Lynx 2023

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Akela, 21/1/22.

  1. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Joka mallin eri moottoriversio taitaa vaatia oman päästötyypityksensä, jolloin toki myös erilaiset voimalinjat vaikuttavat. Tietenkin äänihommat menee myös jokaselle samalla tavalla.

    En siis ole pykäliä tarkastanut, miten se nykyään menee kelkoissa (maastoajoneuvojahan ne vielä on kuitenki), mutta tuohon tapaan muut rekisteröitävät laitteet menee.
     
  2. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Voi olla. Mitenkä se sitten protojen kanssa menee?
     
  3. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Protot/esituotanto laitteet ajatetaan monesti koekilvillä, ne ei välttämättä ole rekisterissä, tai voihan joissain laitteissa olla yksittäishyväksyntiäkin.
     
  4. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Onhan noita protoja näkynyt kilvissä; minkälaiset hyväksynnät, sitä en tiiä.
     
  5. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kavereilla ollut parikin lynxin protoa kilvissä ja ajossa. Takuuta näissä ei luonnollisesti ole.

    Ymmärrän kyllä tuon vaihdehomman Ski-Doolla. 900 Ace on kieltämättä melkoinen veturi verrattuna kevyeen kakstahtiin ja siksi panostettu myös vaihteissa siihen, oikein. 600 EFI taas on entistä kevyempi ilman vaihteita, ehkä parempi niin. Optio saisi kuitenkin olla. Hinta tuolla 600 efillä houkuttelee, nelari on kallis siihen verrattuna.

    Se ettei Brp:llä ole 600 acea enää LTS WT:nä tai SWT:nä ollenkaan on vähän sääli. Nöyrä peli vetämään isoja kuormia ja vielä kuitenkin kohtuu kevyt, hiljainen ja taloudellinen. Tehoa ihan riittävästi noihin. Paras kone hyötyvehkeisiin(kin). Tundrassa se on vielä, mutta ei se ummella ole niin hyvä pääsemään leveä mattoisiin verrattuna tuolla koneella.
    59 Ranger onneksi vielä sillä on tarjolla ja loistava kelkka onkin moneen tarkoitukseen. Ehkä aika ajoi LTS:n ohi, ainakin sekakäytössä.
     
  6. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    LTS:n aika ei mielestäni ole ohi hyötypuolella, ennenkuin saadaan uusi systeemi, jossa on pulkkamainen pohja ilman lunta kerääviä ja vaurioalttiita tukivarsia.
     
    pezq^ tykkää tästä.
  7. Rock OLA

    Rock OLA XT Pro & FF

    Olisihan se hienoa, jos saisi vaikka kevät ennakoissa tilata kelkan sellaisella moottorilla kuin haluaa, mitä nyt muutenkin löytyy mallistosta. Scandic:iin ehdottomasti 600 ACE tarjolle ja joka malliin laatikko optiona. Sama homma Expedition:ssa kaikki tarjolle mitä Kanadastakin saa.

    Ei varmasti iso homma tarjota kaikki vaihtoehdot Euroopan markkinoille, mutta ilmeisesti ei kannattavaa?

    En tiedä onko sitä vain hankala ihminen, mutta aina tuntuu, että se "kelkka" on tarjolla vain Pohjois-Amerikan markkinoilla:D
     
  8. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Joo, Scandic 600 efi ja ace vaihteilla löytäisi ostajia varmasti.
     
    Rock OLA tykkää tästä.
  9. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Onhan se kieltämättä hyvä, mutta itselle käyttö jää aika kapeaksi. Yhtä parempaa(kalliimpaa) kelkkaa on vara pitää ja LTS keulaisella en lähde käymään +200km reittireissua. 59 Rangerilla se taas ei ole mikään matka ja tulee silläkin puut metsästä, kun liiteri tarvii täytettä.

    Oman mieltymyksen kantilta ymmärrän hyvin Lynxin linjan jättää LTS pois. Jos niitä menisi, niin olisi varmaan tarjolla.
     
  10. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Mielestäni pelkkiin kompromissikelkkojen valmistukseen siirtyminen hyötypuolella, muodikkaasti sanottuna pitkällä juoksulla kostautuu valmistajalle. Vuoristokelkkapuolella se kyllä tajutaan.
     
  11. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    BRP on kuitenkin iso konserni ja eiköhän siellä ole tarkkaan katottu mikä myy missäkin päin maapalloa. Euroopassa myy tietynlaiset laitteet ja Pohjois - Amerikan markkinoilla tietynlaiset laitteet.
    Juttelin BRP edustajan kanssa viime keväänä siitä etteikö voisi lisätä noita värivaihtoehtoja, mittarit vapaa valintaiseksi jne... Sanoi että asia on heillä ollut esillä mutta siihen on vielä olemassa tiettyjä rajoittavia tekijöitä...
     
  12. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ei siellä varmaan arvailla tarvi mikä myy ja on myynyt. Sellaistenkin legendojen kuin Forest Fox ja 59 Yeti mallistosta pois jäännille on ollut syynsä. Mallithan on hyviä, mutta eivät ole myyneet enää tarpeeksi paljon, että kannattaa pitää mallistossa.
     
  13. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Eikö 59 yeti ace ollut melko korkealla loppuun asti, ja Tundra nykyään.
     
  14. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Onko 850 re terrainin omistajat tyytyväisiä voimalinjaan?
     
  15. SouthMike

    SouthMike Member

    Itse olen ollut tyytyväinen. Vähän joutuu ens reissulle alustaa säätää, mutta muuten ollut erittäin hyvä peli. Tosin itsellä ei aiempia kokemuksia ole kuin pikkulohko Raveista.
     
  16. jms1601

    jms1601 Lynx Xterrain 850 RE -23

    En kyllä osaa moittia. Polle 850 verrattuna pirteämpi ja herkempi, josta aiempaa kokemusta. Leikkisä kun tottunut pollen jälkeen...
     
  17. Tjp-

    Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

    Joo porukassa näitä kaks ja molemmat pelaa ko lehmä kun liipasee vauhista. Vakiona jakso 7300-7500. Paikaltaan ja hitaista mutkista vetää sen 8000 mutta alkaa sitten pudottaa 7800 ja alle
     
  18. SouthMike

    SouthMike Member

    Oletko mattoa joutunut kiristämään millä kilsoilla?
     
  19. Skippaduu75

    Skippaduu75 Well-Known Member

    Mites on tää pps3 pohjaanlyöntikumin laita
    Kun iskarissa jo pohjassa ja liukurungossa noin kaukana. Ihmetellyt kun iskarin pohjaanlyöntikumet ei kestä pps3 20230331_150405.jpg
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  20. Hörhö

    Hörhö Well-Known Member

    PPS 2 on ihan sama homma, liekkö ykkösessäkin?
    Tuon takia rasittaa varmaankin myös sitä alalinkkua, en tajua miksi moinen suunnittelu...
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua