Polaris AXYS RMK 850 ( RMK, PRO RMK, ASSAULT RMK) 2019 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 6/3/18.

  1. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    En nyt ulkoa muista lukuja, mutta moottorikelkka hävittää tehoistaan useita kymmeniä prosentteja moottorin ja lumen välillä (olikohan jotain 30-50%). Kelkkaa jaksaa silti helposti pyörittää käsivoimin liikkeelle variaattorista, eikö vain?

    Jos matto saadaan löysällä olevana pyörimään vaikka 50% kevyemmin kuin tiukalla oleva, niin tämäkö ei vaikuta tehoihin?
     
  2. nitro

    nitro Lynx RS

    Eiköhän mattovalmistajat pyri tekemään niin kevyesti rullaavia mattoja kuin vaan kestävyys ja tuotantokulut/tuotantoteknologia antaa myöten. Joskus aikoinaan huomasin että Ranger Mountainissa huiput laski yli 10km/h kun löysän telan kiri siten ettei vetopyörät hyppineet yli.
     
    andyman tykkää tästä.
  3. julli

    julli rmk

    jos maton saa pyöriin 50% kevyemmin niin sehän tekee suoraan 50% lisää tehoa lumeen eli päästään liki 200hevoseen 850 patriootilla? vai maton pyöritykseen menee 0.1 heppaa josta puolet pois niin sehän tuntuu?
     
  4. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Jos ajattelee että kaksi samanlaista kelkkaa. Toisessa remmiveto, läpivetävät ja antistabit. Toisessa ketjuveto ja matto kireällä niin veikkaan että eron huomaa ajossa melko selvästi.

    Se on eri asia että onko sillä mitään merkitystä maastossa. Enempi kuskista kiinni minne pääsee.
     
  5. Alvii

    Alvii AXYS PRO

    Nyt olis 400 km remmivetosella keijjoksella mittarissa ja on kyllä miellyttävä kampe. Keuliihan se ku mahoton nyt kun on vielä pikku korppu lumessa. Vilttoa se mennee ku juna, aivan ku tyhjää vain. Sukset olen vaihtanu ca pron xtx:iin, takapuskurin jonku tekemään(en muista kenen oli, mutta aika lähelle blingin mallia) kytkimeen laitoin spi:n magneetti painot 76g yhteensä 140-320 jousella. Varissa on 46-42 helixi 160-240 jousella. Vetopuolelle nakkasin proriden rattaat ku olivat jääny jouten. Pohjapanssari ja liukurungon vahvikkeet pitää investoida vielä joskus. Vetää kyllä ku mahoton eikä voimalinja kyykkää, mikä on vain positiivista
     
    Fudge ja FFoxi tykkäävät tästä.
  6. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Montako magneettia sulla missäkin reijässä?
     
  7. Alvii

    Alvii AXYS PRO

    Tyvestä kärkeen 3-2-2
     
  8. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    Perkule olispa itekki hokissu tilata suoraan 10-76 painot. Liian keviät nuo 10-74. Vakiota kaikki muut palikat mulla..Kiertää 8450 ja rauhottuu 8400.
    ( vilahteli 8550 myös edelleen )

    Rauhottusko nuo kierrokset sinne 8250-8300. Esim: helixin vaihdolla. 46/44 vois olla mieleinen. Tuo kytkimen jousi mikä on vakiona on minusta hyvä 120/320

    Toki huomas kyllä eron kun vaihto nuo vakio 10-72 painot, vaan niinku totesin raskaammakki menis.

    Ketjuvetonen pro rmk siis kyseessä.
     
  9. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Miksi et laita löysempää jousta kytkimeen jos yli kiertää?
     
  10. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Ei riitä vaikka laittas 100/275 jousen kiertää silti ylitte jos haluaa hyvän heliksi vaihettava
     
    Viable ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
  11. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Niin sen eron huomaa koska toisessa on remmiveto, eri välitykset, eri vetoakseli ja eri tela:rolleyes:
     
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Maton kireyden vaikutus on helppo testata, jos on läpivetävät asennettu. Käy hurauttaa löysällä (2,5cm roikkuvalla) matolla maximi mattonopeudet ja huippu kierrokset ummella ja sen jälkeen sama kireällä (10mm roikkuvalla) matolla. Jos eroa on sen pitäisi tuntua ja näkyä. Jos olisi läpivetävät tekisin heti testin.
     
