Lynx 2020

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Vilho, 4/2/19.

  1. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Kyllä, mutta pohjan muoto on panssarilla huonompi; niin ja toivottavasti ei uusissa ole enää sitä vikaa, ettei takkalalla kelillä tukivarsien ja panssarin väliin kiilautunut tiivis lumi pukkaa ulosjoustoissa panssaria irti.
     
    Fudge tykkää tästä.
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Joo tuo on totta.
    Vaan ei tuo BRP etujousitus ole optimi vaikka olis tuo tasainen pohja. Kattokaapa kuvaa olkatapista. Tuo pultti kerää mukaansa risut ja kepit. Polariksella on hyvä olkatappi näissä uusissa RMKssa, joissa on se pyöristetty malli. Sama on catilla ja jammulla.

    tappi.JPG
     
    Fred Scuttle ja Fudge tykkäävät tästä.
  3. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Juu, ei saa tuotekehittelijöiden
    jäädä lepäämään laakereilla. :)
     
  4. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Satuin lukemaan erään lehden testin tänään ja ihmettelin juttua uudesta brp vaihdelaatikosta. Siinä kerrottiin, että kyseisessä laatikkossa voi vaihtaa vaihdetta jopa 30km/h nopeudessa??? Tämä oli minulle uutta tietoa. Kyseisen lehden vanhemmat kelkka testit/koeajot on ainakin minusta olleet vähän niin ja näin!
     
  5. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Koneviestin? Edellisen mallin vaihteistolla olen kyllä vaihtanut vauhdissa, vaikka ohjekirjassa kielletään.
     
    Viimeksi muokattu: 9/10/19
  6. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Niin tämä oli se uusiin leveä gen4 runkoon tuleva vaihteisto. Eikö vanhassa syncro laatikossa se vauhdissa vaihtaminen kielletty vasta viime vuosina?
     
  7. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    15-mallin Scandicin ohjekirjassa luki.
     
  8. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Joo jossain välissä se kiellettiin. No mutta miten tämä uus onko tämä muka syncro vai taas näitä kyseisen lehden höpinöitä? Muutenkin ihmetyttää välillä näitten keväällä koeajossa mukana olevien tehtaanmiesten tieto uusista malleista. Keväällä kyselin easyriden jatkon lukitus jutusta ja vastausta ei tiedetty tuleeko se vai ei. Piti olla lisävaruste en ole huomannut sitä vielä missään olevan. Kyselin uuden commanderin iskareista myös kun ihmettelin miksi koeajo commanderissa on huollettavat iskarit. Vastaus oli, että tulee kaikkiin malleihin. No tuliko? Ei.
     
    Fudge tykkää tästä.
  9. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Hyvin vaihtuu expedition extremessä -18 1:ltä 2:lle vauhissakin .. eikä ole kuulunu rutinoita :D:p
     
  10. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Syncro-laatikoton leveätelainen hyötykelkka on kuin v,tuton h,ora.
     
    mikzar ja Fudge tykkäävät tästä.
  11. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Mitä tulee tuohon LTSsään, niin olen Fredin kanssa samoilla linjoilla.. Tietynlaisessa mönkijäisessä ja vetotehtäviin, sekä erittäin vaikeisiin olosuhteisiin varustetussa kelkassa tuubijousitus puoltaa paikkansa erittäin hyvin ja toivon todella, että senkään kohdalla Rovaniemellä ei jäädä lepäilemään laakereilla. Ja syy tähän on juurikin se, että minkään mallisilla poikittaisutukivarsilla ei saada niin optimia pohjan muotoa, kuin hyvin suunnitellulla teleskooppijousituksella... Voi olla aika vahvasti sanottu, mutta aina kun kelkan alapohjan muoviin joudutaan leikkaamaan esimerkiksi jousituksen vaatimia aukkoja, niin niihin tuppaa pakkautumaan lunta ja esimerkiksi tuo tukivarsien ja panssarin väliin pakkautuva lumi on aika ongelmallinen ilmiö, kun oikein vaikeissa keleissä ryömitetään.

    Mitä taas tulee tuohon Ski-Doon uuteen laatikkoon, niin muistaakseni ihan Ski-Doon omasta mallistoesittelystä luin, että vauhdissavaihto onnistuu. Lynxin kohdalla näin ei kuitenkaan ole lupailtu. Varmasti loota sietää vauhdissavaihtamista aivan siinä, missä aiemmissakin malleissa, mutta se lopputulos onkin sitten hyvin pitkälti kiinni siitä, miten käyttäjä sitä laatikkoaan lukee.
    Minä opettelin aikanaan STllä vaihtamaan siten, että sieltä ei kolinoita kuulunut ja aika helposti se pykälä vaihtuu vauhdissa Commanderillakin nykyään.. Mutta sitä tuskin voidaan suurelle yleisölle luvata sen enempää, kun meitä vaihteiston käyttäjiä on niin monensorttisia ja tosiassa noissa kelkkojen laatikoissa ei ole mitään kytkimiä, joilla vetoa helpotettaisiin, niin se on vähän samaa, kun Fullerin kuorma-auton laatikon kanssa.. Harvoin onnistuu, jos ei opettele.
     
    pezq^ ja Fred Scuttle tykkäävät tästä.
  12. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Juu. Lynxien syncrolaatikot ovat kestäneet minulla loistavasti, mutta niiden käyttö on tosiáan vähän kuten fullerin käyttö, ja väärällä käytöllä tulee teräsmujua, mistä seuraa laakerivaurioita.
     
  13. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Omaan silmään ei ole kyllä sattunut ski-don missään esitteessä tuosta, että voisi vauhdissa vaihtaa. Luulis, että olis hehkutettu moisesta ominaisuudesta. Kehuttu vain vaihteen siirron keveyttä verrattuna vanhaan laatikkoon.
     
  14. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Kyllä siitä oli jokin maininta, että isommalle vois vaihtaa alle 30 kmh vauheissa. En tiiä sitte.
     
  15. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Ok. No kylläpä tämä selviää kun saa kelkan parin kuukauden päästä.
     
  16. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Tuo, että ohjekirjassa on kielletty vauhdissa vaihtaminen, säästää valmistajalle pitkän pennin, kun takuukorvaukset varmasti vähenevät, sillä niitä, jotka eivät osaa tuollaista vaihdelaatikkoa käyttää oikein, riittää.
     
  17. vuorikelkkailija

    vuorikelkkailija Well-Known Member

    Onko jollain tietoa kuinka paljon kevyenpi tämä uusi runkoinen commander/skandic on? Jostain luin, että runko oli 6 kg kevyenpi. Laatikko muutaman kilon. Alustahan keveni jo edellisenä vuotena 10-11 kg.
     
  18. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Ja käyttäjiä noin yleensäkin on monentasoisia, commander-kuski parasta. :) :
     
  19. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Voi persus ja pyhä yksinkertaisuus tuota posmotuksen ja säheltämisen määrää.. Suorastaan surullista katsottavaa. Mutta jos noilla kestää, niin lujia kelkkoja ovat.
     
    ruupanen, teme-, Expedition ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  20. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Kerrankin kelkka tulossa ajoissa, kun lauantaina pitäisi saada uusi Rangeri. Tosin lumesta ei varmaan ole tietoakaan tänne etelään pariin kuukauteen.
     
    Jakke_ ja mikzar tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua