RAVE 600R E-TEC -19...

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä rupsu, 13/8/18.

  1. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Ja C&A:n sukset!
     
    Hemmo tykkää tästä.
  2. mjuvis

    mjuvis Well-Known Member

    Minä sain tänään omani. Pakkasta -20 joten ei enää tohtinut lähtä yötä vasten reitille Tuntuuko alusta kovalta? Itelle aikaisempi -19 mallin re oli aivan liian kova tehtaan asetuksilla. Klikkereitä auki ja kiinni niin löytyy sopivat säädöt. Toivottavasti tästä uudestakin :)
     
  3. Esijännitys

    Esijännitys Member

    Joo, kovahkolta se tuntuu nyt tossa jääpatissa, viime reissulla sitä pikkasen löysäsin mutta täytyy ottaa lisää....
     
  4. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    19 simmi oli kyllä outo. Hiton pinta kova, mutta sitten kun ajoi isompaa pattia kovempaa, niin tuli kaikki läpi.
     
    zzracing ja M.E.A tykkäävät tästä.
  5. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Onko näissä kuin paljon eroa -19 -20 -21 malleissa jos kelkkaa haetaan reippaaseen reittiajoon?
     
  6. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    On eroja! Ota vähintään -20 Enduro. Löytyy mm. valmiiksi paremmat jarrut, kaasukahvan runko on alumiinia, moottori-osastolla vahvike, voimalinja kelpaa monelle sellaisenaan.
     
  7. K9Pro

    K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

    Vaihdoin -19 mallisen ylivuotiseen -20 malliseen 3500 pitkänä. Ekat 250 km ajettu ja jotain kuvaa alkaa syntymään.
    Voimalinja tuntuu pirteämmältä, en tiedä, että miten eroaa -19 mallista. Mutta tästä pointsit.
    Ite diggaan tosta 3500 pitkästä Lapin reiteillä. Rauhallisempi jotenkin, ei loikkaa niin agressiivisesti. Ei ehkä yhtä leikkisä kuin 3300, mutta en huomaa mutkissa juurikaan eroa eri pituisten välillä. Sopii mun ajoon ja säästää voimia, kun ei tartte koko ajan paimentaa johonkin suuntaan.

    jousituksen kanssa on vielä tehtävää. Tuntuu keula ja alusta jotenkin eri pareilta. En saa niitä skulaamaan yhdessä. Kunhan sisäänajo on ohi, niin pakko laittaa jäykemmät jouset keulaan ja etupukkiin uuden shimmin kera.
     
  8. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Lapin reiteille ehdottomasti 3500:n. Itse kun köröttelen P-Kurjalan patikoissa niin omaan makuun 3300:n on mieleinen.
    Jos haluat kunnon simmityksen+keulan jouset ja mahdollisesti 60Nm etupukin jousen niin esim. Joensuussa 7Tech Suspension tekee laitteestasi upean ajettavan;)
     
    Mika_R ja K9Pro tykkäävät tästä.
  9. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Olis tuo etelänvetelä K9-Aaro aloittanut kautensa aiemmin, niin Tapani olisi tehnyt säädöt Könkhällä valamiiksi. :)
     
    K9Pro ja rupsu tykkäävät tästä.
  10. K9Pro

    K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2023

    sisäänajo ensin, sitten iskarit jiiriin!
    7techin paketti tullee alle. Voimalinja saa olla vakiona.
     
    rupsu tykkää tästä.
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onko tämä ainut keino saada se keulan pienoinen hakeminen pois jarrutuksissa ja sanoisinko vauhdin pudotessa n.50alle (tämä semmoinen tunteella vedetty arvio), muistelen että vanhat Bladet mulla haki jarruissa Yamacateissa, en sitä huomannut ennen kuin ajoin pidemmän aikaa Ceetoilla. Nyt tälle kaudelle kokeillut kahta 3500:sta ja molemmat hakee vaikka keulilla on jämäkkää jousta, omistajat ei välttämättä tunne tuota koska itsekään en aiemmin huomioinut. Tässä miettinyt XC Bladejen ostamista vaan tottuuko siihen hakemiseen jos se on suksesta kiinni kun noilla ceetoilla voi vaikka limpparia juoda toisella kädellä mutkaan tullessa... Ranne vaan vaatisi hiukan kevyempää fiilistä :oops:
     
  12. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Rex2 trimmissä xc Bladet hakee miusta turhan paljon.. CA xtx on vakaat ja ei yllätä missään. Tosin himppu raskaammat. Säädin äskettäin tankoo eteenpäin, jotta ei tuu niin syliin puunkierrossa, jospa se helpottais aktiivista mutkaajoa..
     
