Vaala-Rokua ja Vaalan seutu yleensä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä karra, 4/12/07.

  1. karra

    karra Well-Known Member

    Tuli sitten käytyä siellä Paljakassa. Ei ollut reitti kummennut Vaalasta Liminpurolle yön aikana. ;D Aivan yhtä shaittia. Yhteen puroon meinasin upota mennessä siinä Jaalangan paikkeilla sähkölinjalla, kävi perä varmaan metrin syvyydellä mutta onneksi nousi. Paluumatkalla oli pakko kiertää teitä pitkin. Paljakan pää oli hirveällä patilla mutta Kongasmäki-Paljakka muuten tosi hyvä.
     
  2. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    Onko kukaan käynnyt Vaalan seudulla katsomassa lumi ja jää tilannetta. Tullaan neljänkelkan voimin ajelemaan 30.1-3.2 majapaikka Neittävällä ;D
     
  3. karra

    karra Well-Known Member

    Lunta on ajaa asti mutta reittien pohjat ei ole minkäänlaiset. Rokualle päin oli kyllä ihan hyvä ajaa viikonloppuna, mutta Jaalankaan päin ihan surkea. Otermalle en ole nyt edes uskaltanut kokeilla, mutta toivottavasti pohjat olisi edes poljettu. Otermalta Puolangalle päin lumi sitten lisääntyy. Täällä on nyt semmonen 25cm lunta. Jäätilanteesta en tiedä sanoa mitään, mutta ainakin vesi on korkealla Oulujärvessä.
     
  4. lucas07

    lucas07 Well-Known Member

    Kiitos tiedosta
     
  5. Henri

    Henri Well-Known Member

    kukaan ei vissiin oon kestilään päin käyny ajaa reittiä?? viikonloppuna vois käyvä kestilästä vaalassa ku se tuota lunta on luvannu puottaa lisää.
     
  6. karra

    karra Well-Known Member

    Meinaatko Säräisniemen kautta?
     
  7. Henri

    Henri Well-Known Member

    kyllä.
     
  8. karra

    karra Well-Known Member

    No ei oo Säräisniemeä pitemmälle kokemusta ja sekinhän kulkee pääosin teitä pitkin.
     
  9. enska03

    enska03 Kelkaton

    Moro. Ei ole tänä vuonna tullu tuonne kestilään päin ajettua, aiempina vuosina kylläkin. Epäilen että näillä lumimäärillä aika heikkoa pääseminen, koska reitin pohjat siellä tosi surkeita, jos ei ole parannusta tullut. Sähkölinjaa pitkin kulkee tuo reitti käytännössä koko matkan.

    Mutta ainahan se jonkun on reitti kuin reitti puhkaistava  ;)
     
  10. Tepperi

    Tepperi Winha 54


    Voi olla melko vittumainen se kivikkopätkä siinä säräisniemi-kestilä tien ylityksen jälkeen (ns. maaselkä). Suosittelisin melkein että kun tulet siihen linjalle kestilästä päin, niin melekein heti on silta uittokanavan yli, niin siittä oikealle niin pääset järvelle, siitä on ruukannu ainaki muutamana talvena olla jollaki tavalla merkitty ura painuanlahden? yli ja säräisniemen läpi happy beachille, siittä rantaa pitkin oulujärven lomakylään tjsp. johon tulee pisto tuolta vuolijoki-vaala reitiltä. Huh miten epäselvä selostus mutta iisi reitti, saatatpa tietääkki?
     
  11. J.H

    J.H 2xSidewinder 137

    Vaalasta on kestilään päin ajettu Navettakankaantiehen asti, ei lähetty rymyämään siitä linjan alta Kusinevantielle. Käykääpäs Kestilästäpäin ajamassa se mettäpätkä läpi, minä en muista miten se mutkitteli siellä ???

    Maaselän kivikkoa on kaivinkone käynyt tasottelemassa se on ihan ajettavassa kunnossa.
     
  12. Tepperi

    Tepperi Winha 54

    Oho, hyvä homma että on tasoteltu, pääseepi sitäki kautta. Ei sano mitään navettakankaantie ja kusinevantie, nämä jossain lähempätä kestilää vai? mutta tuosta happy beachin nurkilta keisarintieltä hautajärvelle (se linjankohta missä on se jonkulainen harju) asti niin meleko mielenkiintonen mennä aina alkutalvesta ku ei muista yhtään miten se menee... ollu aina jossain kohti hukassa siellä.
     
  13. J.H

    J.H 2xSidewinder 137

    Nuojualta Vuolijoelle päin oli merkattu reitti uudelleen ei juuri voi enää eksyä.

    Navettakankaantie on Kestilän puolella, siitä Kestilään päin huonosti merkattu.
     
  14. Esa

    Esa Lynx re

    ei sitä mettä pätkää tainnu viime talavennakaa aijjaa kukkaa kaikki ajo siitä suoraa linjaa, ku itekki tutkailtiin että mistä kohti se meni nii eipä tuota oikeen löytyny sieltä kusinevan tieltä käsin.
     
  15. Peltsi

    Peltsi Driver

    Onko tietoa Vuolijoki-Manamansalo-Paltamo tai suoraan Paljakka reitin kunnosta?
     
  16. Henri

    Henri Well-Known Member

    joo meijänki täytyy ajella tienpenkkoja ja muita reittejä mäläskään sinne navettakankaantielle ja sieltä reitille ku ei kovin hyvältä näyttäny isollakankaalla se joenylitys paikka ku vieressä mustana että ei jäätä oo ja jäät laskenu nii jyrkkä vastapenkka. eli sitähä vaalassa vois vkl käydä kerta se reitti on jo avattu. millane oli ajaa kestilä vaala väli? kolisiko kivet ja kannot?
     
  17. J.H

    J.H 2xSidewinder 137

     
  18. Yammu 700

    Yammu 700 Well-Known Member

    Eiköhän Jaska laittane tänään lanan Lynen vetokoukkuun ::)
     
  19. PURE

    PURE Ski-Doo 600 XRS Mzx

    Ens to-su tullaan täältä pohjanmaalta ajamaan sinnepäin, lähtöpaikka rokuan kuntokeskus. Mistä saa aluen kelkkakarttoja ? kun ennen
    emme ole sielläpäin ajelleet. (jäi paikasta sprintti viikonloppuna hyvä fiilis). ;)
     
  20. Henri

    Henri Well-Known Member

    aamulla puolkympiltä lähetää kestilästä vaalaan päin ja ilmeisesti jos sinne asti päästään nii rokualle ja sieltä vaalan abc:lle tankille.
     

Suosittele tätä sivua