SledStore.fi

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä FFoxi, 22/6/20.

  1. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Täältä on tullut väliin tavaraa tilattua ja tilasinpa taas. Vaimolle ja itselle hanskat, sekä vettähylkivän repun. Yhteissummaan reilu satku, eli ilmainen toimitus. Muuten hyvä, mutta Jethwear Pow hanskoissa oli sellainen vika, että sisällys oli tuhannen myttyrällä ja ei sinne kättä saanut ollenkaan vaikka kuinka kolme ihmistä yritti. Sormista oli sisukset karanneet ja miten lie olivat sellaiseen solmuun menneetkiin. No eipä mitään näitähän sattuu tekevälle, yhteydenotto liikkeeseen ja kauhean vänkäämisen ja kuvien lähettelyn jälkeen suostuivat tekemään asiasta reklamaation. Kovin vaikea oli ymmärtää miksi en saa kunnon kuvaa otettua rikkinäisestä kohdasta tuotetta. Sinne hanskan sisään onkin helppo kamera työntää, kun edes lapsi ei saanut kättä sisään. Pelkkä palautushan tänne puljuun maksaa 9.99€ ja vaihtohanskoja ei ollut sopivia tarjolla, eikä kehtaa tyhjää mitään krääsää ostaa kaappeihin.

    Homman kestäessä pyysin laittamaan eräpäivän umpeutuessa laskun jäihin tai korjaamaan sen. Ei onnistu. Hoida itse ongelma Klarnan kanssa tai maksa lasku. Sinnehän taas olikin ilo soitella 30min jonotukseen. Reilun kolmen viikon ja 12 sähköpostin jälkeen saatiin homma viimein selväksi. Korjattu lasku tuli ja siihen oli tietenkin lisätty toimituskulut. Tottakai tästä vielä maksaakin pitää lisää. Melkoisen hankalaksi oli homma tehty ja jäi vielä asiakkaan vastuulle kantaa kulut tästä paskasta. En ole kyllä tälläistä palvelua saanut ennen kokea ja reklamaatiot, sekä palautukset on aina hoituneet paketin postiin viemisen vaivalla ilman kuluja.


    Lupasin SledStorelle ilmaisen mainoksen tästä kokemuksesta rustailla ja laittaa kyllä miettimään muuta ostopaikkaa, kun seuraavan kerran jotain tarvii. IMG_20200531_173932.jpg
     
    satool, ruiseri, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  2. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Aika kuraahan nuo suurinosa tavaroista on mitä tuolla myydään mutta eipä nuilla hinnoilla suuria voi odottaa. En ole kuin kerran asioinu tuolla ja siitä palvelusta jäi kyllä pelkkää positiivista. Pari osaa puuttui kelkan huoltotasosta jotka ei kylläkään käyttöä haitanneet niin laitoin viestiä ja viikon päästä postimies toimitti uuden nostimen eikä vanhaa tarvinnut edes palauttaa.
     
    Mika_R tykkää tästä.
  3. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Pariin otteeseen sledstoresta (/24mx:ltä) tilannut (nämähän ovat samaa firmaa, prätkäosat vaan 24mx-sivustolta ja kelkkaosat sledstore-sivustolta) ja ei ole vielä valittamista ollu. Tosin ei ole vielä tullut reklamaatio aihetta..

    Ko. firman tuotteiden halpuudesta voidaan olla montaa mieltä, ei minun mielestä mikään kovin halpa verrattuna muihin liikkeisiin, ei tosin se kallein mahdollinen, mutta ei aina se halvinkaan. Toki joitain tuotteita halvallakin, mutta aika paljon sellaisiakin, joiden hinta vain hieman alle yleisen keskitason omien vertailujen perusteella.
     
  4. Janne.mikael

    Janne.mikael Well-Known Member

    Kirjotettaan jotain omiakin kokemuksia eli crossiin tuli katteet 24mx eivät olleetkaan käypäiset ja tein palautuksen. Ensin ei kuukauteen kuulunut mitään vaikka parin vk sisällä piti rahat olla takaisin tilillä laitoin sähköpostia virmaan. Sitten rupesivat vänkäämään että he ovat asian kyllä hoitaneet että sinun pitää klarnaan olla yhteydessä. postikuluja 10€ palautuksesta ja rahoja sai ootella takaisin yli 2kk eikä 3viikkoa. Kiinan kuraa kaikki järkihintaiset tuoteet ko putiikissa
     
  5. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    MX24 tilaamani jarrupalat menivät endurossa alle kahden tunnin radoille asti ja niitä oli erikseen mainostettu kulutusta kestävänä sintteri palana. No tein niistä reklamaation(hinta n 10€) ja vastaus tuli viikon päästä rahoineen että hyvitämme ne takaisin. Eli minun tapauksessa kyllä homma toimi 10/10. 10€ nyt sama mihin sen työntää mutta ihan kuraa ei kannata kuitenkaan tarjota ja siksi tein reklamaation niin voivat reagoida asiaan toimittajan kanssa.
     
  6. Somppi

    Somppi 155" 850 SKS -21 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

    Klarna tais olla ainut tapa miten sain pankkikortilla maksettua ja oli viimenen kerta kun klarnan/sledstoren kans mitään asioin. Ostin niskatuen 270e ja ekana koitin maksaa pankkikortilla ja kaikki meni niin kauan hyvin että palattua sledstoren sivuille tuli ilmotus maksu epäonnistui, sitten ohjautu sivulle missä oli uudestaan maksuvaihtoehdot ja lainasin sitten isän luottokorttia että sai maksettua. Siinä sitten seuraavalla viikolla aloin ihmetellä mihin oli rahaa niin paljon mennyt ja huomasin että klarnalle oli tuo summa lähtenyt tililtä vaikka ilmotti epäonnistumista, heti viestiä ja screenshotti mukaan sledstoreen ja sieltä tuli vastaus: Klarna hoitaa meidän maksupalvelut ole yhteydessä sinne.
    Klarnalle ei puhelnnumeroon vastattu chätti ei toiminut eikä sähköpostia löytynyt. Jätin sitten viestipyynnön ja odottelin viikon vastausta ennenkuin laitoin uuden ja samalla sledstorelle viestin. Siihen taas sama vastaus että he ei tiedä asiasta mitään. Klarnalta sitten tuli parin viikon jälkeen ensimmäisestä viestistä kysely missä asiasta kyseltiin ja kun sitä pari päivää selviteltiin tuli vastaus että raha on menny sledstorelle eikä he sitä hyvitä ilman sledstoren lupaa mutta lupas ite hoitaa sen, sitten oli sledstorelta vastattu että ei he oo maksua tuosta tilauksesta saanu ja mun piti selvittää tilausnumerot ja maksupäivät yms ja lopulta 2.5kk ostosta sain rahat takasin. Ei varmaan olisi ihan niin kauaa odoteltu jos oisin osamaksulla ollu sen verran myöhäs. Sledstore ei kyllä halunnut mitenkään asiakasta auttaa ja viimeiseen asti yritti väittää asiakkaan olevan väärässä.
     
    Janne.mikael tykkää tästä.
  7. Janne.mikael

    Janne.mikael Well-Known Member

    Tähän kokemukseen samaistun vahvasti
     
  8. Eikka_

    Eikka_ Well-Known Member

    Itelläkin jääny paskanmaku suuhun klarna/24mx palveluista. Palautin tuotteen ja aattelin että asia on sillä selvä ja rahat palaa tilille...

    No kuukauden päästä satuin näkemään kuitin tilauksesta ja vilkaisin sitten nettipankista että onko rahat tullut takaisin, eipä näkyny. Siitä sitten viestiä 24mx:lle ja sieltä tulikin seuraavana päivänä viesti että heidän osalta asia on käsitelty ja klarnalle lähtenyt rahanpalautuksesta viesti.

    Sitten laitoin klarnalle viestiä, spostiin tuli vastaus että pyrimme vastaamaan 24 tunnin kuluessa, meni reilu viikko eikä kuulunut mitään, pistin toisen viestin ja sama homma. Kokeilin klarnan paljon mainostamaan sovellusta pariinkin kertaan, ei toiminut, ei onnistunut kirjautua, eikä onnistunut nettisivuillakaan. Sitten googlella hain miten/mihin antaa palautetta klarnalle, satuin löytämään klarnan asiakaspalvelu -sähköposti osoitteen, jota ei klarnan sivuilta suoraan hakemalla muuten löydy! Pistin viestiä, eikä kuulunut siihenkään vastausta...

    Eipä se auttanut kuin soittaa, ( jota olin tosin jo aikaisemminkin kokeillut jolloin jonotus aika oli melkein tunnin ) jonotin puhelimessa, ilmeisesti maksullisessa numerossa, reilu puoli tuntia niin sai viimeinkin palvelua ja rahat olin parin päivän sisällä tilillä.

    Summasummarum, meni melkein 3 kuukautta että sain rahani takaisin ja tuli kyllä kolme kertaa kerralla klarnan palveluita käytettyä, ensimmäisen, ainoan ja viimisen kerran.
     
    Janne.mikael tykkää tästä.
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    En pelkästään syyttäisi palvelusta klarnaa. Monessa nettikaupassa ei tarvi klarnan kanssa asioida ollenkaan, vaan riittää, kun liikkeeseen ottaa yhteyttä ja he hoitavat asian asiakkaan puolesta. Se on sitä palvelua, mikä Sledstorella valitettavasti puuttuu kokonaan. Toivooko ne ettei asiakkaat jaksa viedä työlästä prosessia läpi ja antavat asian vain olla?
     
  10. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Eioo kyllä koskaan klarnan kans ollu ongelmia..hyvä homma ku jotain tilaa nii 14vrk aikaa miettiä et ottaako eikä tarvi maksaa vielä. Sitteku palauttaa nii ilmottaa vaa klarnan sivulla että palautettu nii ne pistää sen laskun jäähylle.
     
    wille86, LRacing, vetkulilm ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  11. Apsu

    Apsu Member

    Sama homma ei propleemia klarnan tai sledstoren kaa, just tilailin klimin ja topen haalarit ja klimin kengät, et pääsee kokeileen kumpaakin haalaria ja kenkii, klimi jäi kotia ja tope palautukseen ja kengät myös isompaan kokoon vaihtoon,about reilun viikon oli uudet kengät tullu postii ja oikea summa muutettu laskulle.
     
    janzka tykkää tästä.
  12. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Tilasin tietoisesti numeron liian pienet Raven kelkkakengät pilkkahintaan (37,99) kun kokoja oli niukalti jäljellä ja hinta sen mukainen.
    Nyt, kun kokoja oli hyvin tarjolla ja hintakin taas 99,99, niin palautus/vaihto ja oikea koko vaihtui nopeasti. Nyt on oikean kokoiset kengät pilkkahintaan.:)
    Ei ole koskaan ollut valittamista.
     
    janzka, vetkulilm ja petes88 tykkäävät tästä.
  13. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Kätevää
     
  14. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Kätevää, mutta sisälsi tietty riskin että sopivaa kokoa ei tule vaihtoajan puitteissa. Ajattelin kyllä saavani omat pois noista pienistä jos ne jääkin käteen.

    Klarnan kanssa erikoisin veivaus tapahtui XXL:n myyjän vinkistä. Poika sai sinne lahjakortteja ja ajateltiin ostaa hänelle twintip sukset sieltä. Vaan myymälästä ei löytynyt oikeaa pituutta, vaikka varastosaldo väitti muuta.
    Verkkokaupasta löytyi, mutta siellä ei voi maksaa lahjakorteilla.

    Myyjä kehotti tilaamaan verkkokaupasta klarnalla, toimitus myymälään. Sitten kun ne saapuu, peruu/palauttaa tilauksen myymälään ja he peruvat laskun. Sen jälkeen sukset on myymälässä jolloin ne voi ostaa sieltä ja maksaa lahjakorteilla.
    Toimi:)

    Sledstoreen palatakseni, tilasin sieltä kenkien kanssa niiden oman kelkkapeitteen ja on kyllä kevyesti hintansa väärtti. Olen suorastaan iloinen että paikallisessa motonetissa ei ollut niiden peitettä hyllyssä. Tämä on 20x parempi.
     
  15. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kolme kelkkapeittoa oon joskus täältä tilannu. En muista mitä maksoi mutta joku tarjous oli, halpoja ja erittäin hyviksi todettu.
     
  16. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Väärää tavaraa lähettävät.5.stä tilausta 3 väärää.en suosittele
     
  17. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Ja mulla taas puuttu tavaraa ja hirviää vastaan tinkausta siitä että puuttuuko vai ei.. kai ne luulu että kusettaa yrittää. Reklamaatio osaston kans ollu toista viikkoa tinkausta ja viimein myönsivät että jääny pakkaamatta.
     
  18. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Oli jotenkin pakottava tarve kirjottaa tänne. Ihmeellistä ja jopa huvittavaa toimintaa. Tilasin halpis tunnelilaukun 17:03-2023 koska etellinen halpis samasta putiikista kesti noin 3talavea. Enkä nyt tuon hintaselta enempää oottannukkaan, mutta,,,tämä uusintatilaus meni osimoilleen näin. Tilaus netistä hätäisesti työnantajan ajalla klo noin 10:50, Sitte kuppi kahvia ja ajatus jotta saakeli siinähän meni väärin toimitusosoite. No taas pomomiehen kustannuksella pikana sähköposti perhään klo 11:07 jotta voittako muuttaa numeron 11122554998784233658 tilauksen toimitusosoitteeksi ljhrlögflv 11159. Vastaus pamahti melko heti;; ei voida, se on jo pakattu.. VAAATH,, vitsi ompa nopia robotti varasto aattelin ja hieman purnasin jälleen spostilla jotta eppäilen minä tuota asiaa ettei ihan nuin nopiaan kyllä oo pakattu. (Eipä auttannu, menee kakkos osoitteeseen.) On työn puolesta joskus tullu käytyä muutamassa logistiikka-automaatti ja muissaki varastoissa. No nyt oli pamahtannu spostiin ilmoitus jotta tuotteesi pakattu lähetystä varten ( sunnuntaina klo 20:53,,, toimitetaan 2---8 päivän aikana. Mahtaa olla iso puketti tai saaperin hitas pakkaaja kun pakkaamiseen meni liki 3pvää. Ja joo, oma moka ,,mitäs tilasin ja söhläsin osoitteen, mutta jotenkin asiakaspalvelu himppasen mielestäni jäykkää.
     
  19. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    Kuluttajaneuvontaan kannattaa ottaa yhteyttä asiallisen ja kirjallisen reklamaation jälkeen, jos ei asia ratkea halutulla tavalla ja kuluitta. Verkko-ostamisessa kuluttajaa suojaa hyvin 14 vrk aikaraja ja siitä kannattaa pitää kiinni. Yleensä yhteydenotto kuluttajaneuvontaan ja sen tiedoksisaattaminen toiselle taholle saa asiat nytkähtämään eteenpäin.
     

Suosittele tätä sivua