Lynx ranger 49 st 900 ace 2023

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Leo, 12/1/23.

  1. Leo

    Leo Active Member

    Tuossapa fundeeran jos panis viking v kiertoon ja hankkis 49 Rangerin ST mallin sillä leveällä keulalla.
    Oiskohan järkee maksaa lisähintaa turbo mallista? Kokemusta on 49 600ace (2019) mutta oli aika surkea reitillä! Kokemuksia ja huulenheittoa kaivataan!o_O
     
  2. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Ite ajelin tollasella 49 ranger ace turbolla tuossa joulun alla kun kaveri sellaisen laittoi ja oli kyllä positiivinen yllätys, kaikinensa mukava kelkka mukava moottori ja ehottomasti jos nelarina laittaisin niin valinta olisi tuo turbo versio, uus vaijerivälitteinen kaasu niin ei enää sitä viivetäkään..

    No jos jotain miinuksia pitää keksiä niin iskarit nuille tehoille onnettomat, vauhti nousee aika herkästi kun niin mukava ajella.. ja tietenki painavahan se nelari on.

    49 ranger valikoimasta oma valinta olisi ehdottomasti 600r tai 850 etec mutta jos nelari niin silloin 900ace turbo
     
    Viimeksi muokattu: 8/12/23
    Leo tykkää tästä.
  3. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Itselle on tulossa "näillä näppäimillä" uusi 49 Ranger turbolla. Alunperin oli suunnitelma vaihtaa vain karkeampi matto ja lyhyemmät välitykset tuohon nykyiseen (49 Ranger 900 -19), mutta hintaero uuteen muodostui niin houkuttelevaksi, että tilasin turbo Rangerin. Todella niukasti löytyi kokemuksia tuosta uudesta Rangerista, joten melkein sian säkissä joutui tilamaan. Jokunen koeajopätkä löytyy netistä ja spekulaatiota tehdyistä muutoksista. Jotain huomioita kirjoittelin aiemmin tuonne Lynx 2023 -keskusteluun (sivulle 8.). Kovasti kehuvat uudella kaasulla olevaa turbo moottoria. Kelkkalehdessä testasivat Adventurea samalla moottorilla (130 hv) ja se pesi Xterrain RE 850 kiihdytyksessä 0-100 km/h, joka oli aika yllättävää.
     
    Leo tykkää tästä.
  4. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Tämän kelkan omistaja josta kerroin tuossa aikasemmin taas moitti että välitykset kohta turhan pitkät jos ummella enemmän ajelee, omasta mielestä ne oli ihan hyvät mitä tuolla ajoin toki missään pahoiss paikoissa en ajanu
     
    Leo tykkää tästä.
  5. ELhope

    ELhope Lynx 49 Ranger Pro 900 -19

    Mietin itsekin kyseisen kelkan hankintaa mutta niukasti on kokemuksia vielä tullut. Tuo oma rangeri alkaa olemaan "valmis" omaan käteen. (Välitykset,kapea keula,lumiläppä yms) Paltekilla ajattelin vielä käyttää kytkimen jousen vaihdossa ja ecun ohjelmoinnissa. Tuskinpa siitä huononee kuitenkaan? Olin lukevinani jostain dootalkista että aikalailla samat sisuskalut tässä 130hp versiossa kuin 180hp mosassa joten voisi olla helpompi virityksen aihio kuin tämä 900ace ilman turboa. Jos siis lisätehoa kaipailee.
     
    Leo tykkää tästä.
  6. Leo

    Leo Active Member

    No niin! Kävin paikalisessa brp liikkeessä ja tilaisin uuden 2023 49 ST 900 turbo! Saas nähdä jos se on koottu ennen seuraava viikonloppua. Tilaukseen otin myös pohjapanssarin, jääraapineet, ja remmin.
    Palaan asiaan kuin eka kilsat ovat mittarissa! Se on moro!
     
    Kivireki, Pertuzi ja petes88 tykkäävät tästä.
  7. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Hyvä, että saadaan foorumille ainakin yksi turbo Rangerin omistaja lisää. Itse otin lisävarusteena myös Easyriden lukitussarjan. Tiedä sitten onko se tarpeellinen.
     
    Leo ja petes88 tykkäävät tästä.
  8. jagged

    jagged Well-Known Member

    Turbo rangeri meni vakavaan harkintaan. Eihän tuohon tarvis laittaa ko skiiton alusta ja kapea keula niin olis hyvä kampe.
     
    petes88 tykkää tästä.
  9. Leo

    Leo Active Member

    No niin! 700m tultu Brp liikeestä koti talliin, mukavasti möyryää tuo turbokone!
    Lisää kilsoja sitten viikonloppuna! Se on moro!
     

    Lisätyt liitteet:

    petes88 tykkää tästä.
  10. Leo

    Leo Active Member

    Moro! Remmi sisään ajettu 50kilsaa. Vastaa kaasuun välittömästi ilman minkäänlaista viivettä. En kyllä löydä mitään
    negatiivista sanomista viellä mutta katsotaan sitten kuin kausi on loppu. Yhtä hyvin ui syvässä lumessa mitä reitillä.
    Reitillä todella hyvä tää leveä suksi väli! Nikkaroin ledi ajovalot paikoilleen ja kirkkaamat ovat mitä orkkis H4.
    Palataan asiaan moro nyt!
     

    Lisätyt liitteet:

    Salvelinus tykkää tästä.
  11. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Mukava kuulla, että kelkka toimii ja kuski tykkää! Missä säädöissä on kelkan alusta? Kuvasta katsoen suksien esijännitys näyttäisi olevan toiseksi löysimmällä. Entäs etu- ja takapukki?
     
  12. Leo

    Leo Active Member

    Ihan tehtaan säädöissä, en ole koskenut säätöihin viellä. Pitäs ajaa kunnon lenkki muutama 100kilsa niin pääsis miettimään
    millä säädöillä mennään.
     
    Viimeksi muokattu: 1/2/23
  13. Leo

    Leo Active Member

    Moro! Ajatuksia taas.. Te ketkä tiedätte niin saakos tähän enemmän tehoa viriboksilla tai intercoolerilla 150-180heppaa?
    vai onko se goodbye takuulle? o_O
     
  14. Sampza

    Sampza Ranger ST900 turbo & Summit 850 expert turbo

    Turbo st Rangerilla nyt 1300km takana. Seuraavat huomiot omalta kohdalta.

    -Keulan iskarit on susipaskat, ne vähäisetkin ominaisuudet loppuu muutaman sadan ajetun kilometrin jälkeen, nämä menee vaihtoon. Kyllä, ehdottomasti täysin paskaa ns 49 sarjan lippulaivan keulille... Ovat painavaan keulaan karmeaa kuraa. BRP:n riman alitus.

    -Etupukin kanssa on pärjännyt ihan ok vielä, esijännitys täytyy olla minulla (90kg) 4. Pykälässä laskien löysimmästä.

    -Takapukin iskari toimii hyvin. Easyriden pikasäätö on hyvä kun on kelit, että säätöä pääsee käyttämään, ts +-0c..

    -108cm keula on sitten kans 108cm. Umpiseen täytyisi olla kapeampi, ST mallin keulaa ei säädetä edes suksien puslilla, koska olkatapit on NS. Leveää mallia. Itselle vaihtuu taivutettuihin ja 996mm raideväliin. Siinä menee myös ne susipaskat iskarit uusiksi, samoin raidetangot ja olkatapit jne.

    -Moottori on hyvä. Kulutus asettuu n. 1000 ajetun kilometrin jälkeen. Karkeasti nyt reitillä 13-15l/100km. Reet perässä ja/tai rällätessä sitten kaikki menee ja toisinaan nopeastikin. Kaasuun vastaa hyvin verraten sähkökaasuun. Verrokkina pidän entistä 900turbo 150hp. Eroa ei käytännössä huomaa järkevissä eli alle satkun nopeuksissa.

    -Välityksistä joku jo mainitsikin. Ovat liian pitkät. Kulkee 167km/h mittarinopeuteen jolloin menee rajoittajaan. Raakaasti pitäs olla lyhyemmät. Remmi tahtoo oikeista säädöistä huolimatta kirkua esim rekeä vedettäessä pinehköillä nopeuksilla.

    -Tuulilasin jatkuva kitinä käy hermoon. Liikehtii ajaessa, siis nitisee ja natisee.

    -Tanko on vakiona liian alhaalla 176 pituiselle. Kiinteä 140mm koropala teki hyvää olematta apinakiikku. Vahva suositus tälle.

    Kelkka on muuten käyttötarkoitukseensa hyvä. Hieman ehkä meluisa, korvat tahtoo piipata,pakoäänet pidemmillä matkoilla tahtoo tulla korville. Tässä lyhykäisyydessään huomiot minulta.
     
    FFoxi ja Leo tykkäävät tästä.
  15. Sampza

    Sampza Ranger ST900 turbo & Summit 850 expert turbo

    Joo se on goodbye, joten, ei kannata.
     
    Leo tykkää tästä.
  16. Leo

    Leo Active Member

    Mitkä iskarit meinaat laittaa orkkis pumppujen tilalle? Missä kireydessä pidät näitä alkuperäis etujousia?
     
  17. Sampza

    Sampza Ranger ST900 turbo & Summit 850 expert turbo

    Näillä säädöillä mitä mulla on eli etupukki 4. Tiukimmalla, takapukki samoin 4. Tiukimmalla ja easyn kierrettävää ehkä n. Puolivälissä:

    Yksin ajaessa löysimmästä laskien toiseksi löysimmällä, kaksipäällä sitten pykälää kireämmällä. Tänään kun ajelin Saariselältä Rovaniemelle, niin pyrin alustan säätöjä hakemaan niin hyviksi kuin vakoilla vain saa. Nuissa vain pidemmällä ajolla loppuu kaikki kun lämpenevät, ts. menevät aivan lötköiksi, ympäriinsä siis.

    Känkkyrävarsiin olen suunnitellut kybin lisäsäiliöllisiä esim 40 hlcr, ovat 460mm pitkät. Vakiothan 108 keulassa ovat 480mm. Näihin varmasti saa hyviäkin iskareita ja minua ei haittaisi jos joku asiaa paremmin tunteva vaikka vinkkaisi vaihtoehtoja. Uusia järkirahaan siis.

    Niin, kyllähän tämänpäiväisen perusteella kokonaiskuva hahmottui siten, että kyllähän se ympäriinsä huutaa kunnollisia vaimentimia.. valitettavasti.
     
    Leo tykkää tästä.
  18. Leo

    Leo Active Member

    Moro! On surkuhupaisaa kun ostaa näi hinnakkaan kelkan niin joudut vaihtamaan parempiä komponenttejä siihen.
    Luulis nyt saavan laatu tavarasta kootun kelkan mutta ei vissiin saa..Mikähän siinä BRP??
     
  19. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    18t€ kelkka mehupilli-iskareilla on kyllä tehtaalta vähän erikoinen kombo. Parikolme tonnia lisää, niin saa jo varmasti ajettavan. Onhan siinä kuluja, säätämistä ja vaivaa.

    Tainnut käydä siten, että hinta olisi ollut parikymppiä paremmilla iskareilla ja todettu että se on nyt liikaa ja näin sitä saadaan helposti alas.

    ST 900 turbolla kyllä kielii vahvasti käyttöä, missä kunnon alusta on itsestäänselvyys.
     
    Leo tykkää tästä.
  20. upi_268

    upi_268 Active Member

    Hei.600 etec pro 2022 rangerissa sama iskari ongelma 1600km. Takana vakio iskareilla.etukepit on niin loysät että tuntuu että kelekalla on menossa koko ajan kylelleen.Takuuseen on uudet tilattu. Ajattelin kokkeilla 2010vm re raven. Iskareita.pituus on sama mutta kiinnitys pultin puslat on erikokoset.
     
    Leo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua