Yamaha 2021

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Hemikoo, 3/2/20.

  1. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jos tuossa on kuuluisan muontain Maxin paluu, niin menee kyllä just samaan kategoriaan "legendaarisen Toyota Hiacen seuraaja" kanssa ja tuote on yhtä kuin Peugeot Partner tai vastaava Fiat...
    Tehokasta näissä mainoksissa ei ole, kuin vaivalla ansaitun arvonimen loukkaus valmiilla massakorvikkeella.

    Enkä nyt Cattia moiti tuotteena millään tavalla, vaan tätä kikkailua.

    Ruman värinen katti, nothing more.
     
    Fudge, teme-, vetkulilm ja 2 muut tykkäävät tästä.
  2. mappe

    mappe 153 HcEvo ja 443 foxi

    Ois tuossa maxissa pitäny 3 mukinen pata sentään olla mutta ei:rolleyes:
     
    juoni, Rautane, lapiska ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  3. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Juurikin näin samaa mieltä, no maailma muuttuu. Jos ois jossakin nurkassa uusi punakantinen risukeulainen aito mountainmaxi 2-t triple niin sillä ajaisin hymyssä suin nousevan auringonlaskuun ennemmin kuin nuilla sekasikiöillä:). Onneksi ei ole kyllä rahaa ajaa millään ja eiköhän nuo ole minua viisaampia ne insinöörit siellä yamahalla jotka päättävät näistä kelkkamarkkinoista ja malleista. :)
     
  4. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    MM700.jpg MM700..jpg

    Jep ja ne sävelet, vieläki kaiholla muistelen.
     
    Sxr7 00, juoni, member ja 4 muut tykkäävät tästä.
  5. juoni

    juoni -22 R-M8000 -440 vera - yamaha xt660r

    joko näitä mountainmaxseja kellää??
     
  6. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Sä oot ensimmäinen, Jukalla näkyy olevan oottamassa sinua siellä
     
  7. juoni

    juoni -22 R-M8000 -440 vera - yamaha xt660r

    Eheii! ajetaan nykysellä toistaseksi
     
  8. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Onkohan yamahaa enää tulossa ollenkaan? näissä kun ei taida yamahaa olla kuin raaka moottori.
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kävin Kajaanin koeajoissa testaamassa Blast LT mallia vastaavaa Transporter Litea ja ehdottoman positiivinen kuva jäi. Tuossa pilkkimallissa alusta kantoi tämmöistä punkerotyyppiäkin moitteetta ja kone oli hyvän oloinen. Jos ennakko-odotus oli jo kelkkalehden jutun perusteella pirteä niin kyllä tämä oli oikeasti pirteä++ moottorin ilmoitettuun tehoon nähden.
    Runko ei varmasti ole tehty kovimpaan pommitukseen, mutta tuo oli ihan vakiona suht. nopea laite mutkaisella pätkällä. Moottori kivan kierrosherkkä ja veti tosiaan terävästi ainakin 80km/h nopeuksiin. Myös pakoäänet oli kivan kuuloiset. Kelkka muutenkin tosi kevyt vietävä, mitä nyt kapeahko raideväli tekee pientä kiikkeryyttä mutkissa, mutta tässä oli helppo vaihtaa kuskin painopistettä. En tiedä paljonko tuolla oli ajettu remmin osalta, mutta äkkiseltään tuli sellainen tuntuma, että vetokäytössä voimalinja voi olla vähän haastava. 0-15km/h välillä se oli pehmeän tuntuinen, mutta sen yläpuolella pelasi kivasti. Valot oli kohtuulliset, mutta itse laittaisin ainakin esim. Phillipsin White Vision polttimon niin värisävy olisi hieman nykyaikaisempi.

    Ajoin myös Sidewinderin 146 ja tuota Mountain max 800 mallia. 800 kaksitahti on toki tehokas, mutta aika ylävireä säätö oli ainakin tuossa mountainissa. Toki jos kaasua käyttää pohjassa niin maisema vaihtuu liukkaasti. Ei mielestäni mitenkään kauheasti eronnut moottorin osalta entisestä itsellä olleesta 2012 vuoden xf800 mallista, vähän hereämpi tuo uus. Sen sijaan jos joku väittää, että tuommonen yksirailinen mountaini on reitillä hyvä niin pudottaisin kyllä arvosanan luokkaan välttävä. Ei sen puolesta etteikö alusta kantaisi vaan onhan se niin kiikkerä ja nurkan yli menossa joka mutkassa, että ei sillä nyt hirveä ilo ole reittiä mielestäni ajaa. Sidewinderia en ole ennen ajanut ja onhan siinä tehoa. Siinä mielessä mahtavan tuntuinen, että jo suht. alhaalta vetää tosi vahvasti. Takapukki oli löysällä niin keuli vähän liikaakin kaasulla. Toki tämä mutkaisella reitillä on vähän semmoinen laite, että kun kaasua painaa niin sitten saakin olla jarrua painamassa. Hyvää oli se, että tehoa on ja se hyvin hallittavissa. Huonoa oli mielestäni se, että valot tuntui olevan mitä on, toki olivat suunnattu liian ylös, mutta pitkillä ei paljon ollu vaikutusta. Toisena huonona puolena mielestäni se, että kyllä tuossa kuitenkin painon tuntee mutkissa ja esim. umpisen kautta kun koukkasi niin tuntui, että aika syvällä se käy vaikka olikin 146 pitkä.
     
    rjm ja Kamppi tykkäävät tästä.
  10. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Kuten tuossa @perttuni kommentoi winderin valoja. Itekkin niitä moittinu niin pirusti. Vaan viimeisen tehdyn säädön jälkee jopa ihan ok:lta vaikuttavat. Mutta niitä oli säädettävä alaspäin todella paljon, lähes kymmenen kierrosta. Hyvä kirjoitus..
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Jos @perttuni antoi mulle sen 146:n trailerin päässä ja sanoi valoista siinä sekä minä kyselin siitä vikakoodista niin SW:n valot tuntuu huonoille alkuhämärässä, ajoin seuraavan pätkän ja ne on hyvät, edelleen 137:lla myöhemmin niin onhan ne hyvät vertaa mihin muuhun tahansa. Pitkät päällä lyhyet ei sammu joka parantaa entisestään valoja ja 146 siirtää painoa aikalailla ja hetken saattaa valot näyttää hieman ylös mutta minä kyllä pumppasin ja hypin sen mitä pääsin alustan puolesta ja keulaa piti kiriä kun vatkasi ja paukutteli käsille oudosti, samoin kuin 137:kin, oon vaan vissiin tottunut parempaan ja erilaiseen 137 piti palauttaa heti kun ekassa montussa huomasin että sukset on aurauksella, mittauksen mukaan 2.5cm, pojat vissiin vähän tolskanneet :D. Keli oli semmonen ettei varmaan moni päässyt 137:n tehoista kartalle kun suti kaikki suorat.

    Kopio Blast topiikista
    Kävinpä ajamassa Kajaanissa Yammu kuorista Blastia 121 telamitassa. Voi elämä että on makia peli, Yammulta tuohon saa Öhlinsit alkuperäisvarusteena. Jonnekin puunkiertoon loistava laite ja kyllähän tuo digitaaliin otti tosi nopeasti 80 ja näin kun vanhuuden kynnyksellä ollaan niin tarviiko sitä tuon kummempaa motoria. Koneen kierrosherkkyys 1pyttyiseksi oli kyllä ihmeen hyvä, ei voi verratakaan puhallikoneisiin, tuskinpa tehtaan antama teholukema pitää paikkaansa vaan enempi tuossa voimaa on.
    Jos sattuis jäämään ylivuotinen ja hyvään hintaa siihen iskarisarja niin miksipä en ostaisi, ois siitä hupia moneen hetkeen.
    Koajoissa oli Mountain Max, SW:t 137+146, Pätkä ja työmallit 1pyttyisenä, eniten näistä jäi mieleen Venom 121" ja 154MM, täytyy myöntää että kädet loppuu itellä MM:n kanssa, on se kipakka laite ja menee tangentin suuntaan ja kallistuu ajatuksen voimalla siten myös vaatii paljon uralla mutka ajossa, alusta sinällään kantaa hyvin noin äkkiseltään.
    Käykää huomenna Paljakassa koeajamassa jos olette lähistöllä.
     
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Noista valoista jos sallinette. Itellä nyt toinen yamcat käytössä. Kummassakin vedin säädön siten että lyhyet näyttää erittäin lähelle. Siten pitkiä käytettäessä nimenomaan vedolla, liikkeessä, valokeila asettuu hyvin, pintoja pitkin. Hidastettaessa keila lyhenee tietysti. Ite ajan lähes aina pitkillä kuin vain voin, vaihdan lyhyet tarvittaes. Tällä säädöllä lyhyen valokeila näkyy jopa päivällä tihiäs mettäs, syherikös. Mikäli säätö olisi kuten manuaalit ohjeistaa niin ovat auttamatta liian ylös.
    Harmi kun ei pääse noita koeajaan... Tää e-p kun on tämmönen takapajula :D
     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    @Hemikoo kyllä mahdoin ajaa ennen sinua sillä 146:lla. Itselle ois tosiaan pitäny hieman kirrata takapukin jousia ja varmaan vaimennustakin niin ois sitten valotkin näyttäneet hieman alemmas. Lyhyet oli ihan ok, mutta omasta mielestä pitkät ei paljon tilannetta muuttanut. Toki se ajokeli oli just semmoinen pahimoilleen hämärä. Perusajoltaan tuo SW tuntu hyvin kotoisalta laitteelta näin Catin omistajalle.
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    @perttuni , noi yamcat ledivalot ovat juurikin tuollaiset ominaisuuksiltaan. Pitkien valokeila ei tietyssä olosuhteissa näytä mitään. Mutta heti kun alkaa pimeys laskeutua ja pimees voidaan havaita niiden kantama. Mutta ne ei saa olla yhtään liian ylös suunnattuna. Valaisimes on muistaakseni lediä 6kpl, halkaisijaltaan noin 3mm, malliltaan kupulinssi.
     
  15. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Yamahalla kyllä tuo suuntaus jännä nuissa valoissa kun itelläki ollu ihan joka jammussa valojen suuntaus mallia latvalinnun pyyntiin.. Meinasin jo edellisen viperiki valot haukkua alimpaan helvettiin mutta muistaakseni @FFoxi oli kans näitten kans aikoinaan paininut ja laitto sitten kuvan jonnekki oikein suunnatuista valoista ja sen jälkeen kun itekki suuntas nii ei tarvinnu ennää ihmetellä ja sama on ilmeisesti windereissä eka winderi jolla ajoin nii minusta ehkä paremmat nuo ledit entä polariksella ja seuraava winderi mitä ajoin nii tuntu että niillä ei tee mitään kun ei ollut oikein sunnattu
     
    Kamppi tykkää tästä.
  16. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Meil olt porukas yks 2019 Alpha. Eipä se ollut sen ihmeempi reitil, kun moni muukan pitkämattoinen. Eihän se tietenkään mikään Lynx oo, mut kyl silläki pärjäs. Suurimman ongelma aiheutti se etujousitus ja ohjaus. Samal kaverilla on nyt Riot X tol mororaililla. Ero reittiajossa on noiden kahden välis aikamoinen. Etujousitus ja raideväli taitaa tehdä ison eron. Eipä toi Riotti vieläkään mikään Lynx ole, ajomukavuudelta toi mun Boondocker on parempi. Mut Riotilla kyllä pärjää reitillä, eikä se alusta mitään ihmeellistä siihen lopulta tuo. Mut on tollai monorailivehje kyl kiva tasamaalla pyöritellessä. Todella herkkä pistää yhdelle sukselle tällaisen amatöörinkin.
     
    Wäiski69 tykkää tästä.
  17. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Paljakassa kävin ajamassa. Uudet tuttavuudet.... Transporter Lite oli kyllä kivan tuntuinen laitos. Alustaa vain paremmaksi niin kivasti menee reitillä luultavasti kovaakin. MountainMax reagoi kyllä heti painon siirtoon, kapea keulakaan ei edes reitillä aiheutanut älyttömiä tilanteita ja kovaa silläkin pystyisi ajamaan. Luulisi toimivan "puunkierrossa". Uralla tuli melkein heti lämpöjen merkkivalo...73astetta ja vaikka koukin penkkojen kautta niin ei auttannut. Sidewinderit...no ajelisi kait niillläkin :) (Oli muuten Paljakassa paljon kelkkailijoita liikenteessä.)
     
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Raapat alhaalla ja lämmöt oli heti kurissa MM:ssä ja ilman ei sillä pelkällä etusyylärillä ajella ;)
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Onko joku kysyny hintaa öhlinsin kitille noihin Blast/venom/Transporter malleihin? Täältä näkyy löytyvän öhlinsin valikoimaa http://ohlinscenter.com/snowmobile

    Perus 36 huollettavaa öhlinsiä noihin tarjotaan ja näyttää sieltä keulaan ja etupukkiin saavan muutakin pumppua.
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Löytyy iskarit hintoineen myös Yamaha tiskiltä
     

Suosittele tätä sivua