Polaris 2021

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jussi 77, 23/1/20.

  1. petes88

    petes88 Well-Known Member


    Tais olla "vähän" kärjistettynä:D tuskin nyt nuin suurta eroa silti on, vaikka itekki remmillä valittisin jos tuommosta kelkkaa oisin ostamassa
     
  2. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Vähän oli kärjistetty lainauskin:D Kyllä sen eron varmaan tuntee, mutta tuskin sillä laite eriksi muuttuu sentään.

    Ero varmaan verrattavissa ajaako tela sinnillä vakio vetopyörillä vai läpivetävien kans löysällä, jos on sitäkään, epäilen. On niin pienestä osasta kyse, etten siitä isoja voimanpurkauksia odota.
     
    Viable tykkää tästä.
  3. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Olikohan Pollen sivuilla että 12% vähemmän tehohävikki näin muistelisin
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  4. Aksu92

    Aksu92 Boondocker 4100 -20

    Eihän tässä voi olla enään kellään muuta miettimistä kuin onko se 165" 2.75" vai 163" 3" :D. Remmillä ilman muuta. IDD näyttäis olevan nyt reilusti halvempi kuin aikaisempina vuosina. Ottais tuolla IDD:llä ja rukoilis jos joskus joku bittijeesus tuusais kunnon kartat. Jotenki en jaksa uskoa, että Polaris ainakaan tarjoais tätä kummempia karttoja, kuin mitä nyt on.
     
  5. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Huonot oli kyllä ne idd:n karttapohjat ainakin vielä 2018 keväällä. Toki kyllä se idd:n gpskin tyhjää parempi on oudoissa paikoissa, jos ei oikeata kelkka-navia omaa. Ei tarvi kokoajan puhelinta/kompassia kaivella, jos on ees pieni haisu minnepäin pitäisi mennä. Ja niitä omia jälkiä pystyi siihen tallentamaan, kätevä ominaisuus esim riksulla.
     
  6. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    Itellä ollu remmivetonen. Ei mitään ongelmia edes hyppyhommissa. Onse huolettomampi vs ketju, mutta se että se olis jotenki överi herkempi niin höpö höpö. Remmiveto on kyllä todella hyvä ja toimiva, ei sitä kannata karsastaa. Jossaki 4tkm paikkeilla vaihdoin silloin uuden ja jätin vanhan varalle. Poistaa ne lumet sillon jo kun tullee ajamasta. Ei kerkiä jäätyä eikä vahingosakaan tule ajettua metriäkään. Se remmi voi mennä paskaksi jo kärryyn ajaessa jos ei muista jäitä poistaa. Edellinen ja nykynen on ketjulla. Tyhyjää te ketjuvetosta mollaatte. Hyvä se on seki eikä yhtään huonompi vaihtoehto. Muistaa varsinki alkuun kiristää sitä ketjua niin ei se missään tonnissa poikki mene. Mutta kun et kertaakaan kiristä niin seon liian löysällä jo alta 500km. Kaikki saa paskaksi ko ajaa vaan sen kummemmin huoltamatta vehkeitä.

    Ynnä ynnä. Seon se ja sama millä se tela pyörii. Sammaan paikkaan se sinut vie ja herkkyyttä piisaa molemmissa joskin remmisä sitä enemmän ja se on huolettomampi. Mutta tuole ero kuin 600 vs 850. Niin eise tosi ole että tuommosta ees kuulee.

    Joskus kuullu että keviämpi ja pienemmän ympyrän saa tehtyä remmivedolla niin menee kyllä samaan kaartiin tuon 600/850 vertailun kanssa.
     
    mikzar, FFoxi, julli ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  7. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.


    Testattu on. Kaverilla oli 16vm sks läpivetävillä. Mulla 17 pro rmk remmivedolla. Sks oli herkempi kun niitä vaihdeltiin vaikkakin 17vm on heriämpi boxiki.
     
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Onhan tämä selevä, kun miettii vähän että minkä kokoisista massoista ja kitkoista on kyse kun verrataan telan vastusta ja remmi/ketjuvedon. Remmin/ketjun koko ja massa ovat niin pieniä, ettei niillä yksinkertaisesti voi saada kauheita eroja aikaan pyörintä vastuksessa. Jos taas 30kg painava 4metriä pitkä kumitelan möhkäle jurraa vähänkään vastaan ollessaan kireällä,e se tuntuu aivan varmasti tehoissa/herkkyydessä.

    Edit: Heti otan kiiharit omaa vastaan, kun remmivetoista pääsen testaamaan. Siinähän sen näkee kuinka on eroa vedoissa. Ei mulla remmiä vastaan mitään ole. Olisin sen ottanut omaankin, jos siitä ei 700€ olisi tarvinnut maksaa. Se kuinka sitä hehkutetaan, kuin tyyliin turbo olisi tehoiltaan verrattuna ketjuun, niin aika pirun paksulta kuulostaa.
     
    Viimeksi muokattu: 4/3/20
  9. kikoske

    kikoske Khaos Slash 155

    Ihan mielenkiintoinen malli tuo switchback assault 146 matryx 650/850 koneella ja velocity kepeillä.
     
    petes88 tykkää tästä.
  10. jumo

    jumo Well-Known Member

    Eipä sitä tullu sitä 146" umpislelua... Eka kerran ois kenties ollu uutta tilaamassa mutta ei. Umpisvehkeet on "sitä samaa vanhaa", hyviähän ne mutta ei herätä juurikaan ostohaluja.

    Assault joo, mutta keula kokonaan vaihtoon ja matto ennenkuin ois ees SKS 146. "Vanhakoppaset" , no jos hinnalla myydään mutta tuskinpa näin käy.
     
  11. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Juu, aina pitää laittaa lapinlisää:D

    Mutta tässä tarkennusta aiempaan...:
    Perstunnolla ketjulaite tuntuu terävämmältä kun 3" matossa on pitoa... mutta kyllä rinnettä ylös kiihdytyksessä eroa syntyi paljon remmivedon eduksi.
    Varmaan isoin ero tulee raskaammin pyörivästä matosta; isolla telanopeudella korkeaharjainen matto täyttää tunnelin paljon paremmin ja ahtaa sinne ilmaa enemmän, joka taas vastustaa paljon...ja remmivetoisen 2,6" matolla tämä ilmiö on lievempi. Voima välittyy ketjulla vs. remmillä molemmilla hyvin, en usko että sitä eroa tuntee. Eli kun puhuin remmivedon tehokkaammasta voimalinjasta, lasketaan siihen mukaan mattojen ominaisuudet. Mielenkiintoinen on nähdä miten ensi talvena liikkuu 3" laite remmillä vs. ketjulla.

    Joku huuteli että ketju ei tonnissa katkea. Juu, mutta kun katkesi vaikka oli säädetty. Ja en sano että ketju on huono, onhan niillä perinteisesti hyvin pärjätty. Halusin vain tällä yksittäistapauksella kertoa, että ketju ei automaattisesti ole se ainoa luotettava...remmikin on ihan hyvä ja luja - ettei sitä tarvii pelätä kun uutta kelkkansa valitsee:)

    Ei muuta kuin kovaa ajoa ja välillä pieniä testailuja:cool:
     
    Viable ja FFoxi tykkäävät tästä.
  12. Viable

    Viable 850 khaos -155 2022.

    On remmi luja. Sitä ei kyllä sen vuoksi kannata välttää, enkä oikeen tiedä yhtään syytä miksi se olisi huono. Pirun hyvä on remmiveto ja kestää kyllä hyppiä ja temuta.

    Tuo uusi mittaristo kyllä vaikuttaa hyvältä. Näkee siitä myös kanssa kelkkailijatki. Mutta...

    Itsellä on lämmitettävä "laukku" tangossa jossa puhelin lataa sekä pysyy lämpimänä, maastokartta siinä. B-barkissahan näkee myös missä kaverit meneepi jos on lisenssi versio mikä maksaa alta 40e vuosi. Kiinnostava mittari kaikkineen. Uskon että tuohonki saa kunnon maastokartan tulevaisuudessa. Jos ei saa niin, aivan täysin turhake ainakin itselle.

    Toivottavasti mysös -22 mallin vuorikelkkoihin tulee tuo uusi "runko muotoilu" ihmettelen kyllä miksi ei tullut jo nyt.
     
  13. Aksu92

    Aksu92 Boondocker 4100 -20

    Koska näihin alkais saamaan paikkaansa pitäviä hintoja?

    EDIT: Onko tuo uusi IDD jotenkin erilainen kuin aikaisempina vuosina? Joku puhui jostain 7" näytöstä.
     
    Viimeksi muokattu: 5/3/20
    Teemu-88 tykkää tästä.
  14. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Huhuja kuulin että nuo oliski oikeat hinnat:(

    Ja idd on vielä axys koppasissa valinnaisena ja tuo uus 7" on ihan uus juttu ja näytti olevan vain matryx koppasissa.. Ja käsittääkseni ainaki nuissa idd mittareissa sekin ollu ongelma että muisti aivan onneton ettei senkään puolesta oikein kunnon karttoja saa
     
  15. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Eiköhän nuo ole hinnat kun pystyy rakentelemaan ja kysymään tarjousta viime kevään tyyliin... lopussa tuli että 1000€ snowcheck ja huppari kylkiäisenä
     
  16. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Onko tuo 1000e snowcheckki taas tavaraa vai saakohan alennuksena?
     
  17. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Aikaisemmin liikkeestä riippunut tuo vissiin miten saanut tuon hyödynnettyä
     
  18. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Viime vuonna tuon 1000€ sai suoraan pois hinnasta. Lisäksi alennusta toisen mokoman ja varusteita kaupanpäälle. Esim. SKS 155" suorankaupan hinnaksi jäi tuolloin 12400€. Nyt täysin sama peli iskareita myöten 16500€. Siitä jos ottaa samat alennukset jää hinnaksi vielä 14500€. Taisi tässä samalla -20 pollejen arvokin vähän nousta:D

    Ylivuotisia näkyy olevan tarjolla;)
     
    MikkoH ja petes88 tykkäävät tästä.
  19. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Tuskin ne arvot mihinkään nousee näissä laitteissa toisen merkin kauppiaat hyvitä mitään ja omat kyllä tietää millä on aikanaan karkeasti myyty
     
  20. nopottaja

    nopottaja Lynx 41DS

    Onhan nuo edellisenkin vuoden rakentelussa olleet hinnat olleet huomattavasti korkeammat kuin millä kaupat on tehty. 20 khaos idd mittarilla 16490€. Voihan se olla että hinnat nousee hieman mutta itse ainakin odottelen että kauppiaat saa suomen hinnat tietoon.
     
    Vilbur tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua