SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä havini00, 10/12/13.

  1. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Itse en vielä ainakaan mene jäille kelkalla Sotkamossa. Tourinkikelkalle Sotkamon alueella taitaa ainut ajettava reitti olla juurikin tuo vaaran ylitys, kun sitä taidettu jollain keinoa pitää kunnossa. Lähimmät lanatut baanat taitaa olla Puolanka-Hyrynsalmi akselilla. Tuosta Kattivankkurista vaaran ylitykseen menevästä maareitistä itselläni ei ole tietoa.. virallinen polkuhan kiertelee sieltä Särkisen lammen kautta Sapsojärvelle ja jäitä pitkin sinne reitille.
     
  2. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kajaanissa on hyvää baanaa vaikkapa touringilla ajella.
     
    Petuhovi tykkää tästä.
  3. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Tutkin tuota Kamoren hanketta ja siinä kerrottiin Ristijärven reitin kunnostuksesta, sekä Laakajärven suuntaan. Eikös pitänyt tulla uusi pätkä myös Kajaani-Vuokatti välille, ettei tarvii jäätä pitkin vinguttaa? Siitä en löytänyt karttakuvaa, mistä se tulee menemään, vai tuleeko mistään? Hyviä asioita kuitenkin tapahtumassa, pääsee pian Vuokatista Paljakkaan ja takaisin kunnon reittiä.
     
  4. havini00

    havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

    juu hanketta on aloitettu ristijärven reitillä,! en ole itse käynyt kahtomassa, mutta huhujen mukaan homma pahasti vaiheessa. laakajärven ja rautavaaran suuntaan on tulossa reitin kunnostus, jota aloittanevat ensi kesänä. sotkamo-kajaani välille ei tule ainakaan nyt eteläpuolelle maareittiä ... homma kaatunut veemäisiin maanomistajiin.
     
  5. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Tuosta Sotkamo-Kajaani maareitistä olisi mukava saada lisätietoa ja/tai henkilön/henkilöiden yhteystietoja, jotka asiaa vetäneet eteenpäin. Voisin mielelläni olla mukana edistämässä tilannetta.
     
  6. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    No niinpä tietysti :mad: tuota reittiä eniten odotin, kun jäät nykytalvina on mitä on.. Noistakaan uusista reiteistä ei paljon hyötyä ole, jos ei ole jäätä tai jäällä lunta.
     
  7. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Ei suoraan vielä tämän hankkeen tiimoilta tule sitä maareittiä, mutta on siihenkin joitakin ideoita olemassa. Vuokatti-kajaani välille suunniteltiin sellaista ulkoilureittiä, joka palvelisi muutakin kuin kelkkakäyttöä, mutta se on nyt mietinnässä. Pelkälle kelkkauralle voisi olla eri vaihtoehtoreittejä, mutta tämän tilanne selviää vasta myöhemmin.
     
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Otappa yhteyttä kajaaninmoottorikelkkayhdistyksen Heikki Ovaskaan tai Pasi Seppäseen, luulisi tietävän asiasta eniten. http://www.kajaaninmoottorikelkkayhdistys.net/?page_id=385
    Kuulin tuossa ettö ensimmäinen yritys leventää ja tehdä uutta pohjaa ei mennyt ihn putkeen kun kunnan ukot oli törmäilleet 40cm kokeisiin kantoihin urapohjalla kelkalla tarkistusreissulla, valvonta tälläisissä jutuissa on enemmän kuin tärkeää
     
    Petuhovi tykkää tästä.
  9. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Niin siellä oli kuulemma ollut "hieman" korkeita kantoja.

    (Pohjoispuolelta olisi kuulemma ehkö yksi mahdollisuus entinen Eliaksen (hiihdon)? reittipohja?)
     
  10. _anttik

    _anttik Active Member

    Kukaan ajanut tälle talvea sotkamo-ristijärvi väliä?
     
  11. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Mikäs on jäätilanne Vuokatin ja Sotkamon ympärillä Nuasella/Jäätiönlammella, Kiannalla ja Sapsolla, jos sitä viimein pikkuhiljaa sais kautta aloiteltua. :rolleyes:
     
  12. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Kelkan jälkiä näkyy jäällä ja muutamia kelkkoja kulkenut nesteellä tankilla. Kairaamalla saisi totuuden ku kehtaisi käydä.
     
    jake_soomi tykkää tästä.
  13. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Kuulopuheiden mukaan jäätä on kyllä reippaasti ja nyt on luntakin jään päällä mukavasti.
     
    jake_soomi tykkää tästä.
  14. Markku76

    Markku76 Shredder Re -23, MXZ X-RS Cp -24,

    Viime sunnuntaina oli jäitä myöten ajettu kiantaperään.
     
    jake_soomi tykkää tästä.
  15. jake_soomi

    jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

    Missäs kunnossa Sotkamo-Kuhmo -väli mahtaa olla? o_O Facen kelkkaryhmässäkin oli kyselyä tuosta pätkästä.
     
