C&A pro Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Linnan Herra, 14/2/10.

  1. Brkl

    Brkl New Member

    Ite asentelin just -11 800 xtrim puuntökkäriin c&a:t ja samoja pähkäilin. Valmistajan osalistan mukaan on samat osat catille ja lynxille. Ei kyllä mun mielestä kovin jäsäkkä tullut samalla kumilla. Varmaan laitan muutaman millin shimmilevyn kumin alle. Sivuttaisvälys oli mulla 4mm kun puuttui aluslevyt. Sorvailin alumec 89:stä akseliholkin ja välysholkin sopevammilla mitoilla.

    Aika pirun ottavat sukset on kyllä cntrl suksiin verrattuna. Ei paljon kannata paikoillaan tankoa väännellä. Saattais tehdä gutaa höyläillä sivukölejä matalammaksi?
     
  2. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Mitkä C:A:n sukset sinulla on?
     
  3. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    15 mallin indyssä xcs sivakat alla..lyhyillä raudoilla
    Ihan järkyttävän raskas ohjaus!
    Totaltekin alusta on, ja remmiä ei saa löysättyä
    Suksien jousi esari minimissä, etupukin jousta ei kärsi kiriä,ku on jo kivireki muutenki!
    Höylääkö pitää näyttää,vai löysempi etupukin jousi ja kunnolla esaria jouseen?
    jota yx kaveri jo ehotteli
     
  4. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Höylää köli 22-23mm. Viistä köli rautojen etu- ja takapäästä melkein nollaan. Sivukölejä koko matkalta ja molemmista päistä. Käy kokeilemassa ja jos vielä haluat keveämmän ohjauksen niin viistä suksen takapäät.
     
  5. Brkl

    Brkl New Member

    Sasse. Ei noissa lue mikä malli eikä kaveri, jolta nuo otin testiin, tiennyt mikä malli. Mikä noita erottaa, mitat? Onko köleissä eroa mallien välillä?
     
  6. M.E.A

    M.E.A Lynx

    img_253720.jpg
     
  7. Brkl

    Brkl New Member

    Kiitos hyvästä taulukosta. Olinhan tuon joskus nähnykki vaan eipä muistanu yhtään. Äkkiä mitottuna väittäisin noita xtx mallisiksi.
     
  8. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Niinkait se pitää tehä
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Tai sitten gripperit Polleen alle ja XCS:t myyntiin. Oman kokemuksen mukaan nuo C&A rankasti jo höyläämäni sukset ovat vakaimmat sukset reillä millä olen ajanut. Samaten ne umpisessa pelaavat eli eivät tee koskaa mitään yllättävää ja niihin voi aina luottaa. Mutta vaikka kuinka ihannoisi noita suksia niin onhan ne silti raskaat kääntää varsinkin tällaisessa kovassa kelissä, jossa suksen keskiköli uppoaa hankeen. Mielestäni normaali ajossa Gripper ja ekan mallin Blade ovat olleet ehkä parhaimpia suksia sen suhteen, että eivät ole raskaita ajaa ja pelaavat reitti / satunnaisessa umpisajeluissa hyvin. Minusta suurimpia syitä tuohon C&A XTX/XCS raskauteen on suksen pituus. 45 tuumaa pitkänä ja melkein läpijatkuvalla keskikölillä siitä tulee raskas kääntää vähän väkisinkin. Juuri tämän takia esim. tuo 42 tuumanen BX kiinnostaisi joskus kokeilla.
     
  10. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    On gripperit, ja pro steerit..kovalla kelillä on tuo pro steer kevyt kääntää ja hyvä suksi..kevyempi ku gripperi..
    No pehmeellä ei tee kummallakaan mitään..tarvii vaan vaihella sitten sivakoita kelin mukaan,mut ku se keli voi piru muuttua pitkillä päivä reissuilla..
    Siksi ois mukava saada tuo ca mieluisaksi,ja ennen kaikkea sellaiseksi jolla jaksaisi ajaa päivän..sahatakko se pitää lyhemmäksi, ja liitos kohta tehä, millä saa tumpin takasin ku reitti muuttuu pehmeäksi ! Heh heh
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Pituus ja suksen tasaisuus tekee siitä vakaan.
    Pitkällä raudalla oli kyllä kääntäminen aivan hanurista.
    Nyt ainakin täälläpäin on sellaiset kelit että Bladellakin sai murjoa ihan urakalla ja siihen päälle tuikkiminen...
     