  13. Zanne81

    Zanne81 Axys Pro rmk 155

    Se löysä tela on yhtä tehokas viritys kuin moottoripyörällä ajo liian löysällä ketjulla. Ainoa mitä tapahtuu molemmissa on että se löysä tela tai ketju vaan pyrkii nousemaan vetävästä rattaasta pois. Tästä seuraa molemmissa yli hyppimistä. Se läpivetävä ratas on taas vähän sama asia kun laittaisit siihen moottoripyörään pidempipiikkisen hammasrattaan että voit ajaa löysemmällä ketjulla. Ja eikös sitten ole sama laittaa isompi ratas jos se tela tai ketju ei edes kulje siellä rattaan hampaiden pohjalla? Ja sitten se tela tai ketju onkin taas tiukalla ja taas sitä on löysättävä että ei tehot katoa...
     
  14. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.


    Näin vähän uumoilin. Näissähän vakiona suora 42. Pitääpä laittaa tilluuseen syöttävämpi helixi. Joko suora 44 tai 46/44. Voishan tuohon alkuun olla kuiten loppuviimein mukava saaha räväkkyyttä, vaikka alkuun sitä kovasti vastustin.
     
  15. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Tarkoitin että jos kaikki samaa niin varmasti eron huomaa silloinkin. Ei kait ne turhan takia ole remmivetoa kehittäneet. Eiköhän sillä haeta juurikin sitä ettei hukata tehoa niin paljon.
     
  16. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Minulla olisi myyntiosiolla 44-40, 0,33 / 46-42, 0,33 ER. 75€. Eipä tuolla kyllä muutu kuin alku hieman.
     
  17. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    Näinhän se tekis. Saa olla syöttävämpi helpostikki näihin moottoreihin. Loppuki voi olla varmaan 44 ilman että tarvii remmikauppoja talven kierrellä.
     
    Jii.Pee ja Pistin tykkäävät tästä.
  18. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.


    Ittellä oli eka pro 17 vuonna remmiveto. Nyt kaks ollu ketjulla, nykynen mukaan lukien. Suurin etu on huolettomuus tuosa remmissä. Lumet muistaa putsata niin helposti ajelee 3000km. Ei sitä eroa huomaa, ei viltossa, ei jängällä. Sillon huomaa eron ko avvaat kuomun ja katot sinne remmiin.. hyrrähommile ja painole se ja sama. Tämä siis vain minun mielipide, ei fakta.
     
    FFoxi tykkää tästä.
  19. Janme

    Janme Well-Known Member

    Ei löytynyt 76 punttia ja kaikki valittanut, ettei 74 saa kuriin, niin nyt on 78 paikallaan. Ohan se kumma, jos ei saa alkaa kattelemaan tiukempaa jousta.
     
  20. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    En alkaisi tämän teorian perusteella tekemään johtopäätöksiä. Moottoripyörän tehohävikki on jotain 10-15% luokkaa. Moottorikelkan hävikki noin kolminkertainen siihen verrattuna. Asian huomaa jo pelkästään kun pyörittää motskarin takarengasta ilmassa vs kelkan tela. Tela on paljon raskaampi pyörittää ja varsinkin tiukalla oleva.

    Tuli tämä telan kireyden aiheuttama tehohävikki puheeksi parin kelkkailussa SM tasolla menestyneen kilpakuskin suusta, kun mainitsin että pitää olla Khaoksessa tela tosi tiukilla ettei pompi yli. Eiköhän asia ole niissä piireissä todettu ja testattu, kun kaikki mahdollinen hyöty otetaan irti. Se mikä kiinnostaa, että onko hävikki kuinka huomattava normi maurille?
     

Suosittele tätä sivua