Lynx Xterrain RE 900 Turbo R 2022 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 1/3/21.

  1. teme-

    teme- Well-Known Member

    No kyllä siinä sillon on esijännitystä liikaa, itse säädän sen painuman n.70mm ja siitä lähden rakentaa ajojen ja tuntuman mukaan. Sitten ja klikkerit yleensä siihen sportin tienoille. Rajotinremmi toiseks alimmaiseen ja etupukkia sitten tuntuman mukaan kuten myös suksien esijännitys ja jos ei riitä niin topakampaa jousta. Joustahan ei kannata kiristää liikaa jolloin se alkaa pakkaamaan vaan suosiolla jäykempää jousta.
     
  2. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Vakio asennoissa eli sillain miten se sulle liikkeestä tuli? Kato nyt ainaki ensin että siellä on etes joku tehtaan säätö ettei ole aivan puuta heinää. Haisuli terrainissa oli ainaki iha mitä sattuu klikkerit ja esijännitykset.
     
    Kojontti ja M.E.A tykkäävät tästä.
  3. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member


    Terve.
    Kyllä minulla kelkka samalla matolla toimii aivan kuten tuollaisen pitääkin, kääntyy ja matto pitää. Itse pohdin, että vaihtaisinko vain ohjausraudan Totaltekin johonkin paksumpaan 10mm sprinttirautaan, koska ei tuo nyt ihan hulluna puske käännyttäessä, mutta pientä säätöä voisi kaivata. Crossoverit ovat hieman pätkää kankeampia kääntymään, mutta ei se mitenkään kiskoilla saa kulkea. Omaani olen hyvin tyytyväinen ja jos pohjailee, niin klinkkerin isoa ruuvia kiinnimäksi vain. Minulle sanottiin, että hyvä tulee, kun on 1
    kierros auki ja ruuvia 10 naksua auki. En ole oman kelkan telaston klinkkereitä tarkastamaan, kun ei tullut katsottua heti lumille työnnettäessä. Nyt telasto on jäinen.
     
  4. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Nyt on käyty alustan säädöt läpi, eli mitä ne oli luovutuksen jäljiltä. Ensinnäkin keulan jousien esijännitys taitaa olla aika olematonta, koska säätörenkaita pystyy kiertämään käsin kireämmälle, joten ei pahemmin ole jousipainetta vastassa. 5mm pitäis olla vakiona esijännitystä, mutta mistäs sen mittais:rolleyes:. Kiristin nyt alkuun kierroksen. Hidas puoli oli auki 15 napsua ja nopea 2 kierrosta ja vetovaimennus 24 napsua. Telastossa etupukissa rajoitinremmi oli jo valmiina toisessa reiässä, hidaspuoli auki 28 napsua, ja nopea 2 kierrosta. Jousen etujännityksestä ei tietoa, mutta löysäsin nyt yhden kierroksen. Takapukissa hidas oli auki 28 napsua, ja nopea 2 kierrosta. Jousta koitin löysätä, jotta perän painumaa saisi suuremmaksi, mutta ei onnannut. Vaikka otti esijännityksen niin pois, että jousi on ihan irti, silti perä ei painu kun 50mm?! Kiristin takaisin sen verran, että nyt tilanne on kaksi kierrosta löysempi kuin mitä oli lähtökohta. Napsut on nyt kaikissa paikoissa laitettuna normaaliasetusten mukaan + nuo mainitsemani jousten kiristykset/löysennykset. Huolestuttavaa on se, että rajoitinremmi oli jo valmiiksi toisessa reiässä, ja siitä huolimatta peli puskee aivan hillittömästi:( Onko joku keksinyt miten tuota Lynxin todella nerokasta jousensäätöavainta oikeen käytetään:D
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Sääditkö klikkerti sen mukaan mitä ohjekirja sanoo? Sielähä on eri naksumäärät, mitä näissä iskareissa oikiasti on.
     
  6. Moottorikelkkailija

    Moottorikelkkailija LYNX XTERRAIN RE 900 ACE TURBO R 2024

    Onko niin, että nuihin ohjekirjan arvoihin ei olu uskominen? Minkälaiset naksumäärät näissä iskareissa oikeasti on?
     
  7. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Eihän sillä maksimi naksumäärällä ole väliä jos kirjassa on vaan saman iskarin säädöt, ainahan säätö tehdään kiinni asennosta ja ylimääräiset on ylimääräisiä ja niitä tulee kulumisen mukaan lisää mahdollisesti, toki jos siellä on ihan eri säätimet kuin ohjekirjassa niin sehän on sitten asia erikseen ja se pitäisi kyllä valmistajalla tiedostaa ja kertoa kuluttajalle viivyttelemättä sillä näin kattavasti säädettävillä kepakoilla voi saada "vahinkoakin" aikaan.
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Totta sielä on ainaki 40 napsua. Minusta se säätöohjekki poikkes jonki verran siitä ohjekirjan säädöstä. Kattelen tarkemmin ku ehin.
     
  9. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Olikoha sen niin, että normal asetus oli hidas 30 napsua auki kaikissa kepeissä. Nopea puristus normaalissa kaks kiekkaa auki. Suksissa paluu 24 napsua auki ja takapukissa 7 auki ja etupukissa 7.
     
  10. Moottorikelkkailija

    Moottorikelkkailija LYNX XTERRAIN RE 900 ACE TURBO R 2024

    No tuo hidas puristus poikkeaa aikalailla ohjekirjan normaalista, joka tais olla 15 napsua ja comforttiki 20....Missä ohjeissa tms on normal asetus tuon 30 napsua auki?
     
  11. Kivireki

    Kivireki Member

    Ymmärsinkö oikein että onko jossakin erikseen säästöohje ohjekirjan lisäksi?
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Kaveri laitto ton mulle viestinä. Sen pohjalta tuon kirjoittelin. Voin tarkistaa tuon jostaki jahka ehdin. Älkää uskoko minua ennenkö tarkistatte onko teillä nuo kahdeksan kierroksen pesät iskareissa. Eli onko sielä se 40 plus napsua hitaan klikkerissä.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  13. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Ohjekirjan antamien ohjeiden mukaan säädin, eli edessä hidas 20 auki, nopea 2 ja paluu 24. Etupukissa hidas 15, nopea 2 ja paluu 7. Takapukissa hidas 15, nopea 2 ja paluu 7. Olisiko mahdollista, että siellä on nyt vähän puurot ja vellit sekaisin Lynxin pajalla (ja siksi ei ohjekirja ole ajantasalla), kun muistaakseni myyjä mainitsi jotain, että nuitten keppien säätönappulat ovat muuttuneet vuodelle -22. Oliko niin, että ennemmin naksuja olisi ollut 4 kpl/kierros, mutta nyt uusissa 8 kpl/kierros:eek:
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  14. gontso

    gontso Well-Known Member

    Kyllähän niissä kepeissä aika lyhyellä välillä naksut ovat.
    Hienoa olisi jos joku löytää "tehtaan miehen" tai jonkun varmalla huhulla varustetun tietäjän ja osaisi kertoa pitääkö ne ohjekirjan säädöt ollenkaan paikkansa.
    Itse laitoin ne normi asetukset 15 auki ja on kova mutta pohjaa... Varmaan pitää HSä kiriä ja ehkäpä LS löysätä.
    Tuli kuitenkin fiilis että tämäkö nyt on se peli joka suunniteltu näille reiteille ;-) jospa se säädöllä korjaantuisi.

    edit:
    sekin voisi helpottaa jos tietäisi mitä säätöä noille kepeille pitää laittaa klikkereistä piittaamatta.
    Montako kierrosta jokaisen nupin on tarkoitus pyörähtää eri säädöissä.
    esim: LS comfort 5 kierrosta auki ja normal 3 3/4 (klikkerit on sitten 20/40 ja 15/30)
    onko sama tuplaaminen sitten paluuvaimennuksessakin. Suksissa 24 -> 48 kierrosta auki, alustassa 7 -> 14?
     
    Viimeksi muokattu: 1/2/22
  15. Moottorikelkkailija

    Moottorikelkkailija LYNX XTERRAIN RE 900 ACE TURBO R 2024

    Multa ainaki löytyy iskareista 40 naksua ja 8 naksua/kierros
     
  16. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Tämmösen lapun mulle löivät kouraan kelkkaa noudettaessa IMG_20220202_191338.jpg
     
    gontso ja Kivireki tykkäävät tästä.
  17. musta dragon

    musta dragon Lynx Xterrain Re 900 ace turbo R -2022

    Kunpa itsekin olisi saanut kyseisen lapun, niin ei olisi tarvinnut ihmetellä säätöjen ristiriitaisuutta. Tuo lappu nyt todistaa sen, että ohjekirja ei ole ajantasalla, koska ohjekirjassa napsumäärät on tasan puolet noista. Painumaksi mainitaan tuossakin 95mm, mutta mulla painumaa ei saa yli 50mm:n vaikka ruuvasi pois koko takajousen esijännityksen:(. Olin yhteydessä myyjään ja meinasi, että turha yrittää jumpata säätöjen kanssa, koska siitä ei ole apua. Jouset ja simmit pitää laittaa uusiksi, mutta kuinka ollakaan, jousista on huutava pula:mad: -vaikuttaako sirupula jo jousiinkin:rolleyes::D Jouset on liian löysät, hitaanpuolen simmit on liian jäykät, ja nopean puolen simmit liian löysät. Koitin omasta käännellä kaikki nappulat lähes kiinni, mutta siitä huolimatta pohjaa pientenkin hyppyjen jälkeen:eek: Nyt täytyy vain odotella ”päivitysosia” alustaan, ennen kuin rikkoo jotain tuolla rajulla pohjailulla (joko hajoaa kelkka tai sitten kuski).
     
  18. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Ai että siitä kun nostat perän niin ylös kuin pystyy että tela pysyy vielä maassa->siihen että menet ajopainossa istumaan penkkiin niin ei painu yli 50mm?

    Simmitys on huono jos on samalla mallilla laitettu kuin RE.
     
  19. six-1

    six-1 Well-Known Member

    Kuulostaa taas että iskarin säädöt on mallia hatusta heitetty ja laite on puoli valmiste, asiakkaat säädettelee mieleiseksi tyyliin mutta näkyy nuo iskariukkojen hommatkin olevan että eurot kelpaa niitä säätävillekin.
    Erikoinen juttu kun iskari speciaalisteja tai Pro-kuskeja haetaan töihin kelkkatehtaalle mutta silti säädöt on mitä sattuu, ei se latu niin erilaista ole Rovaniemelläkään.
     
  20. Moottorikelkkailija

    Moottorikelkkailija LYNX XTERRAIN RE 900 ACE TURBO R 2024

    Samaaluokkaa on väli n 6 cm ja painan alle 80 kg. Onkohan tossaki kohtaa ohjeessa vikaa vai voiko tosiaan olla, että jousi on noin paljon mettässä. Ihme pelleilyä
     

Suosittele tätä sivua