Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Jokohan tuo alkaisi meneen..
    IMG_20210127_150816.jpg
     
  2. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Enpä ehtinyt vastailemaan mutta täysin sama ongelma oli aikanaan kun 2007 dragoniin laitoin läpivetävät. Pullotunkilla muutama milli pullistusta tunneliin ja lupsahti paikalleen. Toinen vaihtoehto olisi ollut ottaa tuosta varin puoleisesta pyörästä siivu pois niinkuin otit.
     
  3. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Joo, noh ei ihan vielä tuolla leikkomisella menny, piti siitä varin puoleisesta vetää ihan niitä läpivetonappuloita myöten. Ihan pikkuisen vähemmälläkin olis voinu tietenki selvitä, jos olis tallilla ollu pullotunkki millä levittää.

    Mutta meni se sinne lopulta ja telastonkin sain värkkäiltyä paikalleen. Eli selvästi voiton puolelle pääsi. Huomenna vielä alakääntöpyörät paikalleen. Ja oikean puolen yläkääntöpyöräkin jäi vielä laittamatta, kun kelkka oli tietenkin oikealla kyljellään siinä lattialla, enkä sitä sieltä alapuolelle viitsinyt alkaa urrimaan.

    Mutta niin, meinas se itse asia unohtua. Eli Henttelle isot kiitokset neuvoista.
     
    Viimeksi muokattu: 27/1/21
    Hentte tykkää tästä.
  4. llyynnxx

    llyynnxx New Member

    Moro, tuli haettua ensikelkaksi lynx rave nduro 600 kaasarimalli. Vähän yllätti miten ahtaaksi on tehty moottoritila tässä, etu ja sivu katteet irrottamalla en vieläkään näe moottoria.. Mietinkin että jos vaikka tulppa hajoaa jonnekin että kuinka sen saa helposti ja nopeasti vaihdettua. Varmaan variaattorin puolelta pääsee käsiksi jotain purkamalla? Jos joku osaisi neuvoa mitä tarvii irrottaa ja miten nuihin pääsee käsiksi. Kaikki alkuperäiset muovit on paikallaan.
     
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ilmakotelo varin suojapellin päältä pois, siinä kaasareille menevässä putkessa kotelon takapäässä on sellainen lukituskaulus joka nostetaan ylös/auki ja otetaan kotelo pois. Siitä pääsee hyvin tulpat vaihtamaan.

    Takaisinlaitto on toisinaan melko pujottelua, katteiden istuvuus noissa on vähän mitä on...
     
  6. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Kertokaas joku sopiva ketjun kireys? Kelkallahan ei sinällään lie merkitystä, mutta Polaris switchback 600 h.o (-06), 19-41 välityksellä ja 76 lenkkisellä ketjulla... Niin joo ja kiristin vaihdettu Edgen rulla-malliseen kiristämään.
     
  7. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Sormin kiinni ja 1/4-1/2 kiekkaa auki. Vaihteluväli kierteen nousun mukaan. Jos tuossa pollessa on jotain omia erikoisuuksia tuon suhteen, ni saa joku tietävä valaista...
     
  8. Irppa

    Irppa Well-Known Member

    Procross runkosen catin suksen kumityyny joka tulee olkatapin ja suksen väliin. Paikoillaan on Slydogin powderhound sukset, ja en taho mistään löytää sopevia kumeja. Tai ainakaan kuvien perusteella samanlaisia ko sielä nyt on paikoillaan. Riippuuko tuo kumi ja sen sopivuus enemmän suksesta vai kelekasta?
     
  9. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Suksesta ja olkatapista. Muistaakseni noita kumeja ainakin PP sukselle on pitänyt catissa muokata vakioista.
     
  10. ErkkiXC

    ErkkiXC Polaris Widetrak IQ 750

    Kuinkahan tuon vm -12 IQ Widetrakin alatukivarren sais helpoiten irti? Eli tuli tuossa ajettua kunnolla pehmeässä lumessa olleeseen kiveen ja oikea alatukivarsi pahasti mutkalla ja nyt olis käytetty varaosa, mutta hankalaa on sen vanhan irti saaminen. Varsinkin se etummaisen nivelen vastamutteri on niin pahassa paikkaa, ettei ilman etuosan alamuovien irroittelua taida saada pidettyä mutteria lenkillä vastaan. Ja noissa alamuoveissakin on jotain niittejä tms eikä havaintoa, kuinka ne saa irti vai saako ollenkaan ehjänä. Onko kellään mitään vinkkejä? Muutaman kuvan yritän tuohon laittaa. 2021-01-29 19.06.29.jpg 2021-02-05 17.18.03.jpg 2021-02-05 17.18.17.jpg
     
  11. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Ne on popniitteja, pitää porata pois 4,8mm poranterällä. Saa kaupasta ihan popniittiterä-nimellä. Älä poraa isommalla, kun sitten reikä menee väljäksi ja uusi niitti ei enää tartu ilman taustaprikkaa. Uusien niittien asentamiseen tarvit tietysti niittejä ja popniittipihdit.
     
  12. ErkkiXC

    ErkkiXC Polaris Widetrak IQ 750

    Ei nuo kyllä tavan popniittejä ole, oon niitä joskus "jonkun" nähnyt ja pihditkin löytyy. Tuo musta kanta on muovia eikä tuo metallinen keskitappikaan ol katkaistun näköinen, kuten popniitistä jää. Pitää vielä yrittää ilman, että tarviis alamuoveja poistaa, lyhentää vaikka sopiva hylsy ja siihen hitsata vinoon varsi, jospa se mahtuis tuohon toiseen mutteriin.

    Edit: Nuo kuvan niitit näyttääkin olevan jotain paininiittejä, kokeilin ylimmän kohdalta muveja etottaa toisistaan ja näytti aukeavan, varmaan paikoilleen laitettaessa lukittuu, kun tuo keskiosa painastaan sisään.
     
    Viimeksi muokattu: 6/2/21
  13. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Jos on niinkuin autoissa niin joko niin että painasee jonkun millin syvemmälle tai sitten kokonaan läpi tuon tapin. Mutta eikö tuonne mee kiintoavaimen lenkki ns. nurinpäin?
     
  14. ErkkiXC

    ErkkiXC Polaris Widetrak IQ 750

    En ruvennu aukomaan alamuoveja, vaikka nuo niitit näyttäis irtoavankin, kun sauman välistä talttameisselillä kampeaa, taitais joutua purkamaan enemmänkin eikä näillä keleillä viitsi alkaa sitä tekemään. Ja ei mene tavan lenkki edes nurinpäin, pitää tuhota yksi 9/16" kiintolenkki eli rälläkällä lenkki irti ja hitsaus takaisin hiukan vinoon ja porrastetusti eli tulee ikäänkuin lyhyt kiinteä nivelhylsy.
    Rälläköin muutamia poikkiviiltoja putkeen ja väänsin rautakangella tukivartta suoremmaksi ja heppailin migillä takaisin kiinni ja hiukan lisätukea päälle, sillä mennään tämä talvi.
     
  15. Hurri

    Hurri New Member

    Rotax 593, kampiakselin keskimmäisistä laakereista toinen rahisi hiukan kun pyöritteli, vaikutti kuivalta joten tuikkasin 2t öljyä sinne, ja laakeri hiljeni. Uskaltaisko tuon lyödä nippuun, ja ajella loppu kevään? Kesällä budjetin salliessa pistäisi sitten uutta palikkaa koneeseen.
     
  16. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Uskaltaa, kunhan vaihtaa sitten kesällä...
     
    Hurri tykkää tästä.
  17. skalpel

    skalpel Active Member

    Mitenkäs pitäisi irroittaa eturungon niitit 2019 vuoden ski-doosta?

    Ne on huomattavasti paksumpia kuin pop-niitit ja ulkopuoli on kupera, niin ei oikein poraaminen onnistu

    20210227_164832.jpg
     
  18. Sapa

    Sapa 49ranger 600etec -11

    Itse teroitin leveän talttapäämeisselin ja löin niitit irti. Ikäänkuin sivusta leikkaamalla. Näin minulle eräästä kelkkakorjaamosta neuvottiin. Hyvin irtosi.
     
  19. Sapa

    Sapa 49ranger 600etec -11

    49Ragerin PPS-alustan etupukin remmi on todella pitkä ja löysällä kun kelkka tasaisella alustalla. Eikö tuon remmin kuitenkin hieman pitäisi olla kireällä? Remmi on nyt niin pitkä että ei kiristy edes tela ilmassa.
    Voikohan tästä johtua että etupää on todella levoton.
     
    Viimeksi muokattu: 1/3/21
  20. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Tuo muoviremmi on siitä huono että se venyy aikaa päälle, vaikka näyttää ehjälle niin mittaa on tullut niin paljon lisää ettei enää täytä tehtäväänsä. Etupään levottomuus voi johtua siitä mutta ainakin alustan kannalta se remmi kannattaisi joko säätää tiukemmalle(jos on vielä varaa) tai uusia. Se tosiaan pitäisi olla tiukalla tela ilmassa.
     

Suosittele tätä sivua