Lynx 2022

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä teme-, 13/2/21.

  1. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Taitaa tulla kakskolmosetki ilman dessiä
     
  2. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Kyllä ainakin tuossa mitä oli jo tullu liikkeeseen uusia -23 malleja niin oli dessit kaikissa
     
  3. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Mitä malleja siellä on jo ollut näin aikaseen?
     
  4. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Tottahan on, että on tuo valmistajan tiedottaminen DESS:en puuttumisesta sekä niiden asentamisesta ollut ala-arvoista. Itselläni on vm -22 laite ja sen DESS uupuu, kuten muiltakin. Kyselin tuossa kesällä jälleenmyyjältä, että onko kuulunut mitään takaisin kutsun muodossa ja vastaus oli EI! Onhan tuo vähän vaikea hetki, kun kelkka lähtee varkaan mukaan ja vakuutusehdoissa sekä kelkkojen varusteissa on ristiriitoja. Varmaan artisti maksaa...
     
  5. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Eli onkos varkausvakuutus kattanut aiemmin sit vain BRP:n tuotteet? Muil merkeillähän ei ole vieläkään minkäänmoisia varkaudenestoja kelkoissaan.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  6. SNOW-CRUISER

    SNOW-CRUISER Snow Cruiser -66

    Totta muilla merkeillä sentään avaimellinen virtalukko on ollu?
     
  7. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Työkelekkoja näkyi tulleen.
     
  8. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Mitäs hyötyy niistä on, kun jokaisen ei BRP-laitteen saa käyntiin yhden johdon irroituksella. Vanhemmissa Polariksissahan oli vielä se, et avaimii oli se viisi kappaletta, joilla sai kaikki ristiin käymään. Nää faktat on myös tiedos vakuutusyhtiöl. Kaverilla aikanaan varastettiin Polaris ja yhtiö alko sit kysellä millainen telalukko siinä oli paikallaan. Kuulemma avaimen poisto ei ole riittävä lukitus.

    BRP kelkkoihinhan on tarjol noita lukkoi, jos se varkaudenpelko ahdistaa tarpeeks paljon. https://www.blingfactory.fi/epages/...hops/20101220-11092-13436-1/Products/MK106187
     
  9. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Onhan niissä dessit mutta onko lie ajonestoa vai toimiiko pelkkänä hätärinä?
     
  10. gontso

    gontso Well-Known Member

    Eikös tuo BRP DESS ollut se ainoa vakio lukko jonka vakuutusyhtiö hyväksyy... siihen ei pitäisi käydä kaikki avaimet eikä yhdellä johdolla ole ohitettavissa (nyhtän siihen tarvitsee vain sen magneetin).
    Jos haluaa että vakuutus kattaa niin pitää hommata joku muu lukitus (omalla kustannuksella). Onhan tämä kuitenkin aika naurettavaa settiä BRP:tä ei siitä mihinkään pääse, turha sitä kenenkään on yrittää millään Polaris jutuilla puolustella (pskasti hoidettu case).
     
    Polaris Janne tykkää tästä.
  11. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Eihä noita kelkkoi varmaan ole pakko ottaa vastaan, jos se dessi häirittee. Jättää kauppaan odottaa sitä siruu. Nätti homma. Käy sit ostaan vaikka sen Polariksen ja siihen telalukon. :D Kaverilla on tollai ilman dessiä oleva hätäri. Se laittoi siihen lukon ja homma hoidettu. Eikä tarvinu itkeä netissä kertakaan ku elämä on kamalaa ilman Dessiä :D
    Mutta kantsii tuota ajatella myös positiivisena hommana. Jos menee hukkaan hätäri reissus, saa kelkan käyntiin kaverin hätäril eikä jää ajot kesken.
     
  12. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Tais olla mekaanin lukko DESSiin ihan BRP:n toimesta, vai mitä @M.E.A ?
     
  13. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Juu niin on että varkailta on sen puolesta suojassa ja kelpaa vakuutusyhtiöllekkin. Aivan brp linq lisävaruste jonka asiakassuhteesta kiinnostunut kauppias antoi ilman maksua kelkan mukaan kuten kuuluukin.
     
  14. gontso

    gontso Well-Known Member

    Ai niin en muistanutkaan että eihän näitä BRP vehkeitä saa missään tapauksessa moittia kun tulee mielensä pahoittaneita paljon. Sorry täydellisiä vehkeitähän nämä on vaikka ei kaikki osat mukaan tulisikaan ;) Lunta odotellessa.
     
  15. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Ilman muuta saa ja pitää moittia jos on aihetta. Mutta jos on sirupula ja homma voidaan ratkaista patentilla. Niin pitäisikö jättää tekemättä ja vehjekset toimittamatta, niinku viime talven Catit?
     
  16. gontso

    gontso Well-Known Member

    Tottakai nämä pitää toimittaa heti kun pystyy ja samalla toimittaa mukana väliaikainen lukituslaite (eipä tällaista ole mistään saanut vaikka kelkkaa hakiessa pyysin ilmoittamaan kun jotain kuuluu). Ehkä kuitenkin voisi olettaa että jossain vaiheessa ne puuttuvat osat toimitetaan ja ainakin välillä aiheesta voisi jotain päivitystä laittaa. Alkujaan kerrottiin että keväällä saadaan DESS:t se sitten muuttui kesään....

    Mielestäni tämä RF DESS on hieno systeemi. Siinä yhdistyy näppärästi kaksi asiaa, hätänaru ja digitaalinen avain.
    Kuitenkin on hyvä muistaa näiden kahden toiminnon erot kun puhutaan avaimesta tai käynnistyksen estosta ja verrataan toimintoja toisiin kelkkoihin,
    Nythän näissä on tuo hätänaru eli se magneettikytkin joka tarkoittaa kahden piuhun kytkemistä yhteen silloin kun halutaan kelkka käyntiin. Se että tämän kelkassa olevan hätäkytkimen päälle laitetaan jonkinlainen lukko ei tee kelkasta juurikaan sen vaikeampaa käynnistää vs jonkun muun merkkinen kelkka, se vain estää tuon magneettikytkimen toiminnan (siis sen kahden piuhan kytkemisen yhteen ja tietty auttaa satunnaisen kaaharin hyppäämisen puikkoihin).
    RF DESS toiminnassa kelka lukee avaimessa olevan RFID:n ja vertaa sitä ecu:n muistissa olevaan koodiin, jos nämä ovat samat kelkka toimii normaalisti. Jos ei niin kierrokset ovat rajoitetut. Eli tässä vasta tulee se varkaude/käynnistyksenesto joka on erillainen kuin muissa kelkoissa.

    Se että koska nämä ominaisuudet saadaan -22 kelkkoihin on ainakin itselle täysi mysteeri. Jos jollain aikataulua niin kertokaa toki.
     
  17. Akimatic

    Akimatic Well-Known Member

    Marmoritiskiltä saa dess lukon ilmaiseksi kun mainitsee että sen tarvii
     
  18. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Siis täh!?
    Eli minun tulee mennä itse vaatimaan DESS avaimen asentamista kelkkaan, josta se on valmistajan toimesta jätetty pois ja vaikka kesällä huollon yhteydessä asiasta mainitsin, niin nytuudestaan. Kesällä niitä ei ollut, mutta nyt on?

    Eikö tuosta aiheesta olisi fiksua BRP:n puolelta tehdä omitajille suora takaisin kutsu DESS järjestelmän asentamiseksi.
     
  19. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Se dess lukko on aivan taskussa kulkeva lukko joka lukitaan avaimella siihen dessin päälle. Ei tarvi kelkkaa mihinkään kuskata. Niitä oikeita dessejä ei käsittääkseni vielä ole tai niin ainakin annetaan ymmärtää..

    Mutta joo, huonosti hoidettu keissi brpltä.
     
    SNOW-CRUISER tykkää tästä.
  20. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Aha, no mä en tarvitse sellaista ”dess-lukkoa” vaan toimivan elektronisen ajonestojärjestelmän, joka kelkkaan kuuluu.
     
    Athene tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua