Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

  1. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Kiitoksia paljon vinkistä! Meitä on lähöllään tämän hetken tiedon valossa 4-5 ukkoa, niin pitää porukalla lyödä lukkoon reitti. Tämä kyllä vaikuttas oikein potentiaaliselta.

    Yt. Ilkka H
     
  2. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Rovaniemi tarjosi oikein makiat puitteet "etelänmiesten" keikkailla. Pikkasen oli kiprakka pakkanen, mutta reitit huippuja ja 178km hyvä että tuntuu ropassa.

    - Ile -
     

    Lisätyt liitteet:

    neliveto, Vesukka ja juketsu tykkäävät tästä.
  3. Akem

    Akem Arctic-cat M8000 LTD -16

    Rovaniemeltä meltaukseen menijät HOX!
    Tämä meltaus 21km viitta on pyörähtäny 90 astetta väärään suuntaan ja ohjaa nyt ylläksen reitille vasemmalle vaikka tästä pitäisi ajaa suoraan eteenpäin, me ajettiin innoissaan laput silmillä ja vasta kolarin kunnan rajalla ihmeteltiin että ompa viellä matkaa meltaukseen, ei mahdettu mitään kahteen mieheen vaikka kokeiltiin kääntää oikeinpäin.
     

    Lisätyt liitteet:

  4. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Jätkänkynttilän sillan alla joka talvi tuo hemmetin kivilouhikko, virallisella reitillä, jota pitkin on pakko ajaa. On se kumma, ettei tuohon tule korjausta.
     
    Nebwy tykkää tästä.
  5. CEERIKSEN

    CEERIKSEN Polaris IQ600R -13, Pro-x 600 -02, Skandic -84

    Eihän se iso pätkä ole mitä siitä täytyy ajaa, mutta sais ne jollakin ilveellä siihen lunta kehittäää..
     
  6. Lasy

    Lasy Lynx Boondocker RE 3700 850

    Onko kukaan liikkunut Kemijoella? Pitäisi koskenkylän suunnilta pyyhkästä saaritupien kautta reitille niin mahtaako jo kestää?
     
  7. member

    member Polaris khaos slash 146 850

    Kestää. Riippuu toki miltä kohtaa pyyhkäset yli? Saaritupien kohdalta saarten välistä EI pääse yli, iso sula koskenkylänpuolella.
     
  8. Lasy

    Lasy Lynx Boondocker RE 3700 850

    Tuosta ajelin. Koskenkylän puoli aika raakasti vesillä ja vastarannalla oli tarjolla peilijäätä, mutta yli päästiin ☝️
     

    Lisätyt liitteet:

    member tykkää tästä.
  9. Mekatsu

    Mekatsu rave 600 -09

    Missäs kunnossa Rovaniemen reitit?
    Entäpä vesistöt? Pääseekö Esim. Pöykkölästä lähteen reiteille?
     
  10. veeqs

    veeqs Well-Known Member

    Näkyi olevan rantavitikan jääalue tikutettu. Maanantaina oli vettä jäällä mutta kun kovalla pysyi niin ei tarvinnut jännittää. Salmijärvellä myös on liikuttu runsaasti.
     
  11. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Joko jätkänkynttilän sillan alle on tampparilla puskettu kivikon päälle lunta?Vituttaa ajaa siitä muutama metri läpi kun pään kokosta kiviä se sillan alus täynnä.
     
  12. Mustaparta

    Mustaparta Member

    Lumen peitossa näky olevan viime viikonloppuna.
     
    Busse- tykkää tästä.
  13. AarneP

    AarneP Member

    Rovaniemi-Ranua huippukunnossa!
     
  14. jämy78

    jämy78 Well-Known Member

    Hyvä oli kyllä ajaa.
     
  15. BlackJack

    BlackJack Well-Known Member

    Onko kukaan ajanut Pelloon? Missä kunnossa reitti oli?
     
  16. AarneP

    AarneP Member

    Facebookin oli kemppe laittanut että eilen lanattu Rovaniemi-Pello
     
    BlackJack tykkää tästä.
  17. CEERIKSEN

    CEERIKSEN Polaris IQ600R -13, Pro-x 600 -02, Skandic -84

    Tänään taas tuossa tankkailemaan mennessä pistin merkille melko vaaran paikaksi, rakkatien mäen kelkkareitillä. Rokesta kai sitä on ruukattu puhua, mutta kuiten.
    Sieltähän vastaan porhalsi taas kolme rattikelkkaa rinnatusten. Hyvin usein siinä on porukkaa mäkeä laskemassa.
    Mäen päällä sitten tuli raatautettua rattikelkkaväen mukana ollut aikuista. Äijähän tuumasi vain "antaa poikien laskia, te muut kulkijat tässä joudatte väistämään".
    Joten kattelkaahan siinä tilannenopeudet kohdalleen, tiä mitä vastaan tulee.
     
  18. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Niin noh ei siinä roken lähellä taida enää kovin montaa paikkaa olla missä stigalla laskea. Mutta on mielestäni kyllä väärä asenne, jos meinaa, että siinä vielä väistellään kolmea rinnan tulevaa stigaa. Eihän siinä kapeassa vanhassa hissikuilussa kolmea rinnan tulevaa stigaa edes mahdu kaikistellen väistämään...
     
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Toisaalta ymmärrän Stiga/pulkka porukkaa, kun siinä samassa mäessä on junnuna tullut itekkin laskettua milloin milläkin vehkeellä. Pulkkamäkiä ei ole paljon, kelkkareittejä on.

    Onneksi kelkat pitää vielä ääntä ja sen kyllä kuulee, kun kelkka tulee. Varsinkin ne lujaa ajavat kuulee kaukaa. Se on toinen juttu, että toivottavasti mukulat tajuavat väistää reunaan. Kuten kaikki vähänkään reitillä ajavat tiedetään, niin välillä saa itsekin pelätä, että koska sieltä tulee oman elämänsä enskatähti torvet auki vastaan vasentapuolta.

    Tulipa tässä Rollon alueella törmättyä sellaiseen juttuun, että koiria olin lenkkeilyttämässä ja muutama kelkkamies pysähtyi vähän matkan päähän. Odottelin reitin reunassa koirat kytkettyinä, niin alkaa mutinaa kuulua, että tuolla on joku pelle taas koirien kanssa. Tämä pelle odotti tosiaan, että menisivät vain ohi. Itsellä ottalamppu päässä, koirilla heijastinliivit+liivilamput, joten sen puolesta varmaan huomasivat, että tarkoitus oli tulla nähdyksi.

    Mitähän haittaa tästä oli paikassa missä näkyvyyttä satoja metrejä? Tämä samainen pelle oli polkenut nuo reitit alkutalvesta pohjiin, että passaa ajella. Melko kuningas asenne kavereilla.

    Minusta kelkkareiteille mahtuu hyvin eri kulkijat, kunhan viimeistään kelkan äänen kuullessaan menevät reitin sivuun. Ikävä kyllä porukkaa palloilee turhan usein keskellä reittiä ja vaaratilanteita sattuu. Kelkkailijoiden olisi myös suotavaa ottaa asioita sen verran nykypäivänä huomioon vauhdinpitoa, että kerkiää väistää/pysähtyä, kun siellä mutkan/kumpareen takana onkin yllättävää trafiikkia.
     
  20. Han$a

    Han$a Well-Known Member

    Millanen väli on ajella rollo-ranua, miten rollossa onnistuu tankkaus jos ranualta päin tulleepi? Pääseekö suoraan reitiltä johonki kahvi/ruokapaikkaan?
     

Suosittele tätä sivua