Polaris 2022

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä FFoxi, 16/2/21.

  1. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ja helvetin paljon nopeemmat koneistaa
     
    FRH tykkää tästä.
  2. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Zbrossin varretkin taivutettu vain etuputken osalta. Varmasti paljon lujemmat kuin että olisi molemmat taivutettu. Eriasia sitten saako pelkällä etuputken taivuttamisella mitään hyötyä, kun takaputki kuitenkin laahaa alempana. Tuskin saa.
     
    petes88 ja FRH tykkäävät tästä.
  3. FRH

    FRH Active Member

    En miekään usko että sujutus auttaa siinä määrin että kuski sitä huomais noin vain. Jos se auttaisi etenemisessä merkittävästi niin olisivathan valmistajat laittaneet niitä vakiovarusteeksi.
     
  4. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    On laitettu vakiona jo, Lynx Ranger :p
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Taivutettujen varsien teko on vaikiampi, kuin suorien. Jo pelkästään jousitusgeometrian saaminen kohdalleen, mutkavarsilla on oikiasti jonkilainen työmaa. Tästä johtuen valmistajat näkevät, että työmäärä suhteessa hyötyyn on siinä mallissa, että ei kannata tehä vinoja varsia.
     
  6. FRH

    FRH Active Member

    Siksi se onkin maailman paras etenemään ;):D
     
  7. FRH

    FRH Active Member

    Laitoin itekki yhteen Summitiin taivutetut. En kyllä muuta huomannut kuin että säästyi eturungon vaihtamiselta. Tukivarsia kyllä vaihoin. Muuten ei huomattavaa eroa suoriin.
     
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Eli kestävyys huonontui myös Brp mutkavarsilla?
     
  9. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Näin melkeen peruskoulupohjalta kun ponnistaa niin en kaikkea ymmärrä mutta jotakin sentään. "Hieman" jäi mietityttämään että kuinka kiero tukivarsi vaikuttaa geometriaan jos alku- ja loppupiste pysyy samana.
     
    julli ja Jukkis tykkäävät tästä.
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ei vaikuta mitenkään ja käytössä ei eroa huomaa ollenkaan. Kokon mutkavarsista tein sapluunan ja vertasin alkuperäisiin. Millin sisään samalla kohtaa kiinnitys pisteet.
     
  11. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Persukoulupohjalta joutuu itekki tätä arpomaan. Vaan viisaampi insinööri erään valmistajan leivistä, kertoili tuosta. Meinasivat notta, kesti suhteellisen pitkään saada tuo joustoliike ja jousitusken toiminta pysymään täysin identtisenä, sekä suorilla - että käyrillä varsilla. Tästä oli juttua, kun esiteltiin ekat tukivarret joissa oli kumpikin tanko taivutettu. Aiemminhan BRP:llä oli vain alatukivarren etumpi putki taivutettuna.
    Sitä äkkiseltään kuvittelis, että esim tuola tehtaalla olisi ne taivutetut varret tehty, jo aikaa sitten, joss se olis ollu nätti homma. Ottaen huomioon, että käytössä on mallinusohjelmia ja vastaavia. Joten enpä tiiä. Itellä ei riittäny kompentenssi alkaa tinkaan vastaan, joten otin tiedon omaksen ihan sellaisenaan.

    Eli ajattelen yhä, että se hyötynäkökulma on tuossa taivutetussa korkia maavara. Mutta jos tekeminen on riittävän haastavaa + aiheuttaa lisäkulua, ei sellasia kannata laitteiden valmistajan tehä.

    Ja tämä menee sen verran ohi aiheen, että tekaistaa uus topikki, jotta voi keskustella sitten asiasta pidempään, jos himoja on :D
     
    Viimeksi muokattu: 6/5/21
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Varmasti totta että jos niistä olisi hyötyä ja valmistuskustannus olisi sama niin olisivat jokaisessa mallissa vakiona.

    Itse kun perustan enemmän käytäntöön kuin teoriaan niin aloin itsekkin epäilemään (paskat alkanut) niin tein lähes ydinfysiikan tasolle kehitetyn testin jossa on suora tiggilanka ja samanmittainen S-muotoinen lanka ja aika samaa rataa ne perskeleet vaan kulkee.

    No kelkassa tietty muuttujia kun on 2 tukivartta mutta olkatapin kulma saadaan muuttumaan/pysymään muuttumattomana hyvin helposti ja tilan puutekkin vaivaa monesti kelkassa, sen olen itsekkin huomannut.

    Huomaa että alkaa kausi olemaan ohi kun tälläisiä asioita viittii edes miettiä saatikka kokeilla selvää asiaa. Jatketaan aiheesta muualla kuten rykmentin komentajakin tuumasi. 20210506_164220.jpg
     
    Prormkpolle ja Redtag tykkäävät tästä.
  13. rehto

    rehto Well-Known Member

    Eipä mennä tehtaan insinöörin eelle :)

    Ehkäpä se ongelma on se iskarin paikka että mihin se taivutetuilla varsilla mahtuu ja kun sitä siirretään niin miten pysyy varren nopeus samana.
     
  14. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Totta, juurikin tämä mutta ei se ole iskarisepälle mikään ongelma tehdä kartta nopeemman varren paimunnan mukaan. Lähinnä piirtelin tuon kuvan Pressan kommentista jossa kaareva varsi aiheuttaa ongelmia geometriassa tms.

    Niin ja vieli piti laittaa että kaikkihan näitä tekisi jos olisi helppoa ja vielä kannattavaa.
     
  15. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kokon mutkavarsilla taivutus lähtee vasta iskarin korvakoiden jälkeen, joten ei vaikutusta tuollakaan hommalla.
     
  16. member

    member Polaris khaos slash 146 850

    Muistelisin näin, mutta muistaako joku muu varmaksi, oliko 850 -22 146" rmk khaoksessa kuuskantti vetoakseli 7 pyörillä?
     
  17. rutonen

    rutonen Well-Known Member

    Terve. Pakko kysästä kun vasta nyt olen kysellyt 650 xcr hintoja niin millaisilla eduilla ja jos kärsii hintaa kysästä, niin millasella hintaa saitte keväällä k.o vehjettä snow chekistä? K.o laite kiinostaa, mut muitakin vaihtoehtoja olisi itselleni tarjolla hieman edukkaammin kun ei tartte olla ihan uusin kikotin. Millasen menetyksen siis kelkan ostajat tekevät jos ei tartu kevät tarjoukseen....
     
  18. pro x 550

    pro x 550 Indy xcr 136" 650 -22

    Monena vuonna on saanu kivemmin alku talvesta ko ei ole hötkyilly keväällä.
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    FB_IMG_1633187010718.jpg
    Tämmöstä jenkkifoorumilla. Jotain moottorihuolia taas.
     
    Arwid Käkivaara, Rantalankila ja Rautane tykkäävät tästä.
  20. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Onko moottoriin tullu jotain uudistuksia? Oliko ne 2019 mallit, joissa oli edellinen moottorihässäkkä ja 2020 malleihin tuli päivitetty kone?
     

Suosittele tätä sivua