Arctic Cat 2024 mallisto

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Deecee, 7/9/22.

  1. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    https://sleddermag.com/arctic-cat-catalyst-design-insight-engineering/

    Siinä eiliseltä jonkun catin insinöörin kertomuksia. 3 talvea ovat testailleet tuota catalyst-koppaa. Muutoksia on niin paljon, etten jaksa alkaa luettelemaan. Linkistä löytyy kuvia esim. Moottorin uudesta sijoittelusta, ja sen vuoksi ei saa catalystia tuolla 800 c-tec koneella, kun olisi vaatinut isoja muutoksia. Oli myös maininta että kaikilla kilpailijoilla on 850 mosa, niin ei haluttu laittaa suunnittelutyötä 800 kuutioisen sovittamiseen catalystiin vaan kaikki paukut suoraan uuden koneen kehittämiseen.

    Vaikuttaisi ainakin puheiden perusteella, että vanhoja hyviä juttuja ei ole pilattu, vaan kehitetty eteenpäin vieläkin ylivoimaisemmiksi:eek::

    "The team felt that they had landed in the right spot with the Ascender chassis, and the goal was to not discard any of the lessons learned from the prior generation while moving forward."
     
    Viimeksi muokattu: 13/12/22
    Jarska77 tykkää tästä.
  2. Hentte

    Hentte Polaris 155" 9R

    Kunhan ei tulis liian ylivoimainen :D
     
    Rautane ja pezq^ tykkäävät tästä.
  3. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Niin tuo lontoo ei kaikista vahvin kieli mulla mutta koittaako tuo ukkeli sanoa että ascender koppa tuli jo vuonna 2012??:confused::D ei kovin luotetta inssi tai sitte mulla on sivistyksessä aukko tai sitte vain minun lontoon taito ei oo mahoton hyvä
     
  4. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Toivottavasti takapuskuri ja astimet tulee äkkiä myyntiin varaosina, varmaan aika moni haluaa upgreidata wanhuksia noilla. Änkkäri on jännä että siitä pitää aina tehä tuollanen ruumisarkku. Noh, son iisi -10kg... Nyt vaan 600 vuoripora kaupoille ja pulttailla F7 pohjanen 925 tilalle :D Hauska että 154" tunneli on sama kuin 137". Ennen oli toisin päin, 137" tunneli oli sama ku 154"
     
    Fudge tykkää tästä.
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Ei lähe änkkäristä 10 kg tässä vehkeessä, ellet keksi jotaki, mikä painaa miinus kiloja :D
     
  6. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    9450g painaa tuo pönttö mikäli on se sama älyttömyys ku ennenki:D
    Seki on mukavaa että saa tulevaisuudessa tehä varmaan vielä jatkotunnelin
     
    Fudge tykkää tästä.
  7. Jorma.Erä

    Jorma.Erä Well-Known Member

    Huollettavuus ja helppo osien vaihto kuulostaa nykyajalta ja hyvältä myyntivaltilta. Järkevän kuuloisia ominaisuuksia ja mikäli tosiaan on niin keveä kuin kehutaan, niin on varmasti myyvä peli. Saa nähdä tuleeko Blastin pienemmällä koneella myyntiin, siinä olisi varmasti kevyt metsäkelkka.
     
  8. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Tuon näköinen pönttö sieltä löytyy. Painosta hankala sanoa vielä mitään, mutta eiköhän siitä joku kilo puristeta. Screenshot_20221215-095246~2.png

    Koska lähtee joku valmistajista titaanipönttö linjalle? Tähän asti olleet kaikissa ihmeen painavia ja luulisi ettei äänestä tarvisi tinkiä vaikka kevyt olisi jo vakiona.
     
  9. Fudge

    Fudge Lynx GL 360 Syncro

    ainaki -15 malliseen cattiin ko laitoin bmp velocity pöntön aikoinaan niin olihan se keviämpi mutta ennen kaikkea pienempi. ketjukopanki sai aukastua ja ketjun kirittyä ilman että pönttöä tarvi ottaa irti. ja eikä ollu äänekän. ainoastaan ko oli 7500 rpm huuatti nii parkas.
     
    Jarska77 tykkää tästä.
  10. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Sama BMP velocity oli -16 ämmässä ja ei se tosiaan paha ollut ääniltään. Alkuperäinen catin vaimennin oli tuolloin vielä ihan älytön rautasalkku. Hämärässä muistissa pyörii +15kg.

    Ison näköinen on vielä tuo catalystin pönttökin. Toki pienempään puristetuissa katteissa näyttää ehkä vain.

    Pollella 850 oli ihan kohtuullinen vakio pönttö. Noin 8kg taisi painaa. Sitä ei enää tarvinnut yrittää keventää, mutta saahan siitäkin vielä reilusti pois.
     
    Viimeksi muokattu: 15/12/22
    Jarska77 ja Fudge tykkäävät tästä.
  11. Jarska77

    Jarska77 Active Member

    Ihan järkyttävän painoisia nuo vakiopöntöt, voisivat panostaa näihin tuotekehityksen osalta että saisivat sitä painoa pois. Tai sitten joku noise killer putken päähän melutesteihin keveisiin pönttöihin suoraan tehtaalta ja sitten se killer otetaan pois loppukäyttäjän tiimoilta niin halutessaan. Speedwerx tekee sirot ja hyvänääniset vaimentimet, esim. Speedwerxin Lightweight Mufflerit on kanssa hyviä.
     
  12. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Lupaan 8 markkaa ja pullakahvit sille, joka aikuisten oikeasti ajossa huomaa vaikka 6 kilon pudotuksen painossa, minkä möläpöntöllä saa pois. Siis jos ei tiiä, että sitä painoa on sen verra pudotettu. Moniko huomaa loppupäivästä, että onpa kevyt kelkka, kun on vajaa tankki? :D
     
    bavo, member, juoni ja 5 muut tykkäävät tästä.
  13. Jarska77

    Jarska77 Active Member

    Siinä samalla voi sitten miettiä eri kunnossapitokohteiden luoksepääsevyyttä ja kunnossapidettävyyttä. Eli koolla on väliä joissain kohteissa... ;)
     
    Bearcat-97 tykkää tästä.
  14. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Miettikääpä minkä takia äänenvaimentimet on noinkin isoja.

    Onhan pyörä puolella kevyempia/sirompia äänenvaimentimia.

    Vai tekisikö kelkkavalmistajat niistä purettavia jotta asiakkaat saisi uusia kerran tai usemman kerran villat niistä ajokauden aikana.

    Muistaakseni erään valmistajan erikoisajoneuvo (kilpuri) ei mene äänimittauksesta enää läpi kun sen änkällä on ajettu 10h.
     
    Viimeksi muokattu: 15/12/22
  15. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Kyllähän se vakio on mukavan hiljanen ja yks asia mikä isolla ja painavalla pöntöllä saadaan kans autettua on sivuttainen painopisteen balanssi. Mutta kyllä se ummella rinteessä rimpuloidessa on jokainen kilo kotia päin mitä jää pois. Lisäksi suurin juttu on tuo tila minkä se säästää, itellä kulkee lapio tuolla änkkärin vierellä ja sinne ei lapio mene jos on vakio pönttö paikallaan. Jos tässä uudemmassa on pistetty paukkuja enempi moottorin sivuttaisessa sijainnissa ja painopisteessä, sillon toivottavasti keveämpi änkkäri ei siirrä painopistettä liikaa kytkimen puolelle.

    Timanttikoppasissa M:ssä M8 ja M1000 painoero oli noin 15kg ja se kaikki oli konepellin alla. Noiden painoeron ihan oikeasti tunsi ja todella hyvin kunnon vitukossa. Isolohko tuntui semmoselta mörssäriltä jota ei saanut taittuun niin notkeasi mitä 800 sai. Toki isolohko kiitti sitten kun oli hieman avarampaa maastoa missä sai vetää isolla voimalla eteen päin. Kumpikaan noista kelkoista ei ollut vakioita. Lisäksi, nykyinen kelkkani painaa ajokunnossa reilu 230kg, vanha painoi noin vajaa 250kg. Tuonkin tuntee todella hyvin, mutta kun ovat eri korimallia niin osa painoeron tunteesta tulee myös ergonomiasta jne.

    Vielä yks tuli mieleen, eli tuo tilan säästö mistä Jarska77 kertoi. Mulla laukes ketju ruottin takamailla jonnekki vaaran laitaan. Jos olisi ollut vakiopönttö paikallaan, se ois ollu niin veemäinen ottaa irti siellä metikossa että ketjun vaihto ois jääny tekemättä. Mutta kun oli pikku pönttö, sen sai helposti pois ja ketjun vaihto onnistui siellä metässä vajaan 20 pakkasessa. Kyllä se silti syletti, mutta ajamaan pääsi vielä :D
     
    Fudge ja Jarska77 tykkäävät tästä.
  16. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    En ole kyllä itse tavannut vielä omasta mielestäni yhtäkään ns. tarvikeäänenvaimentajaa, joka olisi ääniltään siedettävän kuuloinen. OK olen aika herkkäkorvainen ja johtuu varmaan osin siitä. Itseä ei ole sen vakio äänenvaimentajan paino koskaan haitannut sen enempi, mutta toki olisi hyvä jos sen voisi muotoilla sillee, että esim. ketjun kireyden voisi tarkastaa se paikoillaan. Ainakin itsestä tuntuu, että nelarikelkan yksi parhaimpia puolia on hiljaisuus pakoäänten osalta. En ole nelariin vaihdon jälkeen ainakaan itse kaivannut yhtään sitä moottorin parkumista.
     
  17. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Joo ei sitä melua kukaan kaipaa. Pitääkin löytää kombo jossa paino/ääni kohtaa. Pieni koko on ehoton plussa. Ja reittivehkeisiin ei sais ikinä laittaa mitään mökäpönttöjä... joutavuuksia niissä vehkeissä.
     
  18. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Tuo viiminen lause on se, joho kannattaa kiinnittää huomiota. Eli ergonomia ja sen vaikutus. Esimerkkinä vaikka Polariksen Switcback. Axys vs Matryx. Pieni muutos ergonomiaan kun Matryx esiteltiin, ja kelkka tuntuu 40 kg kevyemmältä.
    Tuon tonnikoneen ja 800 vertailu on hankalaa. Isolohkomoottorin pyörintä jo yksitään luo vaikutelmaa painavasta kelkasta, plus kaasuuren reagointi jne. Nyt jos menee ajaan vaikka 650 RMK:lla ja 850 RMK:lla, ero painossa on max 5 kg, mutta ajossa pikkulohko tuntuu 50 kg kevyemmälle.
     
    Hemikoo, petes88 ja Mika_R tykkäävät tästä.
  19. Pistin

    Pistin Well-Known Member

    Mie en kans usko tuohon vaimentimen muutaman kilon kevennykseen, vaikuttavan kun korvien välissä. Mien en huomaa maxissa edes sitä kun on tankki täysi tai tyhjä, niin ajossa ole mitään eroa.
     
  20. Rautane

    Rautane Catti ja 600 xp-summit

    Tuo on totta, että ajossa ei huomaa paljonko tankissa on bensaa. Mutta jos tarakalla on 10 litran kannu, niin sen huomaa kyllä heti onko tyhjä vai täysi, ja vaikuttaa myös etenemiseen tiukassa paikassa.
     
    pezq^ tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua