Lynx 2022

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä teme-, 13/2/21.

  1. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    No. Ravet on perinteisesti tehty ajamiseen, eikä ajelemiseen. Pietään nuo 4-t moottorit vielä muissa malleissa jatkossakin mutta ei Raveen nyt sentään.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  2. kuuukko

    kuuukko Well-Known Member

    Olisi kyllä erikoinen rave re. Painava ja laiskalla 4-t moottorilla varustettuna.
     
  3. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Joo, viimeinkin kun saatu terävyyttä vakionakin uuden sukupolven etec koneilla:eek:

    RX1 ruisku jammun koneen kun laittais keulille niin olis terävyyttä, muut ominaisuudet kyllä olis sitten sieltä ja syvältä :D
     
  4. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    900 Ace on aika painava ja lisäksi melko ponneton ajettava painoon nähden.

    Ainoa kevyt Brp nelari on 600 Ace. Vain 3kg painoeroa 600R etec. Joskus on Raveakin tuolla valmistettu (-13?). Tuohon ymppää 46mm lisäripumput ja on kevyttä ajoa ilman repimistä. Suksia tuo ei varmaan juuri nostele, eikä kulje 150, mutta puunkiertoon täysin riittävä ja nopea.

    Omalla 600 Acella pääsee miltei 70 keskareihin ja hyvällä reitillä menee varmasti ylikin. Riittää ainakin mulle nopeuden puolesta. Uutta sporttikelkkaa tulee vähän väliä vastaan perävalot edellä. Vähän tulee taukopaikalla pitkiä katseita pörisijää kohtaan, mutta se kestetään kun perässä tulivat siihen;)
     
    JiiKoo tykkää tästä.
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Mitäpä muuta se 600Ace rave oli, RE nyt on vuosia meinannut pelkkää iskaripakettia.
    Onneksi nykyään eetekit edes ottaa kierroksia empimättä.
    Noita jenkkien 850 Rave pätkiä katsellut ja onko nyt ensimmäistä kertaa Lynx kovepi kulkemaan huippuja kuin Skidoo
    Joo sporttikelkkoja mahtavilla lisänimillä kapeilla pattisilla urilla tulee vastaan ihan möhköllä maisemia katsellessakin ja ne on ostettu vain ja ainoastaa ajoo , voin vaan kuvitella miten nätisti tulisi 600Acella isoilla pumpuilla :D. Onneksi on huimuus karissut vuosien ja kilsojen kerttyessä.
     
    Nipademu tykkää tästä.
  6. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Sitähän veisi vaikka yhdellä kädellä:D Voisivat jonku junnu RE:n tehdä 600 Acella radien koppaan, siinä olis mulle sopiva reittipeli. Jaksaa ajaa vaikka aamusta iltaan ja kone kestää kymmeniä tuhansia.

    Väitän että osa kuskeista ajaa aivan liian tehokkailla kelkoilla. Tyhjää vain väsyttävät itsensä repivällä käytöksellä ja tuntuu että lujaa mennään, kun kaasutellaan, mutta kello voi kertoa jotain muuta. Mutta sehän on mistä tykkää.
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    @FFoxi , samaa mieltä kirjoituksesi kanssa. Se kokemus joka itellä isommista 2-tahtisista niin ne kyllä tietyn kierrosluvun jälkee tuntuu repivän kohtuullisesti. Nelari mielestäni "rauhallisempi", jopa winderi, paremmin verätettävissä. Tuo 600ace:en tehoa vois rotax gmbh hiukan nostaa. Kestävyys tuskin siitä kärsii, johonkin 80hv tietämille ilman painon lisääntymistä. Sen kun keveähköön nykyiseen runkoon kiinni niin avot.
     
  8. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Ehkä sitä ei reittiajossa toinna kelloo katella..
    Ei se voima pahasta oo.. On se mukava, ku liipasee, nii tapahtuu..
    Uus 600r on omaan eetekkiin kyllä mukavan hereä.. Sitä en tiiä, et onko käytännön eroa miten paljon, kun tuossa omassa jo lyhyemmät välit vakiona ja kivasti keventää keulaa tarvittaessa..
    Mitä kokeillu 850c brp ja polle sekä turbo+++ jammua, nii onhan niissä sitä hauskuuskerrointa ihan eritavalla räppäilyyn..:D
     
    ///AJS tykkää tästä.
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Se on juuri kiinni mitä hakee ja siksi onkin laajat mallistot meidän kelkkailijoiden onni. Kaikille on jotain.

    Kello on vain keino todeta mitä nämä kamppeet oikeasti on, kun jätetään tuntumat pois kuviosta. Hupiajeluun ihan sama kauanko matkassa menee.

    Radien koppaista PPS 2 alustaista kävin koeajamassa ja siinä on kyllä hyviä piirteitä ja paljon. Potentiaalia löytyy, kun alustan saa kantavaksi ja omiin säätöihin.

    Mitä tuo mallimerkintä RE pitää oikeasti sisällään esim. Raven ja Xterrainen osalta verrattuna hinnat alkaen malleihin? Iskarit ainakin, mitä muuta?
     
  10. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Eise vaparin tehon nosto niin yksinkertaista ole.

    Jammun 500 nelarissahan oli ~80 heppaa mut sehän kiersi 11-12 rpm luokkaa jolloin tarttee olla alennusvaihde kytkimelle jne...
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei Rotax halua nostaa ACE:n tehoa. Sen moottorin suurin käyttäjäkunta on ohjelmapalvelut yms. Heille moottorissa on jo nyt liikaa tehoa. Toisekseen, tuo moottori on ainoa epa 0 tason kone. Se tarkoittaa sitä, että nuilla pääsee esim Yellowstonen puistoon. Tehon nostossa on aina riski myös päästöjen noususta.
     
    FFoxi, Nipademu ja Kamppi tykkäävät tästä.
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ei varmaankaan sekä luotettavuus yksi tärkeä kriteeri rotax:lla. Enpä ole koskaan tuolla jammun:lla nelarilla ajanut, siten en tiennyt jotta on noin kiertävä kone.
     
  13. Viikinki

    Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

    Kävisikös junnu-RE:ksi 600EFI koneella oleva iskarihirviö? o_O
    2-3K€ edullisempi hinta, niin vois muutamaakin "ei niin pro-kuskia " kiinnostaa!
     
    FFoxi tykkää tästä.
  14. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Myönnän että aivan täysin riittäis kuussatasen tehot mullekkin ja ajaisin sillä varmasti nopeammin mutta kun sille kellolle on aivan sama:D Tuo 850 on nyt vaan niin pirun hauska varsinki kun voimalinjaa on hipistelty, repii ja raivoaa jos kuski niin haluaa. Toki saahan sillä helposti ittensä piippuun ajettua.. Ummelle eksyessä ja happipaikoissa voimasta toki on oikeaakin hyötyä.

    Seuraavakin on 850, ens viikolla voi saada jotain tietoa kumpi roissa kasatuista..
     
    Vesukka ja ///AJS tykkäävät tästä.
  15. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tarjoaa ainakin kovasti rahoille vastinetta. "Iskarihirviö" :D

    PPS iskareita on käytettynä niin paljon tarjolla, että tonnilla saa jo tosi hyvän alustan, kahdella jopa parasta. Jättää vakio mehukepit kaappiin ja voi myydä sitten kelkan vaihdon eteen tullessa käyttämättömällä alustalla ja saa vielä rahat takaisin käyttöiskareistakin, kun nekin myy;)
     
    Viikinki ja Mazaa tykkäävät tästä.
  16. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Onko joku jo päässyt enempi ajamaan näillä 2022 kelkoilla?
    Itse kokeillut nopeasti 3500 ravea (850) ja jotenkin tuntui tuo olevan mieleinen.
    Harmi kun ei ollut mahdollisuutta testata 3300 samaan aikaan, niin olisi voinut yrittää puntaroida eroja käyttäytymisessä, eli
    kuinka tuo 3500 taipuu mutkiin vs 3300. Patikossa Rave3500 tuntui ainakin pelaavan johdonmukaisesti ja rauhallisemman oloinen kuin testattavana ollut Renegade IR, siis ainakin noilla säädöillä.
    Lienee tuo uusi Blade+ myös olevan parannus, testipätkänä oli nyt kohtuu kova / välillä kelkka lanalla vedetty ura.
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joo kyllähän moni ajaa 10km täysiä ja 5min tauko voimien takia, itse pidän taukoja itsekseen ajaessa kun on vaan kiva paikka pysähtyä, kelloa en jaksa katsoa ja vauhti melkein aina sama olipa pattia tai ei kun vauhtipää rajoittaa jos ei tiedä täysin mitä on tulossa:D pääasia että kelkka on käteen sopiva jokaiseen tilanteeseen ja muutettavissa erilaiseksi iskareiden puolesta, nykyisen saa minuutissa sellaiseksi että on kuin lemmenlaiva taikka voi ajella patin päällystä pitkin pompotellen. Monihan luulee että tuollainen Sidewinder on voimia vievä koneen tehojen suhteen mutta todellisuus on se että Viper vie enempi voimia kun ruvetaan ajamaan, moottorin luonne on loppuunsa aika kesy tietyissä tilanteissa.
    800cc Catti muuten identtisenä oli pahin väsyttäjä kone joko veti tai ei vetänyt, senkin puolesta mietin EFI:ä jos ois ollut tasapaksu pullukka kiskomaan.
    Mulla oli mietinnässä ja kyselinkin uutta 600Ace trimmiä (Adventure nykyää) tälle kaudelle enkä ole sulkenut kokonaan pois seuraavallekaan kaudelle.
    Siinäpä se tuli, muutama päivä sitten tasaista mutkapätkää silleen kohtuu nätisti mutta tuttu suopätkä kaartuen nätisti oikealle niin onhan se mukava työntää päätä oikealle puolelle kuomua ja lyödä liipaisin kiinni tankoon ja raivoisan rähinän kuulua.
    Vielä enemmän ymmärrän 850RE räppäilijää, onhan se kiva mennä taittopyörien varassa ja keulia patilta patille, nämä on vaan siitä kiinni mitä kelkkailulta ja kelkalta haluaa.

    22 mallin Blade XC+ suksi kyllä näyttää nyt sille ettei tartte enää ceetoja vaihdella kokeilun halustakaan.
     
    Vesukka tykkää tästä.
  18. kuuukko

    kuuukko Well-Known Member

    Olenkohan käsittänyt oikein lynxin sivuilta, että pitkää ds dokkeria ei saa kuin punaisena. Onko kukaan kyselly vielä kauppiailta, että pitääkö paikkansa?
     
  19. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Jokohan uusissa ois pakoputkisto ois sellainen, että alkas kestää kasassa...

    Tulispas tehtaalta kunnon reitti hakkuuseen suunnattu RE versio. Ois prima kun sais RS:n, mutta RE:n tekniikalla tuorevoiteluineen niin oispa unelma. Ei mitään hienoja digimittareita, vaan ihan perus kierros ja nopeus riittäs, niin sais kustannuksia ja hintaakin mahdollisesti alas.
     
    PaveK, Mazaa, M.E.A ja 2 muut tykkäävät tästä.
  20. Simbaljev

    Simbaljev Lynx Enduro 2023

    Jos katsoo julkaistuja tietoja http://epc.brp.com/Index.aspx?lang=E&s1=b3585f61-6e34-4a10-9523-78fcb5711340
    niin eipä Lynx tai Skidoo malleissa ole tapahtunut kehitystä.
    Eihän tätä pakoputki hommasta voi (pelkästään) Lynxiä syyttää, lienee käsky tullut ylhäältä käyttää mahdollisimman paljon samoja ratkaisuja.
    Amerikoissa ajeltaneen sen verran helpommissa maastoissa, että tuo putki pysyy tuollakin ratkaisulla paikoillaan.

    Jotenkin vielä ymmärrän tuon änkkärin irtoamisen, mutta käyrän kannatin...
    Se on hengenvaarallinen viritys, kuten edellisistä posteista on käynyt ilmi. Kun niitit pettää, ei tuo kannatin pääse poistumaan mihinkään vaan jää pyörimään pohjalle tunnetuin seurauksin.

    Mutta kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, uusi Enduro tai 3500 kiinnostaisi...vaikkapa noilla Ruupasen ohjeilla tehtynä :)
    Harmi kun tilanne on mikä on, eikä päässyt yhtä aikaa kokeileen 3300 ja 3500.
    Tuo uusi PPS3 vaikutti kyllä olevan oikean suuntainen liike, voisi kuvitella että ero 3300 ja 35oo välillä entistä pienempi, varsinkin kun uusi Blade+ toimii paremmin kuin vanha.
     

Suosittele tätä sivua