Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Omat havainnot alkavat olla jo vähän vanhoja, mutta viime Lauantaina Rautavaara-Tahko väli oli omaan makuun todella hyvässä kunnossa.
    Ei liian tasaista, mutta ei kuitenkaan mitään isoa patikkoa. Jaksoi hyvin pudotella ilman välipysähdyksiä, mutta kylmäkään ei tullut.

    Noin yleisellä tasolla viimeisen parin talven ajalta voisin sanoa että mitä lähemmäs Rautavaaraa ja Ylä-Luostaa mennään, sen tasaisempaa reitti on.
     
    Harzankorjaamo ja Nipademu tykkäävät tästä.
  2. Optimi

    Optimi Member

    Tiistaina ajoin tahko-rautavaara-metsäkartano-ylä-luosta-tahko. Syväriltä rautavaaran rajalle pikku pattia ja siitä eteen päin melkein moottoritietä. Tiistaina ajo tamppari ainakin rautavaaralta metsäkartanolle päin. Tahkon ympyrällä oli vähän enemmän pattia mutta ei kovin pahaa sekään.
     
  3. Zakarias

    Zakarias Member

    Jos lähestyy Tahkon reittejä Siilinjärven suunnasta kelkka kärryssä, missä hyviä alueita puotella kelkka alas? Ja minne suunnille parasta suunnata kelkalla tällä hetkellä?
     
  4. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Itse jättäisin kärryn Man-Oilin pihaan Pajulahteen ja suuntaisin siitä kohti Tahkoa.
    Jos haluaa ns. perille asti kärryllä, niin heti Varpaisjärven tieltä Tahkolle käännyttäessä on oikealla hyvä levike, jonka kohdalla myös reitti menee.
    Siinä on yleensä ollut hyvin tilaa kärrylle ja vetoautolle.

    https://goo.gl/maps/R1FWMFTXEr72raig8
     
  5. Jmt87

    Jmt87 Member

    Tervehdys! Tarkoitus tulla ensi viikolla ensimmäistä kertaa Tahkolle kelkkailemaan. Mökki on suht lähellä vesistöä, ja mökin pihasta pääsee suoraan järvenjäälle Ruokosalmen kohdalta. Reitti ei ihan tuosta näytä menevän, onko tietoa kyseisen salmen virtauksista/jäätilanteesta (paikallistietämys 0) ja pääseekö sen kautta ajamaan jäällä kulkevalle reitille?
     

    Lisätyt liitteet:

  6. hemuli

    hemuli Well-Known Member

    Nou proplem. Ura meni ennen salmea pitkin ja siitä menee jäätiekin yli.
     
    Jmt87 tykkää tästä.
  7. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    UPEETA TOIMINTAA..lainaus savonsanomista
    upload_2023-3-17_10-17-8.png
     
  8. Hansikas

    Hansikas Member

    Kyllä pitää olla järjenjuoksussa vikaa. Siellä on aidat/lippusiimaa vedetty reitin reunoille, ettei siitä kukaan poistu. Vittu läpi niistä vaan ajettu ja siellä oli saatana hankisirkkeleillä kaivettu golfkentän greenit niin, että nurmi oli lentänyt. Huhujen mukaan nyt se loppuu. Haluan sen taikurin nähdä, joka korvaavan reitin sille pätkälle siitä suojellun harjualueen poikki neuvottelee. Voi kun olisi sattunut just sillon ajamaan siitä… Nyt jos koskaan olisi hyvä hetki tulla nöyrimmän anteeksipyynnön kanssa paikan päälle, ettei tästä kaikki kärsi.
     
  9. frozen

    frozen Tää on se tuttu pätkä.... -13 600RE

    Ite en taas ihmettele yhtään, kun vähänkään ympärilleen kahtelee, miten, varsinkin nuorison, yleinen käyttäytyminen on muuttunut. Pitkinpoikin kyliä/kaupunkeja vedetään pitkää luisua kahtasataa kun tiktokkeja kuvataan, mitä paikkoja ei saada rikottua ne poltetaan, tahallaan härnätään paskalakkeja/ajetaan karkuun ja porukan kuningas on se kuka kuolee.
    Voi olla että tällä asenteella kun kelkan selkään nousee, tietysti parempi vielä jos ei oman (iskän, kaverin tai vuokra), niin äkkiä on otsikoihin pääsy taattu!
    Enkä sano että itekkään olisin mikään terävin kynä penaalin ollu/tulee olemaan, mut jotain rajaa pitäny; muitten omaisuuden tuhoamisessa tai riskissä että tappaa muita ku ihtesä (tulee nykyään pulkanki päällä sokeisiin mutkiin himmattua, jos joku kiireisempi tulee vastaan).
    Oottelen vaan lakipykälää, että napapiirin eteläpuolella kelkkailu kielletään...
     
    Polaris Janne, Nipademu, Mika_R ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  10. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    En osaa sanoa, mutta olisiko vielä aikaa pelastaa tuo reitin tai uran pohja, jos siihen tekisi vankan aidan, eikä mitään lippusiimaa, josta ”kuolemattomat” menee heittämällä lävitse.
     
  11. JpK8

    JpK8 Member

    Mikähän on Nilsiän/Tahkon alueen reittien kunto pääsiäisen jäljiltä? Vieläkö tamppari liikkuu?
     
  12. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    Sunnuntaina ajelin Iisalmi-Lapinlahti-Tahko edestakaisin ja reitit oli hyvässä kunnossa.
    Patikkoa toki oli jo vähän muodostunut, mutta edellisiin vuosiin verrattuna todella hyvässä kunnossa.

    Rautavaaran suunnalla kuulemani mukaan sitten vähän tasaisempaa reittiä tarjolla jos ei patikosta niin välitä.
    Tämän hetkisillä keleillä ja yöpakkasilla reitit tuskin kauheasti enää muuttuu ennen tulevaa viikonloppua.
     
  13. Polaris Janne

    Polaris Janne Well-Known Member

    Hohoi‼️
    Onko Kaavin ja Juankosken alueiden jo 10 vuotta työnalla olleen virallisen kelkkareitistön tietäjiä, mitä tälle kuuluu tänäpäivänä?
     
  14. Ritso

    Ritso Well-Known Member

    Kesällä laitoin kaavin kuntaan kyselyä tästä, että onko mitään tapahtunut tai tapahtumassa. Vastausta ei ole kuulunut.

    Kaavihan tuossa välissä se ongelma on kun Juankosken puolella taas viralliset reitit on. Ja aikapaljon kaavin puolellakin talvisin uria menee, mutta eihän sekään oikein hyvä ole kun kaikki luvattomia..
     
  15. Ritso

    Ritso Well-Known Member

    Laitoin uuden viestin Kaavin kuntaan ja sain vastauksen että Tuusniemen reitiltä kaavin urheilukentälle reitti on rakentumassa ja valmistunee säiden salliessa vuoden 2023 Loppuun. Eli vihdoin ja viimein ainakin kaaville pääsisi virallista reittiä.

    Juankoskelle reitti vaatisi rautatien yli sillan, joten siitä ei ole vielä päätöksiä..
     
    Ryteikkörämpijä tykkää tästä.
  16. palkkionmetsästäjä

    palkkionmetsästäjä Rehellinen Rosvo

    Tää on keski-pohjanmailla tehnyt kelkkakerhon nimissä yli kolmesataa maanomistajasopimusta, eiku selvittäkää uran kohta ja maanomistajat tehkää toistaiseksi voimassa oleva sopimus.
    Rautatien yli tai ali löytyy varmasti noin harvaan asutetulla seuduilla kohta mistä voi uran tehdä... täällä esm. Kannuksessa rautatiesillan alta mennään syvän puron reunasta" ...
    Karttapaikka ilmakuvasta kätevä jo löytää sopivia reittivaihtoehtoja, sitten paikanpäällekatselee passaisko kelkkailuun turvallisesti...
     
  17. Ritso

    Ritso Well-Known Member

    Vaikuttaa että tuolla seudulla (kaavi- Juankoski) ei ole kovin aktiivisia kelkkailijoita ketkä olisi halunnut kehittää/selvittää ja viedä eteenpäin tuota reittiasiaa. Tuolle radanylitykselle olisi mielestäni montakin eri vaihtoehtoa ja kohtaa, mutta mitä tietoja sain kunnalta niin kovinkaan montaa vaihtoehtoa ei olla selvitelty…

    Tärkeää olisi käydä asioita maanomistajien kanssa läpi mistä reittiä voisi viedä. Nyt siellä näyttää menevän useitakin laittomia reittejä mitä pitkin porukka ajaa. Paikalliset tietänee onko niihin edes maanomistajien lupia vai ei…
     
  18. AnssiS

    AnssiS New Member

    Moi.

    Oletteko ajelleet kelkkareiteillä Siilinjärvi-Kuopio tai Siilinjärvi - Maaninka välillä nyt loppusyksystä 2023?
     
  19. Jude

    Jude Lynx Xterrain Re 3700 -22

    Mikä on reittien tilanne Tahkon seudulla? Onko Syvärissä jäätä kelkkailuun?
     
  20. kop-O-nen

    kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

    On siellä kuulema ajeltu ainakin Rautavaaran suuntaan jo Tahkolta käsin useamman viikon ajan.
    Katsoisin kyllä vielä tarkkaan variaattorin hihnan kunnon ennen jäille lähtöä ja välttäisin ylimääräisiä tupakkitaukoja. :rolleyes:

    Itse en ole ajanut mutta vettä kuulema jonkin verran jäiltä löytyy, eikä eiliset plussakelit ja räntäsade varmasti ole sitä asiaa parempaan suuntaan muuttaneet.
    Ajamaan kuitenkin pääsee.
     
    Jude ja AnssiS tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua