Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

  1. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Muutama vuosi sitten painin saman ongelman kanssa, mutta ainakin akun kärryn kokonaismassan sai uutena muutettua pienemmäksi ennen rekisteröintiä. Kantavuus toki jäi hieman pienemmäksi mutta riittää vielä helposti kahdelle kelkalle ja polttoaineille. Myyjä soitti suoraan tehtaalle ja käski tehdä muutokset jonka jälkeen konttorilta kärry kilpiin. Muutin 1400kg kärryn 1300kg papereiden mukaan.
     
  2. nikke006

    nikke006 Well-Known Member

    Itse viime kesänä painin samojen mietteiden kanssa ja päädyin ajamaan pikku e:n. Todella helppo homma, aikaa meni ruuhkien vuoksi 1.5kk ja kustannukset noin 250e kaikkineen. Teet korttihakemuksen trafilla verkossa, ei tartte edes kuvia jos on passi voimassa tai vasta hankittu joku kortti kuvalla. Varaa aika paikalliselle asemalle teoriakokeeseen. Netissä löytyy sivuja missä voi harjoitella kysymyksiä muutaman euron maksulla. Suosittelen tätä kyllä! Sittejos ja kun teoriakoe on läpi, niin varaa inssiaika, siinä on taskuunperuutus ja ajoa liikenteessä. Minusta oli helppo homma verrattuna siihen, että noin 15vuotta tätä pähkäillyt. Yhistelmän jouduin lainaamaan koska meillä ei ollut manuaalivaihteistolla olevaa autoa, jos ajat automaatilla, niin korttiin tulee ehto, että pitää aina vetää automaatilla. Yhistelmän kokonaismassa pitää ylittää kokeessa se 3500kg ja kärryn olla peittävä taakseppäin joko kuormalla tai kopilla. Toivottavasti selkis jotain, mutta hommatkaa se kortti on helppoa
     
  3. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Ei oo kyllä taskuparkkiin peruutusta BE kortin ajo kokeessa? Vaan kulma peruutus, jos hiukankaan osaat peruutella ja liikenne säännöt hallussa ni on helppo päästä läpi Screenshot_20210801-123056_Samsung Internet.jpg
     
  4. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  5. nikke006

    nikke006 Well-Known Member

    Juu kirjoitin väärin, siis juuri tuo kulmaanperuutus oli
     
  6. nikke006

    nikke006 Well-Known Member

    Muuten oli prosessina tuollainen kuin kirjoitin. Kyllä silti suosittelen harjoittelemaan ne kysymykset ennen koetta.
     
  7. teme-

    teme- Well-Known Member

    Itsekkin pari vuotta sitten suoritin BE kortin ja 200e. muistaakseni meni kaikkineensa, teoriakoetta varten kannattaa vähän päntätä. Käsittelykoe olikin sitten ihan helppo kun sattuneesta syystä kärrin kanssa pyöriny millon missäkin. Käsittelykoe sisältää kulmaan peruutuksen kärrin irroituksen ja kytkennän ja sitten pienen koeajon.
     
  8. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Viime syksynä ajoin BE-kortin kans. Heleppo homma, olis jo aiemmin pitäny ajaa.. C löytyy niin mietin että joutuu nyt 5-vuoden välein uusaamaan kortin mutta ei se pitäs olla pahan hintainen eikä paha rasti. Sanoi se inssi muuten että pari viikkoo eteenpäin jos ois menny niin ei väliä onko inssissä manu vai automaatti. Korttiin ei tule ehtoa. Tämä siis pitäisi olla jo voimassa
     
  9. Great Sled

    Great Sled Well-Known Member

  10. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Ollut jo pidemmän aikaa mielessä pikku E:n suorittaminen ja nyt se tuli pakosta ajankohtaiseksi kun tuli hommattua sen kokoinen kelkkakärry jota ei tyhjänäkään vedetä BC -kortilla laillisesti :D... Mite tuo ajokortin uusiminen, eli meneekö niin että jos nyt korotat korttia, niin se pitää uusata 5 vuoden välein...:eek: ?
     
  11. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Kyllä
     
    vetkulilm ja Vilbur tykkäävät tästä.
  12. Myöhäherännäinen

    Myöhäherännäinen Well-Known Member

    Mie päivitin viimme kesänä korttini b-abe niin miulla ainakin 15v se voimassaoloaika. Se C kortti voi sit olla joka tarttee uusata nopeemmin. Tiiä sit..
     
  13. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Jos ei oo kuin pikkuautolle kortti niin on se 15-v voimassa
     
  14. Beetle

    Beetle Member

  15. Petr

    Petr Rene BCX 600

    Keväällä laitoin kuomukärryyn tuon itselukittuvan Jaxal-tuulihakasysteemin.
    On erinomaisen hyvä laite kuomun kans värkätessä, helppokäyttöinen ja turvallinen, kun menee ns. aina päälle - toimii varmasti hyvin kelkkakäytössäkin.
     
  16. H2SO4

    H2SO4 Member

    Sama täällä. Laitoin molemmille sivuille. On kyllä hyvä!
     
  17. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Ja sama täällä, ei meinaa tuo 2x4,3m kuomu pysyä ylhäällä neljällä jousellakaan jos kourallinen lunta päällä. Nyt tuulihaat molemminpuolin, tuntuu tukevammalta ja turvallisemmalta :D
     
  18. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Onkoha tuo Jaxalin tuulihaka parempi keksintö, kuin siivutettu leipä :D Kaikki jokka sellaset on laittanu kehuupi.
     
  19. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Kyl se on hyvä. Itekki laitoin molemmin puolin ku tukevuutta toivoin. Pikkusen jäsympi vois olla
     
  20. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Itelle myyjä asenti Jaxalin tuulihaan 1,8x4m kärriin vain toiselle puolelle. Ok toiminut. Kätevä käyttää. En oo havainnut ongelmaa, vaikka vaan toisella puolella. Vanhassa kärrissäkin tuulihaka oli vain toisella puolella.
     

Suosittele tätä sivua