2t öljyt

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Hemmo, 24/1/06.

  1. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Ei myö ainakaan viime talvena siit löydetty mainintaa tuosta SAE standardista. Noiden nettisivuil oli että on soveltuva Eteciin ja vastaaviin. Mutta ei se kyl automaattisesti tarkoita, että on luokitukseltaan yhteneväinen XPS kanssa.
     
  2. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Muistaakseni BRP:n ohjekirja antaa luvan myös käyttää vaihtoehtoista öljyä mikäli vaikka XPS-öljyä ei ole saatavilla niin mikä öljy sitten täyttää nämä BRP:n vaihtoehtoiset öljyn laadun kriteerit?

    Tuskin BRP sitä öljyä itse valmistaa myöskään jos mietitään 2-t ja 4-t öljyjä tai rasvoja missä on BRP:n logo purkissa.
     
    Viimeksi muokattu: 10/11/22
  3. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    upload_2022-11-10_16-55-59.png

    Jos oljyst löytyy noi merkinnät, niin sittehä se on aivan kelpoo. Myö kateltiin joskus läpi purkkien kylkii, eikä yhdestäkään löytyny kummankin ylittävää laatumääritettä. Pitäs joskus ehkä perehtyy paremmin. Siihen asti ajelen XPS:llä.
     
  4. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Korjatkaa jos olen väärässä mutta esim.Iponen "mansikka" täyttää mielestäni juurikin tämän "BRP:n" laatu luokituksen.
    Sieltä löytyy Jaso FD laatu ja myös tämä Sae grade 4 täyttyy/ylittyy jos myyntitekstiin on luottaminen eli jopa -45'c pakkasessa.
     
    KTM450 tykkää tästä.
  5. rainbow6

    rainbow6 KRT

    SAE Grade 4 (F/M4) "This SAE Recommended Practice is intended for use by engine manufacturers in determining the Fluidity/Miscibility Grades to be recommended for use in their engines, and by oil marketers in formulating and labeling their products." Juoksevuus ja sekoittuvuus...tarkemmat speksit olivat maksumuurin takana. Enpä ole tuota merkintää nähnyt ikinä missään purkissa.

    JASO FD nyt löytyy jo aika monesta tuotteesta. Kuten:
    - TB Power Mix 2T, Bike 2T, Snow 2T.
    - Motul SnowPower 2T, SnowPower Synth 2T.
    - Ipone Snow Racing 2T.
    - Neste Super Racing 2T.
     
    Seiti, proman, Jannne ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  6. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Mannol Snowpower löytyy myös FD.

    Motul halvempi Snowpower "vihreä" etiketti oli aiemmin vain JASO FC, lienevät testanneet lisää tai muuttaneet tavaraa. Eipä sillä, on tuolla vanhallakin eetekki pois näkymättömiin kulkenut ongelmitta.
     
    Fudge ja rainbow6 tykkäävät tästä.
  7. Enssi

    Enssi Active Member

    Kaveri oli tilannut -16 600 e-teciin sledstoresta A9 merkkistä öljyä hirveen nipun ymmärtämättä mitään ja mitä nopeesti katoin niin ei kyllä minkäänlaisia laatuluokituksia täytä API TC / JASO FC / ISO-L-EGC

    Passaakohan tuota lyödä ollenkaan säiliöön vai äkkiä paluukuormassa takasin.
     
  8. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Tässä ketjussa ovat monet kertoneet käyttävänsä vaikka mitä öljyjä E-TEC:ssä. Ei siinä E-TEC:ssä ole mitään muuta erikoista kuin sähköinen öljypumppu ja siksi se on kai suunniteltu tietyn viskositeetin öljylle. Sitä viskositeettiä vaan kun ei kukaan tiedä. Itse uskaltaisin käyttää.
     
  9. Jerppaa

    Jerppaa Well-Known Member

    Kyllä ite kattelisin fd vaatimuksen täyttävän öljyn eetekkiin, ajelee nuo fc öljyt jollain pakoaukonsäätimettömällä pelillä. Ite 503 poltellu noita a9 öljyjä ja haisevat ainaki pahalle.
     
  10. Pasuuna

    Pasuuna Well-Known Member

    Täällä on catissa (800cc suzuki) ja skidoossa (800cc etec) toi sledstoren a9 testissä. Skidoossa uudet männät tälle talvelle ja suoraan sisäänajosta asti toi A9 käytössä. Haisee tosiaan vähän niinkuin auton moottoriöljylle palaessaan, ei semmoiselle makealle 2t öljylle kuin esim TB snow.
    500km takana, ei ongelmia. Savusta päätellen voisin kuvitella että pakoaukonsäätimet karstoittuu nopeammin tällä öljyllä... Ei se taida kauheen hyvää olla, mutta on sentään halpaa ja täyssynteettistä :D
     
  11. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Palajoko tuommottissa törpössä on,ja mikä lie hinta suhteessa noihin 1 gallonan pönttöihin.Saapiko ihan normi brp-marmoritiskiltä?
     
  12. Jakke_

    Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

    Joo ihan BRP kauppiailta saa jos ovat tuollaisia hyllyyn ottaneet. En kyllä muista mitä maksoin, mutta tuli se hiukan edukkaammaksi kuin pikkukannuissa ostettuna.

    LISÄTYS: 5 gallonaa tuossa kannussa on.
     
    Viimeksi muokattu: 9/1/23
    teikka ja Mika_R tykkäävät tästä.
  13. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Lynx 600 enduro 2020. Ajettu 23000km. Konetta ei aukaistu. Tuli kuitenkin käyntihäiriö aukaisivat koneen sylinterit ja männät hyvässä kunnossa, kampiakseli vähän vipatti. Käyntihäiriön aiheutti sellainen vika mistä ei edes valmistaja tiennyt.
    Vaihdettiin kaikki paitsi johtosarjaa. Jos ei ota täysiä kierroksia niin sama vika.
    Että BRP.n öljy voitelee hyvin.
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  14. Killeri

    Killeri Lynx Re 800 -13

    Tuli tuota iponea ostettua 3 pönttöö niin onko tietoa pystyykö sitä käyttämään 91vm 20hv Yamahan perämoottorissa vai pitääkö ostaa perämoottoreille tarkoitettua öljyä?
     
  15. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    Voit käyttää
     
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Oma kokemus 2T- perämoottoreista. Kelkkaöljy kyllä toimii, mutta käryää ja savuaa enemmän kuin ns. venemoottoriöljy.
     
  17. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Perämoottorit ovat matalalämpöisiä koneita jatkuvan vesikierron takia ja kannattaa käyttää vain niihin suunniteltuja öljyjä. Samasta syystä ei kannate käyttää 2-tahti pienkonebensaa, joka on suunniteltu kuumana käyviin koneisiin, vaan sekoittaa aina itse 2-tahtiöljyt 4-tahti pienkonebensaan, jos ei pumppubensalla aja. Omissa koneissa käytän vain pienkonebensaa, niin ei tule kaasareiden kanssa ongelmia vanhoista bensoista. 3€/L, niin ei paljon merkitystä näillä hinnoilla.

    Niin vähän kuluu öljyäkin ettei siinä ainakaan mitään säästä. Yleensä 1:100 sekoitusuhde Yamahan koneilla.
     
  18. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Ihan mielenkiiinnosta millaisia on 2t perämoottoorien käyntilämmöt? Aika matalana pidän jo noita 2t kelkkojenkin käyntilämpöjä. Esim nykyrotaxit normiolosuhteissa aina alle 50c.
     
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kelkoissa on hyvä jäähdytys, mutta niissä painotetaan melkolailla eri asioita. Toisessa juoksevuutta kylmänä ja perämoottoreissa taas tärkeänä puhdasta palamista.

    Kuumana käyvillä koneilla tarkoitan moottorisahoja jne. joille kakstahtipienkonebensat on tehty.

    Uistattelussa voidaan ajaa tuntitolkulla pelkällä tyhjäkäynnillä. Tämäkin varmaan vaatii eri ominaisuuksia kuin muussa 2-t vingutuksessa.

    Tuskin ne tyhjää on eri käyttöön kehittäneet öljyjä. Rahastahan tämä ei ole kiinni koska marineöljyt ei edes ole kalliimpia kuin kelkkoihin.
     
  20. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    olikohan perämoottoriöljyn merkintä tc-w3...
     

Suosittele tätä sivua