Savukoski - Tulppio - Kemihaara

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arah, 23/2/09.

  1. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    :Dsorry jos oli epäselvästi kirjoitettu, mut Sodankylästä lähettiin.
     
  2. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    Minä olen aika paljon kiertäny ja ajanu paikkakuntia kelkalla ja missään en ole nähnyt niin huonoa opastusta kuin Savukoskella. Siellä sinkoilee kyläläisten reittejä joka suuntaan ja ulkopaikkakuntalainen on ihan pyörryksissä. Ja kun ei ole navia,eikä jaksa puhelinta vähän väliä tuijottaa , ni se on vitun tressaavaaa.
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Savukoski on lupaus seikkailusta. Pitää sitä kelkkailussa olla vähä adventureaki joukossa. Jos haluaa peltiopasteet metrin välein ja kahen tampparin levyisen baanan, menee ajaan Levin ja Ylläksen väliä. Jos omistaa puhelimen jossa GPS ja haluaa ajaa rauhassa muilta, menee vaikka Savukoskelle. Mutta jos siinä kylänpinnassa jännitti opasteiden puuttuminen, ei kannata mennä Vintilänkairaan :D Sielä loppuu jätkänristitki paljouessaan :D
     
    Viikinki, nilihaara, Nenone ja 5 muut tykkäävät tästä.
  4. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

    No joo, tuo on taas sitä sipolaa...Se joka on ens kertaa menossa Savukoskelta Tulppioon, on jo saavutus , et löytää reitille.
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Juups. Toki Savukoski vois sen verran petrata, että siinä 10-15 km kylästä joka suuntaan olis opasteet kondiksessa. Myönnän, jouduin itekkin kattomaan karttaa seittämän kertaa ja soittamaan Hemmolle kolmesti, että löysin Vintilän reitin :D Mutta ei se minua silleen harmittanu. Jotenki se kuuluu asiaan tuossa kylässä. Vähä erilaista kelkkailua.
     
  6. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Joo no se on tosi, kumpiki tulppioon suuntautuvan reitin lähtö on vähän pimennossa... Mutta jos sodankylästä päin tulee reittiä pitkin niin sitähän ajaa kylän ainoan polttoaineen jakelu pisteen seinään pahki jos ei käännä :D toki mahollista jos tanhuan kautta tulee, että kääntyy kohti luiroa/vasatunturia.. Jos valittee kolikolla väärän suunnan.
     
  7. Reppumies

    Reppumies Well-Known Member

    Jonain vähälumisena vuonna löydettiin se vintilän suunnan viita maasta pitkältään ja nostettiin se siihen närettä vasten nojalleen. Se kenotti siinä vielä joku vuosi sitten, mutta ei oikein erottunut sieltä näreen sisältä. Ei tullu tänävuonna katottua oliko vielä siinä. Ei siellä ole kymmeneen tai viiteentoista vuoteen ollu mitään merkintöjä missään enää. Nyt satuttiin Samperissa illalla juttusille kaverin kanssa joka sanoi olevansa kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja meinasin asiasta mainita kun matkailua kuulemma kunnassa kehitetään. En sitte arvannu alkaa ettei ota riidan haastamisena kun oli vähän vauhdissa. Ja onhan tuolla osannu vanhasta muistista kun jo kolkytä vuotta tuolla kierrelly:D. Pelkosenniemi on toinen samanlainen keskittymä, ei tullu tosin nyt sieltäkautta ajettua jos vaikka kehitystä olis tapahtunu, mutta epäilen:rolleyes:.
     
  8. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Muistan savukoskella hieman raapineen päätä ja kännykkää ja paperikarttaa jotta pääsi perille mutta perille tultiin kun ei hättäilly :) . Jätkänristejä oli jossain ja jälkiä joka puolella mutta reitillä harvemmin ;) . Oma hommansa oli hakea kaverin kelkka metästä kun piti ajella Sprintterillä 25km mettäautotietä mutta onneks oli La ilta 21 niin ei tukkiautoja ollut ihan riesaksi asti .
    Mutta sielläs saa ajaa rauhassa eikä ihmiset häiritse joten lähden uudelleen milloin vaan.
     
  9. Seamaster

    Seamaster Active Member

    Olisi aiheellista ja jarkevaa postata johonkinnetta reitti kemihaarasta savukoskelle vaatii jo alussa kemijoen ylityksen. Se jai meilta loytamatta ja aiheutti 100km jaa marssin.
     
  10. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    No jos kirjaimellisesti otetaan, niin kyllä, kyllähän se sieltä kemihaarasta lähtee toiselle puolen jokea, kun vähemmän nuo reitit sielä puiston alueella menee...
    Screenshot_20200324_190745_com.android.chrome.jpg
     
  11. peiseri

    peiseri Ski-Doo Backcountry XRS 850 2021

    Varmaan tätä kohtaa tarkoitat? Menee joen yli viistosti ja itäpuolella laavu. Monesti itseäkin arveluttanut jään kesto tuossa paikalla varsinkin keväällä.
    Ei tuonne kauheesti kannata ilman GPS lähtee saikkaamaan, nii kuin täällä moneen kertaan on todettu, merkkejä kun ei liikaa ole.
    Screenshot_20200325_102029.jpg
     
  12. TopiN

    TopiN Member

    Ei ollu viime elokuussa laavua tuossa ylityskohassa.Kasa hiiltyneitä pölkkyjä tilalla.Onko purettu vai poltettu.
    Kävin tuolloin kasigessulla ryskämässä tuolla vanhalla Kemihaaran huoltotiellä ja tarkotus oli makkarat paistaa ko.laavulla.
    Kaakkurinkonelon tulistelu paikalla se sitten onnistu.
     
  13. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    joo se on jostaki syystä poistettu. Ja tuohon joelle en nyt lähtis välttämättä ajelemaan jos ei tiiä mitä tekee. Me tultiin vintagepeleillä se pari vuotta sitten tuohon ylityspaikkaan asti Kemihaarasta ja oli sielä välillä ihan reippaitaki reikiä. Ilmakonemiehillä vissiin jo vähän jännitti :D

    Toki pilkkimiesten jälkiä ajellessa on aika varmoilla vesillä.

    [​IMG]

    Tää kuva on siittä ylityspaikasta itärannalta länsirannalle, rannat oli sulana mutta ei niissä ole juurikaan vissiin vettä
    [​IMG]
     
    Broadspeed tykkää tästä.
  14. peiseri

    peiseri Ski-Doo Backcountry XRS 850 2021

     
  15. Tuplaäksä

    Tuplaäksä Well-Known Member

    Onko Tulppio - Naruska - Saija reitti miten hyvin merkitty maastoon ja onko ajettua jälkeä.
     
  16. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Tulppion Majat näyttää olevan myynnissä. Erähenkiselle yrittäjälle mahdollisuus.
     
  17. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Nimenomaan erähenkiselle :D. Varmasti ihan upee kohde jos kykenee tuola toimiin. Olikos se Sokli juttu siitä eteenpäin... Nyt oli kelikamerakuvaakin tarjolla.
     
  18. kuuukko

    kuuukko Well-Known Member

    Tänä kesänä uusittu jätkänristejä reiteillä. Pitäisi osata nyt. Usiampi silta on vain purettu kesällä ja niitä ei ole korjattu. Ilmeisesti liian kallista
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  19. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Harmillisia nuo siltojen purut. Siinä saa ihmetellä rannalla mikäli sulana...
     
  20. hemuli

    hemuli Well-Known Member

    Siinä voi erähenki olla koetuksella kun kaivosta ruvetaan perustamaan. Tisko jää louhoksen ja jätealueen väliin ja rekkaralli menee siitä vierestä. Sokli Tulppio.png
     

Suosittele tätä sivua