Lynx Xterrain RE 900 Turbo R 2022 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 1/3/21.

  1. _Jeppe_

    _Jeppe_ Member

    Odotettu puhelu tuli myyjältä. Kelkka on tulossa ensi viikolla ja viikonlopuksi saisin sen alle. Hyvinhän tämä loppujen lopuksi menee jos viivästys on vain n. 1kk :)
     
    Hemikoo, Vesukka ja juketsu tykkäävät tästä.
  2. Karera

    Karera Member

    Itsellä n.500km takana. Aika kiva laite. Tuntuu menevän jopa umpisessa jotenkin, eikä ole ihan heti kiinni.

    Itsellä elopainoa sen verran, että pohjasi terävissä pateissa. Kävi iskareiden simmityksessä ja samalla vaihdettiin etu ja takapukkiin jäykempää jousta. Katsotaan paraniko tilanne.

    Vanhaan Renegade turboon verrattuna kaasu aika paljon parempi, varsinkin ennen Renegaden lastutusta. Kaasun pois kytkeytyminen on uudessa nopeampaa eli ei jää niin sanotusti päälle. 850 Renegadeen verrattuna keula pikkuisen raskaampi, mutta Lapin paanoilla ei tuo isompaa ongelmaa.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  3. _Jeppe_

    _Jeppe_ Member

    Mukava kuulla, että kulkee myös umpisessa. Itsekään en läheskään aina pelkillä reiteillä ajele ja kaipasin"nelari kompromissia", jolla pääsisi sekä reitillä, että umpisessa ja joskus sitä törmää soseikkoonkin.
     
  4. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Tärryttääkö muilla pps3 umpisessa tourinkia ajettaessa? Reilulla kaasulla loppuu tärinä
     
  5. antmar

    antmar BRP

    Täällä reilut 700 km sekalaista ajoa takana. Iskarit huollettiin ja jo aikaisemmin mainitut muutokset teki hyvää. Nyt ei puske ja patikkokin maittaa yhä paremmin.

    Käytiin la Lieksan maisemissa NuMk porukalla ja monipuolista reittiä löytyi.
     
    ///AJS tykkää tästä.
  6. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Uuden Xterrainin omistaja ilmoittautuu joukkoon ”iloiseen”. Ensimmäiset savuttomat kilometrit takana, eli ensimmäinen nelari kaxtahtisten jälkeen. Kelkka on 51mm lapuilla, ja siitäpä olisikin kanssaveljiltä muutama kysymys. Onko ajettavuuteen olemassa kikka kolmosta, jolla ajettavuutta saisi parannettua? Nythän tuo ei käänny ei sitten millään. Tasakaasullakin mutkassa puskee vain, ei mitään pitoja. Jos koittaa löysätä kaasun mutkassa, toiveissa saada pitoa etupäähän, katoaa pito telalta täysin, ja tela heittää luisuun. Eihän tuossa ole reitillä mitään pitoja:(. Kiihdytyksissä sutii, jarrutuksissa menee nahkoinensa, ja mutkissa ei voi kiihdyttää eikä jarruttaa, vaan heti luistaa kunnes pökkää johonkin. Odotin kovasti tuon koneen murinoita, mutta eihän niitä kuule tuon telan jurnutuksen ja rallatuksen yli. Ainoat kuulohavainnot koneesta tulee kaasulta löysätessä, kun vähän römisee:). Olisiko lääkkeenä etupukin remmin lyhennys yhdellä, vai pelkästään etupukin iskarin esijännityksen vähentäminen esim. Kierroksella? -Vai pitäisikö tehdä molemmat. Takapukkiin ei olisi haluja laittaa lisää esijännitystä, koska tuntuu muutenkin kovalta alkujoustoltaan tuo alusta, mutta siitä huolimatta alustan saa pohjaamaan, vaikka en mikään pommittaja olekaan. Nuo ongelmat kun saisi taiottua pois, niin luulenpa kyseessä olevan melkoisen maukas laite. -Kunhan tuohon kaasuun nyt ensin tottuisi. -Toivottavasti nuo ajettavuusongelmat ei johdu suoraan tuosta kohtalaisen pitkästä telasta ja korkeista lapuista (onko sitä heti 44mm telan hankinta edessä:().
     
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Oliko ettei tuohon mittaan ole muuta mattoa olemassa reittihommiin kuin 51mm ja 41mm, katselin keväällä että esim tuota hyvää ja kestävää Backcountry x:ää ei listoilla ole...
    Itse ajoin todella pitävällä kelillä viime kauden vanhaa versiota ja siinä pitoa oli liikaakin, toki poikittain sain lähtemään ja sukset piti siten että ulkokurvin katteet melkein raapi uran pintaan :D, siihen kun lisäsi äkkinäisen kaasun niin olihan rodeota :).
     
  8. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Oliko pehmee reitti tai uutta lunta päällä? Silloin ei vissii vakio sivakat parhaimmillaan..
     
  9. teme-

    teme- Well-Known Member

    Rajotinremmiä tiukemmalle, löysää takapukkia jotta paino siirtyy kiihdytyksissä paremmin telalle ja lisää suksien esijännitystä. Vakio sukset ei taida olla parhaimmillaan kun on kovan päällä pikkusen uutta lunta.
     
  10. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Reitti oli lanauksen jäljiltä, ei toki jäinen, mutta jonkin verran pehmeä. Tuo tuntuu olevan niin kevyt ohjatakkin, että olisko nyt paino aivan liikaa telalla, eli pitäiskö saada vähän enempi nokalleeno_O
     
  11. teme-

    teme- Well-Known Member

    No löysää sitten etupukkia ja kokeile miltä tuntuu. Samalla voit sitä takapukkia löysätä jos tuntuu liian kovalta.
     
  12. gontso

    gontso Well-Known Member

    Itsekin eka kilsat ajanu. En huomannut ongelmia kääntymisen suhteen, mutta tela kyllä on melkoisen liukas kun nastaan on tottunut. Vähän jäi samankaltaiset tuntemukset, pintakova mutta kuitenkin patissa pohjaa yllättävänkin helposti.
    No onko se kassu parempi kuin vanhassa... Onhan se ainakin erilainen ja lineaarisempi, mutta näillä metreillä ei siitä vielä paljoa uskalla tarinoida.
    Koneessa tuntuisi olevan enemmän ruutia, niin kuin pitääkin.
     
  13. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Kiitos neuvosta. Täytyy koittaa löysätä etupukkia kierros ja katsoa onko apua.
     
  14. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Onko muuten normi settiä, kun lisää nopeanpuolen vaimennusta sieltä juurimutterista, niin hintaanpuolen nuppihan pyörii mukana? Onko se tarkoitettukin näin, eli kuuluu pyöriä mukana, mutta ei kuitenkaan samalla muuta hitaanpuolenkin säätöjä? Ei ole aikaisemmin ollut näitä KYB -pumppuja alla, niin hiukan on hakusessa:D
     
  15. Kertturacer

    Kertturacer Well-Known Member

    On normaalia
     
  16. antmar

    antmar BRP

    Minäkin laitoin ensin rajoitinremmin pykälän tiukemmalle ja sitten vielä lyhyemmilleen + löysäsin etupukin jousta kierroksen.

    Lopullinen korjaus tuli kun suksien jouset vaihdettiin 22 to 25 nm. Samalla vaihtui myös etupukin jousi jämympään jolloin esijännitystä ei tarvii olla juurikaan. Nyt paljon parempi.
     
  17. juketsu

    juketsu Kolomen lynksin talous.

    Aika löysällä oli variaattorin hihna hiljaa ajaessa hakkas remmin selkä suojapeltii kii..
     
  18. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Poistuiko noilla tämän alustan perusongelmat? -Eli keula pohjaa helposti eikä käänny, lisäksi telasto ei ole herkkä, vaan pintakova ja silti pohjaa normaalissakin ajossa? Vai muutitko alustaa paremmin rajua ajotyyliä kestäväksi? -Tietäisi vain itsekin vähän suuntaa, että onko turha lähteä jumppaamaan pelkillä säätämisillä, vai pitääkö suosista vaihtaa ensin jämymmät jouset:mad: Tuntuu hullulta, kun eiköhän Lynxin tehtaalla ole kunnon vetomiehiä, jotka hakevat tuotekehityksessä työkseen alustojen säätöjä kohdilleen?? Sitten kuitenkin vedetään kuin kani hatusta alusta, joka vaatii heti isompia muutoksia ihan normi ajoonkin:D -”Näin tästä saataisiin mahtava peli, mutta laitetaankin alustaan tällaiset säädöt, ettei vain vahingossakaan käänny, on kova ja pohjaa helposti”;)
     
  19. teme-

    teme- Well-Known Member

    Eiköhän se tuo nelari vaadi keulaan jäykemmät jouset, varmaan vähintään 24nm mutta telaston nyt luulis saavan säädöillä pelaamaan. Paljonko sulla on nyt esijännitystä etu ja takapukissa ja missä asennossa klikkerit?
     
  20. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Kaikki on ihan vakio asennoissa, kun kelkan hain torstai iltana ja sitten on lauantain tullut lunta niin, ettei ole päässyt ajelemaan. En ole vielä säätänyt, kun tänään piti/sai puhkoa umpista reittiä, ja sen jäljiltä telasto niin lunta tukossa, ettei ole viitsinyt alkaa räpeltämään. Kilsoja vasta 100, mutta sen on heti huomannut, että alusta ei pelaa niin kuin pitäis. Olisko alkulääke: lisää esijännitystä etupäähän, ja vähentää esijännitystä alustan etu- ja takapukista? -Ja sen jälkeen alkaa leikkimään vasta klikkereillä? Oletteko yleensäkin säätänyt takapukin esijännityksen niin, että päälle noustessa perä painuu sen 90-100mm, joka ohjekirjassa mainitaan? Myyjä meinasi, kun asiaa kysyin, että ei niistä kannata välittää. -Itsellä perä painuu nyt 40mm päälle noustessa. Painoa ajovarusteineen noin 80kg.
     

Suosittele tätä sivua