/yamaha 200cc

    Vaiha vasta sitten ku vakio rikki. Ei mitää mahdotonta muutosta mutta vähän
     
  18. -jakke-

    -jakke- Well-Known Member

    Joensuussakin on nyt jettikausi aloitettu, tässä pieni clippi eiliseltä ajoreissulta...

     
    vinotintto ja Fudge tykkäävät tästä.
  19. -jakke-

    -jakke- Well-Known Member

    IMG_1310.jpg

    Tässäpä ekat fiilikset uudesta 2019 GTI130-mallista!

    Tämähän on uusi malli Sea-Doolta tälle vuotta. Muuten sama GTI kuin aikaisemminkin, mutta uutena juttuna tässä on Polytec-runko pohjan osalta. Eli samaa materiaalia kuin Sparkeissa on. Itsellä oli aikaisemmin viritetty Spark ja nyt se sitten vaihtui tällaiseen isomman rungon omaavaan jettiin. Tältä pohjalta vähän ensifiiliksiä ajattelin sitten kirjoittaa kaikkien luettavaksi.

    Ensivaikutelma Sparkin jälkeen oli mukava, sillä tilaa oli tavaroille, penkki parempi ja heti käynnistyksessä tuli hymy naamalle, kun kone murahteli mukavalla äänimaailmalla ja kävi tasaisemmin kuin 900ACE-moottori. Jetin vakaus tuli huomattua välittömästi Sparkkiin tottuneena. Jetin ulkonäkö sitten oli myös kiva omaan silmään. Tykkään tuosta valkea-vihreä-musta -värimaailmasta. Penkki olisi voinut olla vain vaikka musta tai tummanharmaa. Ajelin välillä kaverin Trixxillä, kun kaveri testasi tätä GTI:tä myös. Kiva oli palata GTI:n puikkoihin aina takaisin. Sparkki on tähän verrattuna aika kevyt ja minimalistinen. Säilytystilat ovat iso plussa tässä jetissä ja astinlaudalla saa vaikka kaksi seisoa varauksella, niin ei hörpännyt vettä astimelle. Sparkki olisi ollut nurin. Säilytystiloihin vielä mainittakoon, niin ostin myös LinQ-sarjan taakse sekä puolikovan laukun. Laukku vaikuttaa todella fiksulta ja säilytystilat kasvaa sen myötä vielä 21 l suuremmaksi (miltei Sparkin etulokeron verran!). Pidemmille reissuille mahtuu kivasti tavaraa mukaan.

    Ominaisuudet ovat ok. Sea-Doon esite antaa ymmärtää, että tässä mallissa ei olisi VTS-järjestelmää ja polttoaineen kulutuksen näyttöä (hetkellinen ja keskikulutus). Esitteestä poiketen ne löytyvät kuitenkin tästä mallista myös, ei vain SE-mallista!
    Suorituskyky yllätti positiivisesti. Pieni pelko minulla oli, että tämä 130 hv malli olisi liian mopo. Olin ajamassa tosiaan kaverin kanssa sisäänajolenkkiä ja kokeiltiin kiihdytyslähtöä vaihde päällä tyhjäkäynnillä maksiminopeuteen. Kaverilla on Trixx, jossa vakio-ohjelma, Solaksen 12/14 impelleri sekä Worxin ottorauta. Kiihdytyksessä Trixx pääsi haukkaamaan hieman ilmaa, mutta jetit kiihtyivät aika rinta rinnan maks. nopeuteen. Trixx ehkä aavistuksen yritti kiriä. Olettamus minulla oli kuitenkin lähtötilanteessa se, että katotaans, että kestääkö tämä yhtään nyt tuon Trixxin perässä. Yllätys olikin, että kiihtyi yhtä nopeasti kuin hieman laitettu Trixx. Osaksi suorituskykyyn vaikuttaa varmasti se, että tämä Polytec-runkoinen GTI on 33 kg kuivapainoltaan kepeämpi kuin lasikuitupohjainen GTI-malli. Vähennetty paino on aina plussaa tehopainosuhteelle.

    Huippunopeus jätti vaisuksi. Oletin, että vähintään 90 km/h menisi tämä, mutta mittari näytti enimmillään 85 km/h! Oli vähän sellainen olo, että mitähän helkattia. Vanhalla viritetyllä Sparkilla olisin pyyhkäissyt ohi. Ja tällä koeajolla kaverin Trixx kulki täysin saman rinnalla. Mittarissa on nyt 1h ja sisäänajojakso on 10h. Onkohan tuossa joku tehonrajoitusmoodi päällä sisäänajojakson aikana, koska bensa tuntui maistuvan, mutta huippunopeudessa tämä ei kyllä näkynyt. Onko kokemuksia muilla?
    Ketteryyden ja yleisen ajettavuuden näkökulmasta GTI oli jettinä yllättävän ketterä ja leikkisä pyöritellessä. Hallittuja ja pehmeitä liukuja vaivattomasti. Eihän tämä yhtä ketterä ja leikkisä ole kuin Trixx, mutta GTI yllätti kuitenkin tälläkin osa-alueella. Luulin paljon raskaammaksi ja jäykemmäksi tätä runkoa. Siirtymäajossa vakaus loistaa läsnäolollaan positiivisesti. Sparkki saattaa tyynellä esimerkiksi hieman arpoa, että kummalle puolelle jetti kallistuu painon vähänkin siirtyessä toislaitaiseksi. GTI:llä matkanteko on kyllä leppoisaa ja vaivatonta. Pieni yllätys oli, että huomasin tämä ennalta odotetun seikan eron Sparkkiin nähden jo näinkin lyhyellä siirtymäajolla kuin tuo n. 1 h lenkki kerryttää matkaa. Sparkilla olen ajanut todella paljon, niin tässä kohtaa tuli aika suuri kontrasti.

    Kulutus hieman arvelluttaa negatiivisessa mielessä. En tiedä tosiaan, että vaikuttaako sisäänajojakso miten tähän myös. Onko muilla tietoa? Konetunteja tuli ehkä n. 1 h 15 min meidän ajolenkillä, jossa siirtymiä ajeltiin rauhallisesti 50-60 km/h matkanopeudella. Välillä sitten sisäänajon nimissä vaihtelevaa kaasua ja tuli pyöriteltyäkin. Kulutusnäyttöä seurailin, niin 55 km/h nopeudella näytti menevän 17 l/h ja täydellä kaasulla näytössä olikin jo 40 l/h! Mietin vain, kun olen ajanut myös RXP300-jetillä, jolla täysikaasulla vastaava lukema oli 96 l/h. Mietityttää suuresti. Lähdin liikkeelle täydellä tankilla ja ajon päätteeksi tankkasin täyteen. Tuolle n. 1 h 15 min ajolle meni 18 l bensaa. Eka tankki oli tankattu 95 E10-bensalla. 98 E5-bensalla suorituskyky olisi ehä voinut olla piirun verran parempi ja polttoaineen kulutus ehkä aavistuksen pienempi. Paljonko vaikuttaa, en osaa tässä vaiheessa vielä sanoa. Kulutusäytön näytettyihin keskikulutuksiin verraten tuota tankattua määrää, näyttäisi näyttö pitävän hyvin paikkansa.

    Kertokaahan omia kokemuksianne esim. kulutusten ja suorituskyvyn osalta GTI130/155 malleista?
     
  20. vinotintto

    vinotintto Lynx 5900 GLX

    406445BC-9C10-4CAA-8FAC-A5AC1AB7C87F.jpeg Tämmöinen kesä projekti olis alla et pysyy kädet mustana kesälläkin. Sparkkia haaveilin mut ei viel kukkaro antanu myötä
     

Suosittele tätä sivua