Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

  1. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Huomenna tullaan Ukkohallaan. Onko järkeä ottaa kelkkaa mukaan? Eli onko ajettavia reittejä vielä?
     
  2. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Ja toinen kysymys: Riittääkö Metsähallituksen uralupa Ukkohallan ja Paljakan ympäristössä?
     
  3. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Kyllä se riittää.
    Ajatuksissa on myös pienen kannatusmaksun vapaaehtoinen kerääminen, jos muo lanaukset saa jollain tapaa järjestymään. Kaikki tosin auki vielä, kun mietinnässä...
     
  4. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Koettakaa saada yhteistyö Puolangan tai Suomussalmen kanssa toimimaan. Noita vapaaehtoisia kannatusmaksujakin maksaa vain rajallisesti, eli tuossakin olisi jo kolme maksua. Siihen kun lisää metsähallituksen ja Kajaanin luvat, niin alkaakin olla jo säätämistä. Vaikka yksi, hieman kalliimpi lupa, koko Ylä-Kainuun alueelle.
     
    vinotintto ja Mika_R tykkäävät tästä.
  5. -P-

    -P- Nytro XTX TTX

    Se mahtaa olla tulevan KaMoRe projektin heiniä.
    Sehän näissä vapaaehtoisissa on, että niistä kertyy pian kova summa kelkkailijalle. Toisaalta taas ilman niitä ei lanattaisi juurikaan joissain paikoissa.

    Tuli muuten mieleen, että Ukkohalla-Paljakka välillä Humala-aron tietämillä, eli sähkölinjalta Paljakkaan päin, on vieläkin se vesieste olemassa. Tää on ollut tarkoitus raivata kesällä pohjoispuolelta koneen ajettavaksi, mutta miehet tais tehä jossain muussa kohden hommia. Sieltä pitää vaan yrittää pyöritellä jotenkin puitten välistä viime talven tapaan.
     
  6. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Toiseen kysymykseen tukikin jo vastaus, kiitos siitä. Eka kysymys: Kannattaako kelkkaa ottaa mukaan? Pakkaan tänä iltana kärryyn jos siellä on jotakuinkin kunnollisia reittejä ajella. Ukkohallan sivut näyttävät, että 0/500 km reittejä käytössä. Eli sen mukaan ei ole lanattu yhtään. Paljakassa 60 km reittejä hoidettu. Jos tuo pitää paikkansa niin kelkka jää kotiin ja keskityn laskettelemaan ja juhlimaan uutta vuotta( ryyppäämään). En viitsi kiviä kolisuttaa jos tilanne on vielä huono. Toki vois pe tai la vuokrata kelkan pariksi tunniksi jos kauhea ajohinku yllättää.
     
  7. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    No enpä vuokraa. Liian kallista kun kerran oma kelkka on tallissa eikä matkaa kuitenkaan ole kuin reilu 200 km Ukkohallaan.
     
  8. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Paljakassa ja siitä Paltamon suuntaan pääsee kolistelemaan kiviä. Tiistaina käytiin ajamassa Paltamo Paljakka väli niin en suosittele ainakaan yksin lähtä. Ohjurit oli niinku tähtisädetikut. Itse lähtisin etsimään ajosenssejä Hyryltä pohjoseen.. Ilmeisesti Ukkohalla Suomussalmi väli voisi olla jo parempaa.
     
    Yamahisti-Skidoisti tykkää tästä.
  9. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Kun näin alkutalvesta kysellään onko lanattuja reittejä, ihmetyttää mitenkä reitit on menneet huonoon kuntoon kun lunta on näin vähän.
    Jos reitit ois tasaista kuin viitostie lopettaisin kelkkailun.
    Tämähän on laji jossa pitää olla haasteita ja se on harrastuksen suola.
    Aamulla taas lähetään onneksi ei lanattuja reittejä.
     
    Iletsu78 tykkää tästä.
  10. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Juu ei vielä ainakaan kannata lanattujen reittien perästä olla kiinnostunut. Tilannehan lähinnä on se että siellä ajetaan missä lunta. Kohta parempi näillä lumilla että lana ei ole käyny..
     
  11. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    No päätin jättää kelkan kotiin jos siellä vielä kivet kolisee. Se lanaus ei niin ykkösjuttu vaan ajettavuus eli lähinnä lumitilanne. Ehkä vähän väärin kyselin lanauksen perään, ei se oo tärkeetä. Ukkohallaan nettisivut siis näyttää, että 0 km reittejä käytössä. Mitä lie tarkoittanee? No aamulla lähdetään ja sukset vain varusteena.
     
  12. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Ei taida ukkohalla panostaa kelkkailuun ollenkaan eikös sieltä ole reittejäkin muuteltu?
     
    Mika_R tykkää tästä.
  13. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Likipitäen nilkkalumet, ja kuitenkin aika paljon jo ollut kelkkaa liikkeessä että varmaan ihan hyvä ratkaisu jättää kelkka kotiin. Jäätä ja kiviä on varmasti reitillä.
     
  14. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    No Ukkohallassa ollaan ja lunta sataa. Jokunen kelkka tuolla mouruaa. En tiedä reitin kunnosta mutta lunta on paljon enemmän kuin kotipuolessa. No kelkka on kotona niin keskityn muihin harrastuksiin.
     
  15. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Sen voin sanoa, muutaman syksyn kokemuksella, että siellä löytyy niitä hurjia joka lähtöön. Mökäpöntöt huutaa jo nilkkalumilta lähtien. :D
     
    Yamahisti-Skidoisti tykkää tästä.
  16. Petuhovi

    Petuhovi Well-Known Member

    Tiistain Paljakka kokemuksen perusteella et jää mistään paitsi. Keskityhän rauhassa muihin harrasteisiin ja uudella innolla sitten tuonnempana. Pidähän ihtesi ja kelkka kuosissa. Hyvää uutta vuotta!:)
     
    Yamahisti-Skidoisti tykkää tästä.
  17. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    No kivahan se oli välillä lasketellakin. Se harrastus onkin jäänyt vähän kelkkailun varjoon viime vuosina. Nyt jo mökillä ottamassa lämmikettä. Huomenna ehkä taas rinteeseen.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  18. TrukkiJukka

    TrukkiJukka Lynx 30R

    Onko kukaan poiminut talteen tai edes nähnyt kelkan sivulaukkua välillä Ukkohalla - paljakka? Kaverilla oli hävinnyt vuoden vaihteessa.
     
  19. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Ei Ukkohallan seutu taaskaan pettänyt:p. Paljakasta Suomussalmella pyörähdin ja muuten ajettavaa pattia ja luomua, mutta ukkohallan seutu ihan pahinta pa**aa. Kertaakaan ei ole lanattu ja liikennettä kuitenkin olisi. Kaatuneita puita uralla, muutamia ojia auki, jotka 2päällä kelkkailijoille ylittämättömiä paikkoja( jos tuonne nyt joku tourinki ajaja nyt sattuu eksymään). Pysähdyinkö ja jätinkö euroja Ukkohallaan, no en...
     
    Yamahisti-Skidoisti tykkää tästä.
  20. Höyläri

    Höyläri Well-Known Member

    Mutta sen verran on kehitystä tapahtunut että kunnan edustaja soitti vuoden viimeisenä aamuna että lanatkaa paljakasta päin siihen vesirapakkoon siihen asti että se jäätyy koneella ylipääseväksi. Sitten jatkaa Hyryn urakoitsija.
     
    F3, Nipademu, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua