850 E-tec käyttöikä

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Reverend_, 19/11/19.

  1. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    No tonnilla ei paljoa korjailla jos kampura ja sylinterit paskana. No joo korjaillaan jos kyseessä porattava 1 pyttyinen 2t;). Mutta siitä tehokkaammat laitteet kyllä kalliimpia korjattavia. :(
     
  2. Iletsu78

    Iletsu78 *kelkaton*

    Kyllä vain, ymmärrän tämän ja idea ei ollutkaan mitenkään dissata. Lähinnä tarkoitin sitä, että kyllä kaikki 2t vehkeet mitä minulla on ollut ja mitä lähipiirissä on ollut, ovat olleet sellaisia noin 10 tkm "kestäviä" laitteita. Eikä minun kokemusten mukaan nämä 850 e-tecit ole mitenkään sen vikaherkempiä esim. Polarikseen verrattuna, jollainen myös ollut itsellä. Toki myös käytöllä on merkityksensä, mutta ajaako oikeasti kukaan näillä reippaasti yli 10k kilometriä ennen koneen remontoimista?

    - Ile -
     
  3. kuuukko

    kuuukko Well-Known Member

    Ainakin täälä jo kolmas 850 menossa. 9000-11000 ollunna mittarissa kun mennyt vaihtoon ilman koneremontteja kaksi edellistä.
     
  4. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    No ei tuota 850 kyllä kovin epäluotettavaksi voi haukkua. Omassa kaveri/tuttavapiirissä noita on ja on ollut kymmeniä. Näistä nyt viiden vuoden jälkeen vain 3 moottoririkkoa, yksi oli -17 malli jossa +10tkm, yksi -18 malli josta petti kytkimenpään laakeri, ja toinen -18 malli mihin kaveri unohti lisätä öljyä kun oli säiliön anturan pistoke vissiin huollossa jäänyt irti. Kaikki menneet takuuseen, myös se -17 malli vaikka takuu oli jo päättynyt, tämänkin olisi voinut välttää jos kaveri olisi viitsinyt tutkituttaa minne nesteet häviää mutta aina vain lisäsi lisää. Meilläpäin poromiehet ajaneet jopa 15-20tkm ilman ongelmia.
     
    vetkulilm, Iletsu78 ja M.E.A tykkäävät tästä.
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tuon vasta myyntiin tulleen konetta näkyy olevan rempattu jo alle 3tkm. Aika yleistä näkyy olevan näissä konehuolet. Screenshot_20211123-111632.png
     
  6. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Laatu on siis pysynyt tasaisena.
     
  7. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Kun vertaa myyntilukujen kautta myytyjä/ rempattuja eri merkkien välillä, niin ei tuo 850 rotax taida ainakaan heikompi olla kuin muiden merkkien mosat....

    Moni muun merkin pipo päässä olija haukkuu rotaxia, että niitä on levinnyt enemmän, kuin "oman" merkin mosia, mutta jos rotaxia on myyty esim.10kpl ja toista 1kpl, niin ei sitä toista voi hajota yhtä enempää...
     
    jazka, Jakke_, rupsu ja 7 muut tykkäävät tästä.
  8. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ei ihan tonnilla mutta lähelle, vanhoihin löytyy käytettyä sylinteriä ja halvempaa mäntää mutta kallista on.
     
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    850 koneisia alkaa saamaan jo aivan kohtuu rahalla ja varsinkin niitä joista on takuu umpeutunut. Sellaista harkinnut, kun ei tarvisi maksaa itseä kipeäksi, mutta tälläistä ilmoituksia, kun on kymmeniä ja kymmeniä selannut, niin pakko jättää väliin. Ainoa vaihtoehto 850 kanssa näyttää olevan uusi peli kalliilla ja pitkällä takuulla:( Harmi, mut no onneksi on muitakin kiinnostavia vaihtoehtoja, esim tuo uusi turbo R. Niitä ei vain ihan hetkeen kohtuu rahalla saa.
    Screenshot_20211123-155159.png
     
    MikkoH tykkää tästä.
  10. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Kyllä kai tuommoisen uskaltaa ostaa kerran moottori on vasta remontoitu vaikkei takuuta olisikaan. Pakkauuden vuoden arvonalenemalla tekee jo melko ison remontin jos huono tuuri sattuu. Jos taas kilometrejä alkaa oleen ilman remontteja +5tkm niin laskisin pyynnin päälle mahdollisen katastrofin kulut ja miettisin uudestaan riittääkö lompakko.
     
  11. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Jep. Kun tuon tietää ja siihen varautuu, niin sehän on ihan ok. Voi halutessaan customoida pakettia haluamakseen. Tämä toki vaatii harrastuneisuutta, kuten vaikka Venäläisten moottoripyörien kanssa. Se tietysti, jos joku lainalla ja kovalla panostuksella hankkii uudehkon laitteen ja olettaa sen kestävän pitkään ja sitten tuleekin musta pekka käteen, tuskin enää hymy herkässä lie. Suuri osa ihmisistä lie tavallisia kuluttajia ja männän vaihto harrastuksista harvinaisin.
     
  12. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Kuussatkuun uudet männät, uus pytty, tiivisteet ja kampiakselin laakerit, jäi alle tonnin. Yläkerta toki tarvikkeita. Ei liity sinänsä tähän ketjuun, mutta ei ne mahdottomia korjata ole uudemmatkaan.
     
    Hemikoo ja FFoxi tykkäävät tästä.
  13. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Teollisuudessa polttomoottoreiden elinikää arvioidaan monesti poltetun polttoainemäärän mukaan. Jos poromiehen työajelussa kone kestää 20litran kulutuksella 10 000km, niin 50 litran kulutuksella kone on loppu 4000km kohdalla. Käyttötapa ratkaisee enemmän kuin kilometrit.
     
    Mickelson, Arsi, MikkoH ja 3 muut tykkäävät tästä.
  14. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Ei ole .vastaus alkuperäiseen kysymykseen
     
    Viimeksi muokattu: 25/11/21
  15. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Okei, paljonko maksoi kampiakselin laakereiden vaihto- ja tasapainotustyö? Halpoja on olleet jo osat:D
     
  16. petee

    petee Well-Known Member

    Viimeksi kun ite tein remontin 600 eteckiin vähän vaille 600ekua työ ja laakerit ,stefat akseliin
     
  17. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Mitähän tuossa remontissa on tarkemmin ottaen tehty? Mäntiä ja tiivisteitä ei vaihdeltu vai?
    Kampiakselinlaakerit ja stefat pelkästään plus työ jonka tuntihinta ollut?

    Äkkiseltään 8-12h menee pelkästään töihin jos tehdään täydellinen koneremontti eli konepöydälle, purku ja kasaus ja kone asennuttuna / koekäytettynä jne.
    Tuohon lisäksi vielä kampiakselin hommat jos tehdään saman katon alla tai lisäksi koneistamon laskutus.
    Sitten myös joku teetättää/vastustaa enemmän töitä niin aika yleensä lisääntyy.
     
  18. teme-

    teme- Well-Known Member

    Ei taida 600e. saada alkuperäisiä päätylaakereita, stefoja, mäntiä ja tiivistesarjaa. Pelkät männät on n.400e.
     
  19. petee

    petee Well-Known Member

    alkuperäiset laakerit stefat kampiakseliin yläpäähän orginal männät ja tiivisteet.en muista enää mäntien hintaa.muu työ itse tehty
     
  20. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Oletko töissä sitten jossain BRP:n jälleenmyyjällä kun hinnanperusteella kuulostaa että saat osat "henkilökunta" hinnalla.

    Karkeasti 850-900€ maksoi aikaisemmin osat brp:n oem osilla ja 100-150€ oli koneistamon osuus kampiakselin osalta työlle.
    About 1000€ maksoi täydellinen koneremontti ennen tätä Covid-hommaa kun työn teki muuten itse ja tuossa ei ole ns.pientarvikelisää ja jäähdytinnesteitä.
     

Suosittele tätä sivua