  16. zipe

    zipe Enturo

    Viime lauantaina sujautettiin Kuhmossa mutkin. Reitti nopeassa kunnossa mutta jäinen oli jo silloin, nyt varmasti vielä pikkusen jäisempi:rolleyes:

    Sotkamosta tullessa ennen kuin reitti menee sillanyli ja alkaa metsäautotie pätkät, on reitin yli menty metsäkoneella ja pahat orkoset urassa.
    Siinä varovaisuutta! Paikka siis Sotkamon puolella
     
    jake_soomi tykkää tästä.
  17. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    https://www.kainuunsanomat.fi/artikkeli/kelkkailija-oli-illalla-vajota-jaihin-sotkamossa-179105825/

    Kelkkailija oli illalla vajota jäihin Sotkamossa Kainuun Sanomat 11.3.2020

    Kelkkailija oli vaarassa upota jäihin tiistai-iltana Sotkamossa. Kainuun pelastuslaitos sai ilmoituksen hänestä kello 20.05.


    Kelkkailija oli Laajanniemessä Kiantajärvellä, Vuokatin eteläpuolella. Jään päällä oli vettä runsaasti. Paikalta oli rantaan 100–200 metriä.


    Pelastuslaitos haki kelkkailijan pintapelastuslaudalla kuivalle jäälle. Kelkkailija ei loukkaantunut, ja myös kelkka saatiin siirrettyä kuivalle jäälle.


    Kainuun pelastuslaitoksen mukaan kelkkailija ei ollut paikkakuntalaisia.
     
  18. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Epäilen, että jäät olisi olleet niin heikot, että läpi olisi niistä ollut menossa, mutta Laajanniemen eteläpuolella kelkkaura tulee järvelle ja vieressä on jokisuu niin toki tämän talven tyyppisillä kelivaihteluilla sitä vettä voi äkkiä olla siellä jäällä aika paljon. Tietysti jos kymmenien senttien vesipatja ja sinne juuttuu kelkalla niin pelkohan siinä iskee itse kellekin jäiden kestävyydestä.

    Viime viikonloppuna tuosta Kiantajärveltä etelään päin Lappajärvellä ei kairassa meinannut enää kierre riittää porakoneella pikkireiän tekoon niin ainakin sillä järvellä jäätä oli luokkaa 60cm varmaan. Ja jää on ihan semmoista kohtuu hyvää teräsjäätä läpi asti. Yhdellä joella myös mittasin jään paksuutta lauantaina ja sitä oli luokkaa 40cm, vaikka siinä olikin jossain kohdin vetisiä kohtia. Toki varovaisuutta kannattaa noudattaa ja nyt varmasti sellainen keli pari päivää, että kannattaa odottaa viikonlopun pakkasia ennen järvillä ajoa, jotta pinnalla oleva vesi jäätyy.
     
  19. tontton

    tontton Well-Known Member

    Osaako joku kertoo millainen on tämän hetken jäätilanne kajaani-sotkamo alueella? Tarkoitus ajaa perjantaina paltamosta kajaaniin ja siitä vuokatin kautta etelään suuntaan rautavaaralle. Onko jäät ajettavassa kunnossa ja onko matkalla vaaranpaikkoja jotka olisi syytä huomioida?
     
  20. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Jään kantavuudesta en olisi niinkään huolissani kun vaan pysyy merkatulla reitillä. Kajaani-Sotkamo väliä ei tosin ole merkattu. Jormasjokisuuhun kun ei eksy ja Rimpilänsalmessa ajelee käytännössä laiturin nokkien kohdilta niin taitaa onnistaa. Jäät ovat nyt vesillä/sohjolla. Sapsojärvikin loistaa turkoosina kuin Turkissa meri. Reitti Rautavaaran suuntaan ei ole sitten kaksisessa kunnossa. Maanselkään asti ilmeisesti ihan ajettavaa mutta sitten muuttu seikkailuksi. Itsellä ei tuosta Kni-Smo välistä tarkkaa tämän kauden tietoa ole kun en kertaakaan ole sitä ajanut.
     

Suosittele tätä sivua