  12. jeesuspaimen

    jeesuspaimen xc indy 129

    Tekisivät kerralla sellasen suksen,mitä ei tarviis heti alkaa höylätä,ja rautoja lyhennellä,no siitä aihiosta tietysti saa ite tehä omanlaisensa.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  13. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    No semmonen on Xtx tai Xcs lyhkäsellä Totaltekin freeride raudalla. Pelaa todella hyvin, eikä ole raska käännellä. Xtx:t ollu mulla alla RR Catissa, Rex 2 Lynx ja Radien Lynx, joten kilsoja takana vähintään kohtalaisesti. R Catissa oli Xt:t ja niitä oli pakko höylätä, kun en pygminä jaksanut koko päivää niillä puunkiertoa ajaa.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  14. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Niin enpä tiedä miten paljon lie vaikitusta noilla sivukölien höyläämisillä taikka kannan viistämisillä mutta XTX on kyllä hyvä.
    Oletteko testannut reittiajossa tuota Zeroa rautana ja puhun pelkästä reittiajosta?
     
    Nebwy tykkää tästä.
  15. jeesuspaimen

    jeesuspaimen xc indy 129

    xt
    xtx oli mulla xc catissa,eikä kyllä ajanu pirukaan,ennenku lyhenti raudat,ja höyläs kölit pois,eikä kyllä oikein sillonkaan,mut niihän se menee että toiset tykkää ajaa jollain muulla,ja jotkut taas toisella.
     
  16. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Nuo xtx ja xcs taitavat olla aika samanlaiset vai mikä ero niissä lienee?
     
  17. jeesuspaimen

    jeesuspaimen xc indy 129

    Lynksissä noi toimi
     
  18. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    No sekotetaan pakkaaa. Mulla nuo xtx (original)toimi kyl ihan hyvin AC :n RR ja XC keulalla, ei ollut raskas ajaa totaltekin rasing raudoilla. Eron kyllä huomasi , kun vaihdoin Bladeihin välillä keveydessä . Nuissa xtx oli huono piirre siinä kun käänsi ,niin siinä oli tietty raja ,et sen yli kun käänsi ni alkoi puskee.
    Lynx RE ei ole innostusta vielä ollut kokeilla nuita, koska varmaan on raskaammat ajaa kuin AC:ssä. Minun makuun noi Lynx xc sukset toimii ihan loistavasti. Kääntyy terävästi melkein joka kelillä ja on kevyt ajaa vanhalle miehelle:D
     
    Viimeksi muokattu: 12/1/20
  19. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Se on ku toiset tykkää puskimista ja toiset ohjaavista.. :D
    Ite tykkään että kääntyy, ei vetele, ei yllätä oli sit pehmeetä tai kovaa..
    Viperissä oli höyläämättömät xtx ja pitkät rauat, pitkällä kovametallilla, mitä hiottu etuosasta pois. Kun vaan haritusta tarpeeks, nii toimi hyvin.
    Nyt trimmissä blade xc vakio raudoilla. Aluks haki hirveesti, mut harituksen pienentämisellä 15mm -> n.2mm rauhottu, mutta ei oo niin vakaa ku Viperi oli xtx:llä. Muuten tuntuu kyllä kääntyvän ja toimivan ainakin semi kovalla ja pehmeellä sekä ummessa. Muuta ei oo vielä päässy kokeilee. Tarkoitus on testata noita xtx:iä vielä tässäkin, kun jäi hyllyyn.
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Tuo on kyllä jännä että tuossa Catin keulassa oltava haritusta kaikilla muilla paitsi vakiosuksilla paljon, toki bledeilla kun menee rajan yli niin ei käänny...
     
    Viimeksi muokattu: 12/1/20
    Vesukka tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua