Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Meillä on hallitsevissa asemissa ihmisiä, joiden mielestä kelkkailijoille riittäisi kelkan levyinen ura alkukaudesta avattuna ja sellaisia, joiden mielestä laji pitäisi kokonaan kieltää.

    Onneksi edes joillain on taju, että kelkkailijat tuovat kuntaan rahaa ja he tekevät parhaansa pitääkseen yllä edes kohtuullisia olosuhteita.
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Jos löytyy Totaltekin säätöavain Hyrynsalmen pohjoisemmalta reitiltä, minulta pudonnut ilmeisesti Hyrynsalmi-Rehvelintie välillä.
    Rohkea kuski kylillä tampparissa kun on ajanut Hoikkajärven päässä ja siinä lampien vieressä :D
     
  3. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    Tuossa lauseessa on aika hyvin kiteytetty Kainuun tilanne kelkkailun suhteen!!

    kainuun kaupungeissa ja kunnissa istuu valtuustoissa iältään vanhaa porukkaa, kun kainuun ikärakenne on mikä on....vanhat ihmiset äänestää aktiivisesti ja samoja patuja, jotka parhaimmat on siellä istuneet vuosikymmeniä. pari uutta kasvoa ei saa paljoa aikaan näitä jääriä vastaan.
     
  4. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Taitaa vaivata koko Suomea. Murtomaahiihdolla ja paperitehtaalla tämä maa pelastuu... NOOT!
     
  5. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Hiihtäjät on parempaa kansaa ja kelkkaillessa ei kunto kasva.
     
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Tänään molemmat lajit mutta kelkkailu kahteen kertaan :D.
     
    -P- tykkää tästä.
  7. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Tänään 150 km turrailua. Melko lipsakat reitit, varsinkin ilman ohjainrautoja. Huomasi kyllä myös kulutuksesta.
    @Höyläri n kanssa morjesteltiin kahteenkin kertaa. Sais vaan tulla lanalle lisää lunta, jotta saa paremman jäljen. Ukkohallan puolella, loppupätkä ennen rajaa tappavan huonoa. Joku särkee vielä itsensä, kelkkoja siinä on todennäköisesti jo hajonnut. Mutta kaiken kaikkiaan mukana ajopäivä, jospa saatas ensi viikonloppuun uudet ohjurit ja lisää lunta.
     
  8. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    :D
     
  9. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Ei kasva kunto ei, mutta silti meni tänään Polarin mukaan 2200 kaloria. En ole hiihtämällä saanut menemään niin paljoa edes kymmenessä vuodessa yhteensä...:D
     
    -P- ja lucas07 tykkäävät tästä.
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ei siellä kukaan säre itteensä kun lopettaa kouhottamisen ja ajaa maaston kunnon mukaan, kelloa vastaan ei kannata ajaa.
    Aika ottavat on kelit ollut.
     
  11. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    1 takapukki meni jo siinä ei lahot vehkeet kestä
     
  12. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Tänää ajettiin kahden kelkan voimin Puolanka-Joukokylä-Puolanka lenkki (oliko tämä nyt se "Askan lenkki" ?). Makiaa mutta melko liukasta luomubaanaa oli tarjolla :) Yhtä asiaa sitä vaan täytyy ihmetellä vuodesta toiseen; miksi sitä reittiä pitää ajaa samaa jälkeä pitkin ?? Ei oo lanalla helppo liikkua kelkan levystä uraa kun tuollakin pätkällä riittää hetteitä ja kosteikkoja melko reilusti. Levittelimme sen mitä 2 kelkalla pystyi...lanakin näky olevan liikenteessä...
     
    Nipademu ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  13. Tenne

    Tenne Active Member

    Entä h***t jotka hiihtää ja kelkkailee
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  14. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Ne on jotain ihmetyyppejä, ei niistä ota selvää
     
    Nipademu ja Tenne tykkäävät tästä.
  15. arppa

    arppa Well-Known Member

    Eipä ollu häävissä kunnossa Puolanka - Paljakka (kumpikaan reitti) vaikka vissiin eilen lanattu. Aika jäistä pattia oli notta liekö nuo on mihinkään tasottuneet lanalla jos ei oo jyrsintä. Hirvein reissu miesmuistiin, 100km pelekkää hakkuuta ja lisänä alijäähtynyt vesi ettei edes nähny mitä eessä on. Meinas ukko lentää kyytistä pikku vauhissa niissä suopätkien pompuissa ku näkimet umpijäässä. Joo, voi olla paskat vehkeet ja kunto on ainakin paska mutta tämmöstä just EI ois halunnu ajella. Ehkä seuraavan kerran tänne suunnalle kun on tullut metri lisää lunta. Jos sielä vaikka ois oikiasti "pöytää"...
     
    karra tykkää tästä.
  16. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Paskat kelit ollu tänä talvena kaikkiaan reitinpidon kannalta, taitaa vieläkin olla suot sulana sen ohuen poljetun jäljen alla. Olosuhteille ei voi Höylärikään mitään, kyllä tämä on ollut poikkeustalvi kun mennään lumituiskusta vesisateeseen eikä kunnon pakkasjaksoa ole vielä yhtään.
     
  17. arppa

    arppa Well-Known Member

    Näimpä se varmasti on. Näkihän tuon että yritetty oli ja siitä peukkua. Ku ois vaan hoksannu tuon aiemmin niin ois vaikka kiskonu kärrin vähän etemmäs tai eri suuntaan. Jos jottain positiivista niin tulipa kuntoiltua :D
     
  18. Antsake

    Antsake Lynx 600R

    Huonoimmat mahdolliset ajat lanaamiseen nykyään urakoitsijalla. Ennen lanattiin yöllä vilkkaimmat reitit jolloin sai hetken kovettua, toki kalustokin oli järeämpää. Lauantaina päivällä kone tuli vastaan paltamoon päin jonka perässä yli 20 kelkkaa ja kun kone tuli vastaan takaisinpäin paljakkaan niin lähempänä paltamoa ei mistään voinut uskoa lanatuksi. Tämä tapahtui noin 3h aikana, liikennettä oli paljon.
     
    Mikaitos, Jukkis ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  19. teme-

    teme- Well-Known Member

    Kyllähän siellä nyt liikennettä riittää kun porukkaa käy ajamassa etempääki kun etelämpänä ei taida paljo ajokelejä olla...
     
  20. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Varmasti Höyläri tekee parhaansa, mutta amatöörin silmin kovin pienellä kalustolla oli ainakin lauantaina liikenteessä ? Ei tainnut olla edes jyrsintä perässä ? Toisaalta, ei tuonne yhden kelkan levyiseen ränniin isolla koneella mahtuisikaan.
     

Suosittele tätä sivua