Polaris AXYS RMK alustan jatko/telatunnelin lyhennys

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jussi 77, 2/1/20.

  1. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Rajoittaako tuo tunneli sitten ihan oikeasti etenemistä jotenkin että sitä pitäisi katkoa? Eikö se tela kaiken aikaa tee tunnelille uraa mentiin sitten missä asennossa ja kuinka syvässä lumessa tahansa?

    Roiskeläpän poiston kyllä ymmärrän mutta jotenkin tuon tunnelin lyhennyksen edut ei nyt mulle aukene...
     
  2. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Ei nykyää pääse ees kärrystä pois jos vakio tunneli:oops:
     
    Viable, Mikko`, T-Cat ja 7 muut tykkäävät tästä.
  3. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Tiedän kyllä mitä tarkoitat.
    Joo näin jossain tuon uuden blingin ja on fiksumpi. Sitä meinasin että jos laittaa tuon muovisen lyhennyksen ja jäykän takapuskurin niin ei kait se juuri vakiota löyhempi ole kun puskuri pitää peräosaa kasassa vakiota enempi? Tietysti vakio perä ja tukeva puskuri on kestävin. En kyllä tiedä minkälainen tälli pitää olla että perä saa mutkalle. Taitaa olla silloin aivan sama minkälainen se on.
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Mitä sellainen löysä roiskeläppä haittaa jos se ei edes pääse puskuriin osumaan?

    Tuosta tunnelin lyhentämisestä varmaan hyötyä joillekki jotka osaa ajaa. Eli ei ainakaan minulle. Tuskin ne sitä lyhentäisi jos ei hyötyä olisi. Eikä se tela joka tilanteessa tee tunnelille uraa.

    Eipä kyllä itsekkään jaksa lyhentää.
     
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Vähintään yhtä kova viritys tämä tunnelin pätkiminen, kuin esim headlight delete. Joka jätkällä pitää olla ehdottomasti, muuten ei oo in.

    Tosipuheessa kun ajaa vaikka startillista kelkkaa vs sama startittomana, niin huomaa aikuisten oikeesti mitään eroa. Muutaman kilon painon säästöllä ole mitään merkitystä, kun on reilusti yli 300kilon kokonaismassoista kyse. Ehkä korvien välissä suurin merkitys vai onko ne enemmän kuitenkin muita kuin kuskia itseään varten tuunattu?:rolleyes:
     
    Viable, mappe, F3 ja 2 muut tykkäävät tästä.
  6. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Minä ainaki olen ihan itelleni tuon lyhentäny ja tuskin oisin toista tehny jos eka olis ollu paska. :rolleyes:

    Kyllä sillä vain moneen eri juttuun näytti olevan vaikutusta melkolailla mitä viimetalvena ehti ajamaan. Painoahan tuossa ei juurikaan säästetä, ettei kovinkaa osuva vertaus tuo startti nyt.
     
    jussi 77 tykkää tästä.
  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Head light deleteen vertasin tuota starttia. Siinä kai on tarkoitus säästää painoa. Valoa tuskin kukaan tahtoo säästää ajoistaan:D

    Missä tilanteissa tuo tunnelin katkaisu tuo etua verrattuna. esim ettei käytä roiskeläppää ollenkaan ja vaihtaa vakio puskurin?

    Roiskeläpän poistosta on selvä hyöty kun tulee telan yli perään ja jää kantamaan ja jarruttamaan jumi tilanteissa.
     
  8. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    En oo kyllä ikinä hoksinu hyötyä roiskeläpän poistosta etenemiseen kun se joustaa, eikä puskurin vaihdollakaan etenemiseen tehä muutosta niinkuin ei tällä tunnelin lyhennykselläkään.

    Tunnelin lyhennyksen hyödyt tulee mun kokemuksen perusteella ylämäki käännöksissä parhaiten esille oli ne sitte hop overeita tai kääntöpyörällä käännöksiä, käytännössä kaikki käännöksiin liittyvä helpottuu huomattavasti jyrkällä viltolla kun tunneli ei laahaa sivusuunnassa sielä hangessa ja kelkka pääsee pyörähtämään maton varassa.

    Enemmän pitäisin tuota roiskeläpän poistoa korvienvälihommina kuin tunnelin lyhennystä, kun molempia on omassa ajossa ollut.
     
    Jii.Pee tykkää tästä.
  9. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Kyllä kai tuo vakio tunneli minusta edelleen tietyissä tilanteissa alkaa jarrata menoa kun mäki on riittävän jyrkkä ja lunta tarpeeksi vaikkakin on puskurit vaihettu ja läppä nakattu mäkeen. Varmasti ainakin noita käännöksiä rinteessä auttaa tuo lyhentäminen. Vähän tekis mieli iteltäkin lyhentää, mutta opetellaan ensin ajamaan.
     
    Hesba tykkää tästä.
  10. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Minusta se on hyvä kun tuo puskuri ottaa hiukan kiinni niin tuntee rajan ettei keuli niin herkästi seljälleen... veikkaisin että ainaki 146:ssa jos tunnelin lyhentäsin olisin sairaalassa kokovartalo kipsissä huonon taidon vuoksi
     
    pezq^ tykkää tästä.
  11. Vilbur

    Vilbur Well-Known Member

    Kyllä tämä on mahollista. Iteppä keulin -18 vuotisen DS Dockerin aivan katon kautta ympäri :D ei muistanu, ettei siellä enään ollukkaan mittään rajotusta perässä. Noh kaikki kuomun ylämuovit uusiksi ja kypärästä lippa.:oops: Kyllä se lyhennetty tunneli muutamissa tilanteissa auttaa, mutta niin.. ei se silti niin mullistava juttu ollu, että alkasin tähän nykyseen Khaokseen sitä värkkään.
     
    FFoxi ja pezq^ tykkäävät tästä.
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Pollen Pro ride läppä on ainoa läppä minkä toistaiseksi pidän paikallaan. Pollen lumilapioläppä ja esim yama/catin vastaava on aivan hirveitä jarruttajia. Niiden poiston kyllä huomaa ilman kääntöpyörä käännöksiäkin.
     
    Viable tykkää tästä.
  13. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Sehän läppä taittuu ylöspäin niin ei jää kantamaan.
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Mistä läpästä nyt puhutaan? Polariksen lumilapioläppä kantaa ja paljon. Pro ride läppä taittuu, mutta jää senkin tyviosa kantamaan jos oikeen pilkkua aletaan viilaamaan.

    Pilkkua näissä virityksissä tunnutaan viilaavan.

    Edit. Jos Khaoksen olisi saanut tilattua samaan rahaan lyhyemmällä tunnelilla, niin olisin sen tilannut. Haittaa lyhyemmästä tunnelista ei ole. Ei ees reenvedossa, vaan oikeastaan omassa tapauksessa jopa hyötyä. Se että kannattaako sen eteen nähdä vaivaa tai maksaa 400€ osista on jo kyseenalaista ja kannattaa kyllä harkita. Tuntuu monilla olevan jonkinlainen muotijuttu koko homma ja videoilla ei näy mitään niin erikoista temppua, mikä ei olisi normi tunnelilla onnistunut.
     
    Viimeksi muokattu: 3/1/20
  15. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Sarvien takana se on syy tähän asti ollu siihen että eteneminen loppuu, ei roiskeläpässä.

    Pollen lumilapioki osottaa yläviistoon taaksepäin sitte ko lähetään oikiasti ajamaan. Ja kyllä kai niitä 2020 kelkkojaki tulee oikealla läpällä jo tehtaalta.

    Missäs muuten FFoxi:n temput on videoilla jos on vara arvostella toisten videoita? Kukanenki kuiten taitaa tehä nämä vehkeet itelleen ja miten se on sulta niin pois, että pitää öyhöttää netissä jos joku haluaa nähä vaivaa sen eteen että saa mieleisen tötterön?
     
    Janne.mikael, Viable, Driver ja 3 muut tykkäävät tästä.
  16. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Eipä ole goprota, eikä ole videoita netissä. Sen sijaan näkyy kyllä tubettajilla ja muilla instaintoilijoilla olevan tuunaukset ameriikanpoikien muodin mukaan. Pakko kai se on seurata, jos meinaa olla skenessä?

    Ei oo multa pois, mutta asioiden tarpeellisuudesta voidaan keskustella.
     
  17. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Mihinhän skeneen sie luulet tuunauksilla pääsevän? Toisilla ko siihen harrastukseen kuuluu muutaki ko pelkkää ajamista. Jos joku tykkää touhuta tallilla ni suotaneen se hänelle ilman öyhöttämisiä?

    Tarpeellisuudesta puhuttaessa hyvin harva ihan oikiasti tarvii es koko moottorikelkkaa.

    Edit. Ja mitä tässä on lueskellu niin ei oo tainnu kukaan tuputtaa pakko tarpeellisena näitä juttuja. Toiset tykkää tehä ja toiset öyhöttää netissä. Kukin tyylillään.
     
    Rider-94, neppi55, Korbimotors ja 5 muut tykkäävät tästä.
  18. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin no,

    Ite testasin viime talvena lyhennettyä Polarista ja minusta se pelas mainiosti. Perä ei ala raahaamaan kun tela kaivaa kuoppaa. Ero etenmiskyvyssäkin oli havaittavissa. Tuo roiskeläpän poisto jo yksistään on homma mikä jakaa mielipiteitä. Yhtenä argumenttina puolesta osastolle sanosin: olettako koskaan pakittanu kelkalla? Itellä sappi kiehuu joka kerta, kun kelkalla pakittaa ja roisekäppä on telaa vasten.
     
    mikzar, Prormkpolle, Korbimotors ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  19. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Mulla o rossimallin läpyskä ja aina alla ku kärrystä peruttaa
     
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Öyhötetään... Screenshot_20200104-124911.png
    Menkäähän nauttimaan auringosta, oli sitten tunnelit katkaistu tai ei.
     
    Viimeksi muokattu: 4/1/20

Suosittele tätä sivua