  13. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    CA jälkeen on ollut tottumine taas että ohjaus on vähän erilainen. Nyt on XC Bladet alla , käytän bladessa melko ottavaa rautaa kun se muuten on niin neutraali verrattuina CA. vakioraudalla on kyllä ohjaus tiukassa paikassa vähän sinne päin mallia :) . On mulla tallissa myös CA:t valmiina alle kunhan ois lunta että kannattaa laittaa kun kovalla jäljellä ne eivät ole parhaimmillaan, ja kovin uraisilla reiteillä saa myös olla varuillaan ettei sieppaa. Eli ratkaisu on kahdet sukset :)
     
  14. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Millaisilla raudoilla sulla oli C&A:t? Itellä tallissa odottaa asennusta paikalleen XCS:t ja totaltekin freeride raudat..

    - Ile -
     
  15. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Kyllä! Itselläni höylätyt XTX:t ja XT:t. joista valitsen kelien mukaan sopivammat. Unohda Bladen XC:t, mielestäni ne ovat huonot...varsinkin pehmeällä jopa vaaralliset!
     
    Vesukka tykkää tästä.
  16. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Minulla Totaltekin Freeridet, onpi hyvät C&A:n suksille!
     
  17. LRacing

    LRacing Well-Known Member

    Sukset on ilmeisesti XT mallia (nykyiset tulivat kelkkakaupan yhteydessä) , edelliset oli eri tyyppiä. Ja paikalla on sen näköiset raudat (150mm pitkä ,jyrkkä kulma...)nyt että kääntyy kyllä kun köli on muutenkin syvä :)
    Rautojen tyypistä ei ole kyllä varmaa tietoa kun muutama tuli muokattua kokonaan toisen suksen raudoista edellisiin CA suksiin, mutta kova metalli saa olla verraten lyhyt ja miedolla kulmalla kun suksi on niin ohjaava. Rautaa kestää kyllä lyhentääkkin vakiosta.
     
  18. rupsu

    rupsu GLS 3500 FC, G-type 670x BigPipe, -21 Enduro 3500

    Pistä kuva suksista ja raudoista;)
     
  19. Nebwy

    Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022


    Itellä oli tuossa muutama vuosi takaperin ZR Catissa CA xtx sivakat alla ja ei niitä moittia voi, mutta kun vaihdoin bladit alle ni voi pojat sitä ajamisen keveyttä. Takasin en enää vaihtanu. Lynxiin ku vaihdoin ja alla oli tehas xc bladet ni en kyllä ole kaivannut Ca lankkuja, vaikka ne tuossa tallin hyllyllä onkin, niin ei ole tarvetta alle laittaa. Minun makuun kääntyy hyvin ja on kevyt ajella tällaisten pappojen. Siihen mainitsemaasi hakeemiseen kyllä tottuu ja se ei häiritse ajoa ainakaan omalla kohdalla. Kokeile, suosittelen.
     
    Mika_R ja F3 tykkäävät tästä.
  20. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Itellä edelliset C&A:t oli rex2 koppaisessa ja ainakin siinä oli kyllä paljon paremmat ja vakaammat kuin bladet. Ei ole vielä kokemusta noista suksista tässä radienissa ja ajattelinkin ensin laittaa alustaa ja sitten vasta reilummilla lumilla sukset. Sen muistan, että C&A:lle piti laittaa aika maltilliset suksipaineet, niin ei ollut mitenkään raskaat ajaa ja ohjasi tarkasti. Noh, kokeillaan ja haetaan paras kombo. Hyvä ollut myös bladet+totaltek sprint raudat.

    - Ile -
     

Suosittele tätä sivua