Yamaha SnoScoot/Arctic Cat ZR200

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä fastmxz, 8/10/17.

  1. fastmxz

    fastmxz Polaris

    Uudessa kelkkalehdessä oli juttua moisesta keksinnöstä, mainittiin että pienellä tuunauksella sopii myös perheen pienimmille?
    Kellään tietoa mitä ne pienet tuningit sitte ois, ja saako tuota oikeasti sopimaan (ikäisekseen pitkälle) nelivuotiaalle, jolla vähän kokemusta pikkukelkalla ajosta. Tuota luvattua 50km/h huippunopeutta pitäis ainakin saada reilusti alas, ettei isompia vahinkoja pääse tulemaan.
    Jotenkin tuo houkuttaisi, koska nuo pienemmät 120cc laitteet kävis joka tapauksessa aika pian pieneksi ja sais uudestaan raottaa lompakkoa.
    Tällä jos vauhtia sais säädeltyä iän ja taidon karttuessa, niin menis ihan siihen saakka että voi aloitella "oikealla" kelkalla ajelun?
    Vai laitetaanko kuitenkin ensin 120cc laite ja siirrytään myöhemmin "isolohkoon"?
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Seuraavassa numerossa on luvassa vähän isompi juttu lastenkelkoista. Eli viivalla on nippu erityyppisiä "kelkkoja" jotka soveltuis lasten ajettaviksi. Testikuskeina lapsia eri ikäryhmistä.

    Mutta tuo pieni tuunaushan vois olla esim istuimen sekä tangon madaltanminen ja kaasun rajoittaminen?
     
  3. fastmxz

    fastmxz Polaris

    Tuon meidän "pikkujätin" kans voi olla ettei ajoasennolle välttämättä tarvis tehdä mitään. Tosin varmuuttahan ei ole koska ei livenä ole päässyt näkemään kampetta.
    Tuon kaasun rajoittamisen suhteen mietityttää että paljonko sitä voi rajoittaa, kun tässä 200cc on kuitenkin "oikea" voimalinja käsittääkseni. Jonkun netistä löydetyn lähteen mukaan ei ole vielä osia voimalinjan muutteluun, mutta varmasti on tulossa jossain vaiheessa kuitenkin.
     
  4. peranomi

    peranomi Administrator

    Itse tehtävät pikku muutokset on juurikin kaasun rajoittaminen, joka onnistuu helposti yhtä ruuvia kääntämällä. Ruuvi on vakiona ja rajoittaa kaasuvaijerin pituutta.
    Toinen asia on jarrukahvan vaihto sellaiseen, joka tulee lähemmäs tankoa. Näin sormet ylettää kahvalle ilman käden asennon muutosta.

    Muut kaksi lisäystä olisi valmistajan tehtävä eli pakki ja startti. Nämä ei tietenkään pakollisia, mutta helpottavat vanhempien elämää. Toisinaan lapsi ajaa esim aitaa tai puuta vasten eikä saa itse käännettyä kelkkaa. Pakilla pääsisi pois.

    Oma poika oli testiajossa 4v 2kk. Hän on hieman normaalia pitempi (vaatekoko 110-116cm). Ajo onnistui vallan hyvin. Ajoasento puoliseisova eli ihan oikea asento :). Istualtaan jalat eivät ylettäneet astinlaudoille vaan ei ollut tarvettakaan.

    Rehellisesti sanottuna valinta on hieman vaikea. 120cm3 on kevyempi liikutella ja siksi varmempi valinta, jotta helppous ja hauskuus säilyy. Toisaalta 200cm3 toimii monta vuotta.
    Itse taidan päätyä 120 pojan ollessa 4-5v ja sen jälkeen 200.
     
  5. fastmxz

    fastmxz Polaris

    Eli ilmeisesti 200:n kaasun onnistuu rajoittaa että lähtee liikkeelle/liikkuu mutta nopeus pysyy pikkumiehelle sopivalla tasolla?
    Kyllä varmaan tuo 120 ois luontevampi valinta, mutta toisaalta se ois yhden talven investointi kun taas 200 menis useamman vuoden kunnes ois kokoa ja taitoa karttunut isomman kelkan sarviin. Hankalaa se on köyhällä valita, pitää kysellä oisko missään liikkeessä näytillä/tulossa näytille vaikka molempia, niin vois käydä kuumetta kasvattamassa.

    Ps. En ole varma, mutta kuvista ja näiden tuotekehityksen "nopeudesta" päätellen näyttää (ja luulen), että 120 versio on sama laite kuin aiemminkin uusitulla kuomun muotoilulla? Onko testaajilla erilaisia näkemyksiä?
     
  6. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Taitaa olla kuomuja lukuunottamatta sama vehe. Ja ei taida tuo 200 cc-mallikaan ihan hirveästi poiketa rungon ja kuomun osalta tuosta aiemmasta pikkukelkasta.
     
    fastmxz tykkää tästä.
  7. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Millaisia kokemuksia näistä kertynyt? Onko tullut vuosien mittaa millaisia päivityksiä ja mitä kannattaa huomioida jos käytettyä ostelee? Onko jotain tyyppivikoja ja onko crossia ajetuissa jotain huomioitavaa? Kaikki tieto näistä kiinnostaa. 120:nen alkaa käydä pieneksi ja tämä olisi 7 vuotiaalle seuraavaksi kelkaksi sopiva.
     
  8. fastmxz

    fastmxz Polaris

    Kohta 6.
    Miten tuo rajoitin käytännössä poistetaan ja minkä verran vaikuttaa?
     

    Lisätyt liitteet:

  9. MMi

    MMi SKS146

    Olikhan tuo jännitteen säätäjältä sininen johto poikki. Siitä ei kokemusta mitä vaikuttaa. Meillä tuo -20 catti ja moitteetta on 6h pelannu. Rec:ltä siihen on laitettu solkisarja ja liut. Ja mattoa löysätty. Jostaki siihen häätyy vielä kulkuja keksiä kun 20cm pöperöllä kulku hiastuu 20kmh.
     
    fastmxz tykkää tästä.
  10. MMi

    MMi SKS146

    nyt huvikseen kokeilin pukilla käyttää säätäjän pistoketta irti. Ilman säätäjää kiersi 5800-5850rpm ja säätäjäm kanssa 6100rpm... Kytkimeen laitoin kokeilun vuoksi 20g recin painot, näitten vaikutuksesta ei vielä muuta kokemusta kuin että hyvin jakso kierrellä.
     
  11. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Meillä tuo 200: nen alko pätkimään kun pitää kaasua pohjassa. Tyhjäkäyntiä käy normaalisti ja pienemmillä kierroksilla toimii normaalisti. Onko muilla ollut vastaavia vinkeitä? Pitänee kokeilla alkuun tulppa vaihtaa ja tankkiin tuoreet bensat.
    Jotenkin tuntu jo uutena että käy vähän rikkaalla keskikierroksilla.
     
  12. LATAPO

    LATAPO RÄMÄKOO

    Meillä samoja oireita. Tyhjäkäynnin ku säätää hyväksi, niin kaasua painaessa tukehtuu ja sammuu. Nyt on kaasari purettu ja pesty ultralla.
     
  13. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Auttoiko kaasariin putsaus? Tuo ei oikeastaan tukehdu mutta pätkii kun on kierrosta reilummasti. Olikohan näissä vuoden vai kahden takuu?
     
  14. LATAPO

    LATAPO RÄMÄKOO

    En ole vielä saanut kaasaria paikalleen. Ens viikolla ohjelmassa.
     
  15. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Ok. Meillä pelasi tämän päivän ajot taas normaalisti. Alkuun pätki muutaman kerran, mutta sitten alkoi käymään normaalisti. Liekkö vanha bensa oli viimeksi syynä.
     
  16. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Miellyttävässä välissä öljyproppu näissä
     
  17. killer-wo

    killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

    Onko tästä Snoscootista tai AC ZR 200 kertynyt kokemuksia. Onko sopiva kelkka n 10-12 vuotiaalle tytöille ensikelkaksi. Kulkeeko ummella laisinkaan. Vai pitääkö katsoa jotain pientä aikuisten kelkkaa.
     
  18. Nenovhak76

    Nenovhak76 Member

    Moro. Pääsee hyvin ummella. Tsekkaappa youtubesta snoscootfreeriders. Siellä mun 10 v poika pyörittää pikkujammua ummella
     
  19. Sxr7 00

    Sxr7 00 Well-Known Member

    Hyvin möyrii ummella
     

    Lisätyt liitteet:

  20. Nenovhak76

    Nenovhak76 Member

    [QUOTE="Nenovhak76, post: 1285278, member: ummella[/QUOTE]
     
    killer-wo ja karjal tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua