Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Semmoinen huomio Totaltekin raudoista, että niissä näkyy olevan ne kovametallit hieman etempänä mitä bladen vakio raudassa. Tämä tekee ottavamman siitä suksesta. Blade ilman kovametalliakin olevalla ohjarilla ohjaa hyvin muualla kuin kovalla jäällä ja pahin tuikkiminen loppuu.
    C&A xtx oli itsellä joskus xf800 Catissa ja onhan se vakaa kun mikä. Sopivassa kelissä silti raskas kääntää kun on pitkällä kölillä.
     
  2. madboi

    madboi Active Member

    C&A pron bx on oiva valinta. Umpiskäytössä ja makia on.
     
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Jos haluaa että kelkka menee kuin luoti ja voi vaikka k✓llin kärjellä ajaa suoraan niin CA on ehdoton valinta mutta kevythän se ei ole kääntää.
    Nyt mulla ollut paskana olleelle ranteella pakko oli laittaa ensimmäisen mallin Bladet alle ja onhan ne kevyemmät ajaa paitsi kaasusta löysätessä kun repii vähän väkisellä mutta ei ne niin pahat ole kuin Blade XC jotka on löysemmät
    @Reittipörrääjä
    -Paljonko sinulla on suksissa haritusta?
    -Mikä malli Sidewinderistä?
    -Vakiosimmit ja onko vakioiskarit ja vakiojouset jne.
    -Oletko tarkistanut että runko ja tukivarret on suorat mittamalla esim takapuskuriin tms?
    -Keulan puslat testattu keula ilmassa/ilman iskareita?
    -Matto kulkee suorassa?
    -Onko ongelma pahin löysätessä?
    -Lainaa jostakin jotkin toiset sukset, oikeastaan melkein ihan sama mitkä muut laitat kunhan kokeilet, Yamaha 146 mallissa on aika neutraalit sukset.
     
  4. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Itellä käytössä ihan perus bladet. Ohjattavuus mielestäni sopivan raskas, ei liian raskas, voi ilmaista jotta pystyy luottamaan kääntyvyyteen riittävällä tasolla. Ihan jäällä nyt on huono kääntyyn enää, kuluneet raudat sen verran. Kaasun löysätessä en ole huomioinut häiritsevää repimistä tms. Pitänee ihan fiilistellä jos tulee enää ajettua. Mutta, meillä kaikilla on täysin omat tuntemukset vaikka samalla ajais. Samoin alustan säädöt ihan erit. Parhainpaan tulokseen pääsee vain omalla testillä, toki alku infot hiukan auttaa josta lähtee liikkeelle.
     
  5. Värjäri

    Värjäri Well-Known Member

    Taitaa olla monta syytä yhdessä.

    Liika suksipaine. Etupukki ei jaksa kantaa, kelkka nyykkää eteensä.
    Suksen kumet liian tiukat, tai painaa suksen kärkeä alas.
    Tukivarsien rungonpuolen puslat loppu.
    Sukset vääntyy aika helposti, ja jää kieroiksi tai U -muotoon.

    137sessa oli tuollaiset Bladet ja oli hieno ajaa.
    153sessa en saanu toimimaan kovalla jäljellä.
     
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    153:ssa voinee olla tuo kytkemättömyys aika iso tekijä ja olkatapin erilaisuus myös aika ratkaisevaa sillä 141:ssäkin oli enempi vatkausta mitä kaverin 137:ssa aikoinaan.
     
  7. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Mitä eroja on alustassa 141 ja 146 välillä vai onko sama rakenne?
    Onko eroja reitti/ummenajossa?

    Yks vaihtoehto ois palata kokonaan 4t maailmaan..
     
  8. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Ne on erilaiset alustat. Katoppa esim räjäytyskuvista noiden erot, 141":ssä jousellinen iskari takapukilla. Itellä ei kokemusta tuosta 146":sta, pelkästään toisesta. @Hemikoo kykenee kertoon kummastakin. Tuo 141":nen on kytkemätön mutta onko 146":nen kytketty, sitä en tiedä. Jotku kertoillu jotta 146":nen olisi/on parempi ajaa reitillä.
     
    Viimeksi muokattu: 8/3/22
    Vesukka tykkää tästä.
  9. petes88

    petes88 Well-Known Member

    146 hakajousi alustalla ja paljon parempi reitillä entä 141
     
    Vesukka tykkää tästä.

  10. 6mm haritus laitettiin, xtx 141 SE -19.
    Alusta taitaa olla aivan vakio ihan liian löysä vaikka säädetty jäykimmälle kaikki.. tähän hätään ei vain kerkeä käyttää huollossa/simmauksessa.. etupukki pohjaa näillä keskipohjanmaan patikkoreiteillä kokoajan..
    Ei oo tullu testattua mitään ylhäällä mainittuja mut matto on suorassa ainakin.
    Pahin on melkeempä kokoajan kuin vaan sukset koskettaa lumeen:confused: alhaalla joku mainitsi suksikumet niin ne on niin tiukat että sai kahteen mieheen painaa sukset paikoilleen ja koska tuo bladen suksi ei näyttäis sopivan tähän oikein niin joku on sitä modannu vähän niiku kuvassa näkyy mut painaa kärkiä alaspäin kumminkin. Kärki ei nouse ylös vaikka nostaa suksen kärjestä vasta ojan pohjaltakun nousee niin loksahtaa suksen kärki ylöspäin.
     
  11. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Jos se etupukki ei jaksa kantaa ja pohjailee kokoajan niin ei taida paljon muut säätämiset auttaa vaan vika on siellä.
     
    Hemikoo, Reittipörrääjä ja Seiti tykkäävät tästä.
  12. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Jep ja kohta on aikaa perehtyä/huoltaa/shimmailla kun osia odottelee hajonneiden tilalle.
     
  13. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Tuplaa haritus ja etupukkiin järeämpää tunkkia...ainakin
     
  14. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Komppaan edellistä.. Blade XC tarvii toimiakseen kunnolla haritusta. Mulla oli yhessä vehkeessä n.15mm ennenku rupes toimimaan
     
  15. Se on kyllä tiedossa... mistä jäykempi jousi etupukkiin?
     
  16. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Mistä jäykemmät jouset sähkösäätöisiin etukeppeihin?
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    146" on etupukiltaan sama kuin 141" ja takapukki iskareineen 137":sta ja kuten oletettavaa on niin nielee takapukin ansioista aika hyvin möykkyä sillä erotuksella että alusta on kytkemätön eli siellä ei etupukki tule avuksi, tällä menetetään alkuherkkyyttä jos on sama kyyti patikossa ja jos vaikkapa verrataan etupukkia PPS:ään niin sieltä puuttuu linkusto.
    Mutta sitten taas 146" on kyllä aika leikkisä, Viperinä jos ois päässyt kokeilemaan maakuntaurilla olisi varmaan kaupat tullut koska semmonen kaasulla rytmitys onnistuu hienosti.
    Reittikeulaisissa Cattikeulaisissa 10-12mm on aika hyvä ja kun 10tkm lähenee ja mitään ei ole puslille jne. ole tehty joutuu laittamaan vähän lisää.
    Tässä on säätäjällä iso virhe tullut koska yleisesti tuo 6mm ei riitä vaan löysillä jousilla keula makaa yhtään löysätessä ja löysällä etupukilla lisää ja sittenpä ollaankin jo aurauksella.
    Äläpä unohda sitten keulan jousia jos mene löysätessä ohjaus raskaaksi kun rupee pyörimään etupukin yli, muistelen että @bavo kin aikoinaan ihmetteli että mihin tarttee jousia keulaan ja meneekö leveässä keulassa kovaksi esim 27N jousilla, ei takuulla mene :D
    Jousia saat nopeasti vaikka KPM Tech ja muut isommat iskaripajat. Etupukin jousenhan vaihtaa vaikka parkkiksella jos ottaa tunkin ja avaimet mukaan.
    Eibach löytyy 250mm pitkänä mutta vaarana on jousilautasen rikkoutuminen jos on liikaa esaria koska jousi menee putkeksi (toki minä ajelin 2tkm moisilla) halvat ne ei ole...
    Mulla lisäsäiliössä kutistesukkaa alaosassa ja Crossicatin 27N jouset olleet 15tkm sekä @perttuni lla oli joku brittipaja mistä ole bongannut jouset.
    Olenpahan tavannut erään joka kelkkaa sääti ja sääti ja ei kulje suoraan, taittopyörän laakeri paskana toiselta puolelta niin olihan iso vaikutus ottavalla kelillä. :D
    Nämä omia kokemuksia ja pääasiassa 42" leveässä keulassa ja 137 telastolla, 141 Viperikin oli reilu 4tkm ja muistetaan pääsääntö YKSI säätö kerrallaan koska muuten et takuulla tiedä miten se vaikutti.
    @Reittipörrääjä missä vakiosukset, ei kait ne tuossa mallissa huonot olleet?
     
    Viimeksi muokattu: 8/3/22
    ///AJS, Kamppi, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  18. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Lapin Akkumaailma, Petri Rautionaho löytyy kans hyvin jousia
     
    Viimeksi muokattu: 9/3/22
    Hemikoo tykkää tästä.
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Joo tuo brittipaja on tämä https://dfaulknersprings.com/product-category/standard-springs/1-9-inch-id-standard-springs/

    Kysyinkin sieltä noita 1,9" tuuman sisähalkaisijalla olevia jousia joulukuussa ja kyllä ne sen kyselyn mukaan pitäisi olla sopivia. Toki kokeilematta voi varmaksi sanoa. Nuohan olisi hinnaltaan varmasti edullisimmat mitä näihin saa. Sidewinderissa liikematka keulassa ( ainakin 137") max noin 140mm ja kysyin noista Faulknerin jousista maksimi puristumaa. 12" versioissa oli alla olevasti. Toki tuossa pitää huomioida esijännityskin vielä mukaan, mutta molemmat 12" versiot ainakin näyttäisivät käypäiseltä. Jäykkyytenä tuo 150lbs = 26,3N/mm ja sitten tuo 175lbs = 30,7N/mm. Vakiot on muistaakseni 21N/mm tai 22N/mm. Itse 29N/mm jousella Sidewinderia ajaneena sanoisin, että ihan hyvin saattaisi tuokin 30,7N/mm pelata siinä.

    DFaulknerin jousien maksimi liikematkat. Suositus oli käyttää vain 90% tuosta maksimista.
    > 12" 150lbs x 1.9 177mm maksimi liikematka
    > 12" 175lbs x 1.9 166mm maksimi liikematka
     
  20. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Ihan takuulla toimii 30.7N jousikin, ehkä saattaa joutua koskemaan paluupuolen vaimennukseen ja edellisessä viestissäni laitoin väärin se Eibach mitta on oli 10" eli 254mm
    Vakiot keulan jouset 137":ssa on 21.7N mittauksien mukaan.
     

Suosittele tätä sivua