SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä slater, 23/11/15.

  1. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    IMG_20190325_134204.jpg
    Saukkovaaran alta ja jos oikein sohjokeli on niin voi olla hankalaa pysyä kaltevalla uralla oikeassa kohtaa :D. Piti roikkua oikeasti jo kunnolla toisella astimella.
     
  2. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    kaveri pyöräytti lynxin katolleen viime lauantaina tuossa ratapenkassa. vittumaiseksi mennyt tuo kohta, kun on kasvanut puita ja risukkoo niin paljon, ettei ura sovi kulkemaan tasaisella alueella. ristijärvi-sotkamo välillä on sitten muutama sula oja ja vetisen näkösiä suo kohtia pari...yksin, jos ajaa niin kannattaa ajella sen mukaisesti.
     
    karra tykkää tästä.
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ajelin Saukkovaaran päälle ja palasin takaisin kun nuo tien penkat on 1-1.5m metriä korkeita ei oikein 3h unilla ja yksin kiinnostanut... Olihan tuossa ryvetty monta kertaa, taitaa paikalliset ajaa sitä tietä oitkin suoraan ja vitostien vartta tai sieltä pusikosta.
     
  4. karra

    karra Well-Known Member

    Ristijärvellä taitaa olla ABC minne pääsee jostain kautta tankille? Tien penkkoja pitkin luultavasti.
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Järveltä kun nouset maille niin Paloaseman ohi tietä pitkin torin ohi ja päätien sivussa olevaa jalkakäytää pitkin siihen vasemmalle absille vitostien varteen.
    Muistakaa ajella sillan kautta se järvipätkän ylitys, joku oli toissapäivänä ajellut suoraan yli....
     
    karra tykkää tästä.
  6. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Minä katoin kans niitä jälkiä, että ei hyvää päivää. Käännyttiin sillan juuressa takas... Siellä kyllä pitäis olla se kiertoreitti kauempaa alajuoksulta, mutta en muista missä se on...
     
  7. Miikka

    Miikka Active Member

    Minä ajoin virallista uraa pitkin sunnuntaina yli, joku muukin oli ajanut eikä vielä ollut heikolla hapella, tosin päivässäkin tapahtuu paljon. Oliko joku sillanvierestä ajanut?
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    No mittailitko jäätä? Se jää siinä joen kohdalla sulaa sieltä alakautta kun virtaus on täysillä nyt voimaloilla.
    Siinä kun toinen puhallin 377:lla pyyhältää 800:n jälkeä luottaen siihen....

    Ontopic: Aika jäätävää kiharaa Suomussalmen puolella Hyryltä tullessa hitaammissa paikoissa, käännyin pois ja vielä ehkäpä pahempaa Ukkohallan suunnalla, 100km kuitenkin turrailin menemään ja kilsakaan en vaihtaisi pois. Vielä kun saisi Hyrynsalmen latukone kuskille korviin että ne ojat ois voinut täyttää tuolla reilun metrin lumimäärällä :D
     
    Viimeksi muokattu: 27/3/19
    Jukkis tykkää tästä.
  9. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    lauantaina ajettiin siltaa pitkin yli, kun ei haluttu ottaa turhaan riskejä...joku paikallinen ajeli yli jäätä pitkin, mutta en tiedä tarkalleen että mistä kohtaa, mutta aika lailla suoraan se tuli yli siihen reitin alkuun sinne vanhan hyrynsalmen tien puolelle. kaveri kyseli, että onko siinä jäätä niin eipä ollut mittaillut:)...eihän siinä muuten tosiaan mitään, mutta jos joku ajelee winha 55:lla reki perässä jälkiä pitkin sulaan niin se ei oo oikein mukava kenenkään kannalta.:(:(
     
  10. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Oon minä yrittäny ohjeistaa meidän vastaavia, että kone ajaisi lana alhaalla, mutta...
    Asiasta viestiä vaan kuntaan palautteen muodossa.

    -P-
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Olihan hyvässä kunnossa Vaarannivan suunta Paljakasta-Puolangalle munkkikahville-Askanlenkkiä Vaarannivaan tankille sen patikkopuolen kautta eli isoa linjaa pitkin, on makiaa möykkyä pomppuuttaa:D-Ämmässä Burgerit naamaan ja Paljakkaan takas. 295km ja kaverilla Kajaanista tullen 365km olihan mukavaa. Tasakaasulla kaikkiaan 6.5h lenkki, kauden ehkäpä parhaimpia päiviä :). Suomussalmen alkupätkä Etelän suuntaan ikävähköä turistimöykkyä, Hyrynsalmen puoli mahtavassa kunnossa ja jopa Ukkohallakin panostanut uriin ettei ollut kuten muutama päivä aiemmin, muuten muut pätkär voisi sanoa vuoden aikaan nähden priimaa :). Suosittelen kaikille, tulihan tuolla vastaan paljon porukkaa ja Länsipuolen reitillä 5-7kelkan porukka kyseli suuntaviivoja :)
     
  12. karra

    karra Well-Known Member

    Oliko se Askan lenkki lanattu? Maanantaina oli niin järkyttävä se isolta linjalta Joukokylää kohti, että teki mieli kääntyä takasin.
     
  13. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo just se puoli lanaamatta, käsittäkseni toinen puoli lanattu sieltä Askankylän kautta ja sitä kautta menty sinne piispajärvelle.
    Ihan kiva oli möykyttää isoa kuplavolkkaria pitkästä aikaa.
     
  14. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Jospa ne vielä kolmisen viikkoa pysyisi ajokunnossa. Pääsis pääsiäislomalla paukuttamaan Ukkohallan pattia
     
  15. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Taitaakin järjestyä ajoviikonloppu jo ensi viikonlopulle. Loppuviikosta mielellään otan vastaan tilannetietoja Suomussalmen ja Puolangan suunnalta. Ja ajoseurakin kelpaa.
     
  16. titanium

    titanium Well-Known Member

    Kuulostaa hyvälle.Miten kannattaa lähteä kun majoitus on ukkohallassa?Toiveena tietenkin hyvää baanaa ja 200-300km päivälenkki..:)
     
  17. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Viime yönä 10cm lunta. Kelit jatkuu..
     
  18. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Pistäysin tänään Ämmästä Ukkohallassa iltakahvilla, reitti oli kokomatkan tasaista pattia, sellaista hyvin ajettavaa, vaan ei sitä kokopäivää kehtaisi jyrätä.
    Alusta kyllä pelasi, pahimmissa paikoissa tuli mieleen kun puhuvat että reitti on huonossa kunnossa että onkohan kuski huonossa kunnossa.
    Huommeaamuksi lupasi poutaa, klo 5. Kahvinkeittoon ja sitten lähetään ylävesille, jos joku haluaa mukaan aikataulua voijjaan rukata.
     
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Klo viis laitetaan luomet kiinni ja ysiltä auki niin kait sitä 50kilsan hiihdosta palautuu silleenkin, ei vaan eiköstä huomenna pitäs mennä kattomaan kelekkakisoja Paljakkaan Kainuun kelkkailun Mekkaan, sinnehän näppärästi ajaa sieltä Sumilta Vaarannivan kautta, viimeksi meni 6.5h kaikkiaan kun kiersi pitkän kaavan mukaan 295km ja kahviteltiin sekä syöpöteltiin lisäksi.
     
  20. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Ei tässä malta toisten ajelua lähteä katsomaan, kun itte pittää päästä... Alkaa olla ne viimeiset ajokerrat tälle kautta. Juuri huolletut kepit alla, aurinkoinen päivä ja lumiset kainuun maisemat. Eipä sitä juuri muuta voi toivoa. Aikalailla sama, missä kunnossa on reitit.
     

Suosittele tätä sivua