Viperin alusta kyykähti

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä -OP-, 23/3/20.

  1. -OP-

    -OP- Active Member

    Viimeisellä reissulla ennen Koronakaaosta Viperinkin alusta antautui...ilmeisesti takaiskari petti (vaikka painetta pitääkin). Nyt siis mietinnässä vaihtaa hieman jämäkämpää tolppaa alle (ainakin taakse) ja siihen kaipailisin vähän jeesiä...eli mitä pakettia kannattaisi lähteä miettimään.
    IMG_3935.jpg
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Onkos tuo sinun yksilösi mtx? Näytti takarunko jotenkin pitkältä. Tutkaile tarkasti se alusta. Tarkoitan jotta sopivuus on varmaa. Noh, itellä oli viperis totaltek: in setti. Ihan hyvän siitä sai kun pariin kertaan huollon yhteydessä sisuksia muutettiin. Etupukille kannattaa samalla pohtia mikäli originaali käytössä, siihen lienee fox zero 2.0 listoilla löydettävissä. Takapukille en muuta osaa tuumia. Noh, liekö jotku saanu öhlinssiä laitettua. Niistä huonosti kerrottu. Onhan noi fox floatit ihan ok mutta ite aina hiukan epäilen niiden toimivuutta. Esim telastossa voi pyöriä myös kiviä jotka aiheuttaa putken kylkeen kolon tms vamman ja siten voi aiheuttaa ilmavuodon. Tuollaiset jäljet on winderin originaali floattien putkes, molemmis.
     
    micatf7 ja -OP- tykkäävät tästä.
  3. -OP-

    -OP- Active Member

    Minun on xtx -15 vuodelta. Noita jämympiä foxeja katselin myös. Etupukki muuten normaali mutta ameriikan pojilta tilasin siihen jousen.
     
    Jalmari-Einari tykkää tästä.
  4. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Katoppa ja tiedustele öhlins:iä ruotsista. Josko ne nyt sais myytyä tai tehtyä. Jokunen vuos sitten olisi ollut hankala saada mitää sieltä. Vaikka nettisivut vaikuttaa lupaavalta niin ei.. Muistaakseni joku täältä kyseli tai tilas mutta liekö koskaan saanu, hatara muisti nyt voi temppuilla. Kruunukin kivas kurssis...
     
  5. -OP-

    -OP- Active Member

    Ok, pitääpä googgeloida. Nuo Foxit houkuttelee myös. Onneksi tässä on aikaa seuraavaan kauteen
     
  6. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Tutkailin äkkiä niin en löytäny foxia takapukille joka olis kierrejousellinen. Floattina evol versiona oli.. Suoraan foxin luettelo ollu aina köppäänen. Duellin luettelo oikiastaan kohtuullinen mutta itse valmistajan luetteloa en ole löytäny. Periaatteessa muukin sinne käy kun huomioi pituuden ja iskupituuden. Isompi iskari jousineen voi vaatia uuden vetotangon.

    Niin joo... Öhlinsiä myy/markkinoi Yamaha Europe... :mad:...yks välikäsi lisää..
     
    Viimeksi muokattu: 23/3/20
  7. -OP-

    -OP- Active Member

    Joo minäkään en löytänyt kierrejousellista takaiskaria. Mietin sitä jousellista etupukkiin ja taakse pelkkää iskaria...Totaltekkejakin tuossa jo pähkäilin. Ne öhlinssit pitää vielä käydä läpi.
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Floatti on minusta soppelilla simmillä ihan ok. Jos sinne jämäkämpää hakee niin taitaa Totaltekki olla melkein ainoa vaihtoehto. Kierrejouselliseksi jos välttämättä haluaa muuttaa niin perus 36mm huollettava iskari löytyy kyllä Catin puolelta ainakin 141" pitkään versioon. Maksaa Countrycatissa luokkaa satasen semmoinen foxi.
     
  9. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Ne Yamahan Öhlinsit myydään Yamahan jälleenmyyjien kautta, ei niitä sieltä Ruottista suoraan saa.
     
  10. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Joo, tuon huomasin, huomattiin, kun selailin nettisivuja enempi.
     
    -OP- tykkää tästä.
  11. -OP-

    -OP- Active Member

    Iskarit huollettu ja pitää painetta, silti alusta kyykyssä. Mihin kannattaisi etelän suunnalla vekotin roudata? Kävin alustan läpi, mutta meikäläiseltä loppu äly kesken missä se vika voisi olla. Nyt siis aputarvetta hyvästä pajasta Uudenmaan alueella.
     
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Siis yhä tontissa...no jopas on vikuri. Koitas ottaa tarkkoja kuvia, tänne topikkiin, etupukin ylä ja alaosilta sekä takapukilta samoin. Takapukilta niin että näkyy takalinkkukin. Kyllä sielä joku pyörii on irti vaikka ei pitäisi.
    Saadaan pohtia..ei tuo nyt nuon vaikia pitäs olla löytää vika kohde.
     
  13. -OP-

    -OP- Active Member

    Tässä aluksi muutama.
     

    Lisätyt liitteet:

  14. -OP-

    -OP- Active Member

    Ja tässä syväkyykky
     

    Lisätyt liitteet:

  15. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kummallinen.. nappaa kuvaa vielä iskareista kun lintas, vaikia ottaa mutta yritä.. painuuko iskarit kun painuu tonttiin? Paljonko takapukilla painetta, varmuudella :D. Kuvien mukaan mielestäni linkut oikein.. eikä muutakaan erityistä.
     
    Viimeksi muokattu: 4/10/20
  16. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Oliko tuo rajoitinremmi kiristetty lyhemmäksi, sitä tuossa tiirailin.
    Takapukin kiinnityspiste näkyy myös olevan myös ylimmässä eli siis matalimmalla, josko tuosta kokeilet..
     
  17. -OP-

    -OP- Active Member

    Iskarit ei ota painoa vastaan kun tuossa nostelin ja laskin alustaa, liukuvat alta pois, ainakin taka. Takana painetta nyt 150.
    Rajoitin remmit ja alustan kiinnityspisteet ns. orkkis asetuksissa.
     
  18. -OP-

    -OP- Active Member

    Tässä kuvat, kun on lintassa.
     

    Lisätyt liitteet:

  19. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ei prkle nyt ymmärrä miksi noin tekee. Kun linttaan laskenu siten kun ihan ensimmäises kirjoitukses on ilmaistu. Koitin tallis omasta kattella ja tuumia mut ei käsitä... Haku ammuntananyt... Eihän tuo siinä ole irti.
     

    Lisätyt liitteet:

  20. -OP-

    -OP- Active Member

    No älä muuta sano, oon yrittänyt katsoa että mistä se antaa periksi, mutta ei prkle osu silmään. Aikamoinen pauke kävi äsken kun annoin laskea pohjaan asti.
     

Suosittele tätä sivua