SKI-DOO 2023

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Viikinki, 25/1/22.

  1. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tiedä mikä siellä nyt on teho/painokunkku, mutta saa nähdä muutenkin kauanko nuo mainostekstit kestää aikaa. Muut ole vielä edes julkaisseet
     
  2. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Syvänlumen malleissa mielenkiintoisia uutuuksia, mutta Backcountryn ja Renegaden iskarien huononnus on vähän pettymys. Kaikissa muissa näyttäs huohontuneet iskarit paitsi XRS-mallissa. Keulassakin on ilmeisesti nyt ei-huollettavat.
     
  3. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Tollain vertailun vuoksi bikeman dynotti boostista 192,7 ja paino taitaa olla 202kg versus ski doon 207 että laske siittä
     
  4. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Onko bikeman penkittäny tuon uuden vehkeen?
     
  5. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Bikemanin numerot on melkein aina 15-20hp yläkanttiin verrattuna siihen mitä muut saavat. Mutta kuten tuolla toisessa tredissä sanoin, raflaavat numerot myy ja asiakkaat esson baarilla ovat tyytyväisiä.

    Enpä edelleenkään usko että brp sanoisi että 850 ja 850turbo R ovat luokkiensa tehokkaimpia jos näin ei asia olisi. Kilpailu on kovaa ja kaikki valmistajat tutkivat kilpailijoiden tuotteet läpi tarkasti.

    Mutta kuitenkaan teholukemat eivät varmasti kauheasti poikkea, varmaan muutamista hevosvoimista suuntaa tai toiseen puhutaan. Eihän sillä tosielämässä kauheasti ole merkitystä, enempi vaikuttaa kuka saa optimoitua voimansiirron ja muut ajo ominaisuudet kuluttajien käyttötarpeisiin ja ympäristöön parhaiten. Kymmenenkään hepan erolla ei ole mitään merkitystä jos voimansiirto ei toimi optimaalisesti.
     
    Viimeksi muokattu: 17/2/22
    Hemikoo, jaffa ja A-J tykkäävät tästä.
  6. petes88

    petes88 Well-Known Member

    No onhan ne muistaakseni joskus väittäny omaansa parhaaksi ja mönkijä puolella ne vasta valehteleeki, sanovat nelivedoksi niitä:D
     
  7. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    juu
     
  8. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    No eikö tossa toi turbo tällä sun kaavalla sitten ole ihan turhaa jos noi bikemanin penkin tulokset on noin perseestä? Eli sun mukaan pollen turbo koneesta tulee ulos 172-177....aika vähälle jää turbon hyöty kun vanha 850 vaparikin puhalsi sen noin 170hv.
     
  9. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Mcecpressin penkissä 2020 kelkkojen tulokset, nämä löytyy myös snowrider lehdestä.
    850 etec turbo 165hp
    850 etec 163hp
    850 patriot 155hp
    800 ctec2 145hp

    Jos tuohon lisäät sen pollen lupaamaan 10%? niin ollaan noin 171hp tehoissa.

    Mutta mitä olen noita virittäjävelhoja ja muita seurannut niitä tosielämän tehoissa 98:lla ei juuri 185hp yli päästä 2-tahtisella, tehtiin sitten mitä vaan. Yksinkertaisesti pumppubensan rajat tulee vastaan. Siihen nähden valmistajat on tehneet hienoa työtä, nämä vehkeethän pitää kuitenkin pelata myös 95:lla.
     
    PeeKoo tykkää tästä.
  10. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Noi penkitykset mitä noi pikkupajat kuten Bikeman jne tekee, ei kyl kannata ottaa aina hirveen tosissaan. Penkki saadaan näyttään sellasii tuloksii mitä halutaan kulloinkin. Valmistajat itse penkittää laitteet SAE standardin mukaan. Toi on lukema joka vastaa ns tosielämää.
     
    Driver ja Mickelson tykkäävät tästä.
  11. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Minkälaisen tuloksen ne sai tuosta uuesta turbomyllystä?
     
  12. jussi 77

    jussi 77 Well-Known Member

    Se keskiarvo taisi olla 193 eri vetojen väillä. Youtubessa on videota
     
  13. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Ite en löytänyt videota, uusinkin video oli 5kk vanha. Tuossa ens vuoden mallissahan on 15hp enemmän kuin vanhassa turbossa.
     
  14. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Tässähän tulee oikein lapsuus mieleen kun ysärin alussa räkänokkina tingattiin mikä se on kovin pyssy. Messuilta aina kaikki esitteet kainaloon ja vertailemaan ilmotettuja tehoja. Ruiskuwillikissassa oli heppa enemmän ku rolexissa, rotaxit ja varsinki exciter oli valovuoden perässä:D Sitten tulikin vmaxi nelonen ja heti perään thunderit ja stormit sun muut.. Viimeisimpänä tonninen thunderi mutta siinä kohtaa alkoi jo pimppi kiinnostaa siihen malliin että esitteiden luku jäi taka-alalle:D:p
     
    Jakelfin, Hemikoo, bavo ja 19 muut tykkäävät tästä.
  15. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Mulle on aivan sama misä eniten pänninkiä. Jokainen ostaa sen mikä tuntuu mieluisimmalta ja rahat riittää.
    Mua vaan kiinnostaa onko berpin mainosmiehet menny puhumaan kakkaa kyseenomaisessa asiassa. :D
     
    Vilbur ja petes88 tykkäävät tästä.
  16. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Sama täällä, ajaa jokainen millä haluaa, mutta berpin mainosmiehet on puhunut p#skaa jo 15-20 vuotta. (Tämä vain perunalle ja muille tiedoksi)
     
    Jakelfin ja Jäpälä tykkäävät tästä.
  17. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    TFK on kyl huumorimiehii :D Mutta joo. Vaikea uskoa, että ilman todellista näyttöö, hyö ois tollasta väitettä menny latomaan. Ne sanoi useamman kerran " We have certified dyno numbers to back this claim up". Joten he ovat käyttäneet koneet SAE standardin mukaisessa mittauksessa ja sen pohjalta juttevat. Vaan aikapa ton näyttää.
     
    Driver ja T.F.K tykkäävät tästä.
  18. peruna.

    peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20 & Ockelbo Poro -84

    Sen takia laitoinki, että kyseenomaisessa asiassa.:D Kun on aika kova steitmentti.
     
    T.F.K tykkää tästä.
  19. teme-

    teme- Well-Known Member

    Eiköhän se pollenkin mainosmiehet osaa sen p#skan puhumisen. Vai uskooko joku oikeesti että 850 patriot moottoria on muka kehitetty 4 vai 5 vuotta ennen julkasua ja sitten ensimmäinen painos siitä moottorista oli täys susi. Eiköhän siinä pollella vaan tullut kiire suunnitella uus kone kun ski doo julkas oman 850.

    Mutta se p#skan puhumisesta.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  20. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Minä uskon, protot kasataan käsin huolellisesti ja avataan ja kasataan uudestaan. Sitten tuotantoon saattaa vaihtua alihankkia osille, kittiruutta isommalle yms niin alkaa paska osumaan tuulettimeen
     
    Hemikoo, andyman, linxi ja 3 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua