Polaris RMK 800 ( RMK, PRO RMK, ASSAULT RMK) 2011 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 1/12/11.

  1. julli

    julli rmk

    proossa remmiveto ja pääsääntöisesti lisäsäiliöttömät huollettavat iskarit. sippi rmk:ssa vakiona huoltovapaat kepit ja ketjuveto. 14 vuotisia sai halvalla kevätennakoissa tilattua lisäsäiliöiskareilla joten monissa ne
     
    Kaboom tykkää tästä.
  2. Kaboom

    Kaboom Member

    Asia selvä, kun olisi kiikarissa ehkäpä jompikumpi ja molemmat ajettu n.3t muttei lisäsäiliöllä olleet kepit. Mitä tai mihin tulisi varautua nuilla kilometreillä ajettuu rmkoohon?vai onko herran kämmenellä. Nelari kelkoista vain kokemusta itellä. Kestääkö 155 mitalla reiteillä mitää ajoa?
     
  3. julli

    julli rmk

    ihan tuurissaanhan kaikki harrastelaitteet on. mosa voi olla paska ja runko ja apulaitteet ja kulutusosat :D
     
  4. Kaboom

    Kaboom Member

    Sepäse kunpa myyjän sanomisiin voisikin luottaa, isoja rahoja kuitenkin vaikka harrastusväline onkin.
     
  5. Kode

    Kode Member

    -14 rmk assaultti löytyy. Ite laitoin Blingin liukurunkojenvahvikkeet ni ei oo tarvinnu reitillä säästellä. Pari talvee ajanu ja tyytyväinen oon ollu. Varin lautanen on halennu ja iskarit oon huollattanu.
     
  6. miki

    miki Well-Known Member

    Jättää sen remmivetomallin hyllyyn, liian pitkät välitykset eikä Kurtin gear down kitissä kestä alarissalla mikään maapallon pultti. Vetareilla jos meinaa tiuhentaa välityksiä, niin alkaa liukurungot puikkiin läpi maton vetorei’istä. Eikä Anti stab kitin pulteja taho saada kestämään, jos niillä haluaa auttaa ongelmaa. Ihan ite kokeillu kaikkea.
     
    Kaboom tykkää tästä.
  7. Kaboom

    Kaboom Member

    Elikkää normi rmk kun ketjuveto ja olisi huolettomampi kuin pro remmillä ? mitehä net iskarit rmkoossa tällästä +100kilosta jaksaapi kannatella eli tekeekö niillä mitään? Muuta kehua / negaa vuoden 2014 rmk sta?
     
  8. mircoolio

    mircoolio Well-Known Member

    mites muistelen että normi rmk.s ja nordicis on etukenno, niin jäähtyy vähä paremmin reitillä. ittellä oli -14 assault rmk, eli se on vähä leveämmällä keulalla ja paremmilla iskareilla kuin sippi rmk. sillä ainakin tuli paukutettua reittiä, vaikkakaan mikään rmk ei ole reitille loistava johtuen pystyohjaus.

    reittiajoon kaikki rmk.t melki vaatii paremman etupukin iskarin, koska se on ihan lisu, vaikka olis lisäsäiliökepit ruksittu muualle. ja jos laittaa esim. sno-x raapijat niin pärjäs lämpöjenkans reitillä vaikka ei ollut etukennoa.

    öljynkulutus kannattaa tarkistaa ettei pumppu liika pienellä, ja laittaa vaikka skidoon öljykorkki jossa huohotin. pollen korkki saattaa jumia, eikä saa öljyä.
     
    Kaboom tykkää tästä.
  9. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Ei se korkki jumi kunhan muistaa öljyä lisätessä ravistella korkkia
     
  10. mircoolio

    mircoolio Well-Known Member

    ekan kuivanarahduksenjälkeen heitin ihan varoiksi menemään.=D
     
  11. J.I.J.

    J.I.J. BD3700RE 3900GL REV X-RS


    Mikä iskari olis hinta/laatusuhteelta hyvä?
    Tai mikä iskari siihen kannattaa laittaa?


    Tais olla 295mm pitkä tuo vakio iskari.
    Onkohan siitä jotain haittaa jos se on vaikka 20-30mm pitempi?
     
  12. mircoolio

    mircoolio Well-Known Member

    tiä löytyykö valmiina oikein mitään, mutta itsellä oli joku rr-catin lisäsäiliöfoxi jota lyhennetty n.10mm. liika pituus tekee sellasen että pohjaa ennemmin kuin kumit liukurungoista ja vääntää etupukin yläpään mutkalle. toki ajelin sillä vissiin pari-kolme talvea ennenku lyhennytin. nykyään sama keppi axys rmk.s
     
  13. agisma

    agisma New Member

    Terve vaan kaikille tasapuolisesti. Tuli hommattua itselle ensimmäinen kelkka. 800 Pro rmk -14 AJ. n. 5700km Kelkka tietämys toistaiseksi melko pientä, nii mitä kaikkea tälläisestä laitteesta kannattaisi tarkistaa/mitata?
    Maton kiereys ? Kuinka kireällä pitää olla ?
    Remmin kireys ?
    Puristukset ?
    Jos tähän saisi jonkinlaisen pienen informaatio pläjäyksen/ ohjeen kyseisistä arvoista mitä ne pitää olla yms.
    Anteeksi vielä tämä aloittelevan kelkkailijan kysely, mut kysyvä ei tieltä eksy ☺️
    PS. Työkalut pysyy kädessä nii elkää sanoko että vie liikkeeseen vastauksia voi myös laittaa yv:llä. kiitos
     
  14. Turskaa

    Turskaa Summitti


    Maton kireyyteen olen itse käyttänyt keskari ja etusormi tuntumaa. Eli kelkka pukille ja maton, sekä liukujen väliin pitäisi mahtua nuo sormet. Remmin kireys pari milliä lautasten yläpuolella. Onkos koneen puolelle tehty mitään, jos ei ole niin melkein vaihtaisin männät jo noille kilsoille.
     
  15. agisma

    agisma New Member

    Kuulemma koneelle ei olisi tehty mitään, sillä ajattelin puristukset sieltä mitata että olisiko siellä paukkuja jäljellä. kelkka tuntuu jämyltä. päällisin puolinkin siistissä kunnossa ym. männät siitä menee jokatapauksessa vaihtoon tälle talvea.
    matto on nyt aikalailla sen etusormi+keskisormi väliin tiukkuudella ja remmi sen 1.5/2mm yli sen ison lautasen. ilmeisesti nämä on nyt ok.
     
  16. Turskaa

    Turskaa Summitti

    Joo remmi ja matto kunnossa. Tarkemmin ajateltuani niin jos kerran kone on pöydällä nii sama sun on aukasta alakertakin ja vaihtaa laakerit yms. Se on vähän arpapeliä riitääkö pelkat männät, kun kummiskin lähemmäs 6tkm ajettu mosa. Saispa ainakin ajaa ilman pelkoa että alakerta hajoaa, mutta männät nyt ainaskin:)
     
  17. rehto

    rehto Well-Known Member

    Onko kokemuksia compositen M67 matosta näissä tai muissa kelkoissa. Kovin vähän löytyy kirjoittelua netistä mutta niitten perusteella hyvä matto puuteriin pehmeillä lapuilla. Mitään negatiivistä ei tunnu löytyvän.
     
  18. J.I.J.

    J.I.J. BD3700RE 3900GL REV X-RS

    Minä kans yritin ettiä tietoa tuosta compositen m67 matosta. En löytäny riittävästi tietoa kokemuksista. Tilasin 64mm Peakin maton.
     
  19. rehto

    rehto Well-Known Member

    Laitoin tilaukseen. Koitan muistaa laittaa vähän kokemuksia. Jos mitään ei kuulu niin sitten varmaan oli ihan hyvä matto :)
     
  20. Hm__

    Hm__ New Member

    Onkos muilla ollut 800 rmk kanssa semmoista ongelmaa, kun jarruttaa ja lähtee taas liikkeelle, niin kuuluu jostain variaattorin suunnalta kolahdus? Tämä ääni kuuluu varsinkin silloin, kun lähtee vähän reippaamin paikaltaan. Samanlainen ääni kuuluu , kun kytkee pakin päälle ja pois. Ketju on kiristetty ja ääni ei poistunut.
     
  21. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Kuuluu helixistä ku rullat kopsahtaa toiseen laitaan suuntaa vaihtaessa ym
     

Suosittele tätä sivua